Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
Pk_etsijä
Posts: 339
Joined: Wed Nov 23, 2016 10:06 pm

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by Pk_etsijä »

Pk_etsijä wrote: Tue Sep 04, 2018 7:30 am Selvitettiin tutun asiantuntijan kautta auton merkki: Dodge dart2 vm -65 osuisi tohon.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by will »

Kävimme pienen ryhmän voimin katsomassa Viltsu81:n ja Queenin kokoamien tietojen mukaista paikkaa. Se sopi Queenin lahjoittaman Alibi 7/2008 kuviin, siellä oli kaivettu parin hehtaarin alueella ja metallinetsimellä löytyi vain metallilanka-aidan osia. Ilmeisesti muu rikosteknisesti kiinnostava oli kerätty talteen jo yli 10 vuotta sitten tehdyissä poliisin tutkimuksissa. Paikan näkeminen auttoi hahmottamaan, missä siellä on voinut mitäkin tapahtua, todistajan kertomuksen valossa. Mutta miten tämä maasto on valikoitunut rikostentekopaikaksi? Se on asumaton ja aiemmin tietön metsäpalsta, jota nyttemmin halkoo Öljytie Kilpilahdesta Nikkilään. Eikö sillä ole ollut sellaista omistajaa, joka pitäisi sitä silmällä, kun kulku on helpottunut?

Pyrin selvittämään sen aikaisempaa omistushistoriaa vuoden 1952 peruskartan avulla, mistä näkyvät tilanrajat ja tilanumerot. Alue on kartan tekemisen aikaan ollut Söder-Veckoskin (nyk. Ali-Vekkoski) kylään kuuluva n. 75 ha:n suuruinen metsäpalsta 11:7, minne kulku kyläkeskuksesta on tapahtunut kantatilan 6 maiden kautta, lähtien maantieltä Lill Maris -nimisen talon kohdalta. Matkaa maantieltä on ollut kolme kilometriä yhteensä, mistä n. kilometri kärrytietä, toinen talvitien pohjaa ja kolmas kinttupoĺkua.

Palstan halki kulki Mossakärrs bäcken niminen puro, joka laskee maantien varteen naapurikylän alueella, ja Mustijokeen Ala-Vekkosken kylätaajaman vieressä, mutta on epäselvää olisiko puro ollut tuolloin kulkukelpoinen edes osan vuotta. Matka puroa seuraten kantatilan kotipalstalta 11:1 on ollut n. 8km ja tällä välillä näyttää olleen ainakin yksi taimenen kutuun sopiva koskipaikka. Kalatalousraportin mukaan puroon olisi voinut nousta meritaimenta 1960-luvulla tapahtuneeseen Mustijoen alajuoksun padon rakentamiseen asti.

Palstalla oleva suo on osa Slåttmossen nimistä kosteikkoa, joka ulottuu myös tilojen 9 ja 13 alueelle. Myöhempi ojittaminen lienee tavan mukaan tehty yhdessä niiden kanssa. Kulku näiden tilojen maille on saattanut olla samaa polkua pitkin. Jos polun varteen olisi rakennettu kevytsuoja säätä vasten karjanhoitoa ja kalastusta varten, tämä myöhemmän rikospaikan lehto olisi ollut siihen varsin sopiva paikka. Kartalla ei kuitenkaan näy mitään.

http://vanhatpainetutkartat.maanmittaus ... 1_1952.jpg

Palstan halki siis johti kyläkeskuksesta alkunsa saanut polku naapuritilojen kautta Rännarstenille, joka karttamerkin mukaan on iso siirtolohkare ja sijaitsee Porvoon ja Sipoon sekä kummankin kunnan yhteensä neljän kylän rajojen leikkauspisteessä. Se on ainoa kartalle merkitty polku, mitä pitkin tälle luonnon rajamerkille on päässyt. Polku on kulkenut suon laitaa nyt käydyn rikospaikan kautta, ja sen varteen on joskus 1960-70 -luvuilla kaivettu Slåttsmossenin suon ojituksen pohjoinen niskaoja. Kartalta ei ilmene, keillä kaikilla on ollut oikeus polun käyttöön. Jokamiehen oikeus ei silloin ollut yhtä hyvin kehittynyt kuin nyt. Kulkuyhteyttä ei ole enää merkitty vuoden 1968 kartalle, joten polkua ei liene silloin käytetty. Myöhemmin Öljyrata on myös katkaissut yhteyden siihen suuntaan.

