Matti Hyyryläinen Hamina 9.2.17 ( Kat.ilm) Hyöky laiva

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 5920
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Matti Hyyryläinen Hamina 9.2.17 ( Kat.ilm) Hyöky laiva

Post by härkä » Thu Apr 06, 2017 4:13 pm

http://www.kymensanomat.fi/Online/2017/ ... 22105087/4

Image

Museolaiva Hyökyllä asunut eläkeläinen kateissa yli kolme kuukautta, haminalaismiehen katoamista ei aluksi osattu ihmetellä

6.4.2017 7:10

Toistakymmentä vuotta museolaiva Hyökyllä Haminan Tervasaarella asustanut eläkeläinen Matti Hyyryläinen on kadonnut. Omaiset tekivät vuodenvaihteesta alkaen kadonneena olleesta Hyyryläisestä katoamisilmoituksen 9. helmikuuta.
Hyökyä isännöivän Patu Patasen mukaan Hyyryläisen katoamista ei aluksi osattu ihmetellä.

— Hänellä oli tapana lähteä pariksi viikoksi omille teilleen, kun eläke oli tullut. Sen jälkeen Matti palasi aina Hyökylle ja auttoi erinäisissä töissä, Patanen toteaa.
Hän sanoo ihmettelevänsä hieman sitä, että poliisi kävi ensimmäisen kerran Hyyryläisen katoamisen johdosta Tervasaarella ja Hyökyllä viime viikolla. Tuolloin tutkittiin muun muassa Hyyryläisen käytössä ollut Hyökyn hytti.

Rikoskomisario Marko Heinonen Kymenlaakson poliisilaitokselta sanoo Tervasaarella suoritetun viimeviikkoisen tarkistuksen johtuneen siitä, että poliisi sai koiranulkoiluttajalta ilmoituksen, jonka mukaan tämän koira oli osoittanut vainunneensa jotakin epätavallista. Paikalla kävi partio poliisikoiran kanssa, mutta mitään erityistä ei löytynyt.
Heinosen mukaan poliisilla oli siihen saakka ollut tieto, ettei Tervasaarella ole tehty mitään Hyyryläiseen liittyviä havaintoja katoamisen jälkeen. Heinonen sanoo, ettei kuitenkaan tarkemmin tunne tutkinnan yksityiskohtia.

Katoamisen tutkinta siirtyi tiistaina Kymenlaakson poliisilaitoksen pitkäkestoisten tutkinnalle. Katoamisen tutkinnan aloittanut rikoskomisario Kai Virtanen ei osaa sanoa syytä siihen, miksi poliisi teki Tervasaarella ensimmäisen tarkistuksen vasta yli puolitoista kuukautta katoamisilmoituksen ja lähes kolme kuukautta katoamisen jälkeen.
— Nyt varmaankin on pääasia, että asia on nyt vireillä ja tehdään ne toimenpiteet, joita kadonneisiin henkilöihin liittyen tehdään. Toisaalta käsitykseni mukaan kadonneesta henkilöstä ilmoituskin tehtiin viiveellä. Varmastikin akuutissa tapauksessa, jos henkilö huomataan kadonneeksi tuoreeltaan, on aika välttämätöntä, että pyritään heti selvittämään mitä on käynyt. Tulin vasta itse parin viikon lomalta töihin ja asia tuli minulle hoitoon. En siis ole aikaisemmin ollut sen kanssa tekemisissä, Virtanen sanoo.

Hyyryläinen on syntynyt vuonna 1950, noin 175 senttiä pitkä ja hoikkarakenteinen sekä parrakas.
Mahdolliset havainnot Hyyryläisestä voi ilmoittaa: vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 4479574.
Antti-Jussi Larvio


Hyöky- laiva on sijoitettu Haminan Tervasaareen ja on entinen jääkärien kaappaama alus Latviasta.
Aiempi nimi mm. majakkalaiva Helsinki.
Oudon kauan on etsintätoimien aloittamisessa näämmä mennyt. :shock:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.


