Kadonnut opettaja Jani Komulainen, 42 v. Oulu 2/2016

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Kadonnut opettaja Jani Komulainen, 42 v. Oulu 2/2016

Post by matlockb » Wed Mar 02, 2016 2:59 am

Ystävät huolissaan: auttavainen englanninopettaja Jani ollut kateissa jo viikkoja

Tiistai 1.3.2016 klo 20.26

Ystävä tapasi Jani Komulainen, 42, viimeisen kerran Oulun kaupunginkirjaston lehtilukusalissa reilut kaksi viikkoa sitten.

Kalligrafiaa ja filosofiaa useilla eri kouluilla ja Oulu-opistolla opettanut Komulainen on ystävien mukaan tuttu näky kirjaston lehtilukusalissa, jossa hän käy säännöllisesti. Helmikuun 5. päivä Komulainen oli vielä tavannut ystävänsä kotonaan.

Nyt englanninopettajan ystävät, omaiset ja sukulaiset eivät ole nähneet miestä viikkoihin. Oulun poliisista vahvistetaan, että Komulaisesta on tehty katoamisilmoitus 16. helmikuuta.

- Ihmisellä on oikeus kadota ja tässä tapauksessa ei vielä ole ilmennyt mitään rikokseen viittaavaa, vahvistaa tutkinnanjohtaja Petri Savela.

Ystävien mukaan Komulainen on rauhallinen, lempeä ja kiltti, eikä hänelle alkoholikaan juuri maistu. Miehen yllättävä katoaminen onkin saanut ystävät tolaltaan.

- Olen tuntenut hänet useiden vuosien ajan ja hän on aivan ihana ihminen. Jouluna hän on ollut aina joulupukkina lapsilleni ja tullut usein vielä pukkina olemisen jälkeen leikkimään lasteni kanssa. Hän on ihmisenä aivan erityinen ja nyt meillä on tämä joulupukki hukassa, ystävä kuvailee.

Image
Mikäli tiedät mitään oululaisen Janin liikkeistä, otathan heti yhteyttä Oulun poliisiin tai hätänumeroon 112. Poliisi tutkii katoamista ja pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista välittömästi, ystävät vetoavat.

Lyhyt ääniviesti

Komulaisen viimeiseksi yhteydenotoksi jäi ystävän puhelimeen jätetty lyhyt ääniviesti lauantaina 13. helmikuuta. Mikään ei vaikuttanut tuolloinkaan oleva vialla.

- Siitä puhelinsoitosta ei voi päätellä mitään. Hän oli vain jättänyt viestin ja kysellyt soittajalta mitä asiaa tällä oli, kun hän ei ollut aiemmin vastannut puhelimeen.

Komulainen tiedetään tuttavien parissa luontoihmiseksi, joka kulkee polkupyörällä kesät ja talvet. Mies ei ollut maininnut kenellekään lähtevänsä luontoretkelle tai muullekaan pidemmälle matkalle. Hänen puhelimeensa ei ole saatu viikkokausiin yhteyttä.

Komulaisen ystävät ovat levittäneet katoamisilmoitusta Komulaisesta Facebookissa ja Oulun seudulla. Huoli on todella kova.

- Alamme olla aika turhautuneita, kun homma ei etene. Meitä on ryhmä ystäviä täällä Oulussa selvittämässä katoamista. Yksi käy läpi Facebook-kavereita ja toinen harrastusryhmiä.

JENNA HEINO
jenna.heino@ilmedia.fi
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016030 ... 6_uu.shtml


User avatar
-Uta-
Posts: 2278
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kadonnut opettaja Jani Komulainen, 42 v. Oulu 2/2016

Post by -Uta- » Thu Dec 08, 2016 12:39 pm

Forum24-lehti
Forum24 on Oulun kaupunkiseudun uutis- ja ajankohtaislehti, joka keskittyy myös tausta-, henkilö- ja viihdejuttuihin kahdesti viikossa, ...
2016-09-22

