Vaasa - 61v Kaj Krister Lundström kadonnut heinäkuussa -21

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Vaasa - 61v Kaj Krister Lundström kadonnut heinäkuussa -21

Post by -Uta- »

Vaasalainen 61-vuotias Kaj Krister Lundström on kadonnut heinäkuussa
https://poliisi.fi/-/vaasalainen-61-vuo ... einakuussa
24.8.2021 19.05

Poliisi tutkii Vaasan Ristinummella Kappelinmäentiellä asuvan Kaj Lundströmin katoamista.

Image
Kadonnut Kaj Lundström

Lundströmiin ei ole saatu yhteyttä enää heinäkuun loppupuolella. Lundström on 162 cm pitkä ja vartaloltaan normaali / hoikka; Hänellä on tavallisesti kaljuksi leikatut hiukset ja mahdollisesti lyhyehkö kokoparta. Lundströmillä on mahdollisesti katoamispäivänä ollut yllään tummansininen ulkoilutakki ja harmaa lippalakki.

Lundström on liikkunut tavallisesti polkupyörällä. Hänen käytössään olleet polkupyörät ovat olleet punainen tai sininen Helkama Merida -maastopyörä ja punainen Marvil -maastopyörä. Lundström on liikkunut polkupyörällä tavallisesti Vaasan kunnan alueella ja lähialueilla.

Lundströmistä viimeinen varma havainto on Vaasan Kuninkaantien apteekista 24.7.2021 klo 10:0 aikoihin.

Havainnoista Lundströmistä tai muista tiedoista pyydetään ilmoittamaan sähköpostiin: [email protected]


Lundströmin passikuva
https://poliisi.fi/documents/25235045/0 ... 9820471865

Marvil
https://poliisi.fi/documents/25235045/0 ... 9820186933

Punainen Merida
https://poliisi.fi/documents/25235045/0 ... 9820227043

Sininen Merida
https://poliisi.fi/documents/25235045/0 ... 9820257009
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vaasa - 61v Kaj Krister Lundström kadonnut heinäkuussa -21

Post by -Uta- »

Heinäkuulla kadonnut vaasalainen 61-vuotias Kaj Krister Lundström on löytynyt
Vaasan Pilvi-lammen vesistöstä kuolleena
https://poliisi.fi/-/heinakuulla-kadonn ... -kuolleena
29.8.2021 14.38
UUTINEN

Heinäkuulla kadonnut vaasalainen 61-vuotias Kaj Krister Lundström on löytynyt
Vaasan Pilvi-lammen vesistöstä kuolleena


Lundströmiin ei oltu saatu yhteyttä enää heinäkuun loppupuolella ja hänestä tehtiin katoamisilmoitus. Lundströmin etsintöjä on jo alkuvaiheessa suunnattu Pilvilammen alueelle, kun hänen käyttämänsä polkupyörä löydettiin järven rannan läheisyydestä. Lundström löytyi lauantaina alkuillasta. Hänen arvioidaan olleen kuolleena jo pidempään.

Asian tutkinta tapahtuu Lundströmin osalta kuolemansyyn selvittämisenä. Tutkinnan yhteydessä on poliisin haltuun otettu Pilvilammelta ajelehtimassa ollut pieni soutuvene (pituus 275 cm ja leveys 128 cm). Tiedossa ei ole, kenen omaisuutta vene on. Poliisi pyytää veneen omistajaa tai veneestä jotakin tietävää jättämään viestin vihjepuhelinvastaajaan numeroon 0295415501 tai sähköpostiin: [email protected]

Poliisi kiittää kansalaisia useista saamistaan havainnoista asiaan liittyen. Kansalaisten tarkkaavaisuuden ja ilmoitusaktiivisuuden perusteella tutkintaa on pystytty heti alkuvaiheessa kohdentamaan tiettyyn suuntaan.Image
Poliisi kaipaa havaintoja kuvan veneestä
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vaasa - 61v Kaj Krister Lundström kadonnut heinäkuussa -21

Post by -Uta- »

Kolme henkilöä vangittuna epäiltynä Pilvilammen vesistöstä löytyneen miehen taposta
Tapausta tutkittiin aluksi kuolemansyyn selvittämisenä, mutta ruumiinavauksen jälkeen poliisi alkoi tutkia asiaa henkirikoksena.
https://yle.fi/uutiset/3-12089851
MERJA SIIRILÄ - 8.9. 05:42 • Päivitetty 8.9. 09:37

Poliisi on vähäsanainen Vaasan Pilvilammen vesistöstä löytyneen kuolleen miehen kuolemantutkinnasta. Tapausta tutkittiin aluksi kuolemansyyn selvittämisenä, mutta ruumiinavauksen jälkeen poliisi alkoi tutkia asiaa henkirikoksena.

