Uskon varjolla jopa henkiin herättelyä

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 1608
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Uskon varjolla jopa henkiin herättelyä

Post by Queen » Mon Feb 12, 2018 11:12 am

MARKKU KOIVISTO/NOKIA MISSIO RY SEKÄ NOKIA MISSIO CHURCH

Nokia Missio ry:n entinen johtaja ja ev.lut seurakunnan entinen pastori Markku Koivisto (s. 1954) tuli tunnetuksi pidettyään suosittuja "torstai-iltoja" Nokian kirkossa. Koivisto on syntyisin Kokkolasta ja toiminut pappina Vantaankoskella 1977 sekä sen jälkeen srk-pastorina Alppilan kirkossa (näinä vuosina hän toimi myös Linnanmäen huvipuistopappina sekä Aleksis Kiven koulun pastorina. Nokian kirkon kappalaiseksi hänet valittiin 1982 ja kirkkoherraksi 1989.

Yhtenä viihdenumerona näissä Nokian kirkon kokouksissa oli ylistysten ja rukousten lisäksi kaatumistapahtumat sekä yliluonnolliset parantumiset. Tilaisuuksissa kerrottiin, että sairaudet parantuivat, kun parantaja kulki sairaiden ihmisten varjojen päällä. Tämä kuului ns. sotakouluopetuksiin. Nokia Missiossa oli todella harjoituksia sodankäyntiin.
Nokia Mission tapahtumat vastasivat amerikkalaisia hurmahenkisyyssessioita. Näissä Nokia Mission kokouksissa vieraili myös ulkolaisia merkittäviä vieraita.

2007 vuoden vaihtumista oli juhlistamassa Chuck Pierce -niminen julistaja. Hän antoi ymmärtää, että Suomen kansa oli erityisesti Jumalan varjeluksen suojassa. Pierce oli saanut Jumalalta reseptin, jonka avulla hän oli valmistanut öljyä. Tämä oli tarkoitettu voiteluun ja osoitukseksi, miten vahvauskoiset saivat Jumalan suosion.
(En tiedä, miten öljyn kanssa on toimittu Koiviston kokouksissa, mutta yleisesti öljyyn kastetulla sormella tehtiin ristin merkki uskovan otsaan tai kangaspala kastettiin öljyyn ja vietiin esim. sairaalle, joka ei kyennyt itse tulemaan kokoukseen. )
Pierce lupasi, miten Suomi verkostoituisi lähiaikoina 12 muun lähiseudun maan kanssa. Hän ei kertonut, mitä nämä maat olivat.
Hän lupasi myöskin, että valuutat siirtyvät takaisin kultakantaan ja rahavarat siirtyvät Jumalan valtakunnan käyttöön. Vuonna 2008 arvioitiinkin, että jonkinlaista siirtymää oli tapahtunut, sillä Nokia Missio oli kärkisijoilla lahjoitusvarojen suhteen.

Näistä armolahjoista tuli ongelmia. Tampereen piispa ei tykännyt ja ongelmien seurauksena Koivisto joutui jättämään kirkkoherran työnsä Nokialla, mutta tällöin hän keskittyi johtamaan Nokia Missiota. Tuomiokapituli pidätti Koiviston luterilaisen kirkon pappeudesta huhtikuussa 2007.
7.1.2008 Koivisto asettui ehdolle Tampereen hiippakunnan piispanvaaliin mutta jäi vaalin ensimmäisellä kierroksella 12.3. viimeiseksi.

NOKIA MISSION LISÄKSI NOKIA MISSIO CHURCH

Tämän jälkeen Koivisto ilmoitti eroavansa pappisvirasta ja perustavansa Nokia Mission rinnalle uuden kirkkokunnan Nokia Missio Churchin, joka aloitti toimintansa elokuussa 2008. Koivistosta tuli kirkkokunnan hengellinen johtaja.
Nokia Missiossa tavoiteltiin eheytymistä ja sisäistä paranemista, joiden esteenä olivat sisäiset demonit ja seksuaalisuuden ongelmat. Tästä tuli puhumaan Koiviston vieraaksi Gary Hixson (USA/Espanja).