Omaisen huoli on lohduton – Jani Komulainen kateissa jo kuukausia

Helmikuisena päivänä omaisilla heräsi huoli: Missä on Jani?
Poliisi sai omaisilta katoamisilmoituksen 42-vuotiaasta Jani Komulaisesta 16. helmikuuta.
– Huoli on edelleen suuri. Aikaa on mennyt jo yli puoli vuotta... En jaksa enää uskoa, että Jani olisi elossa. Odotan tapahtumalle päätöstä. Kunpa Jani vain löytyisi, Janin äiti kertoo Forum24:lle. Äidin tuska on lohduton.
– Epäilen joko rikosta tai itsemurhaa. Jani ei liikkunut lainkaan epäilyttävissä piireissä eikä päihteiden kanssa ollut ongelmaa. Äiti on tiettävästi viimeinen, joka kuuli Janin äänen.
– Hän soitti ja pyysi rahaa 12. helmikuuta. Kerroin tuovani rahaa maanantaina ja hän löi luurin korvaani. En ole varma, mutta kuulosti kuin häntä olisi kiristetty. Käytös ei ollut Janin tapaista, äiti kertoo. Janin kodin tyhjentämisen yhteydessä äiti huomasi asunnosta puuttuvan Janin henkilökohtaisia tavaroita: punainen rahalipas ja suuri musta taiteilijasalkku. Hän toivookin oululaisten olevan valppeillaan maastossa liikkuessaan, jos tavarat löytyisivät vihjeitä olinpaikasta antaen.

Mahdoton etsiä

Viimeisin varma näköhavainto Janista on 5. helmikuuta ja viimeinen yhteydenotto, Komulaisen lähettämä tekstiviesti ystävälleen 13. helmikuuta vastaisena yönä. Viimeiseksi jääneessä viestissä Komulainen tiedusteli ystävänsä aiemman soiton syytä. Tekstiviesti ei anna mitään vihjeitä katoamisen syystä.
– Miestä yritettiin tavoittaa 15. helmikuuta tuloksetta. Puhelin on kiinni, joten emme voi jäljittää sitä. Myöskään Paakakadulla Toppilassa sijaitsevassa asunnossa ei ole tämän jälkeen käyty, kuvaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Savela. Komulaisen tapauksessa kaikki tutkintalinjat ovat täysin avoinna.
– Tällainen tapaus, jossa henkilö katoaa keskeltä kaupunkia ilman mitään viitteitä suunnasta, on etsintöjen kannalta mahdoton. Emme voi kohdistaa etsintää mihinkään, joten on täysin turhaa haahuilla valtavilla alueilla etsien, Savela perustelee. Poliisi julkaisi etsintäkuulutuksen Janista helmikuussa ja sai kuun lopussa ja maaliskuun alussa muutamia yleisövihjeitä. Tarkastuksen jälkeen ne eivät kuitenkaan auttaneet tutkinnassa.
– Rikoksen mahdollisuutta ei voida sulkea pois, ennen kuin kadonnut löytyy. Tämä on täysin mysteeritapaus ja siksikin raskas pala omaisille. Omaiset ovat olleet aktiivisia etsinnöissä, sillä katoamiselle ei ole mitään selitystä.

https://www.forum24.fi/sivut/keskustelu ... -kuukausia

Soaplake
Posts: 2
Joined: Sat Dec 10, 2016 11:24 pm

Re: Kadonnut opettaja Jani Komulainen, 42 v. Oulu 2/2016

Post by Soaplake » Sun Dec 11, 2016 7:15 pm

Mielenkiintoinen tapaus. Huomio kiinnittyy vääjäämättä tuohon rahan pyytämiseen äidiltään. Kyseessä yksin asuva, kaikesta päätellen ilmeisen vakaavarainen mies kuitenkin kyseessä. Ei kuulema ole hänen tapaistaan rahaa pyytää, joten mieleeni tulee kolme erinlaista skenaariota tästä.

1. Jania kiristetty, kuten äiti olettaa. Miksi? Onko miehen henkilöhistoriassa asioita jotka tukisivat väitettä? Ei ihan ensimmäisenä tule mieleen, että olisi tyyppiä joka moisen kohteeksi joutuu. Voihan taustalla olla toki isompia asioita, sellaisia mistä läheisillä ei ollut pienintäkään hajua. Jotenkin tämä vaihtoehto tuntuu kuitenkin kaukaa haetulta.

