Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
monoliitti
Posts: 578
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by monoliitti » Sat Oct 26, 2019 9:35 am

Mitä ilmeisimmin Millan ruumis löytynyt. Tyypillinen suomalainen henkirikos. Nyt pidätettynä oleva hakenut Millan autollaan illalla iso-vanhempiensa tyhjälle mökille, ja riita tullut. Ruumiissa tunnistettavat väkivallan merkit ja löytöpaikka , liitettynä muuhun aineistoon varmaan riittävät näytöksi .


User avatar
härkä
Posts: 5969
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by härkä » Thu Oct 31, 2019 10:08 am

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ba06 ... 000c98bca0

Kadonneen Milla Arosen, 21, nimissä otetut pikavipit kiinnittivät huomion - KRP käynnisti murhatutkinnan

Keskusrikospoliisi epäilee, että Arosen poikaystävä teki harkitun murhan ja käytti Arosen henkilötietoja pikavippien hankkimiseen.
Kesäkuussa kadonneen somerolaisen Milla Arosen, 21, katoamista tutkitaan nyt murhana. Aiemmin rikosnimike poliisin esitutkinnassa oli tappo.

Tapauksen tutkintaa johtavan rikoskomisario Jarkko Toivosen mukaan teosta epäillään edelleen ainoastaan yhtä henkilöä, vuonna 1995 syntynyttä miestä. Iltalehden tietojen mukaan mies on Arosen entinen poikaystävä. Hänet vangittiin teosta epäiltynä elokuun lopussa.
– Esitutkinnassa esiin tulleiden tietojen perusteella olemme päätyneet käsitykseen, että tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa. Ja siksi rikosnimike muuttui taposta murhaksi. Epäilty on tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä, käyttämällä uhrin henkilötietoja hankkiakseen pikaluottoja ja kirjautuessaan tämän verkkopankkiin, Toivonen toteaa keskusrikospoliisin tiedotteessa.

Iltalehden lähteiden mukaan mies pahoinpiteli ja uhkaili uhria useampaan otteeseen ennen väitettyä henkirikosta. Poliisi ei ole ottanut kantaa osapuolten välisiin suhteisiin.
Iltalehden haastattelemat somerolaiset ikätoverit kertoivat alkusyksystä, miten epäillyn käytös muuttui hänen aloitettuaan saliharrastuksen. Kertomusten mukaan mies käyttäytyi halveksuvasti naisia kohtaan ja nimitteli näitä.

Ruumis kateissa

Toivonen vahvistaa, että Arosen ruumista ei ole tähän mennessä löydetty. Ruumista on etsitty toistuvasti kesäkuusta lähtien.
– Poliisi tekee edelleen etsintöjä Somerolla ja lähialueilla. Lisäksi jatkamme teknistä tutkintaa ja kuulusteluita, Toivonen sanoo.
– Meillä on suurin piirtein suunta tiedossa. Emme me tee etsintöjä ihan umpimähkään. Tarkemmin en sitä voi määritellä, Toivonen kertoi Iltalehdelle aiemmin.
Viimeinen havainto Milla Arosesta on 8. kesäkuuta, jolloin hänet nähtiin Someron keskustassa kotipihallaan.

Poliisi kertoo edelleen kaipaavansa tapaukseen liittyviä vihjeitä ja havaintoja. Erityisesti poliisia kiinnostaa harmaan farmarimallisen Volvon liikkeet Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9. kesäkuuta, sekä Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta. Volvo on mallia V70 ja sen rekisterinumero on CZN-808.

Kaikkia tapaukseen liittyviä vihjeitä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: rikosvihje.krp@poliisi.fi
Toivonen kertoo myös, että tapauksen syytteen nostamisen määräaikaa on pidennetty tammikuun 9. päivälle vuoteen 2020.


