Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- » Tue Feb 19, 2019 5:25 pm

Minne katosi norjalaismiljonäärin vaimo?
- Nainen on ollut kadoksissa jo kolme kuukautta.
- Nämä 5 asiaa mystisestä kidnappauksesta tiedetään
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6f6 ... 13bac3dfdc
31.01.2019 klo 7:30

Viime vuoden lokakuun viimeisenä päivänä kadonnut norjalaisen miljonäärin vaimo Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68, on edelleen kateissa. Norjan poliisi piti kidnappauksen salassa tammikuuhun asti, jotta Falkevik Hagenin turvallisuus ei vaarantuisi. Tammikuussa poliisi päätti tulla julkisuuteen, koska naisen etsinnät eivät olleet edenneet toivotulla tavalla. Vieläkään rikostutkinnassa ei ole tehty merkittävää läpimurtoa.
Mitä kidnappauksesta tällä hetkellä tiedetään? Iltalehti kokosi tapauksen tärkeimmät käänteet.

Image
Kidnapatun Falkevik Hagenin liikkeistä ei ole lokakuun jälkeen mitään tietoa. NORJAN POLIISI


Viimeinen puhelu
Falkevik Hagen katosi 31. päivä lokakuuta. Vielä katoamispäivänsä aamuna Falkevik Hagen jutteli puhelimessa sukulaisensa kanssa. Mitään tavallisuudesta poikkeavaa ei ollut ilmassa.
Puhelu tehtiin hieman aamuyhdeksän jälkeen. Falkevik Hagenin aviomies Tom Hagen soitti vaimolleen kahden aikaan iltapäivällä, muttei tavoittanut häntä. Poliisi uskoo Falkevik Hagenin kadonneen 9.15-13.30 välisenä aikana. Tuttava kertoi norjalaislehti VG:n haastattelussa tavanneensa Falkevik Hagenin vain muutama päivä ennen sieppausta. – Menin sokkiin, kun kuulin Anne-Elisabethin kadonneen, hän kertoi lehdelle.

Katosi kodistaan
Falkevik Hagen kidnapattiin todennäköisesti oman kotinsa kylpyhuoneesta. Falkevik Hagenin ja hänen perheensä koti sijaitsee rauhallisella asuinalueella Oslon lähellä. Asunnosta ei löytynyt poliisin mukaan kidnappauksen jälkeen minkäänlaisia murtautumisjälkiä, mutta sieppaajat olivat jättäneet pöydälle lapun. Lappu oli kirjoitettu huonolla norjalla, mutta siinä vaadittiin lunnaita Falkevik Hagenista. Mikäli lunnaita ei maksettaisi, sieppaajat tappaisivat Falkevik Hagenin. Yhdeksän miljoonan euron lunnaita vaadittiin kryptovaluuttana.

Sieppaajien profiili
Poliisi on pyrkinyt määrittelemään sieppaajia muun muassa sieppausviestin perusteella. Yksi Norjan poliisin teoria on se, että sieppaajat ovat kotoisin Itä-Euroopasta. Sieppausviestiin kirjoitettu norja nimittäin vaikutti siltä, ettei kirjoittaja ollut syntyperäinen norjalainen.Poliisi ei ole tarkentanut, mitä Itä-Euroopan maata se epäilee kirjoittajan kotimaaksi. Poliisi uskoo, että kidnappaajat saivat idean sieppaukseen luettuaan norjalaisesta sanomalehdestä jutun Tom Hagenista. Sieppaajat avasivat kryptovaluuttatilin pian jutun julkaisun jälkeen. Poliisi uskoo sieppaajien olevan ammattilaisia.

Yhteys sieppaajiin
Poliisi on ollut yhteydessä Falkevik Hagenin sieppaajiin. Sieppaajat puolestaan ovat olleet yhteydessä Falkevik Hagenin perheeseen. Sieppaajiin ei ole ollut helppo saada yhteyttä. He olivat kuukausia hiljaa, ja vasta tammikuussa ottivat yhteyttä digitaalisen alustan avulla. Viestien sisältöä ei kerrottu julkisuuteen. Poliisi on etsinyt sieppaajia Norjan lisäksi myös ulkomailta. Muutama viikko sitten poliisi julkaisi valvontakameran videon ja kertoi etsivänsä siinä esiintyviä miehiä.

