Luonnononnettomuudet maailmalla

Ihmisiin, yhteiskuntaan ja luontoon liittyvät onnettomuudet vuodesta 2010 alkaen.
Post Reply
User avatar
will
Posts: 2580
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Luonnononnettomuudet maailmalla

Post by will »

Kuten hyvin tunnettua, enimmät luonnonkatastrofit aiheutuvat maan, veden tai ilman äkillisistä ja/tai ennustamattoman voimakkaista liikkeistä paikoissa, joissa epäonnekseen on niihin varautumattomia ihmisiä. Näin on aina ollut, mutta ihmisiä on ennen ollut vähemmän ja ovat olleet enemmän varuillaan, kuin nykyään. Näiden äkillisten tapahtumien rinnalle ovat nousseet ympäristökatastrofit, joissa muutokset ovat hitaita ja osin johtuvat ihmisestä itsestään, luonnon toiminnan lisäksi. Ennen näitä kutsuttiin eri nimillä, mm. vitsauksiksi.

Intian valtameren tsunami on suomalaisia viimeksi erityisesti koskettanut ulkomainen luonnononnettomuus. Sitä ei osattu varoa, koska vastaavaa ei ollut tapahtunut satoihin vuosiin. Luonto oli kerännut geologisia voimiaan kaikessa rauhassa. Tohokun järistys ja tuplatsunami Japanissa alkuvuodesta olivat toinen harvinainen, mutta joskus kuitenkin väistämättä tapahtuva mullistus. Molemmat sitten sattuivat meidän aikanamme, kun maankuoren kestävyys petti jännitysten alla.

AF 447-lennon ja Estonian kohtaloita voidaan osaltaan pitää luonnon aiheuttamina, koska vahvoja luonnonvoimia ei väistetty riittävästi, kuten olisi ollut järkevää. Parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa, sanottiin ennen. Tekniikka auttaa luontoa vastaan rajaansa asti, mutta kun se pettää, niin ihmisiä viedään, olivat he sitten kulkuneuvossa tai rakennuksessa.

Yhteiskuntien maankäytössä pitäisi ottaa huomioon asuinpaikkojen sijoittaminen turvallisille alueille. Kun luonnonvoimat eivät ole poliittisen päätöksenteon alaisia, niin niitä pitäisi väistää. Väistöpaikan valinta taas on poliittisen päätöksenteon vallassa, mutta niin ovat maankäyttöön liittyvät taloudelliset tekijätkin. Haastetta riittää, kun harvinaiset vaarat pitäisi tasapainottaa näkyvissä olevien etujen kanssa.

Napoli Vesuviuksen juurella ja San Franciscon Pacifica San Andreaksen siirroksen varrella ovat esimerkkejä paikoista, joissa asumisesta seuraa kauheita, ennemmin tai myöhemmin. Kulloinkin menossa olevan vaalikauden voi asua rauhassa kotonaan, kun selvästi näkyvissä olevan katastrofin toteutumisen todennäköisyys on pieni, geologisesti mitaten lyhyestä ajajaksosta johtuen. Italiassa seismologit ovat päätyneet oikeuteen, ennustettuaan oikein järistyksen mahdollisuuden ja paikan sekä sen sattumisen todennäköisyyden, mutteivät sitä, että se tosiasiassa tapahtuisi juuri silloin, kun tapahtui. Yhteiskunnan päätöksentekokoneisto lienee tuntenut itsensä petetyksi ja haluaa tieteilijät vastuuseen. Jotain tarvitsisi tehdä kommunikaation parantamiseksi luonnontutkijoiden ja poliitikkojen välillä.
User avatar
will
Posts: 2580
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Filippiinit, joulukuu 2011

Post by will »

Viimeksi hirmumyrsky on surmannut Filippiineillä lähes 200 henkilöä ja kaksinkertainen määrä on kateissa. 20 000 sotilasta auttaa pelastustöissä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Hirmumyrsky+j ... 5551564937

Kuvia pelastustöistä BBC:n sivuilta.

Tässä tapauksessa ihmiset ovat asuneet tulville alttiissa paikoissa ja eroosiorinteiden alla. Asukkaat ovat jääneet normaalien geologisten prosessien jalkoihin pysyttyään varoituksesta huolimatta kotonaan.