Viime viikon torstaina käräjäoikeus vangitsi naisen ja kaksi miestä epäiltynä taposta. Epäillyt ovat noin kolmekymppisiä vaasalaisia. Rikoskomisario Eero Välimäki on vaitonainen tutkinnasta ja ei esimerkiksi kerro, miten poliisi pääsi epäiltyjen jäljille.

Heinäkuun lopulla kadonnut 61-vuotias mies löydettiin Vaasan Pilvilammen vesistöstä 28. elokuuta.
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vaasa - 61v Kaj Krister Lundström kadonnut heinäkuussa -21

Post by -Uta- »

Vaasan katoamismysteeri: Poliisi epäilee tappoa – 3 henkilöä vapautettu
Kolme vangittua on vapautettu henkirikostutkinnassa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/384e ... aa793c3f75
Olli Vainio
Tänään klo 14:46


Poliisi on kirjannut elokuun lopulla rikosilmoituksen taposta Vaasan Pilvilammelta kuolleena löydetyn miehen tutkinnassa, kertoo tiedote. Heinäkuussa kadonnut mies löytyi Pilvilammen vesistöstä kuolleena elokuun 30. päivänä. Poliisi arvioi tiedotteessaan silloin, että hän oli löytöhetkellä ollut kuolleena jo pidempään ja käynnisti kuolemansyyn selvittämisen.

Poliisin mukaan tutkinnan edetessä on ilmennyt viitteitä henkirikoksesta. Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi poliisin esityksestä kolme henkilöä 2. syyskuuta syytä epäillä -kynnyksellä tappo-rikosnimikkeeseen. Vangitut olivat tutkintatoimien kohteena ja heitä kuulusteltiin.

Poliisin mukaan tutkinnassa ei ole tullut esiin näyttöä eli seikkoja, joitten perusteella henkilöitä voitaisiin epäillä todennäköisin syin rikoksesta.

Kaikki kolme vangittua vapautettiin keskiviikkona aamupäivällä.

Poliisin mukaan esitutkinta jatkuu asiassa ja edistystä kokonaisuuteen on odotettavasti erilaisten tutkimustulosten valmistumisten myötä.
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vaasa - 61v Kaj Krister Lundström kadonnut heinäkuussa -21

Post by -Uta- »

MTV Pilvilammella: Tämä Vaasan henkirikosmysteeristä tiedetään
- retkeilyalueelta löytyi ruumis, joka kätki sisälleen karmean tiedon
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv ... #gs.azi8la
JULKAISTU 08.09.2021 21:29

Vaasassa heinäkuun lopulla kadonneen 61-vuotiaan miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Mies löydettiin kuolleena Vaasan Pilvilammen vesistöstä 28. elokuuta. Katoamismysteeri on siis muuttunut henkirikostutkinnaksi. Epäilty tai epäillyt henkirikokseen osalliset ovat edelleen vapaalla jalalla. Mies oli ehtinyt olla kateissa viikkoja ennen ruumiin löytymistä. Poliisi alkoi tutkia tapausta aluksi kuolemansyyn selvittämisenä, mutta ruumiinavauksen jälkeen poliisi muutti tutkinnan henkirikostutkinnaksi. Ruumiin löytymisen jälkeen poliisi arvioi, että mies oli ollut kuolleena jo pidempään.

Viime viikon alussa tutkinnassa otettiin kiinni nainen ja kaksi miestä. Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi heidät viime torstaina epäiltynä taposta. Heidät kuitenkin vapautettiin tänään. – Poliisin tehtävänä on ollut hankkia viikon aikana lisäselvitystä henkilöiden mahdollisesta osallisuudesta tutkittavaan rikokseen. Tutkinnassa ei ole tullut esiin näyttöä eli seikkoja, joiden perusteella henkilöitä voitaisiin epäillä todennäköisin syin rikoksesta, joten heidät on vapautettu, poliisi kertoi. Epäillyt ovat suunnilleen kolmekymppisiä vaasalaisia.

Näin mysteeri alkoi

Katoamismysteeri sai alkunsa heinäkuun lopulla. Viimeinen varma havainto kadonneesta miehestä oli Vaasan Kuninkaantien apteekista 24. heinäkuuta.