Löytö järvestä
Falkevik Hagenin olinpaikasta ei ole tällä hetkellä poliisin mukaan mitään tietoa. Hän saattaa olla Norjassa, mutta yhtä hyvin hänet on saatettu kuljettaa maan rajojen ulkopuolelle. Maanantaina poliisi kertoi, että kidnapatun naisen kodin läheltä on tehty löytö. Kyseessä on esineitä, joita poliisi tutkii nyt tarkemmin.

Laura Peräsalo /IL


User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- » Tue Feb 19, 2019 7:59 pm

Kuva kodista :
Image
NORWAY-CRIME-POLICE The house of Norwegian multi-millionaire Tom Hagen (C) is pictured in Fjellhamar, East of Oslo on January 9, 2019 as his wife Anne-Elisabeth Falkevik missing for 10 weeks is believed to have been kidnapped. (Photo by Tore Meek / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT (Photo credit should read TORE MEEK/AFP/Getty Images)

Kuvalinkki
https://www.gettyimages.fi/photos/anne- ... ostpopular
Anne Elisabeth Falkevik Hagen Pictures and Images

User avatar
itäviitta
Posts: 479
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by itäviitta » Thu Feb 28, 2019 3:39 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006018030.html

Norjan poliisi epäilee, ettei miljardöörin siepattu vaimo ole enää elossa

NORJA Norjan poliisi ei ole saanut mitään elonmerkkejä lokakuussa kadonneesta miljardöörin vaimosta, poliisi kertoi torstaina.
Miljardööri Tom Hagenin vaimo Anne-Elisabeth Hagen, 68, katosi pariskunnan kodista Oslon lähellä lokakuun lopulla. Hänen on epäilty joutuneen siepatuksi.

Poliisin mukaan sieppaajat olivat vaatineet Hagenista lunnaita virtuaalivaluuttana. Hagenin perhe on useasti pyytänyt sieppaajilta todisteita siitä, että Hagen on yhä elossa, mutta mitään ei ole kuulunut.

– Emme voi sulkea pois mahdollisuutta, että jokin meni pieleen sieppauksen aikana tai sen jälkeen, ja että sen vuoksi vastapuoli ei voi antaa elonmerkkejä Hagenista, sanoi Tommy Bröske Norjan poliisista.
Kierrä minut rannan puolelta

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- » Sun May 05, 2019 5:25 am

Norjalaismiljonäärin vaimo katosi puoli vuotta sitten jäljettömiin - Ruotsista tuodut vainukoirat etsivät nyt Anne-Elisabeth Hagenia kahdesta lähijärvestä
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3be ... 88a45a3b15

Norjalaisen miljonäärin vaimo Anne-Elisabeth Falkevik Hagen katosi kotoaan Fjellhammarista tasan puoli vuotta sitten.

Nyt miljonäärin vaimoa etsitään Hagenien kodin lähellä olevasta kahdesta järvestä. Mukana etsinnöissä on muun muassa ruotsalainen poliisikoira Cross, joka osallistui myös murhatun toimittajan Kim Wallin etsintöihin.

Ruotsalaisen Dagens Nyheter -lehden mukaan Crossin lisäksi Norjan poliisin apuna on muitakin erikoiskoulutettuja ruotsalaiskoiria. Esimerkiksi Cross on koulutettu etsimään vedestä.

– Voin vain vahvistaa, että olemme olleet työtehtävissä paikalla. Mukana on ollut myös Itä-Götanmaalta kotoisin oleva Yngve-koira. Koiramme ovat erikoistuneet vesietsintöihin, vainukoiran ohjaaja Hans Norberg sanoi.

Norberg ei voi kertoa enempää etsinnöistä. Norbergin mukaan ruotsalaisten vainukoirien työrupeama on nyt ohi, ja edessä oli matka kotiin.

Etsintöjä on tehty Hagenien kodin edustalla olevasta Langvannet-järvessä kuin myös muutaman sadan metrin päässä sijaitsevassa Vsetletjernissä, jota ei ole aiemmin tutkittu.