User avatar
-Uta-
Posts: 2279
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Matti Hyyryläinen Hamina 9.2.17 ( Kat.ilm) Hyöky laiva

Post by -Uta- » Thu Apr 06, 2017 4:37 pm

HYÖKY - laivan historian maininkeja lyhyesti - myötä ja vastatuulta ~100v
http://www.hyoky.info/historia.html

User avatar
-Uta-
Posts: 2279
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Matti Hyyryläinen Hamina 9.2.17 ( Kat.ilm) Hyöky laiva

Post by -Uta- » Wed Apr 12, 2017 6:25 pm

Poliisi on maanantaina etsinyt kadonnutta Matti Hyyryläistä tervasalmesta koirien avulla.
http://www.kymensanomat.fi/Online/2017/ ... 22125073/4
10.4.2017 15:51

Poliisi on maanantaina etsinyt kahden poliisikoiran avulla vuodenvaihteesta saakka kadoksissa ollut Matti Hyyryläistä Tervasalmesta Haminassa. Rikoskomisario Kai Virtasen mukaan kyseessä on rutiinietsintä alueella, jossa Hyyryläinen on voinut kadota. Vuonna 1950 syntynyt Hyyryläinen majaili Tervasaarella museolaiva Hyökyllä, mutta katosi vuodenvaihteessa. Hänestä tehtiin katoamisilmoitus 9. helmikuuta. Virtasen mukaan Hyyryläisestä on saatu muutamia vihjeitä sen jälkeen, kun katoaminen julkistettiin kuluvan kuun alussa. Vihjeet on tarkistettu, mutta ne eivät ole johtaneet ratkaisevaan tulokseen. Hyyryläinen on noin 175 senttiä pitkä, hoikkavartaloinen ja parrakas.
Mahdolliset havainnot Hyyryläisestä voi ilmoittaa sähköpostitse: vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 4479574

User avatar
härkä
Posts: 5920
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Matti Hyyryläinen Hamina 9.2.17 ( Kat.ilm) Hyöky laiva

Post by härkä » Tue Jul 11, 2017 5:35 pm

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005287410.html

http://is.mediadelivery.io/img/628/1be7 ... 8fb569.jpg
KS: Vedestä löytyi ruumis Haminassa – poliisi epäilee alkuvuodesta kadonneeksi Matti Hyyryläiseksi

Kymen Sanomien mukaan Tervasaaren satama-alueelta löytyneen ruumiin epäillään olevan kuukausia kateissa ollut eläkeläismies.
Kymen Sanomat kirjoittaa, että Haminasta Tervasaaren satama-alueelta on löytynyt eilen maanantaina miehen ruumis. Lehden mukaan poliisi epäilee ruumiin olevan alkuvuodesta kadonnut Matti Hyyryläinen.
– Asia varmistuu vasta oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen jälkeen, rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Kai Virtanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kommentoi lehdelle.

Lehden mukaan Hyyryläisen katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta.
Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen viestinnästä ei kommentoitu asiaa Ilta-Sanomille tiistaina. Ilta-Sanomat ei tavoittanut Kai Virtasta tiistaina iltapäivällä kommentoimaan asiaa.
IS kirjoitti huhtikuussa, että kadonneeksi ilmoitettu 67-vuotias Matti Hyyryläinen asui Tervasaaren satama-alueella talvet viettävässä museolaiva Hyökyssä.

Vanhan höyrylaiva Hyökyn omistaja Patu Patanen kertoi tuolloin Ilta-Sanomille, että viimeiset havainnot eläkeläismiehestä tehtiin tammikuun alkupäivinä, ja tuttavat tekivät katoamisilmoituksen Hyyryläisestä helmikuun alussa.
– Oli tilipäivä. Hänet nähtiin kapakassa. Sitten hänestä ei ole hajuakaan, Patanen kommentoi IS:lle.
Patasen mukaan Hyyryläisellä oli tapana lähteä aina silloin tällöin omille teilleen, minkä vuoksi miehen katoamista ei tajuttu heti.

Patanen kuvaili Hyyryläistä vanhaksi merenkävijäksi, joka merillä ollessaan työskenteli laivakokkina ja stuerttina. Eläkkeelle jäätyään hän jäi majailemaan Hyökyyn ja toimi laivan ”talonmiehenä.”
Huhtikuussa julkaistussa tiedotteessa poliisi pyysi vihjeitä Haminassa kadonneesta Hyyryläisestä ja kertoi, ettei miehestä ole tehty havaintoja tammikuun alun jälkeen.
Poliisi etsi miestä Tervasaaren edustalta jo huhtikuussa.


Olisiko kapakista tultuaan " laskenut laiturille " ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply