Riina Mäkinen - kadonnut toukokuussa 2017

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
monoliitti
Posts: 457
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: Riina Mäkinen - kadonnut toukokuussa 2017

Post by monoliitti » Tue Jun 05, 2018 10:39 pm

Sininen nuoli on auton paikka. Poliisit tulivat keskimmäistä Heskerintietä, mutta eivät kaiketi uskaltaneet jatkaa ajoa keväisen upottavalle peltotielle. Jarva kertoi kuulustelussa, erehtyneensä teistä. Oli tarkoitus palata murtaudutulle maatalolle.


Seeking
Posts: 372
Joined: Wed Feb 24, 2016 2:46 pm

Re: Riina Mäkinen - kadonnut toukokuussa 2017

Post by Seeking » Wed Jun 06, 2018 7:43 am

Pk_etsijä wrote:
Mon Jun 04, 2018 3:45 pm
Autossahan oli palanut kannettava tietokone ja ilmeisesti juuri riinan puhelin. Lisäksi paikalla on mahdollisesti jäljistä päätellen käynyt toinen, isompi auto, sekä mahdollinen crossimoottoripyörä, koska mopon tms tankin irronnut huohotinventtiili löytyi läheltä.
Koska kokeneena tutkijana olen tottunut reagoimaan heikkoihin signaaleihin ja myös omaan kokemukseen tuomaan intuitioon niin seuraavaa:
Ihan aluksi, kun ensimmäisen kerran kuulin katoamisesta tuntui, että Riina on kuin sotatantereella ja vaarassa. Ennen kuin tiesin palaneen auton sijainnista yhtään mitään, niin ainut tärkeä pakka tuntui olevan tuo ennen auton lopullista sijaintia oleva kääntöpaikka. Kävin myös myöhemmin paikalla enkä tuntenut tarvetta etsiä alueelta Riinaa, mikä nyt ei tietenkään todista mitään. Mutta tuo kääntöpaikka, tuntuu kuin Riina olisi siinä kadonnut kuin savuna ilmaan. Voisi kuvitella, että Riina olisi siinä päässyt heti moottoripyörän kyytiin ja pois alueelta. Kuka tuo ajaja olisi? Veneen ostaja (1), Jarvan kaveri (2), joku ulkopuolinen, joka tuli katsomaan paloa??? 1 ja 2 vaihtoedot olisivat varmasti hiljaa ja 3:sta vaihtoehdosta on vaikea sanoa. Mutta tuo kyyti olisi yksi lukuisista vaihtoehdoista ja täysin mahdollinen.
Mitä sen jälkeen olisi tapahtunut taitaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi, koska tuossa tapauksessa Riina voi olla elävänä tai kuolleena missä vain. Aika toivottomalta tosiaan näyttää ja toisaalta pelkästään tuo etsittävä alue tuolla on valtavan laaja, metsiä riittää joka puolelle.

Pk_etsijä
Posts: 153
Joined: Wed Nov 23, 2016 10:06 pm

Re: Riina Mäkinen - kadonnut toukokuussa 2017

Post by Pk_etsijä » Wed Jun 06, 2018 3:41 pm

Palopaikalle on tuo poltettu auto ajettu juuri sen motarin ylitse johtavan hiekkatien ja sillan kautta, joka siinä kääntöpaikalla muuttuu huonoksi metsätieksi ja jatkuu muutaman sata metriä pellon laitaan. Metsätiellä oli jo syksyllä ajojäljet ja pohja tai pakoputki ilmeisesti raapinut maata matkalla pellonlaitaan. Tässä kartta vielä, sinisen nuolen päässä palanut auto sijaitsee, punaisen nuolen kohdalla näkyy murtomökki. Pellon reunoilla on melkoisen isoja ojia, joiden ylitse autolla ei pääse, myös pellon oikealla puolen oli leveä oja, jonka lähistöltä ilmeisesti riinan tavaraa löytyi. Nyt osa ojista melko kuivia. Karttamerkeistä näkee myös ojien sijainnin, ojat ovat ohuita sinisiä viivoja. Auton ainakin viimeksi oli siinä asennossa, missä syksylläkin, eli peräosa metsäpolun suuntaan. Auton kummallakin puolen on pieniä metsäpolkuja joita pikin pääsee kävellen mm kiertämään peltoa ja kävellen murtomökille, joita pitkin ilmeisisti tavaraa oli kanniskeltu alueelle ja läheiselle piilopaikalle. parhaiten tilanteen hahmottaa ja maaston näkee paikanpäältä.
https://imgur.com/RUUWfVo

Seeking
Posts: 372
Joined: Wed Feb 24, 2016 2:46 pm

Re: Riina Mäkinen - kadonnut toukokuussa 2017

Post by Seeking » Thu Jun 07, 2018 5:48 am

Kaivot ja lokakaivot ovat paikkoja, joista näitä kadonneita/'kadotettuja' on joskus löytynyt. Katsoin tuon ryöstetyn mökin kaivon sisälle mutta vesi näytti puhtaalta. Tosin koira ei ollut silloin haistamassa. Samaten tarkastelin maan lajittelupaikan vieressä olevaa pientä lampea. Siinä ei näkynyt lahoamisen aiheuttamaa kuplintaa mutta en tiedä kuinka syvä lampi on. Onkohan alueella muita hylättyjä kaivoja tai lokakaivoja? Paikalliset asukkaat varmasti tietävät. Nuotiopaikka on tosin lähellä järveä ja ojia.
Alueella on tosiaan paljon polkuja, joita pitkin Riina olisi voinut edetä 'ihmisten ilmoille'. Tuo 'pössyttelymökki' viimeisen kääntöpaikan vieressä olisi voinut hyvinkin olla Riinan suojana mutta, koska jälkikoirat eivät ole mitään haistaneet, niin ei kai hän sitten ole sielläkään ollut. Ihmettelen kyllä suuresti sitä, etteivät koirat ole mitään haistaneet, kun oletan että poliisikin kävi silloin koirien kanssa siellä, tosin monta viikkoa katoamisen jälkeen. Kertoisiko se sittenkin jotakin katoamisen tavasta?

Pk_etsijä
Posts: 153
Joined: Wed Nov 23, 2016 10:06 pm

Re: Riina Mäkinen - kadonnut toukokuussa 2017

Post by Pk_etsijä » Thu Jun 07, 2018 9:28 am

Juu, samoja kaivoja ja louhosalueen pikkulampea tienvieressä katseltiin ja nuuskittiin jo syksyllä, samoin niitä lähiojia. Tuo jälkien "häviäminen" voisi hyvin viitatakin siihen että on saanut kyydin pois/kuljetettu pois alueelta. Auton palaminen sopisi todisteiden hävittelyyn mm juuri puhelimien, vaatteiden, dna jälkien hävittämiseen. Autopalopaikan läheisyydestä, maastosta löytyi myös revityn pakkauksen paloja, jossa oli ollut joko sytytyspaloja tai sytyttämiseen soveltuvaa ainetta. Infosin siitäkin poliisia ja toimitin kuvan. Jossain foorumilla juttua oli myös aiemmin että olisi nähty malmilla tai tikkurilassa, että olisi jossain asunnossa mahdollisesti vasten tahtoaan. Jos olisikin siepattuna, niin mikä olisi motiivi sille? ja kuitenkin jo yli vuosi kulunut.

Post Reply