Eläimiin kohdistuneet rikokset

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3322
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Työmatkalla ollut nainen kohtasi kuvottavan näyn Vaasassa
- tiellä lojui kissa, jonka pää näytti räjäytetyltä: "Ei ole tervettä"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tyo ... #gs.esqs5u
JULKAISTU 28.08.2020 18:02

Työmatkalla ollut nainen teki tiistaina aamulla surullisen löydön Vaasan Kivihaassa sijaitsevan ostoskeskuksen läheisyydestä. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Kuva kadulta löytyneestä kissasta löytyy tämän jutun lopusta, se voi järkyttää herkimpiä lukijoita.

Tien varressa, varsin näkyvällä paikalla lojui kuollut vaaleaturkkinen kissa, jonka pää oli epätavallisen pahoin ruhjoutunut.

Tapaus päätyi myös Vaasan eläinsuojeluyhdistyksen tietoon. Yhdistyksen puheenjohtaja Maija Raatikainen alkoi selvittää asiaa Vaasan kaupungin pieneläinklinikan kanssa.

Eläinlääkäreille selvisi, että kissan suustä löytyi räjähteestä tai ilotulitteesta peräisin oleva muovinkappale. Eläin oli jo niin pahassa mätänemistilassa, ettei sitä voitu lähettää tutkittavaksi kuolemansyyn selvittämistä varten.

Raatikainen on tapauksesta erittäin pahoillaan. Kissaa ei hänen mukaansa ollut sirutettu, joten karmean kohtalon kokeneen eläimen omistaja ei toistaiseksi ole tiedossa.

– Eläinlääkärit eivät siis voineet saada varmuutta, onko kissan suuhun asetettu räjähde eläimen ollessa elossa vai vasta sitten, kun se on jo kuollut. Joka tapauksessa teko on ylipäätään todella järkyttävä. Ei ole tervettä viihdyttää itseään sillä, että kissan pää räjähtää, Raatikainen puuskahtaa.

Kissat kiinni
Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja kertoo aiemminkin törmäneensä Vaasan seudulla tapauksiin, joissa kissat ovat joutuneet erittäin kyseenalaisten tekojen kohteiksi. – Muistan esimerkiksi tapauksia, joissa kissojen häntiin on laitettu liimaa. Toivoisin kovasti, että kissanomistajat ymmärtäisivät, millaisia ihmisten aiheuttamia vaaroja, tuskaa ja kärsimystä vapaana kulkevat kissan voivat kohdata. Teemme kovasti töitä sen eteen, että ihmiset ymmärtäisivät tämän, Raatikainen sanoo.

MTV Uutiset on nähnyt kuvakaappauksen löytäjän tekemästä rikosilmoituksesta poliisille. Pohjanmaan poliisista ei perjantaina iltapäivällä osattu kommentoida, onko tapausta jo alettu tutkia.

– Toivon todella, että asiasta saadaan vihjeitä ja tekijä kiinni. Koostan tapauksesta parhaillaan lisätietoja, jotka toimitan myöhemmin poliisille, Raatikainen sanoo.

Image

Sumentamaton kuva tilanteesta löytyy linkistä, ei herkille.


User avatar
-Uta-
Posts: 3322
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Uutta tietoa Vaasasta kuolleena löydetystä kissasta:
vihjeiden mukaan tapettiin suuhun asetetulla räjähteellä
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/71ca ... c5b0d6ff63
Tänään klo 19:37

Paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen saamien vihjeiden perusteella kissa oli elossa ja ollut tekijöiden sylissä ennen karmeaa loppuaan.

Vaasan Kivihaasta löytyi viime viikon tiistaina kuollut kissa. Kissan jäännökset paljastivat, että sille oli tehty karmeaa ilkivaltaa: sen pää näytti räjäytetyltä.

Iltalehti uutisoi asiasta sunnuntaina. Tuolloin tiedettiin vain, että kissa ei ollut sirutettu, eikä sen omistajasta ollut tietoa.

Vaasan eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Maija Raatikainen kertoo saaneensa kissan kohtalosta lukuisia vihjeitä. On tullut tietoa myös siitä, kuka kissaa oli näin julmasti kohdellut.

– Todella monesta, toisistaan riippumattomista lähteistä on tullut samoja nimiä ja tarkkojakin kuvauksia tekijöistä. Nämä ovat alaikäisiä ihmisiä, Raatikainen kertoo.

Raatikainen painottaa, ettei ole hänen eikä median tehtävä kertoa tekijöiden nimiä tai tuntomerkkejä.

– Vaikka voisinkin hyvin tarkasti eritellä tuntomerkkejä, en anna pienintäkään vihjettä. Ei ole syytä ja lisäksi se haittaisi poliisin tutkimuksia. Poliisi on se, joka tiedottaa.

Vielä sunnuntaina Raatikainen toivoi, että julmuudet olisi tehty kissalle edes sen kuoltua. Vihjeet kertovat muuta.

– Meille on tullut useista lähteistä tieto siitä, että kissa olisi ollut elossa. On kerrottu, että kissa olisi otettu syliin ja tehty tämä teko. Ilmeisesti kaikki lähtenyt liikkeelle tämän tekijäporukan kerskumisesta, Raatikainen sanoo.

Eläinlääkärit kertoivat löytäneensä kissan suusta raketin tai räjähteen muoviosan. Kukaan tuskin haluaa ajatella, millaiset ovat olleet kissan elämän viimeiset hetket.

Jotkut kuitenkin joutuvat niin tekemään.

Nuoret puhuvat
Kissan kohtalosta kohistaan erityisesti nuorten keskuudessa. Vaasassa piirit ovat pienet.

– Nuoret puhuvat ja he pelkäävät. Moni nuorista kokee ahdistusta, jos on ollut jollakin tavalla tämän jengin jatkona tai edes kuullut tästä teosta. Tämä on varmasti todella ahdistava tilanne tällaiselle nuorelle, Raatikainen sanoo.

Vaikka Raatikainen on nähnyt ja kuullut eläinsuojelutyönsä parissa karmeita asioita, kissan kohtalo iski ytimeen.

– Olen pitänyt itseäni todella paatuneena, mutta tänään tyhjeni takki ihan toden teolla, Raatikainen huokaa.

Raatikaisen mukaan vastaavia surullisia eläinkohtaloita on tullut eläinsuojeluyhdistyksen tietoon kuluneina kuukausina yhä useammin. Siilejä pidetään potkupalloina, kissojen häntiä ja korvia liimaillaan ja linnunpoikasia seivästetään. Kun ne on seivästetty, niiden raajoja revitään irti.

Raatikainen toivoo, että tekijät saataisiin vastuuseen teoistaan. Nyt kaikki on poliisin käsissä.

Post Reply