– Nämä etsinnät olivat ennalta suunniteltuja. Niitä ei tehty uusien tietojen perusteella, tutkintaa johtava Tommy Brøske sanoi Dagens Nyheterille.

Poliisi epäilee kadonneen kuolleen
Myöhemmin viikolla on tarkoitus tutkia myös pariskunnan talon lähellä olevaa maastoa.
Tiistaina tuli kuluneeksi tasan puoli vuotta Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin katoamisesta. Perhe tai poliisi eivät ole saaneet kadonneesta mitään elonmerkkiä. Sieppaajat olivat perheeseen viimeksi yhteydessä helmikuussa. Norjan poliisi myöntää nyt epälevänsä vahvasti, että miljonäärin vaimo on kuollut. – Olemme aiemmin ilmaisseet huolemme, ettei elonmerkkejä ole saatu. Voimme vain tunnustaa, että huolemme on vahvistunut. On vähemmän todennäköistä nyt, että Anne-Elisabeth on hengissä kuin aloittaessamme tutkinnan. Korostan samalla, ettei meillä ole mitään todisteita tästä, Tommy Brøske sanoi VG-lehdelle.

Katriina Mäkelä /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- » Wed May 29, 2019 2:32 pm

VG: Lähes 7 kuukautta kateissa olleen norjalaismiljonäärin vaimon etsinnät jatkuvat
- poliisi jahtaa nyt kenkiä
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7bd ... 0ae4b9043f
Tänään klo 12:13

Norjalaislehden mukaan poliisi on viime viikolla käynyt todistajan kotona ottamassa kuvia tämän kengistä.

Norjalaislehti VG kertoo, että norjalaismiljonääri Tom Hagenin puolison, Anne-Elisabeth Hagenin katoamisen parissa työskentelevät tutkijat ovat ryhtyneet kartoittamaan asunnossa olleiden kenkiä. VG kertoo, että viime viikolla poliisi kävi tapaamassa tapauksen todistajaa tämän kotona. Siellä poliisi kuvasi viisi tai kuusi paria todistajan kenkiä. – Olen siinä ymmärryksessä, että poliisi yrittää kartoittaa, mitkä kengänjäljet asunnosta löytyvät, ja koska olen ollut siellä tiettynä aikana, kenkäni kuvattiin, todistaja kommentoi VG:lle. Todistajan mukaan poliisin vierailu oli ollut epämiellyttävä, mutta hän ymmärtää, että virkavallan on tehtävä työnsä.
- En tunne, että minua kohtaan on epäilyksiä, todistaja kommentoi VG:lle.

VG kertoo varmistaneensa, että poliisi on aiemmin tutkinut myös kenkiä myös muilta henkilöiltä, joiden uskotaan liikkuneen asunnossa katoamisen aikoihin. Poliisi ei kuitenkaan kommentoinut VG:lle tällä hetkellä käynnissä olevaa kenkien tutkintaa. Lehden mukaan kenkiä tutkitaan, sillä rikospaikkatutkijat pystyvät saamaan haltuunsa hyvin tarkkojakin kengänjälkiä. Jälkien löytämisen jälkeen samankaltaisten poliisi voi jäljittää samankaltaisia kengänpohjia. Tämä saattaa VG:n mukaan auttaa todistamaan henkilöiden kertomuksia heidän liikkeistään rikospaikalla.

Lähes päivälleen seitsemän kuukautta Anne-Elisabeth Hagenin katoamisen jälkeen, poliisilla ei vieläkään ole antaa selitystä siitä, mitä 69-vuotiaalle naiselle tapahtui lokakuussa. VG kertoo, että tämän hetken teorian mukaan Hagenin sieppasivat tuntemattomat kaappaajat. Tapauksen tiimoilta ei ole otettu kiinni ketään.

Anni Huttunen /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- » Mon Jul 01, 2019 7:58 am

Dagbladet: Poliisit kertovat tehneensä läpimurron norjalaisen miljardöörin vaimon sieppaustapauksessa
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkom ... spartandhp
MTV UUTISET – Pyry-Jukka Peltomäki 4 tuntia sitten

Norjalaisviranomaiset kertovat Dagbladetin mukaan selvittäneensä kaikki paikat, joissa myydään Anne-Elisabeth Hagenin katoamiseen liittyvää paperia. Paperilla vaadittiin lunnaita Hagenin vapauttamista vastaan. Asiasta uutisoi muun muassa Expressen.

