Räjähdeonnettomuudet

Ihmisiin, yhteiskuntaan ja luontoon liittyvät onnettomuudet vuodesta 2010 alkaen.
User avatar
will
Posts: 2212
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Räjähdeonnettomuudet

Post by will » Sat Mar 03, 2018 8:11 am

Muualla verkossa on näkynyt vahvistamatonta tietoa siitä, että kotitislaamo olisi räjähtänyt.
Ehkä ei kuitenkaan kuin Tippavaarassa, missä räjähti pontikkapannu Aune Ala-Tuuhosen radiohupailun mukaan.
Huoneiston tai jonkin nesteen, kuten kuumavesiboilerin lämmitykseen käytetty kaasupolttimo on voinut sammua, huone täyttyä kaasulla ja räjähtää esim sähkökipinästä vanhassa valokatkaisijassa.

Alla olevasta uutiskuvasta näkyy, kuinka räjähdys on purkanut talon seinät etu- ja takapihan suuntaan. Sama on näkynyt jo aikaisempien Härän viestien linkeistä.
Leicester house collapsed.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


User avatar
härkä
Posts: 5940
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Räjähdeonnettomuudet

Post by härkä » Sat Mar 03, 2018 8:44 pm

https://www.leicestermercury.co.uk/news ... ed-1293748

Three men who were arrested on Wednesday in connection with an explosion at a building in Hinckley Road, Leicester, have today been charged with five counts of manslaughter and with arson with intent to endanger life.
They will be held in custody during the weekend and will appear before Leicester magistrates on Monday.

They are:

Aram Kurd, 33, of Hillary Place, Braunstone, Leicester
Hawkar Hassan, 32, of Eld Road, Coventry, originally thought to be from East Anglia
Arkan Ali, 37, of Drake Close, Oldham
Two other men who were arrested yesterday, both from East Anglia, remain in police custody and continue to be questioned by detectives.


Omistaja olisi tuossa joukossa.
Pontikkapannun räjähdyksestä kuuluu muuten melkoinen ääni. Heh. Olen kuullut sen itse.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 5940
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Räjähdeonnettomuudet

Post by härkä » Tue Apr 03, 2018 6:50 pm

https://www.leicestermercury.co.uk/news ... rt-1412709

The trio also pleaded not guilty to separate counts of arson being reckless as to endanger life and fraud by false representation.
During a 50-minute hearing, Kurd, wearing a grey jumper, and Hassan and Ali, wearing blue jumpers, only spoke to confirm their names and to deny all seven alleged offences.


Trioa on kuultu ja kaikki 7 syytettä ovat kieltäneet.
Image
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 5940
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Leicester UK lähikauppa.

Post by härkä » Fri Aug 31, 2018 6:44 pm

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/b ... n-13170414

Store owner Aram Kurd, 33, Arkan Ali, 37, and Hawkar Hassan, 32, had been facing manslaughter charges in connection with the incident.

Today they appeared at Leicester Crown Court where it was revealed their charges had been upgraded to five counts of murder.


Nuo kolme miestä ovat tänään saaneet murhasyytteet viidestä murhasta.
Käsittely jatkuu loka-marraskuussa-
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
-Uta-
Posts: 2312
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Räjähdeonnettomuudet

Post by -Uta- » Sun Apr 21, 2019 6:46 pm

Sri Lankan pommi-iskujen uhriluku kasvaa: 207 kuollutta, joukossa ainakin Hollannin ja Britannian kansalaisia
Hallitus on julistanut maahan ulkonaliikkumiskiellon ja sulkenut pääsyn sosiaaliseen mediaan
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/685 ... effbd00a63
Tänään klo 8:12 (muokattu klo 18:09)

Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa, länsirannikolla sijaitsevassa Negombossa ja itärannikolla sijaitsevassa Batticaloan kaupungissa on tapahtunut useita pommi-iskuja kirkoissa ja hotelleissa.

BBC:n mukaan iskuissa on kuollut 207 ja loukkaantunut noin 450 ihmistä.
Poliisin mukaan ainakin osaa räjähdyksistä epäillään itsemurhapommittajien tekemiksi. Paikallinen ministeri Harsha de Silva kertoo Twitter-tilillään, että poliisi ottanut kiinni seitsemän ihmistä epäiltynä yhteydestä tekoihin. Lukumäärästä ei kuitenkaan ole varmuutta, sillä esimerkiksi Guardianin mukaan kiinniotettuja olisi vain kolme.

Tapahtumien eteneminen
Sunnuntaina kello kahdeksan aikaan aamulla Suomen aikaan eri puolilla Sri Lankaa raportoitiin sattuneen kuusi räjähdystä. Noin kello 11.45 Suomen aikaa tietoon tuli seitsemäs räjähdys, joka tapahtui AFP:n mukaan hotellissa pääkaupunki Colombossa. AFP:n mukaan tässä räjähdyksessä olisi kuollut ainakin kaksi ihmistä. Noin puoli tuntia tämän jälkeen uutistoimisto AFP kertoi kahdeksannesta räjähdyksestä. Myös kahdeksannen räjähdyksen kerrotaan tapahtuneen pääkaupunki Colombossa.

AFP:n tietojen mukaan viimeisessä räjähdyksessä surmansa sai kolme poliisia, jotka olivat olleet tekemässä kotietsintää pääkaupunki Colombon pohjoispuolella. Uutistoimiston lähteen mukaan itsemurhapommittaja olisi laukaissut räjähteet poliisien tulleessa sisälle taloon. Räjähdyksessä talon katto romahti tappaen sisällä olleet poliisit.