Kadonneen vaasalaismiehen etsintöjä suunnattiin jo alkuvaiheessa Pilvilammen alueelle, kun hänen käyttämänsä polkupyörä löytyi läheltä järven rantaa. Kyseessä on retkeilyalue Vaasan kaupungin itäpuolella, noin yhdeksän kilometrin päässä keskustasta. MTV Uutiset vieraili alueella. Yllä olevalta videolta voit katsoa miltä alue näyttää.

Image
Pilvilammen retkeilyalue on pinta-alaltaan noin 800 hehtaarin laajuinen. Itse Pilvilampi on syvimmillään 8-9 metriä.

Tällä hetkellä on epäselvää, mitä retkeilyalueella on tapahtunut ja miten kadonnut mies päätyi vesistöön. Aiemmin poliisi on myös kertonut, että tutkinnan yhteydessä poliisin haltuun on otettu Pilvilammelta ajelehtimassa ollut pieni soutuvene. Soutuveneen osuudesta tapahtumiin ei ole vielä tarkempaa tietoa. Mies liikkui tavallisesti polkupyörällä Vaasan kunnan alueella ja lähialueilla.

Poliisi ollut vaitonainen
Tutkinnallisten syiden vuoksi poliisi on ollut vähäsanainen tapauksesta. Poliisi ei ole kertonut esimerkiksi sitä, tunsivatko uhri ja aiemmin vangittuina olleet toisensa entuudestaan, eikä sitä, miten poliisi pääsi vangittuna olleiden jäljille. Myöskään kuulusteluista ei kerrota julkisuuteen.

Viime viikkoisten vangitsemistietojen mukaan epäilty henkirikos tapahtui heinäkuun 28. päivän ja elokuun 19. päivän välisenä aikana. Se tarkoittaa, että mies olisi ehtinyt olla kuolleena ainakin runsaan viikon ennen ruumiin löytymistä. – Kun ihminen löytyy vedestä, niin maallikko ei pysty arvioimaan tiettyjä seikkoja, ja ne todetaan vasta ruumiinavauksessa. Tässä on kysymys siitä, mitä on löytynyt ruumiinavauksessa, kertoi rikoskomisario Eero Välimäki Pohjanmaan poliisista viime viikolla.

MTV Uutiset ei tavoittanut poliisia kommentoimaan tutkinnan viimeisiä käänteitä tänään. Poliisi kuitenkin kertoi tämänpäiväisessä tiedotteessa, että edistystä rikoskokonaisuuteen on odotettavasti erilaisten tutkimustulosten valmistumisten myötä.Tällä hetkellä ketään ei ole vangittuna tapaukseen liittyen. Epäilty tai epäillyt
henkirikokseen liittyen ovat edelleen vapaalla jalalla.
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vaasa - 61v Kaj Krister Lundström kadonnut heinäkuussa -21

Post by -Uta- »

Vaasan Pilvilammen henkirikostutkinnassa ei uusia epäiltyjä – ajelehtimasta löytynyt vene liittyy tapaukseen
Pilvilammesta löytyneen ruumiin johdosta aloitettu henkirikostutkinta ympärillä odottaa ruumiinavauksen tuloksia. Ajelehtimasta löytynyt vene liittyy tapaukseen. Uusia epäiltyjä ei ole, poliisi on kuitenkin tapauksesta vaitonainen.
https://yle.fi/uutiset/3-12099201
SEBASTIAN BJÖRKLUND
14.9. 16:26


Image
Pilvilammen vesistöstä löytyneen uhrin tapauksessa odotellaan ruumiinavauksen tuloksia. Kuva: Arto Piipponen

Elokuun lopulla Pilvilammesta löydetystä ruumista alkanut rikostutkinta on tällä hetkellä odottavalla kannalla. Poliisi vapautti viikko sitten taposta epäiltynä olleet kolme henkilöä. Rikoskomisario Timo Välimäen mukaan uusia epäiltyjä tapauksessa ei tällä hetkellä ole.

Hän on kuitenkin tapauksesta vaitonainen.

Sen verran Välimäki pystyy valottamaan tilannetta, että toteaa myöhemmin lammesta löytyneen soutuveneen liittyvän tapaukseen.

– Tällä hetkellä odotamme ruumiinavauksen tuloksia, niiden saamisessa voi mennä viikkojakin, Välimäki toteaa.
Post Reply