Espoo Haukilahti 29v naisen surma. Ets.kuulutus

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
itäviitta
Posts: 578
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Espoo Haukilahti 29v naisen surma. Ets.kuulutus

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008632682.html
Poliisin etsimää Harri Puhjoa epäillään murhasta: Uhri 30-vuotias nainen
Poliisi julkaisi jo maanantaina miehen nimen, kuvan sekä tuntomerkit ja pyytää edelleen havaintoja hänen liikkeistään.
Image
https://is.mediadelivery.fi/img/658/d1d ... e.jpg.webp
LÄNSI-UUDENMAAN poliisi tiedotti maanantaina epäillystä väkivaltarikoksesta Espoossa. Tapausta tutkitaan murhana, ja teosta epäillään Harri Puhjo -nimistä miestä, jota poliisi ei ole vielä tavoittanut.
Poliisi julkaisi maanantaina miehen nimen, kuvan sekä tuntomerkit. Tiistaina poliisi pyysi edelleen havaintoja miehen liikkeistä.
Epäilty rikos tapahtui kerrostalossa Haukilahdessa sijaitsevalla Kuhatiellä noin kello 10 maanantaina.

– Rikoksen uhri on noin 30-vuotias nainen, jonka epäilty tunsi kehonrakennusharrastuksen kautta. Epäilty oli määrätty uhria koskevaan lähestymiskieltoon, poliisi kertoo tiedotteessa.
Poliisin tietojen mukaan on mahdollista, että teosta epäilty mies voi liikkua pääkaupunkiseudulla tai Etelä-Suomen alueella laajemminkin.

Poliisi pyytää, että reaaliaikaiset havainnot miehestä ilmoitetaan hätänumeroon 112. Muut havainnot voi välittää sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).
Poliisilla ei ole tiedossa epäillyn ulkopuolisiin kohdistamaa vaaraa. Virkavalta kehottaa kuitenkin välttämään epäillyn lähestymistä itse.


Tarkennuskorjattu Espoon tapahtumapaikkaa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008634362.html
ESPOON Haukilahden henkirikoksessa sai surmansa 29-vuotias nainen, joka oli kärsinyt entisen seurustelukumppaninsa piinaamisesta jo vuosia. Nainen oli hakenut henkeään uhkailleelle ja häntä salakuvanneelle miehelle lähestymiskiellon, mutta se ei estänyt henkirikosta.

Poliisi on etsintäkuuluttanut 58-vuotiaan Harri Puhjon, jonka epäillään murhanneen naisen maanantaina Espoon Haukilahdessa.

Sekä uhrin ikää + linkissä muuta.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
härkä
Posts: 7688
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Espoo Haukilahti 29v naisen surma. Ets.kuulutus

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/786b ... a0c949efe3
Murhasta epäilty Harri Puhjo on otettu kiinni
Miestä epäillään entisen naisystävänsä, noin 30-vuotaan naisen murhasta.


Poliisi on ottanut murhasta epäillyn Harri Puhjon kiinni tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
Poliisi kertoo julkaisemassaan tiedotteessa, että kiinniotto tapahtui yksityisasunnossa Vantaalla.
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Högman kertoo, että poliisi pääsi epäillyn jäljille omien tutkintatoimiensa kautta.
– Kiitämme yleisöä vihjeistä, vaikka ne eivät olleet ratkaisevassa roolissa.
Högman ei tarkemmin kommentoi sitä, kenen asunnossa epäilty piileskeli. Kiinniotto sujui kuitenkin rauhallisesti.

Miestä epäillään entisen naisystävänsä, noin 30-vuotiaan naisen murhasta.
Puhjo piinasi uhriaan pitkään ennen henkirikosta.
Hänet oli viime keväänä määrätty lähestymiskieltoon, jonka kohteena oli henkirikoksen uhri. Lähestymiskieltotuomiosta ilmenee, että mies oli naisen kertoman mukaan jo viime maaliskuussa uhannut uhrin henkeä tämän kodissa veitsellä.