2. Päättänyt lähteä omaehtoisesti johonkin reissuun pitkäksi aikaa? Rahaa itselläänkin, mutta päättänyt turvata tulevaisuuttaan kuitenkin vielä hieman äidin avustuksella, jotta matka ei aivan heti katkeaisi. Tätä teoriaa tukisi se, että rahalipas on kadonnut, kaikkia rahoja lompakkoon tuskin saa sullottua, ja pankkiin niitä ei kannata tallettaa, jos ei halua itsestään jälkiä jättää.

3. Velkaantunut, esimerkiksi peliongelman takia? Tilit pelattu, lainattu rahaa, nekin pelattu, kunnes luottoa ei enään saa? Pyytänyt rahaa äidiltään, kokeillakseen vielä kerran. Kun ei ole tärpännyt, kadonnut masennuksen vallassa, johonkin mistä hänet lopulta löydetään.

Tämmöistä pientä ajatusleikkiä vain tähän keskusteluun.

User avatar
skoune
Posts: 960
Joined: Sun Jul 08, 2012 8:34 am

Re: Kadonnut opettaja Jani Komulainen, 42 v. Oulu 2/2016

Post by skoune » Mon Dec 12, 2016 12:07 am

Soaplake wrote: ...
3. Velkaantunut, esimerkiksi peliongelman takia? Tilit pelattu, lainattu rahaa, nekin pelattu, kunnes luottoa ei enään saa? Pyytänyt rahaa äidiltään, kokeillakseen vielä kerran. Kun ei ole tärpännyt, kadonnut masennuksen vallassa, johonkin mistä hänet lopulta löydetään. ...
Tämä kolmas vaihtoehto vaikuttaisi hyvin todennäköiseltä. Nykyään kun tietokoneella voi pelata rahansa miinukselle pikavauhdilla.

User avatar
-Uta-
Posts: 2278
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kadonnut opettaja Jani Komulainen, 42 v. Oulu 2/2016

Post by -Uta- » Sat Jun 03, 2017 9:20 pm

Mitenkäs tämä hiljainen tapaus etenee, eli vieläköhän tämä 16. helmikuuta 2016 kadonneeksi ilmoitettu opettaja
Jani Komulainen on kateissa? 12. helmikuuta 2016 hän oli soittanut äidilleen, ja 13. helmikuuta hän oli laittanut
lyhyen ääniviestin ystävälle... sitten ei mitään?

Minfossa joku tiesi kertoa, että Oulun Toppilan lisäksi Komulainen on asunut myös Ranualla (lukioaikanaan)
ja Sonkajärvellä.

Tuossa Forum24-lehden artikkelissa rikoskomisario Petri Savela kertoo mm., että rikoksen mahdollisuutta ei voida sulkea pois, ennen kuin kadonnut löytyy. Tämä on täysin mysteeritapaus ja siksikin raskas pala omaisille.
Omaiset ovat olleet aktiivisia etsinnöissä, sillä katoamiselle ei ole mitään selitystä.

Image
Googlen kuvahaullakin löytyi ko. kuva Jani Komulaisesta

User avatar
-Uta-
Posts: 2278
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kadonnut opettaja Jani Komulainen, 42 v. Oulu 2/2016

Post by -Uta- » Wed Aug 09, 2017 2:57 pm

Vaikuttaisi sopivan Komulaiseen tämä uutinen:

Puolitoista vuotta sitten kadonnut oululaismies löytyi kuolleena
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... gs.CsG0ffI
Julkaistu 09.08.2017 13:49 (Päivitetty 09.08.2017 14:50)

Viime vuoden helmikuussa kadonnut keski-ikäinen oululaismies on löytynyt kuolleena, kertoo Oulun poliisi.

Asiaa tutkitaan kuolemansyyn tutkintana, joten poliisi ei aio tiedottaa lisää tapauksesta. Tapaukseen ei myöskään epäillä liittyvän rikosta.
MTV Uutiset oli mukana miehen etsinnöissä toissa talvena. Viimeiset havainnot miehestä tehtiin 11. helmikuuta 2016. Tuolloin hän tapasi ystäväänsä, ja pari päivää myöhemmin mieheltä tuli ystävälleen vielä lyhyt ääniviestin.

Post Reply