Saattaa olla, että usean kylän asukkailla on ollut oikeus kulkea tämän sittemmin rikospaikaksi muodostuneen suonlaidan kautta. Moni on voinut tuntea paikan, joten ehkä ei ole sattumaa, että juuri siellä on tapahtunut mitä on tapahtunut eikä missään muualla.

Tilalta 11 on metsäpalstan (11:7) lisäksi erotettu kolme peltopalstaa (11:3, 11:5 ja 11:8). Pelloille on kulku maantieltä Öster Kattronin talon kohdalta kantatilojen 4 ja 2 maiden kautta. Peltojen kautta on edelleen kulku kantatilan 9 mailla sijainneille kahdelle asutulle tilalle. Pellot ovat kylän vastakkaisella rajalla metsäpalstaan nähden.

Tilan kotipalsta 11:1 rakennuksineen oli peltoaukean keskellä maantien ja Storbybäckenin (nyk. Grindängsbäcken) välissä. Talon nimeä ei mainita vanhalla kartalla, mutta nykyisestä Karttapaikasta tilakeskukselle löytyy nimeksi Fallkulla, vaikka se ei enää olekaan kantatilan numerolla. Naapureina on kantatilojen 1, 9 ja 15 maita, mm. kaksi muuta kotipalstaa. Maanmittausteknisenä käytäntönä näyttäisi olleen, että alkuperäinen tila on säilyttänyt numeronsa, ja siitä johdetut tilat ovat menettäneet ne uusintajakojen yhteydessä.

Maanmittaustapahtumat selviävät paremmin arkistoista, mutta selvästikin tällaisen numeroinnin aikaansaamiseksi on vuoteen 1952 mennessä pitänyt olla olemassa myös tilat 11:2, 11:4 ja 11:6, jotka olisi joko jaettu osiin tai yhdistetty muihin tiloihin.

Esimerkiksi kartalta puuttuva tila 11:6 olisi jaettu metsäksi 11:7 ja pelloksi 11:8, joiden omistaja(t) ei(vät) olisi rakentaneet omaa taloaan, vaan esim. siirtyneet naimakaupan kautta toisen talon väkeen tai muuttaneet muualle. Jos metsänomistaja perheineen olisi asunut jossain kauempana, ja asuisi yhä, se selittäisi, miksi palstalle olisi voinut pesiytyä epätoivottuja aktiviteettejä. Nykyisten omistajien nimet toki näkisi, kun ostaisi lainhuutotodistuksen. Ehkä sen teenkin. Alta myös ilmenee, että kylän lounaiskulmalla on laidunnettu eläimiä metsässä. Mahdollisesti suo on ollut vuokrattuna siihen tarkoitukseen kesäisin.

Kuri maastossa on kuitenkin tiukentunut 20 vuoden takaisesta. Molemmat metsätiet ja puutavaran varastopaikka ovat lukittavien ketjujen takana. Palstan numero on nykyään 11:31, ja se on suurin metsäpalstasta 11:7 muodostetuista kaikkiaan 15 pienemmästä palstasta. Kolmella näistä on asuinrakennuksia, kaikki Öljyradan lounaispuolella. Kyläkeskukseen on autokelpoinen suora yhteys entisen polun linjausta pitkin. Rännarsteniltä Porvoon suuntaan ulottuvien tilojen kalliopohjan yläosat näytään käytettävän kivituotteiden raaka-aineeksi. Vanha rajamerkki itsessään ehkä säästyy murskatuksi tulemiselta ja jää kivipilarin varaan louhoksen reunalle kunnanrajaa vasten.

Mitä itse murhapaikkaan tulee, se on vanhimman peruskartan aikaan 1950-luvulla mielestäni ollut erityinen paikka, lehto näköalakallion juurella avointa nevaa vasten ja sopiva pysähdyspaikaksi kyläkeskuksesta Rännarstenillä käytäessä. Vaikea sanoa, onko tällä paikallisten todennäköisesti tuntemalla asialla ollut vaikutusta siihen, että rikolliset ovat öljytien valmistuttua ruvenneet vierailemaan siellä. Sellainen epäilys jää, että joku paikallistuntemusta omannut, tilan ulkopuolinen henkilö olisi neuvonut heidät sinne, sen sijaan, että olisivat osuneet sinne sattumalta tai karttaa lukemalla. Olisiko paikallisilla tietolähteillä jotain kerrottavaa ruumiin mahdollisesta kätköpaikasta, varsinkin kallionalustan tultua perusteellisesti myllätyksi, on toinen juttu.

