Page 1 of 1

Helsingin liikenneonnettomuudet

Posted: Fri Dec 23, 2011 9:40 am
by will
Helsingin Sanomat on tänään julkaissut avoimeen tietoon perustuvan liikenneonnettomuuskartan pääkaupungin alueelta.

http://www.hs.fi/kotimaa/Nettisivusto+p ... 5551700052

Interaktiivisen kuvan avulla voi tarkastella onnettomuuksia joko keskimäärin tai yksittäin.

Vuodesta 2000 vuoteen 2010 Helsingissä sattui 122 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta - yksi keskimäärin kuukaudessa, joista puolet jalakulkijoille tai pyöräilijöille. Helsingin niemi on onnettomuusalttein alue. Onnettomuudet vähenivät alueellisen nopeusrajoituksen laskettua siellä 30 km/h tasolle.

Olisi kiinnostavaa nähdä vastaava kartta Espoon, Kauniaisten ja Vantaan onnettomuuksista

Edit: Epätasainen vertailukohta on Mumbain julkinen raideliikenne, missä vastaavana aikana on aiheutunut 36 000 kuolonuhria - 300 kuukaudessa. Mumbain väestö on yli 20 miljoonaa henkeä. Väestöön suhteutettuna onnettomuustiheys raideliikenteessä on siellä kymmenporrasta korkeampi kuin Helsingin liikenteessä.

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/119471 ... paiva.html

Vanha nainen jäi suojatiellä alle

Posted: Thu Feb 16, 2012 11:30 am
by will
Poliisin mukaan nainen jäi suojatiellä kuorma-auton alle.
Iäkäs nainen kuoli yliajossa Helsingissä torstaiaamuna puoli yhdeksältä. Poliisin mukaan nainen jäi suojatiellä kuorma-auton alle.

Kuorma-auton kuljettaja ajoi Mäkitorpantietä Oulunkylän suuntaan, kun nainen astui suojatielle juuri ennen Kylävoudintietä. Kuorma-auton kuljettaja ei ehtinyt pysäyttää autoaan, vaan törmäsi yli 80-vuotiaaseen naiseen.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

STT
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/naine ... pos=navnow

Vanhat ihmiset suojatietä lähestymässä ovat tosiasiassa varoitusmerkkejä autoilijoille, pienet lapset puolestaan missä tahansa ajoradan läheisyydessä. Auto on saatava pysähtymään ajoissa, pahassakin kelissä, kuten tänään.

Re: Helsingin liikenneonnettomuudet

Posted: Thu Dec 27, 2012 2:48 pm
by will
Susirajalta alkavat toisenlaiset onnettomuudet, kuten hirvi- ja peurakolarit.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 44421.html
Tämän n. kuukauden vanhan uutisen linkistä voi tarkistaa, onko suunnitellun matkan varrella tieosuuksia, joilla hirvi-tai peurakolareita on tavallista enemmän.

Muistelen, että 80 km/h olisi se raja, johon asti hirven sanotaan pystyvän arvioimaan lähestyvän auton nopeuden ja paremmin välttämään törmäyksen sen kanssa.

Re: Helsingin liikenneonnettomuudet

Posted: Sat Aug 10, 2013 6:47 am
by will
Helsingin lapset ovat vuosittain osallisina keskimäärin 86 loukkaantumiseen johtaneessa liikenneonnettomuudessa, kertoo Helsingin Sanomat ja näyttää verkkokartan vaarallisista paikoista. Lapsen kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus on keskimäärin sattunut lähes vuosittain.

Haastatellun poliisin mukaan lapset eivät osaa aikuisen tavoin arvioida lähestyvien autojen nopeuksia ja ottaa huomioon vaarallisia paikkoja. Autoilijoiden olisi syytä olla tästä hyvin perillä ja varoa, kun lähestyvät lasta liikenteessä.

http://www.hs.fi/kaupunki/Verkkokartta+ ... 6031713509

Re: Helsingin liikenneonnettomuudet

Posted: Mon Mar 31, 2014 3:20 pm
by will
Poliisi valvoo tehostetusti suojateiden turvallisuutta tämän viikon.
https://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf ... A9002AF03E
Vuosittain suojatieonnettomuuksissa kuolee 10-15 jalankulkijaa.

Juuri turvallisuusviikon alla Helsingin keskustassa sattuneessa liikenneonnettomuudessa poliisi epäilee autoilijan töytäisseen tahallaan jalankulkijan kumoon ja paenneen paikalta. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja pahoinpitelynä.
http://www.metro.fi/uutiset/a1387801572 ... tf-desktop

Re: Helsingin liikenneonnettomuudet

Posted: Wed Apr 29, 2015 4:44 pm
by will
Helsingin Sanomat on julkaissut interaktiivisen kartan kaupungin jalankulkuonnettomuuksista vuosina 2000-2013.
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305950982879
Kuolemaan johtaneet onnettomuudet jakautuvat tasaisesti koko kaupungin alueelle. Loukkaantumisia on suhteellisesti enemmän kaupungin keskustassa kuin lähiöissä. Suurten katujen risteykset ovat vaarallisimpia paikkoja. Noin joka toinen liikenteen kuolonuhri on jalankulkija.

Re: Helsingin liikenneonnettomuudet

Posted: Sun Oct 02, 2016 2:22 am
by matlockb
Sen verran tähän aiheeseen liittyen hyviä uutisia, että jokin aikaa sitten luin (Hesarista?) että Helsingissä ei ole vielä vuonna 2016 tähän (lokakuuhun 2016) mennessä sattunut yhtään kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta.

Asukaslukuun ja autojen määrään suhteutettuna siis Helsinkiä voitaneen pitää mielestäni melko turvallisena paikkana niin jalankulkijoille kuin pyöräilijöille ja autoilijoillekin.

Re: Helsingin liikenneonnettomuudet

Posted: Thu Sep 07, 2017 8:32 am
by will
Helsingin Sanomat on päivittänyt jalankulkijoiden onnettomuuskartan. N. 70% näistä onnettomuuksista tapahtuu suojateillä, mikä on 20 prosenttiyksikköä enemmän kuin koko maassa keskimäärin. Poliisi haluaisi parempia suojatieratkaisuja. Onnettomuudet ovat näilläkin järjestelyillä merkittävästi vähentyneet takavuosista. Osin tämä johtuu laskeneista ajoneuvojen nopeusrajoituksista, joita noudattamalla on enemmän aikaa reagoida, puolin ja toisin, ja mahdollinen tälli jää keskimäärin pienemmäksi kuin aikaisemmilla nopeuksilla ajettaessa.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005356476.html