Norjalaisen miljardöörin Tom Hagenin vaimo katosi mystisesti viime lokakuussa. Viranomaisten tämän hetkisen teorian mukaan Hagen on todennäköisesti murhattu. Viimeisin tutkijoiden kohde on mysteerikirje, joka löytyi Hagenien kotoa ja jolle oli kirjoitettu ruotsia ja norjaa sekaisin.

Lue myös: Poliisi aikoo penkoa norjalaismiljardöörin talon läpikotaisin – virkavalta uskoo, että kadonnut vaimo on surmattu: "Kaikki jäljet johtavat Hagenien taloon"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.mlymfs

Poliisin tutkimusten mukaan lunnasvaatimuksen sisältänyttä paperia myydään Norjassa. Viranomaiset ovat kartoittaneet kaikki kyseistä paperilaatua myyvät yritykset. Tutkijat toivovat paikantavansa kirjeen myyntitapahtuman. – Meillä on nyt hyvät todisteet siitä, missä paperia tuotetaan ja myydään, rikoskomisario Tommy Brøske kommentoi Dagbladetille.

Kirje on myös annettu tutkittavaksi lingvistiikan ja kieltentutkimusten ammattilaisille.
Uhkauskirjeessä vaadittiin lunnaaksi 90 miljoonaa kryptovaluuttana ja todettiin, että Anne-Elisabethin kohtalo riippuu siitä, ottaako hänen aviomiehensä yhteyttä poliisiin.

Poliisit epäilevät kidnappausta lavastetuksi
Viranomaiset epäilevät, että tekijät yrittävät peitellä murhaa tekaistulla sieppauksella.
– Tällä saatetaan yrittää johtaa poliisia harhaan ja harhauttaa tutkintaa, Brøske sanoo.
Poliisit eivät ole paljastaneet tietoja teon motiiveista tai mahdollisista epäillyistä.

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- » Wed Aug 07, 2019 4:07 pm

VG: Norjalaismiljonäärin vaimon kidnapanneet rikkoivat hiljaisuuden
– vaativat miljoonan euron lunnaita. Poliisi tai perheen asianajaja eivät vahvista VG:n tietoja. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b47 ... a6ee66e456
03.08.2019 klo 10:21

Norjalaislehti VG kertoo, että norjalaismiljonääri Tom Hagenin lokakuussa kadonneesta
vaimosta Anne-Elisabethista, 69, olisi tehty uusi lunnasvaatimus
.

Lehden tietojen mukaan kidnappaaja olisi ottanut heinäkuussa jälleen yhteyttä Hagenin perheeseen. Lisäksi Hagenin aviomiehen kerrotaan maksaneen kymmeniä miljoonia Norjan kruunuja saadakseen todisteita siitä, että vaimo on yhä hengissä.

Kesäkuun lopulla poliisi kertoi hylänneensä tutkintalinjan, jossa Anne-Elisabeth Hagenin uskotaan tulleen kidnapatuksi taloudellisten motiivien takia.

Sen sijaan poliisit kertoivat keskittyvänsä tutkimaan tapausta henkirikoksena. Poliisi uskoo Hagenin kuolleen.

Tieto suututti tullessaan perheen asianajaja Svein Holdenin, jonka mukaan Hagenin läheiset uskoivat poliisin tutkivan tapausta edelleen aitona kidnappauksena.

VG kertoo nyt, että noin kaksi viikkoa poliisin ilmoituksen jälkeen perhe olisi saanut uuden lunnasvaatimuksen. Lehden tietojen mukaan heiltä olisi vaadittu miljoonaa euroa vastineeksi todisteista, jotka vahvistavat Hagenin olevan yhä elossa.

Perhe on kuullut mahdollisista kidnappaajista viimeksi yli viisi kuukautta sitten.
VG;n mukaan perhe olisi maksanut summan tilille, jota poliisi ei ole onnistunut jäljittämään.