Linkki Rännarsteniin.
https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/mjha ... sio_id=638
Siirtolohkare saattaa olla määritelty rajamerkiksi jo keskiajalla. Kiven lähistön metsää on arkeologien mukaan mahdollisesti käytetty karjalaitumena vielä 1960-luvulla. Rajakivelle on ollut kyläkeskuksesta polkua pitkin n. 5km. Karjaa vietäessä on joko kuljettu toisten talojen metsälaitumien kautta, tai kylän lounaiskulmassa on ollut iso yhteislaidun. Otaksutun murhapaikan luota tavattiin rautalanka-aidan jäännöksiä. Siinä lienee ollut veräjä. Polun vaikutusalueella ei ole ollut karjasuojia vuoden 1952 kartan mukaan, Radan alle näyttäisi kuitenkin jääneen kaksi 1960-luvulla rakennettua ulkorakennusta Öljytien sillan läheisellä kallioalueella, missä on ollut puutavaran käsittelypaikkoja. Nämä ovat sijainneet murhapaikan ja kylän välillä.

Slåttmossenilla on ollut turvehautoja, joilta nostettu turve näyttäisi ajetun kylälle polun toista haaraa pitkin, eikä murhapaikan kautta. Karjanhoitajat ja aidankorjaajat sekä mahdollisesti kalastajat ovat käyttäneet polkua murhapaikan kohdalla. Kaikilla kolmella sen kyläkulman tilalla on ollut polulta oma haaransa puron rantaan, mikä viittaisi joko kalastamiseen tai niittyheinän tekoon. Huviretketkin ovat olleet mahdollisia.

Mitä voisi tehdä, jotta selviäisi lisää? Jonkun kannattaisi haastatella kantatalon väkeä siitä, ketkä ovat käyttäneet polkua karjan viemiseen laitumelle, mahdollisesti lypsämiseen (jos on ollut lehmiä, jolloin maitoastioita olisi kuljetettu kilometrin verran kantamalla) tai menneet ravustamaan, kalastamaan tai nahkiaistamaan purolle. Metsälläkin on varmaan käyty. Varsinkin nuoret ihmiset tulevat painaneeksi mieleensä yksityiskohtia, jotka muistavat vuosien päästä. Jos niin hyvin olisi sattunut, että tällainen henkilö olisi käynyt paikalla uudestaan1998-2007, murhan jälkeen, mutta ennen kuntan nurinkaivamista, hän olisi voinut huomata jotain poikkeavaa, mistä olisi apua tapauksen selvittelyssä. Saa nähdä, puuttuuko sattuma peliin, vai kaatuuko joskus sadan vuoden päästä iso puu myrskyssä, paljastaen juurikuopastaan Jari Aaltosen luut.

Linkki Mustijoen vesistöön ja sen taimenenpyyntiin.
https://www.vesi-ilma.fi/images/pdf/jul ... ki2004.pdf
Grindängsbäcken on kärsinyt Sipoon kaatopaikan suotovesistä ja oja on lähes koko pituudeltaan perattu. Kunnostettuna purolla voi olla huomattava kalataloudellinen arvo.
Taimen lakkasi nousemasta Vekkosken tasolle, kun 1960-luvulla rakennettiin kanava Tyysterinkoskeen. Virtaus lohikoskessa väheni niin paljon, että taimenen nousu Mustijokeen loppui. Tämä on sattunut samoihin aikoihin, kun kyläkeskuksesta Mustijokeen laskevalle purolle johtaneet polut ovat jääneet pois käytöstä.

Viestin alussa kysyin, miten tämä maasto on valikoitunut rikoksentekopaikaksi. Vastaan siihen edellä esitetyn perusteella, että yksittäiseen tapahtumaan viitatessa Tyysterinkosken kanavan rakentaminen lopetti taimenen nousun Mustijokeen ja ilmeisesti aiemmin harjoitetun pyynnin tilan mailla olevassa purossa, jolloin sopiva tukikohta kallion alla lehdossa jäi vaille käyttöä. Yleisempään kehitykseen viitaten, tehomaatalouden mukana karjan laiduntaminen metsissä ja soilla loppui, ja kallion alla ollut karja-aitauksen veräjä aitoineen päivineen jäi rapistumaan ja mahdollinen kevytsuoja luhistui pois. Paikka olisi ollut yleisesti tiedossa niillä kylillä, mutta perinteisen käytön loputtua ja polkujen kasvettua umpeen rikolliset olisivat ottaneet sen omaksi salapaikakseen, varsinkin koska kulku helpottui Öljytien tultua rakennetuksi ja sinne pääsi autolla lähes perille kulkematta talojen pihojen ohi.

