Oulu - Poliisi tutkii 07.10.2018 tapahtunutta henkirikosta

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2212
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Oulu - Poliisi tutkii 07.10.2018 tapahtunutta henkirikosta

Post by -Uta- » Fri Dec 07, 2018 5:45 pm

Oulun poliisi tutkii epäiltyä murhaa Oulussa
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... ussa_76292
03.12.2018 klo 16.22
Oulu

Oulun käräjäoikeus on tänään vanginnut kaksi oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. Käräjäoikeus on jo aiemmin vanginnut yhden miehen samaan rikoskokonaisuuteen liittyen. Poliisi epäilee, että tekoon liittyy myös neljäs henkilö, joka on aikaisemmin vangittu toiseen rikosasiaan liittyen.

Epäilty henkirikos tuli ilmi tutkittaessa ilmoitusta kadonneesta henkilöstä. Ilmoitus kadonneesta henkilöstä tehtiin marraskuun alussa. Tutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen johdosta asiaa alettiin tutkia murhana. Epäilty teko on tapahtunut lokakuun alussa Oulussa.

Kaikki epäillyt ovat nuorehkoja oululaisia miehiä.
Teosta epäillyt ovat kiistäneet osallisuutensa henkirikokseen.

Epäiltyä henkirikosta tutkitaan murhana, sillä esitutkinnan tämän hetkisen tilan perusteella kyseessä on ollut etukäteen suunniteltu teko. Epäillyillä on aikaisempaa rikoshistoriaa, mutta teko ei liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisilla on käsitys teon motiivista, mutta motiivia tai teon yksityiskohtia ei vielä kerrota julkisuuteen tutkinnan turvaamiseksi.

Poliisi epäilee, että henkirikoksen uhrin ruumis on kätketty teon jälkeen. Poliisi on tehnyt maastoetsintöjä vainajan löytämiseksi ja etsintöjä jatketaan lähitulevaisuudessa.
Poliisi pyytää yleisön apua teon selvittämiseksi.

Esitutkinnassa selvitetyn perusteella henkirikos on tapahtunut lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä 7.10.2018. Uhria on kuljetettu kello 03 jälkeen tumman värisessä Audi A6 – henkilöautossa Tuiran kaupunginosasta Oulun koillispuolelle maasto- tai soramonttualueelle, jossa henkirikos on tapahtunut.
Poliisi pyytää kansalaisia ilmoittamaan asiaan mahdollisesti liittyvistä havainnoista Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu(at)poliisi.fi.


User avatar
-Uta-
Posts: 2212
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Oulu - Poliisi tutkii 07.10.2018 tapahtunutta henkirikosta

Post by -Uta- » Thu May 09, 2019 12:04 pm

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... miin_80306
08.05.2019 klo 09.58
Oulu

Oulun poliisi on löytänyt ns. soramonttumurhan uhrin ruumiin

Oulun poliisi on aikaisemmin tiedottanut tutkivansa murhaa, jonka epäillään tapahtuneen 7.10.2018 Oulun koillispuolisella soramonttualueella. Rikoksen uhrin löytämiseksi käynnistettiin laajat etsinnät syksyllä ja niitä jatkettiin talven aikana, mutta uhria ei löydetty.

Poliisi löysi henkirikoksen uhrin Oulun Alakylästä tiistaina 7.5.2019. Ruumis löydettiin alueelta, jonka epäillyt ovat osoittaneet esitutkinnan aikana. Osoitettua aluetta on tutkittu talven aikana mm. ruumiskoirien avulla. Poliisi on saanut etsintöihin liittyen henkilöstöä ja kalustoa myös Rajavartiolaitokselta sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta. Olosuhteista johtuen ruumista ei kuitenkaan aikaisemmin pystytty löytämään. Etsinnät käynnistettiin uudestaan toukokuun alussa lumien ja vesistöjen sulaessa. Ruumis löydettiin pienialaisesta vesistöstä metsäalueelta.