Perheen olisi pitänyt saada maksun jäljestä todistus, joka vahvistaa Hagenin olevan elossa. VG:n tietojen mukaan perhe ei kuitenkaan ole saanut todisteita.

Poliisi tai perheen asianajaja Holden ei halua kommentoida mahdollista uutta lunnasvaatimusta VG:lle.


Anni Huttunen /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- » Wed Aug 07, 2019 4:12 pm

VG: Norjalaismiljonäärin vaimon siepanneiden uusi yhteydenotto ei hetkauta poliisia:
”On epätodennäköistä, että hän olisi elossa”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e0a ... d983eacc33
Eilen klo 16:23

Norjalaismiljonäärin kerrotaan maksaneen miljoonia saadakseen kidnappaajilta todisteen vaimonsa kunnosta

Tapauksen tutkinnanjohtaja Tommy Brøske tarttui tähän seikkaan tiistaina kommentoidessaan uutta yhteydenottoa VG:lle.

Hän myöntää myös, ettei mahdollisuutta kidnappauksesta ja Hagenin elossa olosta voida täysin sulkea tutkinnan ulkopuolelle.

– Kuten aiemminkin korostamme, ettei meillä ole todisteita siitä, että hän [Anne-Elisabeth Hagen] olisi kuollut, joten emme voi rajata ulos mahdollisuutta siitä, että hän olisi hengissä, Brøske kommentoi.

Silti poliisi ei VG:n mukaan ole muuttanut kesäkuussa julkistamaansa pääasiallista tutkintalinjaa siitä, että Anne-Elisabeth Hagen on jo kuollut ja tapausta tutkitaan henkirikoksena.

– On edelleen epätodennäköistä, että Anne-Elisabeth olisi elossa, Brøske kommentoi VG:lle.

– Kuten ennenkin, emme voi rajata ulos mahdollisuutta siitä, että kyseessä on kidnappaus ja taloudelliset motiivit -- mutta pidämme kiinni aiemmin kesällä esittämästämme arviosta, poliisi kommentoi VG:n mukaan.

Anni Huttunen /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by -Uta- » Mon Sep 16, 2019 6:33 pm

Yllätyskäänne Norjan sieppausdraamassa:
Miljonäärin vaimo saatettiin murhata kotona
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d4e ... 0f03b652dc
Tänään klo 14:53

Poliisin uusin teoria perustuu miljonäärin kotoa löytyneisiin todisteisiin.

Norjalaisen, viime vuoden lokakuusta asti kateissa olleen Anne-Elisabeth Hagenin, 69, kidnappaustarina on paljastumassa valheeksi. Poliisin mukaan Hagen saatettiin tappaa omassa kodissaan ”katoamispäivänään” 31. lokakuuta, kertoo norjalaislehti VG.

Surman jälkeen yksi tai useampi ihminen vei ruumiin ulos talosta. Aiemmin on kerrottu, että Hagen otettiin vangiksi talon kylpyhuoneessa. Tämä saattaa olla paikka, jossa Hagen sai surmansa.

Poliisi perustaa uuden teoriansa Hagenin kotoa löytyneeseen todistusaineistoon. Elokuussa talosta löytyi kengänjälki, jonka poliisi uskoo kuuluvan Hagenin kuolemaan liittyvälle henkilölle.

Hagenin tapausta tutkitaan tällä hetkellä murhana. Yhtäkään epäiltyä poliisi ei ole nimennyt.

Kun Hagen katosi, tapausta tutkittiin kidnappauksena naisen kotoa löytyneen lunnaskirjeen takia. Teoria kidnappauksesta alkoi kuitenkin pikkuhiljaa murentua. Kesällä poliisi vahvisti, ettei usko Hagenin olevan enää elossa ja että tapausta tutkitaan henkirikoksena.

Anne-Elisabeth Hagenin aviomies on norjalaismiljonääri Tom Hagen.

Laura Peräsalo /IL

User avatar
Queen
Posts: 2139
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Norja - Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68-v.

Post by Queen » Tue Sep 17, 2019 11:03 am

No katos vaan! Melko pitkään tässä on mennyt, että ainakin on puhuttu julkisuudessa vielä kidnappauksesta.

Post Reply