Edit: Iltaan 17.12.2011 mennessä tulleiden tietojen mukaan Filippiinien myrskykatastrofi olisi vaatinut ainakin 430 uhria, tuhansien ollessa yhä kateissa. Viranomaiset ja järjestöt alkavat ilmeisesti saada tietoja tuhojen laajudesta vasta nyt. - Kädet kyynärpäitä myöten ristiin, ettei tapauksesta tulisi tsunamien veroista virstanpylvästä luonnononnettomuuksien historiaan. - Vaan ei taida ristiminen enää auttaa. Olisi pitänyt suunnitella maankäyttö turvallisemmaksi. Toisaalta, näitä myrskyjä riittää siellä päin. Ehkä turvallisuudesta huolehtimiseen tulee lisää rotia tämän jälkeen.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Hirmumyrsky+j ... 5551564937

Edit 2: Maanantaina 19.12.2011 kuolleiden luvuksi ilmoitettiin 972 henkeä. Kateissa olevien määrää ei osattu sanoa. Avustusjärjestöt pyrkivät yhteyteen 120 000 ihmisen kanssa, jotka ovat olleet Mindanaon tuhoalueilla. Tulvivat joet ovat vieneet kokonaisia kyliä mennessään. Midnanaon alueen pelastussuunnitelmissa väitetään olevan pahoja puutteita.

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-16249763

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/5 ... 464map.gif
Kuvassa tuhoalueiden sijainti.

Edit 3: Tulva sattui lauantaita vasten yöllä. Tiistaihin mennessä oli löydetty yli tuhat uhria ja 40 000 omaisiaan ja kaiken omaisuutensa menettänyttä ihmistä koottu leireihin. Rannalle ajautuneet uhrit haudattiin samantien tunnistamatta heitä. Filippiinien Presidentti Benigno Aquino julisti taifuunin aiheuttaman tulvan kansalliseksi onnettomuudeksi ja kummasteli, miksi asukkaat yhä olivat asuneet riskialtteilla alueilla, vaikka jo vuosi sitten oli huomautettu asiasta. Eloonjääneet on tarkoitus asuttaa aikaisempaa turvallisempiin kyliin.

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-16260205

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/5 ... 0044-1.jpg
Tulvineiden jokien rannalle tuoma suma on kuin tsunamin jäljiltä.

OT: Hippusen on sattunut Suomessakin. Poikkeuksellisen runsaiden joulukuun sateiden vuoksi Espoon Kirkkojärvessä on pitkästä aikaa vettä, joka on noussut sen pohjalle rakennetulle Helsingin - Turun moottoritielle ja Kuninkaantien lukion seinäviereen. Vesi on tänään alkanut laskea, mm. koska Bodominjärvestä Kirkkojärveen laskevan Gloms-joen virtaamaa on rajoitettu. Niinpä vesi on Bodominjärvessä aavistuksen korkeammalla kuin tähän aikaan vuotta yleensä.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 30&lang=fi


Edit 4. Filippiinien tulva oli uhreilla mitaten vuoden 2011 pahin myrsky maailmassa.

http://www.abs-cbnnews.com/nation/12/19 ... storm-2011

BBC:n mukaan: Ensimmäisellä viikolla laskettujen kuolonuhrien ja kadonneiden määrä ylitti tuhat kumpiakin. 41 000 henkeä oli evakuointileireillä ja yli 300 000 henkeä vailla välttämättömyyksiä, kuten suojaa säältä, ruokaa, juomavettä ja terveydenhuoltoa.

Vuodenvaihteen jälkeen kuolonuhrien määrä on päivittynyt 1249 löydettyyn vainajaan. Kateissa olevista ei ole varmaa tietoa, koska osa löydetyistä on haudattu tunnistamatta ja kadoksiin on todennäköisesti joutunut kokonaisia perheitä ja ilman läheisiä ystäviä eläneitä siirtotyöläisiä, joista ei ole tullut tietoa viranomaisille. Hallitus jatkaa kuolleiden etsimistä ja hautaamista.

