Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Ihmisiin, yhteiskuntaan ja luontoon liittyvät onnettomuudet vuodesta 2010 alkaen.
Post Reply
User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by Harriet » Tue Jan 10, 2012 2:21 am

Tähän voisi laittaa tuhoisimpia liikenneturmia ympäri maailmaa
Ruotsisa on sattunut hirveä turma

Viisi kuoli nokkakolarissa Ruotsissa

Tiistai 10.1.2012 klo 01.26

Ainakin viisi ihmistä on kuollut henkilöauton ja kuorma-auton rajussa törmäyksessä Varan lähellä Itä-Götanmaalla Ruotsissa.
Kaikki henkilöautossa olleet menehtyivät. Kuolleista kaksi oli aikuisia ja kolme lapsia.

Image

Kuorma-auton kuljettaja loukkaantui ja hänet vietiin sairaalahoitoon.

Onnettomuus tapahtui E20-tiellä puoli kymmeneltä Suomen aikaa. Tie oli onnettomuuspaikalla erittäin liukas ja näkyvyys oli paikoitellen huono lumisateen johdosta.

Lähde: Aftonbladet.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201201 ... um=twitter
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8


User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by Harriet » Tue Jan 10, 2012 2:33 am

Britannian ketjukolarissa marraskuussa kuoli ainakin 7, loukkaantuneita oli yli 50
siinäkin meni kokonaisia perheitä.

Image

Image

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ident.html
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by Harriet » Tue Jan 10, 2012 2:39 am

Hurjaa jälkeä: 52 auton ketjukolari Saksassa

ulkaistu: 19.11.2011 15:21

Kolme ihmistä kuoli ja 35 loukkaantui 52 auton ketjukolarissa Saksassa maan luoteisosassa.
Neljätoista ihmistä vietiin sairaalaan ja 21 sai lieviä vammoja.

Onnettomuus sattui perjantai-iltana A31 moottoritiellä lähellä Gronaun kaupunkia Hollannin rajalla.

Sää oli onnettomuusaikaan sumuinen. Vielä ei ole selvillä, mikä aiheutti onnettomuuden.

Image

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/hurj ... 71677.html
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by Harriet » Mon Jan 16, 2012 12:34 am

Viro: Kolme on kuollut ja kaksi loukkaantunut liikenneonnettomuudessa Virossa, Itä-Virunmaalla.

Henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi toiseen henkilöautoon.
52 vuotias henkilöauton kuljettaja joka aiheutti onnettomuuden oli vahvasssa humalassa, hän kuoli sairaalassa. Lisäksi onnetomuudessa kuolivat 51 vuuotias mies ja naishenkilö. kaksi muuta loukkantuivat vakavasti.

Image

Image

http://www.postimees.ee/703354/roolijoo ... ga-avarii/

Virossa täytyy olla liikenteessä aika tarkkana, sillä liikenteessä on paljon rattijuoppoja jotka ovat aiheuttaneet useita kuolonkolareita. Moottritiellä ja maanseudulla saattaa tilanne olla aika paha, perhanat ajavat vielä ilman korttia.
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
härkä
Posts: 6085
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Malagan bussiturma