Tappamisella uhkailu oli lähestymiskieltoa hakeneen naisen mukaan jatkuvaa ja sitä oli tapahtunut myös ennen kyseistä tapahtumaa. Puhjo oli käynyt naiseen fyysisesti käsiksi, kuristanut tätä hotellihuoneessa ja uhannut tappamisella.
Nainen kertoi hakemuksessaan, että mies oli myös toistuvasti suullisesti uhannut tulla hänen kotiinsa ikkunan läpi tai parvekkeen kautta, mikäli tämä ei avaa ovea tai vastaa hänen viesteihinsä. Häirintä ja uhkailu olivat naisen mukaan jatkuneet vuosia.

Käräjäoikeus piti lähestymiskiellon määräämistä perusteltuna, koska jo tapahtuneiden uhkausten, häirinnän ja väkivallan perusteella sillä oli perusteltu aihe olettaa, että Puhjo tulisi tekemään hakijan henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen tai muulla tavoin vakavasti häiritsemään häntä.
Lähestymiskielto oli henkirikoksen tapahtuessa edelleen voimassa.

Tämä tiedetään
Uhri oli poliisin mukaan noin 30-vuotias nainen, jonka mies tunsi kehonrakennuspiirien kautta. Högman kertoo, että henkirikos tapahtui rappukäyvässä ja tekovälineenä oli teräase.
– He olivat tunteneet pidemmän aikaa, ei ole äskettäisestä tuttavuudesta kysymys, Högman kommentoi uhrin ja epäillyn välistä suhdetta tiistaina.

Poliisin mukaan tekoa tutkitaan murhana siksi, että poliisi uskoo teon olleen tehty sekä vakaasti harkiten että erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Poliisi siis epäilee teon olleen ennalta suunniteltu.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7688
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Espoo Haukilahti 29v naisen surma. Ets.kuulutus

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008643358.html
Murhasta epäilty Harri Puhjo yritti peitellä kasvojaan – oikeus määräsi vangittavaksi
Henkirikoksen uhri oli 29-vuotias nainen.


Espoon Haukilahden surmasta epäilty Harri Puhjo määrättiin vangittavaksi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaina.
Poliisi vaati Puhjon vangitsemista murhasta iltapäivällä alkaneessa istunnossa. Puhjo osallistui vangitsemiskäsittelyyn etäyhteyden välityksellä.
Avustajansa kanssa videoyhteyden päässä istunut Puhjo yritti peitellä kasvojaan ja paljasti ne kokonaan vasta, kun oikeuden puheenjohtaja ilmoitti kuvaamisen lopettamisesta. Hän kuunteli ilmeettömänä, kun puheenjohtaja määräsi istunnon salaiseksi poliisin tutkinnanjohtajan pyynnöstä.

Käräjäoikeus määräsi Puhjon vangittavaksi puoli tuntia kestäneen käsittelyn päätteeksi.
Puhjo on epäiltynä entisen seurustelukumppaninsa murhasta. Uhri oli 29-vuotias nainen.
Poliisi julkaisi epäillyn nimen ja kuvan löytääkseen hänet, sillä surmaaja oli paennut paikalta. Etsitty mies löytyi tiistai-iltana yksityisasunnosta Vantaalta.

MURHASTA epäilty Harri Puhjo on 58-vuotias urheiluhieroja, joka tunnetaan Helsingin kehonrakennuspiireissä.
Murhan uhri oli 29-vuotias nainen, joka oli entinen fitnesskilpailija ja joka sosiaalisessa mediassa kertoi opiskelleensa teknistä alaa korkeakoulussa Suomessa ja ulkomailla.
Surman tapahtuessa Puhjo oli määrättynä lähestymiskieltoon naista kohtaan. Tämä oli pelännyt miestä jo vuosia.