Tohokun tsunamissa kuoli tai katosi 28 000 henkeä, pakolaisleireille joutui 300 000 ja vailla juomavetta ja suojaa oli enimmillään 500 000. Suhteessa pakolaisleireille sijoitettuihin Filippiinien tulvistä näyttäisi selvinneen kaksi kertaa todennäköisemmin hengissä kuin tsunamista. Liekö vaikuttanut, että tsunami pyyhki asutuksen yli molempiin suuntiin, tulvat vain toiseen. Liikaa uhreja kumminkin.
User avatar
will
Posts: 2580
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Trondheim, 1.1.2012, maanvyörymä

Post by will »

Trondheimin lähellä Norjassa maa on kostunut sateista liikaa ja tänään lähtenyt valumaan vellinä pitkin puronuomaa. Lähistön asukkaita on evakuoitu; ihmisuhreja ei ole, mutta taloja on mahdollisesti tempautunut vyöryyn mukaan.

Helikopterivideota edelleen valuvasta maavellistä:
http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=t ... VQ&cad=rja

http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=t ... pQ&cad=rja

Suomessakin saattaa jonkin joen törmä savikossa paikallisesti pettää, pitkien sateiden tai roudan sulamisen johdosta.
---

Vuonna 1888 Trondheimissä tapahtui veden alta vuonosta alkanut ja maalle päin levinnyt maanvyöry, joka aiheutti tsunamin ja yhden ihmisuhrin.

Edit: norjalaiset ovat päivittäneet maalajin savesta hiekaksi, mikä on korjattu ylle.

Edit 2: Em. päivityksessä on luultavasti ollut käännösvirhe, koska asiasta kuullun norjalaisen geologin mukaan valumaan lähtenyt maalaji on todennäköisesti Norjalle tyypillistä ns. juoksusavea.
http://theextinctionprotocol.wordpress. ... r-outages/

Rakennuksia ei vielä tiedetä tuhoutuneen ja evakuoidut palailevat takaisin. Vaarana on, että juoksusavialue purkautuu laajalti pois nykyisestä asemastaan, mikä tuhoaisi maatiloja. Sellaista tiedetään sattuneen ja on mm. dokumentoitu filmille. Talot keikkuvat alamäkeen valuvan massan päällä, kunnes luhistuvat ja häviävät sekaan. Näyn dramaattisuus on verrattavissa viime kevään tsunamiin Japanissa.
User avatar
will
Posts: 2580
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Maanjäristys, Intian valtameri

Post by will »

Sumatralta lounaaseen (p.o. länteen) on tapahtunut 7,6 magnitudin järistys. Indonesian hallitus on antanut tsunamivaroituksen.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201201 ... 7_ul.shtml

NOAA toteaa järistyksen ja hyvin pienen riskin paikalliseen tsunamiin 100 km:n säteellä, eikä palaa asiaan, ellei uutta ilmene. Japanilaiset tiedottavat tarvittaessa lisää.
http://ptwc.weather.gov/ptwc/index.php?region=3
THIS BULLETIN IS ISSUED AS ADVICE TO GOVERNMENT AGENCIES. ONLY
NATIONAL AND LOCAL GOVERNMENT AGENCIES HAVE THE AUTHORITY TO MAKE
DECISIONS REGARDING THE OFFICIAL STATE OF ALERT IN THEIR AREA AND
ANY ACTIONS TO BE TAKEN IN RESPONSE.

AN EARTHQUAKE HAS OCCURRED WITH THESE PRELIMINARY PARAMETERS

ORIGIN TIME - 1837Z 10 JAN 2012
COORDINATES - 2.3 NORTH 93.1 EAST
LOCATION - OFF W COAST OF NORTHERN SUMATRA
MAGNITUDE - 7.3

EVALUATION

A DESTRUCTIVE WIDESPREAD TSUNAMI THREAT DOES NOT EXIST BASED ON
HISTORICAL EARTHQUAKE AND TSUNAMI DATA.

HOWEVER - THERE IS A VERY SMALL POSSIBILITY OF A LOCAL TSUNAMI
THAT COULD AFFECT COASTS LOCATED USUALLY NO MORE THAN A HUNDRED
KILOMETERS FROM THE EARTHQUAKE EPICENTER. AUTHORITIES IN THE
REGION NEAR THE EPICENTER SHOULD BE MADE AWARE OF THIS
POSSIBILITY.
Isoa tsunamia ei odoteta.
Indonesia on varoittanut kansalaisiaan varmuuden vuoksi.