Post by härkä » Thu Jan 19, 2012 10:58 am

Malagan bussiturma 19.4.2008


Benalmádenan linja-autoturma (tai Malagan linja-autoturma) oli liikenneonnettomuus, joka tapahtui lauantaina 19. huhtikuuta 2008 Benalmádenassa, Málagan maakunnassa Espanjan eteläosassa, moottoritiellä AP-7. Onnettomuus tapahtui Fuengirolan ja Torremolinoksen välisellä tiellä illalla noin kello 19.45 paikallista aikaa eli 20.45 Suomen aikaa.] Maastoautoa kuljettanut 27-vuotias mies lähti ohittamaan Ultramar Express -yhtiön linja-autoa, joka kuljetti suomalaisia turisteja Málagan lentoasemalle. Turman aiheuttanut maastoauto oli ohittamassa bussia vasemmalta, kun sen kuljettaja menetti autonsa hallinnan. Osuttuaan moottoritien keskikaiteeseen maasturi kimposi bussin vasempaan takakulmaan. Bussi kaatui ja pyörähti keskikaiteeseen, joka lävisti bussin Maastoauton kuljettaja oli onnettomuushetkellä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Onnettomuudessa sai yhdeksän ihmistä surmansa ja 38 loukkaantui. Näistä 17 loukkaantui lievästi ja yksi erittäin vakavasti; tämä vaipui koomaan. Muut matkustajat säästyivät vammoitta. Vammoitta säästyneet kuljetettiin hotelliin. Espanjalaisten lehtien mukaan maastoauton kuljettaja sai turmassa vain lieviä vammoja.

Linja-autossa olleista vain kuljettaja oli espanjalainen. Muut olivat Aurinkomatkojen matkailijoita ja virkailijoita. Aurinkomatkojen oppaista kumpikin loukkaantui lievästi. Kuolleista kaksi oli Helsingistä, kaksi Tuusulasta sekä yksi Espoosta, Kajaanista, Porista, Kangasalta ja Tampereelta. Lievimmin loukkaantuneet lennätettiin Suomeen sunnuntai-iltana.

Linja-auton matkustajien piti alun perin palata yölennolla Vantaalle kello 3.30. Finnairin koneella saapui kuitenkin vain muita Aurinkomatkojen matkustajia. Turmasta selvinneet matkustajat kuljetettiin hotelleihinsa eikä heitä lennätetty Suomeen alkuperäisellä lennolla. Kaikki menehtyneet saattiin tunnistetuiksi 20. huhtikuuta. Lisäksi omaisia saapui Finnairin ja Aurinkomatkojen järjestämällä lennolla.

Espanjalaisten tiedotusvälineiden mukaan liikenneonnettomuus on Espanjan pahin sitten vuoden 2001.


Onnettomuuden aiheuttaneen maastoauton kuljettaja on tänään oikeudessa.
Lisätietoja saataneen myöhemmin tänään.

Espanjalaisen onnettomuussivuston näkemys asiaan.
http://www.accidentestrafico.es/yhdeksi ... nalmadena/

Malagalaislehden uutinen oikeudenkäynnin alkamisesta.
http://www.diariosur.es/20120119/local/ ... 82318.html
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by Uutisvastaava » Thu Jan 19, 2012 1:23 pm

Bussiturman oikeuskäsittely alkaa
Kirjoittanut satumie 19 Tammikuu, 2012 - 09:15

19. tammikuuta alkaa Benalmádenassa huhtikuussa 2008 sattuneen bussiturman oikeuskäsittely. Onnettomuudessa sai surmansa yhdeksän ja loukkaantui 31 suomalaista matkailijaa, jotka olivat matkalla Málagan lentoasemalle. Oikeutta käydään onnettomuuden aiheuttanutta maastoauton kuljettajaa vastaan.

Syyttäjä vaatii maastoauton kuljettajalle neljän vuoden vankeustuomiota ja ajokortin menetystä kuudeksi vuodeksi. Kuljettajaa syytetään rattijuopumuksesta, varomattomasta ajotavasta, yhdeksästä varomattomuuksissa tehdystä kuolemantuottamuksesta ja 26:sta vakavan ruumiinvamman tuottamisesta.

Puolustus on anonut syytetylle kuuden kuukauden vankeustuomiota ja ajokortin menetystä puoleksitoista vuodeksi. Puolustuksen mukaan mies on syyllistynyt vain liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Asianajan mukaan hän oli nauttinut perhejuhlassa hieman alkoholia ilman, että se vaikutti ajokykyyn.
http://www.fuengirola.fi/uutiset/bussit ... tely-alkaa
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."