Somerniemi nousee esiin , mutta ruumista ei olisi löytynyt.
Miten sitten tuo aiempi havainto tähän sopisi ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

monoliitti
Posts: 578
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by monoliitti » Thu Oct 31, 2019 10:41 am

Minfo kirjoitus 25.10, jossa silminnäkijäksi esittäytynyt kertoi vesistöetsinnöistä Paimionjärvessä ,pidätetyn isovanhempien rantamökin luona ,oli kirjoittajan ensi kirjoitus minfossa. Mahdollisesti on Millan ruumista sieltä etsitty.

User avatar
härkä
Posts: 5969
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by härkä » Wed Nov 20, 2019 9:08 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/31b3 ... bbeab041bc

KRP arvioi, että vainaja on kätketty jonnekin Someron kaakkoisosaan. Tarkentuneet tiedot voivat kertoa siitä, että poliisi on saanut varteenotettavan silminnäkijähavainnon epäillyn liikkeistä. Toivonen ei kommentoi mahdollista vihjettä, mutta kertoo yleisellä tasolla, että poliisille on myös toimitettu uusia tietoja.

– Se on meidän saamiemme ja esiin hakemiemme tietojen perusteella todennäköisin alue, josta me etsimme. Kyse on kaikkiaan Somerniemen ja Oinasjärven seudusta.

Sinnikäs piilottelu osa suunnitelmaa?

Somerniemi on aiemmin ollut oma kuntansa, mutta nyttemmin se on osa Someroa. Alueella on asutusta, mutta myös metsää ja pitkulainen, mutta pieni Oinasjärvi. Keskikohdasta järven leveys on puolisen kilometriä.

Murhasta epäilty vuonna 1995 syntynyt mies seurusteli aiemmin Arosen, 21, kanssa. KRP epäilee, että ex-poikaystävä anasti uhrin pankkitiedot, käytti tämän tiliä ja hankki tämän nimissä pikaluottoja. Poliisi epäilee henkirikosta murhaksi, koska siihen liittyy suunnitelmallisuutta ja harkintaa.

Ote yltä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
will
Posts: 2218
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by will » Fri Nov 22, 2019 2:01 pm

Entisellä Somerniemellä on paljon soita ja suppia, mihin kätkeä.

Esim. linkissä Iso Valkeen rannalla olevalle entiselle metsäkämpälle johtaa pistotie pitkin suolampipohjaisen supan reunaa. Liekö kämppä asuttu nykyään? Naapureita ei ainakaan ole lähellä.
https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/k ... 3A75%7D%5D

Edit: Poliisi arvelee henkirikoksen tapahtuneeksi 8.-9.6.2019 välisenä yönä, minkä jälkeen kadonneen pankkikorttia oli yritetty käyttää Someron keskustassa. Entä, jos kadonnut olisikin vielä silloin ollut hengissä, siltä varalta, että pin-koodi ei olisi ollut oikea? Siinä tapauksessa hänen olisi pitänyt olla Somerniemen puolella vankina ja puhelimensa luovuttaneena, tai mahdollisesti Volvon takakontissa sidottuna ja suukapuloituna.
Last edited by will on Sat Nov 23, 2019 7:30 am, edited 1 time in total.

User avatar
-Uta-
Posts: 2354
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by -Uta- » Fri Nov 22, 2019 4:48 pm

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Milla Arosen katoamiseen liittyen
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... tyen_85924
22.11.2019 klo 11.36
Keskusrikospoliisi

Poliisi toivoo yleisövihjeitä somerolaisen Milla Arosen murhasta epäillyn miehen liikkeistä ajalta ennen ja jälkeen epäillyn henkirikoksen tapahtumisen. Kesäkuussa kadonneen Arosen ruumis on edelleen kateissa.

Esitutkinnan perusteella Milla Aronen ja henkirikoksesta epäilty ovat olleet liikkeellä yhdessä epäillyn harmaalla Volvo V70-merkkisellä autolla kahtena peräkkäisenä yönä 7. ja 9. kesäkuuta välillä. He ovat liikkuneet Someron ja Somerniemen alueilla, joissa molemmissa on syrjäisiä maasto- ja metsäalueita sekä vesistöjä. Arosen matkapuhelimen teletapahtumat päättyvät Someron keskustaan 9. kesäkuuta kello 8 aamulla.