NOAA:n tsunamisivut:
http://www.tsunami.noaa.gov/
User avatar
will
Posts: 2580
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Tokion järistysuhka

Post by will »

Tohokun (2011) 9.0 magnitudin järistyksen jälkeen Tokion alueen järistystiheys on viisinkertaistunut. Tokio sijaitsee Euraasian laatan reunassa, oheisen kuvan esittämän tulkinnan mukaan Filippiinien laattarajan lähellä ja Tyynenmeren laattarajan sillä maanalaisella jatkeella, minkä päällä Tohokun järistys ja sen suurin jälkijäristys sattuivat. Tyynenmeren laatta työntyy Japanin saarikaaren alle loivaa siirrosvyöhykettä pitkin. Maankuoren pinnalla laattarajojen kohdalla on pitkänomaisia merenpohjan syvänteitä (trench, though), joista siirrosvyöhyke alkaa.

Järistystiheyden kasvun perusteella Tokion yliopiston seismologian laitoksen tutkijat ovat arvioineet, että todennäköisyys magnitudin 7 järistykseen Tokion alueella on 75% seuraavien neljän vuoden aikana. Aikaisempien arvioiden mukaan todennäköisyys olisi 70% 30 vuoden aikana.

Vuonna 1923 sattuneessa Tokion järistyksessä kuoli 100 000 henkeä, monet tulipaloissa. Tokio rakennettiin uudelleen kestämään järistyksiä aikaisempaa paremmin. Uutta järistystä on odotettu.

Lähteenä BBC:n artikkeli: http://www.bbc.co.uk/news/16681136

Image
BBC:n artikkelin kuvitusta: Japanin sijainti kolmen mannerlaatan rajojen läheisyydessä ja laattojen liikesuunnat Euraasian laatan suhteen sekä Tohokun järistyksen ja suurimman jälkijäristyksen paikat. Tuolloin Tokion alueelle ei tullut jälkijäristystä, vaikka sitä odotettiin. Maankuoren jännitykset jäivät odottamaan myöhempää purkautumistaan.

HS:n uutinen aiheesta: http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkijat+Suur ... 5554046977
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: Luonnononnettomuudet maailmalla

Post by Uutisvastaava »

Noin 60 loukkaantui Perua ravistelleessa järistyksessä
Kirjoittanut STT 30.01.2012 12:21

Perussa noin 60 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen lievästi maanjäristyksessä varhain aamulla Suomen aikaa.

Loukkaantuneilla on luunmurtumia ja putoavien esineiden aiheuttamia vammoja, kertoivat paikalliset viranomaiset.

Järistys tapahtui rannikon tuntumassa maan keskiosassa. Lähimpään, Ican kaupunkiin on parikymmentä kilometriä ja pääkaupunkiin Limaan vajaat 300 kilometriä.

Amerikkalaismittauksen mukaan järistyksen voimakkuus oli 6,3 magnitudia.

Järistys tapahtui pian puolenyön jälkeen paikallista aikaa 39 kilometrin syvyydessä.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?o ... t&Itemid=6
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
User avatar
will
Posts: 2580
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Pakkasjakso Euroopassa 2012

Post by will »

Ankara talvi on vaatinut veronsa itäisessä Euroopassa: 22:n tiedetään kuolleen kylmyyden ja lumen vuoksi.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Pakkanen%20on ... 5554524613
HS wrote:Pakkanen on tappanut Itä-Euroopassa parikymmentä ihmistä
30.1.2012 15:41 | 0 |
A A
STT–AFP

Varsova. Itä-Euroopassa on viime päivinä kuollut ainakin 22 ihmistä pakkasten ja runsaan lumentulon vuoksi.

Puolassa kuoli poliisin mukaan viikonvaihteessa kymmenen ihmistä, kun pakkanen paukkui jopa 27 asteessa. Ankarat sääolot ovat vaatineet kuolonuhreja myös Liettuassa, Tšekissä, Bulgariassa ja Serbiassa.