User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by Uutisvastaava » Thu Jan 19, 2012 5:16 pm

Bussiturman tuomio siirtyy
Kirjoittanut Anonyymi 19 Tammikuu, 2012 - 16:59

Malagan rikostuomioistuimessa kuultiin torstaina todistajia ja asiantuntijoita sekä myös bussiturman aiheuttanutta kuljettajaa. Oikeuskäsittelylle odotettiin päätöstä jo samalle päivälle, mutta oikeus tekee lopullisen ratkaisunsa kahden viikon kuluttua.

Puolustus vastasi syyttäjän vaatimaan neljän vuoden vankeusrangaistukseen ja kuuden vuoden ajokieltoon vetoamalla onnettomuuden olevan rikos liikenneturvan vaarantamisesta ja ehdotti tuomioksi sakkorangaistusta sekä ajokortin menetystä puoleksitoista vuodeksi.
Syytettynä oleva maastoautonkuljettaja puhui oikeudessa ja kielsi alkoholin olleen syynä onnettomuuteen. Hän kertoi jarruttaneensa, kun huomasi sateisessa kelissä ajaessaan edessään olevan auton. Jarrutuksen vuoksi hän menetti auton hallinnan. Lausuntonsa jälkeen syytetty puhkesi itkuun. Psykiatrin lausunnon mukaan mies kärsii vaikeasta masennuksesta ja kokee syyllisyyttä tapahtuneesta.
Puolustus korosti, että suuronnettomuus oli ennen kaikkea monien sattumien summa. Jollei bussi olisi kaatunut ja luisunut giljotiiniksi muodostunutta reuna-aitaa vasten, ei onnettomuus olisi johtanut näin moniin kuolemantapauksiin ja loukkaantumisiin. Lähes neljä vuotta sitten tapahtuneen onnettomuuden oikeuskäsittelyssä kuultiin puolustuksen puheenvuoron lisäksi vielä tutkijoita, todistajia sekä teknisiä asiantuntijoita.Yle.fi:n mukaan oikeus on vetäytynyt harkitsemaan tuomiota, ja se annetaan viikon parin kuluttua kirjallisena osapuolille.

Ylinopeutta ja alkoholia

Alkoholin vaikutuksen alaisena ajanutta kuljettajaa syytetään yhdeksästä kuolemantuottamuksesta ja 26 vamman tuottamuksesta. Tutkijat ovat selvittäneet onnettomuuden tapahtuneen, kun maastoauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi suojakaiteeseen. Suojakaiteesta kimmonnut maastoauto ajautui päin linja-autoa, joka törmäyksen voimasta liukui ja kaatui osuen metalliseen suoja-aitaan. Bussiturman aiheuttaneen maastoauton nopeus oli 152 km tunnissa alueella, jossa nopeusrajoitus oli 120km/h.
Onnettomuudessa kuoli yhdeksän suomalaista ja 26 linja-auton matkustajaa loukkaantui, heidän joukossa myös kuljettaja, joka menetti onnettomuudessa työkykynsä kokonaan.
Onnettomuus tapahtui 19.4. 2008 moottoritien A-7 Benalmádenan ja Torremolinosin välisellä osuudella. Sateisessa säässä lentokentälle matkalla oleva linja-auto kuljetti 50 lomalaista.

Tiedot: Juzgado de lo Penal de Málaga 9, EuropaPress, Diariosur, Yle.fi
http://www.fuengirola.fi/uutiset/bussit ... io-siirtyy
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by Harriet » Sat Jan 21, 2012 1:02 am

Kolme kuoli kolarissa Lapinlahdella Pohjois-Savossa

Lapinlahdella kolme ihmistä on kuollut kahden henkilöauton kolarissa.
Alustavan tiedon mukaan etelän suunnasta tullut henkilöauto oli alkanut heittelehtiä ja törmännyt pohjoisen suunnasta tulleen henkilöauton eteen oikea kylki edellä.