– Arosen pankkikortilla on tehty Someron keskustan Osuuspankin automaatilta 9. kesäkuuta kello 7.36 nostoyritys, jossa henkilö on ollut kasvot peitettynä. Ennen nostoyritystä epäilty on ollut liikkeellä Volvo V70-autolla Someron kaupungissa keskustan pohjoispuolella, josta hän on siirtynyt pankkiautomaatille. Tämän jälkeen epäilty on ajanut Salon Kruusilaan, josta paluu Somerolle on tapahtunut noin kello 10.30 aikaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen Keskusrikospoliisista.

Milla Arosen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi 8. ja 9. kesäkuuta välisenä yönä jossakin kartalla näkyvällä alueella. Kartalla näkyvillä varjostetuilla alueilla on suoritettu laajoja ja pitkäkestoisia etsintöjä toistaiseksi tuloksetta.

Poliisi pitää mahdollisena, että Milla Arosen ruumis on henkirikoksen tekopaikalta siirretty jossakin vaiheessa muualle ja pyytää yleisöhavaintoja kaikesta mahdollisesta liikkumisesta yllä mainittuina ajankohtana ja sen jälkeisinä päivinä ainakin 18. kesäkuuta saakka. Tällöin epäilty on myynyt Volvo V70-auton eteenpäin.

Henkirikoksesta epäillään vuonna 1995 syntynyttä miestä, joka vangittiin elokuun lopussa.

Poliisi pyytää vihjeitä puhelinnumeroon 050 456 4903 tai sähköpostitse rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Kartta: Somero-Somerniemi-Oinasjärvi
https://www.poliisi.fi/instancedata/pri ... 872f6fd788

User avatar
-Uta-
Posts: 2354
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by -Uta- » Sat Nov 30, 2019 9:06 pm

will wrote:
Fri Nov 22, 2019 2:01 pm
Entisellä Somerniemellä on paljon soita ja suppia, mihin kätkeä.

Esim. linkissä Iso Valkeen rannalla olevalle entiselle metsäkämpälle johtaa pistotie pitkin suolampipohjaisen supan reunaa. Liekö kämppä asuttu nykyään? Naapureita ei ainakaan ole lähellä.
https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/k ... 3A75%7D%5D
Jos ja kun siellä Somerolla ja Somerniemellä on paljon syrjäisiä maasto- ja metsäalueita, ja tuollaisia metsäkämppiä, niin olisikohan ruumis voitu piilottaa tuollaiseen metsäkämppään tai vaikkapa sellaisen kämpän kellariin, jos niissä sellaisia on?

User avatar
will
Posts: 2218
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by will » Sun Dec 01, 2019 3:04 am

^Toki on voitu piilottaa metsäkämpän kellariin, aluksi ainakin. Poliisi kaivannee jotain konkreettista havaintoa henkilöstä, autosta, omaisuudesta tai jäljistä. Alue on jo tiedossa televalvonnan perusteella.

Entisinä aikoina yleisesti harrastettiin avainpiiloja. Ellei lukkoja ole vaihdettu, perinnepiilosta on voinut yhä löytyä ulko-oveen sopiva avain. Kun tukkikämppiä rakennettaessa ei ole ollut sähköjä, niihin lienee rakennettu kellarit ruokatarvikkeiden säilyttämistä varten. Esim. tuon etsintäalueella olevan, viitatun kämpän ruokakellarissa ei ollut ovea, olipahan luukku katossa keittiön takahuoneeseen päin. Jos luukku oli kiinni, siitä syvästä, portaattomasta ja ikkunattomasta betonilaatikosta ei ollut tulemista pois omin neuvoin. Olisiko joku vastaava paikka ollut tiedossa tekijällä, ja sitä käytetty tunnusluvun puristamiseen uhrilta? ... Ennen ojitusta etsintäalueen soilla oli syviä suonsilmiä. Johonkin yhä ojittamattomaan silmäkkeeseen olisi voinut hävittää ruumiin. Mutta nämä ovat varmasti poliisin tiedossa neuvomattakin. Kunhan keskustellaan. Hyvä olisi, jos Milla löytyisi.