Lähestymiskieltoa käsiteltiin oikeudessa vajaa vuosi sitten keväällä. Nainen kertoi tuolloin, että Puhjo oli uhannut toistuvasti hänen henkeään ja käynyt useasti käsiksi.
Nainen oli tehnyt rikosilmoituksen välikohtauksesta, joka tapahtui maaliskuussa 2021. Nainen kertoi, että joutui omassa kodissaan miehen uhkaamaksi. Naisen mukaan mies oli uhannut hänen henkeään veitsellä yöllä ja seuraavana aamuna.
Puhjo oli myös salakuvannut uhria. Tästä käytiin erillinen oikeusjuttu, joka kuitenkin sovittiin. Puhjo myöntyi maksamaan uhrille korvauksia kärsimyksestä.

SURMA tapahtui uhrin kotitalolla, missä uhri yritti IS:n tietojen mukaan hakea apua naapurilta, mutta oli jo liian myöhäistä.
IS kävi surmapaikalla tiistaina. Rappukäytävän eteisessä seinän vierustalla oli rullattuna kolme suurta käytävämattoa, joissa oli veritahroja. Ne oli mitä ilmeisimmin nostettu syrjään maantasokerroksesta, jossa uhrin asunto sijaitsi.

PUHJOLLA on aiempaa rikostaustaa. Hänet tuomittiin viime syksynä vankeuteen raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Uhri oli nuori nainen, joka oli alaikäinen tekojen alkaessa.
Lisäksi Puhjo on määrätty lähestymiskieltoon toistakin naista kohtaan.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Espoo Haukilahti 29v naisen surma. Ets.kuulutus

Post by -Uta- »

Poliisi on saanut valmiiksi Haukilahden henkirikoksen tutkinnan
https://poliisi.fi/-/poliisi-on-saanut- ... -tutkinnan
Julkaisuajankohta 16.5.2022 12.03
UUTINEN


Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi 21.2.2022 Espoon Haukilahdessa tapahtuneen henkirikoksen tutkinnan.

Poliisi otti rikoksesta epäillyn miehen kiinni 23.2.2022, ja hän ollut vangittuna tutkinnan ajan.

Nyt esitutkinta on päättynyt, ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan rikosnimikkeillä murha ja lähestymiskiellon rikkominen.
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Espoo Haukilahti 29v naisen surma. Ets.kuulutus

Post by -Uta- »

Kehonrakentajaa syytetään entisen naisystävänsä murhasta Espoon Haukilahdessa
- odotti uhria rappukäytävässä teräase mukanaan.
Mies oli määrätty naista koskevaan lähestymiskieltoon.
Syytteiden mukaan hän oli uhkaillut uhria tappamisella jo aiemmin.
https://yle.fi/uutiset/3-12497155
KATRI KIRSI
16.6


Vuonna 1963 syntynyttä miestä syytetään noin 30-vuotiaan naisen murhasta Espoon Haukilahdessa. Epäilty henkirikos tapahtui kerrostaloasunnon rappukäytävässä maanantaina aamupäivällä 21. helmikuuta. 59-vuotiaalle miehelle vaaditaan murhasta elinkautista vankeusrangaistusta.

Tapauksen syytteiden käsittely alkoi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa eilen keskiviikkona. Syytteiden mukaan mies odotti naista tämän kotitalon rappukäytävässä lähes puolentoista tunnin ajan. Kun nainen tuli ulos asunnosta, mies surmasi hänet teräaseella.

Syytteiden mukaan teko oli erityisen raaka ja julma. Mies iski naista teräaseella yli 30 kertaa eri puolille kehoa. Nainen yritti paeta, mutta mies jatkoi väkivaltaa häntä kohtaan. Teko keskeytyi vasta naapurin tultua paikalle puolustamaan naista.