Pakkaslukemat ovat Itä-Euroopassa pudonneet monin paikoin alle 20 celsiusasteen, ja lisää kylmää on viikon edetessä luvassa. Esimerkiksi Tšekkiin ja Baltiaan on ennustettu jopa 30 pakkasastetta.

Hyytävä ilma virtaa Eurooppaan Siperiasta. Etelä-Siperiassa Baikalin alueella mitattiin viime yönä 49 asteen pakkaslukema.
Näitä sattuu kylmyysjaksoina. Suomalaiset paleltumiskuolemat ovat yksittäisiä ja niihin liittyy usein alkoholin käyttö, mutta ei aina. Keskieurooppalaisen OV:n katoamiseen aikoihin pakkasta oli yli 20 astetta.

Edit: Iltalehden uutisesta yhteenlaskien kertyy vähintään 32 paleltunutta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201201 ... 2_ul.shtml

Edit 2: Paleltuneiden luku on kasvanut sataan. Venäjä lupaa kaasuntoimitusten jatkuvan, vaikka kotimaista tarvettakin olisi.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/pakk ... 98413.html

Edit 3: torstai-iltaan 2.2.2011 mennessä paleltuneita on raportoitu 110, yli puolet Ukrainasta. Kylmät yöt jatkuvat. Istanbulissa on satanut puoli metriä lunta.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16852065

Edit 4: lauantaihin mennessä kylmään kuolleiden luku lähentelee kahta sataa, puolet Ukrainassa. Sunnuntain vastainen yö on ennustettu pakkaselle koko Euroopassa Portugalia ja Etelä-Italiaa lukuun ottamatta. Pakkasten ennustetaan jatkuvan suurimmassa osassa manner-Eurooppaa ainakin torstain vastaiseen yöhön asti. Kylmästä jaksosta on näköjään tulossa iso luonnonkatastrofi ihmisuhreilla mitaten. Maiden viranomaiset järjestävät hätämajoituksia pahimman välttämiseksi.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16830034

Kylmän sään on selitetty johtuvan arktisen alueen vähentyneestä jääpeitteestä. Tiedä häntä.

Teollisuuden tuontikaasunsaantia rajoitetaan. Venäjä puolestaan lupaa Eurooppaan kaiken kaasun, mitä ei tarvita kotimaassa.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16883560

Edit 5. Pakkasen jatkuttua Euroopassa viikon verran puhutaan 300 kuolleesta. Monet paleltuneista ovat asunnottomia, jotka eivät ole onnistuneet pääsemään hätämajoitukseen. Kylmää kestää vielä ainakin muutaman päivän joten lisäuhreja on odotettavissa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201202 ... 9_ul.shtml


Edit 6. Kahdentoista päivän aikana kireä pakkanen on vaatinut 550 uhria paleltuneina, säähän liittyvien liikennennettomuuksien seurauksena ja huonosti toimineiden varalämmityslaitteiden käytöstä johtuen.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Lumentulo+jat ... 5555468969

Toisaalta ihmiset ovat pyrkineet nauttimaan talvisäästä esim. luistelemalla jäätyneiden vesistöjen pinnalla.
User avatar
Queen
Posts: 2458
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Luonnononnettomuudet maailmalla

Post by Queen »

Kirjoitan tähän, vaikka tämä ei kylläkään ole mikään luonnononnettomuus, mutta merkillinen ilmiö.
Toissailtana tuli telkkarista Luonnon salaiset kansiot Jimiltä, mielenkiintoinen ohjelma yleensäkin.
Yksi aiheista oli Intian punainen sade, "verisade".
Punainen sade oli sääilmiö, joka havaittiin useita kertoja 25. heinäkuuta – 23. syyskuuta välisenä aikana vuonna 2001 Keralan osavaltiossa, Intiassa. Voimakkaiden sateiden aikana vesi oli toisinaan selvästi punaista, tahrasi vaatteet ja näytti vereltä.
Punaista vettä satoi kerralla vain muutamien neliökilometrien laajuiselle alueelle, ja sade kesti yleensä alle 20 minuuttia.
Juuri ennen sadetta kuului ukkosen jyrähdystä muistuttava ääni ja puutkin pudottivat lehtensä.
Arveluja oli, että sade oli peräisin ulkoavaruudesta tai että se olisi jonkinlaista levää tms.