Sri Lankan hallitus on julistanut maahan ulkonaliikkumiskiellon. Siitä, kauanko kielto pysyy voimassa, ei ole annettu tarkempia tietoja. Lisäksi uutistoimisto Reuters kertoo viranomaisten sulkeneen pääsyn sosiaaliseen mediaan ja viestipalveluihin. Syyksi tähän on kerrottu huoli disinformaation ja huhujen leviämisestä sosiaalisessa mediassa.

Kansainvälinen yhteisö tuomitsee
Sri Lankan poliisin aiemmin sunnuntaina antaman tiedon mukaan surmansa saaneiden joukossa olisi myös 35 ulkomaalaista. Luku kuitenkin saattaa vielä muuttua. Paikallisen sairaalan antaman raportin mukaan iskuissa menehtyneiden joukossa olisi Yhdysvaltojen, Tanskan, Kiinan, Japanin, Pakistanin, Marokon, Intian ja Bangladeshin kansalaisia. Raportista kertova News 1st on srilankalainen uutistoimisto. Tietoja ei ole kuitenkaan vahvistettu. Lisäksi Hollanti, Britannia ja Turkki ovat vahvistaneet, että heidän kansalaisiaan on menettänyt henkensä iskuissa.

Johtajat eri puolilla maailmaa ovat tuominneet Sri Lankan tapahtumat. Suomesta presidentti Sauli Niinistö, ulkoministeri Timo Soini ja pääministeri Juha Sipilä ovat tehneet saman. Esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsi ”uskonnollisen vihamielisyyden ja suvaitsemattomuuden” ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron taas kuvaili Twitterissä tekoja ”vastenmielisiksi”. Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif kommentoi, että ”terrorismi on kansainvälinen uhka, jolla ei ole uskontoa”. Myös Sri Lankan muslimien neuvosto on tuominnut iskut.

Poliisin varoitus vain 10 päivää aiemmin
Ainakin kolme iskuista tapahtui kirkoissa pääsiäismessujen aikana.
Poliisilähteet ovat vahvistaneet Reutersille, että toinen kirkoista oli St. Anthonyn kirkko Kochcikaden kaupunginosassa. Toinen kirkoista sijaitsee Colombon pohjoisosassa Negombon kaupungissa Katuwapitiyassa ja on nimeltään St. Sebastianin kirkko.
Kukaan ei ole ottanut tekoja nimiinsä. Epäilyjä kuitenkin on. AFP:n tietojen mukaan Sri Lankan poliisi olisi varoittanut iskujen mahdollisuudesta kymmenen päivää sitten. Tiedustelutietoon perustuvassa raportissa epäiltiin, että itsemurhapommittajat olivat suunnitelleet iskuja tärkeisiin kirkkoihin. – Ulkomainen tiedustelutaho on kertonut, että NTJ (National Thowheeth Jama'ath) suunnittelee itsemurhaiskujen tekemistä tärkeisiin kirkkoihin ja Intian suurlähetystöön, raportissa kerrottiin AFP:n mukaan. NTJ on radikaalien muslimien ryhmä, joka on linkitetty viime vuonna tapahtuneeseen buddhalaisten patsaiden vandalisoitiin, kertoo uutistoimisto AFP. Paikallisten viranomaisten mukaan isku on pahin sitten maan kymmenen vuotta sitten päättyneen sisällissodan.

Räjähdyksiä luksushotelleissa
BBC.n mukaan räjähdyksiä tapahtui kirkkojen lisäksi kolmessa Colombossa sijaitsevassa viiden tähden luksushotellissa. Kohteena olivat The Shangri La, Cinnamon Grand and Kingsbury. Sri Lanka on suosittu turistikohde suomalaisten keskuudessa. Viime vuosina sen suosio on vain kasvanut. Ulkoministeriöllä ei ole tässä vaiheessa tiedossa, että loukkaantuneiden tai kuolleiden joukossa olisi suomalaisia. Ulkoministeriön mukaan matkustusilmoituksen Sri Lankaan on tehnyt 79 suomalaista.

Päämininisteri erotti
Sri Lankan pääministeri Ranil Wickremesinghe on Guardianin tietojen mukaan tavannut armeijan henkilökuntaa. Virallista kannanottoa tilanteesta odotetaan lähitunteina.
Twitter-tilillään Wickremesinghe tuomitsi teot pelkurimaisina ja pyysi ihmisiä pysymään vahvoina. Hän myös peräänkuulutti kriittisyyttä pyytämällä, etteivät ihmiset levittäisi ”vahvistamattomia raportteja ja spekulaatiota”.

Sri Lankan poliittinen tilanne on kuitenkin jokseenkin sekava.
Se kärjistyi lokakuussa 2018, kun presidentti Maithripala Sirisena erotti maan pääministeri Wickremesinghen ja hallituksen. Presidentin teot kuitenkin todettiin perustuslain vastaisiksi, ja hänen nimittämänsä uusi pääministeri Mahinda Rajapaksa astui syrjään pääministerin paikalta. Ulkoministeriön mukaan Sri Lankan yleinen turvallisuustilanne on kuitenkin toistaiseksi pysynyt vakaana. Maan pääkaupungissa Colombossa on esiintynyt mellakoita ja mielenosoituksia.

Image
Sri Lanka sijaitsee Intian valtameressä Intian niemimaan alapuolella.

Post Reply