Koivisto käytti monissa seurakuntansa tehtävissään nuoria, kokemattomia ihmisiä, joita oli helppo ohjailla. Heidän työnsä saattoivat päättyä yllättäen, eikä niillä ollut odotettua jatkuvuutta.
Yllättävää oli, että Koiviston oli jätettävä myös Nokia Mission, vaikka hän oli itse ollut sitä perustamassa. Syynä kerrottiin olevan hänen seksuaalinen elämänsä, joka ei käynyt yksiin hänen omien oppiensa kanssa.
Koivisto oli tehnyt selväksi, että kirkko ei hyväksy homoseksuaalisuutta. Hän itse kuitenkin oli näitä rajoja rikkonut. Hänen kerrottiin käyttäneen hyväkseen seksuaalisesti alaikäistä poikaa. Poika ei jäänyt ainoaksi uhriksi, sillä Koivisto oli ahdistellut myös muita miespuolisia henkilöitä jopa useita vuosia. Koivisto myönsi syyskuussa 2011 tehneensä aviorikoksen miespuolisen henkilön kanssa. Hänen aviovaimonsa oli hakenut avioeroa.
Seksuaalisen hyväksikäytön takia Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 26.3.2013 Markku Koiviston 1v3kk:n ehdolliseen vankeusrangaistukseen, 30 h yhdyskuntapalveluun ja maksamaan uhrille korvauksia 15 000 euroa.
Homoseksuaaleille on erityisiä kursseja ja seminaareja rukousten ja kätten päälle panemisten lisäksi. Niissä yritetään eheyttää henkilö eli tehdä hänestä ns. normaali. Kuinka kurjaksi tällainen ihminen saattaa itsensä tunteakaan, kun huomaa, ettei mikään saa häntä muuttumaan. Eikö hän kelpaa Jumalalle?

KUOLLEISTA HERÄTTÄMISEN YRITYKSIÄ

Eräs mies, helluntailiikkeen nuorehko pastori, oli tehnyt itsemurhan vuonna 2011. Hän oli ajanut henkilöautolla päin kuorma-autoa. Kuorma-auton kuljettaja oli yrittänyt väistää, siinä onnistumatta.
Miehen ruumis oli oikeuslääketieteen laitoksella ja sille oli tehty jo avauskin. Tällöin sisäelimet oli leikattu irti, punnittu ja mitattu. Elimistä oli otettu näytteitä ja ne oli pantu sen jälkeen aivojen kanssa ruumiin vatsaonteloon.
Omainen oli kutsunut paikalle Markku Koiviston ja hänen rukousryhmänsä. Mies oli tarkoitus herättää henkiin. Koiviston usko oli luja, sillä mukaan oli otettu lämpimiä vaatteita ja kengät, eihän uhri voinut ruumispaidassaan pakkaseen lähteä. Herättämistä kesti tunnin ajan, rukoiltiin kiihkeästi ja puhuttiin kielillä. Jossain välissä Koivisto oli sitä mieltä, että vainaja oli heräämässä, sillä hän oli havainnut tämän huulten liikkuvan. Vainajaa kutsuttiin voimakkaasti palaamaan takaisin. Mutta ei palannut. Miksi olisikaan, sillä hänhän oli halunnut surmata itsensä.
Tätä Koivisto olikin käyttänyt selityksenä sille, ettei onnistunut herättämisyrityksissään, mies ei suostunut tulemaan takaisin elävien pariin. Muita syitä hänen mukaansa voi olla, että rukoilijoiden joukossa on syntiä tehneitä. Eipä se Koivistonkaan taival ollut synnittömänä edennyt tässä matoisessa maailmassa.

Se on outoa, että vahvasti uskovat ylipäätään yrittävät henkiin herättämistä. Kuolluthan on päässyt jo Jumalan luo, taivaan kirkkauteen ja kaiken ihanan piiriin, missä ei enää ole kipua ja kärsimystä. Miksi ihmeessä hän haluaisi takaisin tänne murheen laaksoon?

Koivisto oli jo aiemmin yrittänyt herättää henkiin kuolleita henkilöitä, mm. erästä 4-vuotiasta hukkunutta venäläispoikaa. Voima-lehden mukaan Koivisto oli viettänyt yön pojan haudalla seurueineen. Oletettiin, että kun poika herää henkiin, hänestä tulee evankelista tai jopa uusi Jeesus. Hänen ruumiinsa äärellä oli rukoiltu jo sairaalassa. Seurueen mukaan pojan hauta oli hehkunut väreissä ja Koiviston mukaan hänen heräämisensä kuolleista oli varmaa. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Vaarallista eri uskonlahkoissa on se, että sairaille uskotellaan, että Jumala on heidät parantanut ja he voivat jättää lääkkeensä ottamatta. Moni on joutunut ko. tilanteessa ahdinkoon ja kuinka moni onkaan päätynyt itsemurhaan?

Lähteet: Kirjoituksen lähtökohtana olen käyttänyt kirjaa Miettinen-Pelli: Harhaanjohtajat vahvassa uskossa sekä nettikirjoituksia ja lehtileikkeitä.


Post Reply