Punaista vettä tutkittiin mm. mikroskoopilla ja siitä löytyi verisoluja, mutta tarkemmat tutkimukset osoittivat, että niistä ei löytynyt DNA:ta (Näin sanotaan Wikipediassa. Itse ohjelmassa mielestäni välillä sanottiin, että siitä löytyi DNA, ehkä kuulin väärin). Punaisen värin väitetään johtuvan vedessä olevista hiukkasista, jotka muistuttavat solua.

Voi hyvin uskoa, että ihmiset ovat pelänneet jo maailmanlopun tulleen. Olisihan tuollainen pelottava kokemus, vaikka maailmassa on ollut aiemmin niin mustia kuin sinisiäkin sateita.

Entä, jos ne oikeasti olisivat humanoidien maan kamaralle kylvämiä soluja, joista sitten joskus kymmenien tuhansien vuosien jälkeen itäisi uusi kansa (tää nykyinen kun ei oikein ole parasta A-luokkaa). :mrgreen:
Kai niitä soluja on otettu talteen, että ihmiset voivat seurata muuttuvatko ne vuosien myötä?
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: Luonnononnettomuudet maailmalla

Post by Uutisvastaava »

Maanjäristys ravisteli Filippiinejä, useita ihmisiä kuoli
julkaistu tänään 6.2. klo 12:02


Filippiinien keskiosiin iskenyt maanjäristys on vaatinut ainakin seitsemän ihmisen hengen. Joidenkin tietojen mukaan kuolonuhreja on 13. Ainakin 30 ihmistä on kateissa järistyksen aiheuttaman maanvyöryn vuoksi.


Maanjäristys, jonka voima oli 6,8 Richterin asteikolla, puisteli Negrosin ja Cebun taajaan asutettuja alueita. Järistys repi teihin railoja, vahingoitti pahoin useita siltoja ja pakotti sulkemaan sähköverkon, viranomaiset kertovat.

Kuolonuhrit jäivät Negrosissa kaatuneiden seinien ja aitojen alle. Lisäksi noin sata ihmistä loukkaantui.

Negrosissa ainakin yksi kolmikerroksinen rakennus romahti täysin. Cebussa ilmeisesti selvittiin pienemmillä vaurioilla.

Alueella levisi myös huhu lähestyvästä tsunamista, mikä aiheutti paniikkia. Havaijille sijoitetun Tyynenmeren tsunamivaroituskeskuksen mukaan suuren tsunamin vaaraa ei ollut.

Järistys kuitenkin laukaisi vuorenrinteessä maanvyöryn, joka hautasi useita taloja Solongon kylässä Negrosin alueella.


AFP, Reuters, AP
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/02/ ... 34944.html
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: Luonnononnettomuudet maailmalla

Post by Uutisvastaava »

Filippiinien maanjäristys ensiarvioita pahempi
Kirjoittanut STT 07.02.2012 11:45
Viimeksi päivitetty 07.02.2012 11:45

Filippiinien maanjäristyksen tuhot ovat osoittautumassa ensiarvioita huomattavasti pahemmiksi. Tiistain tietojen mukaan liki 50 ihmistä on kuollut ja satakunta on kateissa.

Pelastajat etsivät eloonjääneitä kaivamalla raunioita paljain käsin, koska maasiirtokoneita ei ole saatu paikalle. Syrjäisimpiin kyliin ei ole päästy vielä lainkaan.

Maanjäristys vavisutti maanantaina Negrosin ja Cebun saaria maan keskiosassa. Pahinta tuhoa syntyi Guihulnganin rannikkokaupungissa, joka sijaitsee lähellä 6,7 magnitudin järistyksen keskusta.

Aluetta tärisyttivät tiistaina sadat jälkijäristykset, ja tutkijat varoittivat, ettei järistysvaara ole kokonaan ohi vielä moneen viikkoon.

Tuhoalueelle on lähetetty helikoptereita ja lentokoneita.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?o ... t&Itemid=6
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
Post Reply