Syytteet: Mies oli valmistautunut väkivaltaan
Syytteiden mukaan teko oli vakaasti harkittu, suunnitelmallinen ja kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Suunnitelmallisuudesta ja vakaasta harkinnasta kertoo syytteiden mukaan se, että mies oli odottanut naista pitkän ajan rappukäytävässä tappamiseen tai väkivaltaan soveltuvilla välineillä varustautuneena.

Syytteiden mukaan mies oli laittanut puhelimensa lentokonetilaan, jotta puhelimen liikkeitä ei saataisi selville. Hänellä oli mukanaan myös toinen matkapuhelin ja prepaid-puhelinliittymä, jota ei voitaisi suoraan yhdistää häneen.

Lisäksi hän oli ostanut metrolipun Haukilahteen mennessään poikkeuksellisesti käteisellä, vaikka hän yleensä käyttää lipun ostamiseen HSL:n sovellusta.

Syytteiden mukaan mies oli ainakin noin puolen vuoden ajan uhkaillut ja vainonnut naista. He olivat aiemmin olleet parisuhteessa. Mies oli syytteiden mukaan tehnyt naiselle fyysistä väkivaltaa myös parisuhteen aikana.

Miestä syytetään myös uhriin kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta maaliskuussa 2021 Espoossa. Mies oli tuolloin ollut naisen asunnossa, jossa hän oli uhannut tappaa naisen ja itsensä.

Mies myöntää surmanneensa naisen
Mies pakeni uhrin kotitalosta henkirikoksen jälkeen. Poliisi tiedotti tuolloin etsivänsä murhasta epäiltyä kehonrakentajaa. Mies saatiin kiinni Vantaalta 23. helmikuuta. Hänet vangittiin 25. helmikuuuta murhasta epäiltynä. Hän on ollut vangittuna siitä lähtien.

Poliisin mukaan mies tunsi uhrin kehonrakennusharrastuksen kautta. Hänet oli määrätty uhria koskevaan lähestymiskieltoon.

Mies on myöntänyt lyöneensä uhria teräaseella ja aiheuttaneensa hänen kuolemansa. Mies kuitenkin kiistää syytteen murhasta.

Miehen asianajajan käräjäoikeuteen toimittaman kirjallisen vastauksen mukaan mies ei tehnyt henkirikosta vakaasti harkiten tai erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Miehen puolustuksen mukaan teossa on kysymys taposta.

Miehen kirjallisen vastauksen mukaan hänellä oli mukanaan väkivaltaan sopivia välineitä itsepuolustuksen vuoksi. Hän itse oli saanut uhkauksia vakavasta väkivallasta.

Puolustuksen mukaan miehen tarkoituksena oli vain mennä juttelemaan naisen kanssa. Lyhyen keskustelun jälkeen miehen päässä oli "pimentynyt", eikä hän muista juuri mitään tapahtumista.

Miehen piti ilmoittautua vankilaan vielä samana päivänä suorittamaan rangaistustaan aiemmasta rikoksesta.

Mies raiskasi 16-vuotiaan hieronnan yhteydessä
Mies on tuomittu aikaisemmin Helsingin hovioikeudessa raiskauksesta yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Vuonna 2016 tapahtuneen raiskauksen uhri oli teon aikaan 16-vuotias fitnessharrastaja. Tuomittu työskenteli uhrin kuntosalilla urheiluhierojana. Hän raiskasi uhrin hieronnan yhteydessä. Hovioikeuden lokakuussa 2021 antama raiskaustuomio on lainvoimainen.
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Espoo Haukilahti 29v naisen surma. Ets.kuulutus

Post by -Uta- »

Kehonrakentaja määrättiin mielentilatutkimukseen
https://yle.fi/uutiset/3-12526919
STT
7.7.


Osalainaus linkin uutisesta:

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi torstaina antamassaan välituomiossa, että 59-vuotias kehonrakentaja aiheutti naisen kuoleman tahallaan. Oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeisiin ja mahdolliseen rangaistukseen vasta lopullisessa tuomiossa, joka annetaan mielentilatutkimuksen valmistuttua.
Post Reply