Outoa jyrinää eri puolilla USA:ta

Ihmisiin, yhteiskuntaan ja luontoon liittyvät onnettomuudet vuodesta 2010 alkaen.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2110
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Outoa jyrinää eri puolilla USA:ta

Post by -Uta- » Tue Nov 28, 2017 2:43 pm

Eri puolilla USA:ta on havaittu mystistä jyrinää, kukaan ei tiedä syytä
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711 ... 7_ul.shtml
Tiistai 28.11.2017 klo 10.33

Voimakasta jyrinää tai pamauksia on kuultu kymmenissä paikoissa eri osavaltioissa
Image
Pamaukset ja jyrinä ovat tallentuneet myös mittalaitteisiin.
Tämä kova pamaus tallentui Alabamassa. Äänen alkuperä on täysi mysteeri.

Outoa jyrinää on kuultu viime päivinä ainakin Alabamassa, Kaliforniassa, Idahossa, Michiganissa ja New Jerseyssä. Tuorein tapaus on raportoitu Coloradosta. Ääni on ollut niin voimakas, että talot ovat tärisseet ja ihmiset ovat raportoineet jyrinästä tai pamauksista poliisille.
Äänien alkuperä on täysin hämärän peitossa, mutta erilaisia teorioita on esitetty. CBS-televisiokanavan meteorologi Chris Spears tarjosi selitykseksi maapalloa parhaillaan pommittavaa Leonidien meteoriparvea. Leonidien parven meteorit ovat erittäin nopeita, ne liikkuvat noin 70 kilometriä sekunnissa. Meteorologin mukaan voimakkaat äänet johtuvat niistä. Tähtitieteilijä Ron Hranac kertoo kuitenkin, että leonidit ovat liian pieniä aiheuttaakseen näin kovia ääniä.

Nasakin tutkii jyrinää
Denverin kaasulaitos kertoi, että yksi sen tankki oli rikkoontunut. Tankkiin oli päässyt muodostumaan ylipainetta ja sen kansi pamahti irti. Kaasuyhtiön mukaan tästä tuli kova räjähdysääni. Se saattaa selittää Denverin seudulla kuullut äänet, mutta ei toki muita ympäri Yhdysvaltoja kuultuja pamauksia ja jyrinää. Selitykseksi on esitetty ääntä nopeampien lentokoneiden yliäänipamausta. Sekin selitys ontuu, koska mitään tavallisuudesta poikkeavaa lentokonetoimintaa ei "pamauspaikkakunnilla" ole ollut. Maanjäristyksiäkään ei ole viranomaisten mukaan tapahtunut. Nasakin on selvittänyt jyrinän alkuperää ja Nasan tutkija Bill Cooke kertoo ABC:lle, että tutkimuksia jatketaan. Toistaiseksi mitään selitystä ei ole keksitty.

PEKKA NUMMINEN
pekka.numminen@iltalehti.fi


Post Reply