Etelän suunnasta tulleessa autossa olleet kolme henkilöä todettiin tapahtumapaikalla kuolleiksi. Onnettomuudessa kahden kuolleen henkilöllisyys on selvinnyt ja kolmannen henkilöllisyyttä selvitellään. Uhrien joukossa oli vuonna 1980 ja 1986 syntyneet mies ja nainen. Poliisi selvittää kolmannen uhrin henkilöllisyyttä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... is-savossa
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by Harriet » Sat Jan 21, 2012 1:06 am

3 ihmistä on kuollut 50 auton ketjukolarissa Saksassa, Cloppenburgin lähellä, loukkaantuneita on 35

Image

http://photoblog.msnbc.msn.com/_news/20 ... bahn-crash
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
will
Posts: 2255
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Tuhoisat liikenneonnettomuudet

Post by will » Sat Jan 21, 2012 5:21 pm

Suomen liikennekuolemat kasvoivat edellisestä vuodesta. Vuonna 2011 kuoli liikenteessä 288 henkeä, joista pyöräilijöitä 15. Vm. luku on laskussa.

http://www.iltalehti.fi/autot/2011123015020155_au.shtml

Kuolemien takana on 504 000 ilmitullutta muuta liikennerikkomusta, mm. 333 000 ylinopeuskäryä, ja moninkertainen määrä rikkomuksia, jotka eivät ole tulleet poliisin tietoon.

http://www.aamulehti.fi/Autot/119471601 ... eilla.html

Voi arvailla, montako kuolemaa olisi, jos noudatettaisiin liikennesääntöjä ja tarpeellista varovaisuutta. Kaksi numeroa luultavasti riittäisi vuotuiselle uhrimäärälle näin vähäväkisessä maassa.

Edit: Huolestuttava ja määrältään kasvava liikennekuolemien ryhmä on suojatiella päälleajetut jalankulkijat ja pyöräilijät. Vuonna 2011 jalankulkijoita kuoli suojatiellä 16, pyöräilijöitä 5 ja loukkaantuneita tilastoitiin lähes 700.

Lukujen pienentämiseen riittäisi, että autoilijat noudattaisivat suojatien väistämissääntöjä. Poliisi on kiinnittänyt huomiota valvontaan.
HS wrote:Suojateillä onnettomuuksia ja vaaratilanteita yhä useammin
29.1.2012 7:34 | 6 |
A A
STT

Suojateiden turvallisuus on poliisin ja Liikenneturvan mukaan heikentynyt.

Suojateillä sattuneissa onnettomuuksissa kuoli viime vuonna 16 jalankulkijaa ja viisi pyöräilijää. Loukkaantuneita oli Liikenneturvan tilastojen mukaan lähes 700. Määrät ovat selkeästi kasvaneet toissa vuodesta.

Varsinais-Suomen maakunnassa poliisi on päättänyt puuttua tilanteeseen valvomalla suojatiesääntöjen noudattamista tehostetusti koko kevättalven ajan. Parin viime kuukauden aikana maakunnan alueella on kuollut kaksi ihmistä suojatieonnettomuuksissa.

Laki määrää muun muassa, ettei autoilija saa ohittaa suojatien eteen pysähtynyttä autoa pysähtymättä, ellei väliin jää suojakoroketta tai vapaata kaistaa. Säännön rikkominen on yleistä, ja poliisin mukaan vaaratilanteita aiheutuu jatkuvasti.

Liikkuvan poliisin ja Varsinais-Suomen poliisin valvonnassa havaituille sääntöjä rikkoville autoilijoille on tiedossa sakot. Vakavammissa tapauksissa autoilija voidaan määrätä ajokieltoon vähintään kuukaudeksi.
http://www.hs.fi/kotimaa/Suojateill%C3% ... 5554432453

Post Reply