Epäily henkirikoksesta tuli ilmi, kun poliisi ryhtyi tutkimaan marraskuussa tehtyä ilmoitusta kadonneesta henkilöstä. Poliisi on jatkanut tapauksen tutkintaa murhana ja asiaan liittyen on edelleen vangittuna kolme henkilöä, joita epäillään osallisuudesta henkirikokseen. Epäillyt ovat esitutkinnassa kiistäneet tahallisen henkirikoksen. Kaksi epäiltyä on kertonut esitutkinnassa, että he ovat pian teon jälkeen siirtäneet ja kätkeneet ruumiin maastoon Oulun pohjoispuolelle.

Esitutkinta valmistunee alkukesän aikana. Poliisi tiedottaa asiasta enemmän, kun esitutkinta on valmis.

User avatar
-Uta-
Posts: 2212
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Oulu - Poliisi tutkii 07.10.2018 tapahtunutta henkirikosta

Post by -Uta- » Tue May 28, 2019 2:08 pm

Soramonttumurha syyteharkintaan Oulussa
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... ussa_80861
28.05.2019 klo 09.29
Oulu

Oulun poliisi on päättänyt esitutkinnan ns. soramonttumurhan osalta. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen 7.10.2018 Oulun koillispuolisella soramonttualueella.

Henkirikoksen mahdollisuutta alettiin epäillä noin kuukausi henkilön katoamisilmoituksen jälkeen marraskuussa. Melko pian tutkinnan alussa tehtyjen toimenpiteiden jälkeen esitutkintaa jatkettiin nimikkeellä murha.

Rikoksen selvittämiseksi perustettiin Oulun poliisilaitokselle tilapäinen tutkintaryhmä, johon myös syyttäjä pyydettiin mukaan. Uhrin löytämiseksi käynnistettiin laajat etsinnät loppusyksyllä, joita jatkettiin talven aikana. Etsintöjä tehtiin myös huomattavan paljon tekoon liittyvien muiden seikkojen selvittämiseksi.

Esitutkinnan aikana kuulusteltiin useita henkilöitä ja edelleen on vangittuna kolme henkilöä Oulun käräjäoikeuden päätöksillä. Esitutkinnan perusteella epäillään, että rikoksen uhri on kuljetettu ennen tekoa Tuiran kaupunginosasta Oulun koillispuoliselle soramonttualueelle, jossa hänet on surmattu. Rikoksesta epäillyt ovat esitutkinnassa kiistäneet tahallisen henkirikoksen. Kaksi heistä on kertonut siirtäneensä ja kätkeneensä ruumiin maastoon Oulun pohjoispuolelle teon jälkeen. Poliisille ilmoitetuilla havainnoilla ja muilla tutkintatoimilla saatiin vahvistuksia epäiltyjen kuulustelukertomuksiin. Teon motiivin epäillään ainakin osittain olevan huumausaineisiin liittyvä.

Alun perin vangituista neljästä epäillyistä, yksi on vapautettu jo aiemmin. Miestä epäiltiin avunannosta murhaan, mutta esitutkinnan perusteella hänellä ei ole osallisuutta henkirikokseen.

Tasan seitsemän kuukautta epäillyn henkirikoksen jälkeen, 7. toukokuuta uhrin ruumis löydettiin Alakylästä paikasta, jonka epäillyt olivat osoittaneet esitutkinnan aikana kuulusteluissa. Lumi- ja vesiolosuhteista johtuen ruumista ei aikaisemmin pystytty löytämään kyseiseltä alueelta.

Kokonaisuuden esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan. Syytteennoston määräpäiväksi on asetettu 3.6.2019. Asiaa hoitaa jatkossa vastuullisena Oulun syyttäjänvirasto.

Oulun poliisi kiittää ilmoitetuista havainnoista tähän tutkintaan liittyen

Post Reply