monoliitti
Posts: 578
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by monoliitti » Sun Dec 01, 2019 1:26 pm

Kesäkuussa metsäkämpän kellariin kätketyn ruumiin mätänemishajun, saattaisivat paikalla kävijät huomata.
Ollen muutenkin riskialtis kätköpaikka.
Helpointa on ruumis veteen pudottaa, tai metsäpainantaiseen risujen alle jättää maatumaan . Myös alueen moniin entisiin hiekkakuoppiin voi ruumiin , ilman lapiotakin peitellä.

User avatar
will
Posts: 2218
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Kadonnut Milla Aronen, Somero 8-9.6.2019

Post by will » Mon Dec 02, 2019 4:41 am

^Kalmanhajua epäilemättä aiheutuisi, ja se voitaisiin tunnistaakin. Tiedetään kuitenkin tapauksia, esim. Maunulan ns. muumio, joissa haju on tuulettunut yläkautta ilmojen vietäväksi. Vaikka Maunulassa haju ajoittain tuntui viereisillä kaduilla (Koivikkotie, Vesakkotie), ei siihen reagoitu, vaan sitä pidettiin mm. mahdollisen eläinraadon aiheuttamana läheisessä, pensaikkoisessa puronvarressa. Asuinhuoneeseen kuivaneet, mädäntyneen ihmisruumiin jäännökset löytyivät vuosien päästä aivan muista syistä kuin alun perin leijuneen hajun vuoksi.

Ehkä tuossa ehdotuksessa oli sekin mahdollinen ulottuvuus, että vastaavaa kellaria voisi käyttää tunnusluvun kiristämiseen uhrilta. Välttämättä takana ei olisi ollut kovin pitkäjänteistä henkirikoksen suunnittelua, vaan asiat olisivat ajautuneet niinkuin ajautuneet, esim. juuri määrätietoisen rahan hankkimisen perässä, missä uhrin elämä jäi toiseksi. Murhahan se siinä tapauksessa olisi, koska tekijän olisi täytynyt ymmärtää mitä kellariin jättämisestä seuraa. Tutkinnan vielä kesken ollen on kuitenkin parempi olla tässä liiaksi arvailematta, mitä siellä on oikeastaan tapahtunut. Kunhan uhri löytyisi, epäilty tekijä on jo kiinni.

Muuhun ruumiin kätkemiseen nuo alueen harjuilla olevat supat ovat sikäli sopivia, että niissä on kovaan pohjaan melkolailla matkaa suolammen pinnasta alaspäin. Janakkalan Kurjenlukosta näkee hyvin kuinka supan reunat jatkavat jyrkkinä alaspäin kunnes kohtaavat toisensa keskiosassa sijaitsevassa supan syvimmässä paikassa. Kurjenlukossa pohja on kuiva, kun taas Suomusjärvellä vastaava keskiosa usein on syvällä veden alla. Suppa siis on paikka jäätikön reunaan syntyneessä harjussa, mihin aikanaan on hautautunut jäävuori, joka myöhemmin sulaessaan on jättänyt jälkeensä jyrkkäreunaisen kuopan harjusoran keskelle. Harjun paksuus ja supan syvyys saattavat olla useita kymmeniä metrejä. Tällaisia on monia Suomusjärvellä.

Toki esim. Anni Törn oli risukasan alle piilotetussa, umpeen luodussa kuopassa niin hyvin kätkettynä, ettei kenties olisi löytynyt lainkaan, ellei tekijä olisi näyttänyt paikkaa. Tulilahdelta taas ruumiit löydettiin hakokasan alta, mahdollisesti koska hautakaivanto oli liian hyvin merkitty havuilla. Tästä johtuvat mieleen toisen maailmansodan aikaiset rautateiden ruumisvaunut, joiden kulmissa oli kuusennäreet merkkeinä sankarivainajien kuljettamisesta. Saattoivat olla sodan käyneet miehet asialla Tulilahdella, hautaamassa ainakin.

Post Reply