Faktaa ja fiktiota.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by -Uta- »

Kiitos hienosta paikkakuvauksesta!

Minusta paikka näytti ihan tavalliselta metsämaisemalta (jossa oli paljon hirvikärpäsiä), eli en kyllä millään olisi saanut koottua noin paljon tietoa sieltä Öljytien varrelta. Mutta ehdottamasti paikan näkeminen auttaa paremmin ymmärtämään mistä täällä milloinkin puhutaan, eli kirjoitellaan.

Mieleen jäi siis lähinnä Öljytien halkomaa metsämaisemaa, jossa myös jo aikaa sitten istutettua metsää, huonokuntoiset metsätiet ja metsän polut, puutavaraa pinoissa, iso ja jänskin kolmionmallinen suippokärkinen kivi, metsään hylättyjä näppäimistöjä, autonromu, pusikosta loikannut (meille vieras) pariskunta, mukavat Hejacilaiset, ja hyvät retkikahvit. Että sellaista :)
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by Queen »

Löysin pari tuon katoamisen aikaista iltapäivälehden leikettä itseltäni. Ei niissä mitään dramaattista ole. Valitettavasti en ainakaan tähän hätään saanut niitä kuvattua tänne.

12.9.1998 Iltalehden otsikko kertoo, että Jari Aaltosen katoaminen varmistumassa henkirikokseksi. Kuvituksena on Aaltosen kasvokuva sekä kuva tummansinisestä Audista, rekisteri BMP-870.
Jutussa korostetaan, ettei Audin myöhemmällä omistajalla ole mitään tekemistä katoamisen kanssa.

Autoon nousupaikan kerrotaan olevan Mellunmäen metroaseman lähellä sijaitseva Nesteen Kylmäasema Helsingissä. Audissa kerrottiin olleen useita henkilöitä.
(Alleviivaus omani - useita????)

Audi takavarikoitiin. Sen löytöpaikkaa ei poliisi kertonut.
Jotain mielenkiintoistakin: Kerrotaan, että "mm. autosta löydettyjen jälkien perusteella poliisi pelkää, että Aaltonen on joutunut henkirikoksen uhriksi. Tosin autosta otettujen näytteiden tutkimukset eivät ole vielä valmistuneet. "
Sitten: "IL:n tietojen mukaan poliisi on pidättänyt henkilöitä, joiden epäillään sekaantuneen Aaltosen salaperäiseen katoamiseen. Ketään ei ole kuitenkaan vangittu, mutta poliisi joutuu viikonlopun aikana päättämään, esittääkö se pidätettyjä vangittavaksi." Rikoskomisario Kari Tolvanen ei vahvistanut tätä uutista.

Toinen leike on Iltalehti 14.9.1998

Otsikko: Kaksi vangittu Jari Aaltosen taposta epäiltynä
Poliisi etsi ruumista koko viikonlopun - tuloksetta

Jutussa Tolvanen ei suostu kertomaan tarkkaa etsintäpaikkaa, vaan sanoo ainoastaan, että Etelä-Suomesta on etsitty.
Vangittujen kerrotaan olevan noin 30-vuotiaita miehiä ja poliisille entuudestaan tuttuja. Vangitseminen tapahtui syytä epäillä -perusteella.

Auton tutkimisesta Tolvanen sanoo:
-Taktiset ja tekniset tiedot puhuvat sen puolesta (siis tarkoittaa henkirikosta).
Vangitut miehet ovat kertoneet asiasta oman versionsa, mutta kiistäneet surmatyön. Motiivistakaan ei tietoa tuolloin ole ollut, mutta jo silloin on epäilty huumevelkoja.

Uutisessa kerrotaan, että Aaltosella on rankka rikollinen menneisyys, sillä hän ampui häntä pidättämään mennyttä huumepoliisia vuoden 1984 lopulla. Poliisi loukkaantui hengenvaarallisesti.
Uutisessa verrataan Aaltosen katoamista Jack Morren surmaan.
Lehtiuutisen lopussa kerrotaan, että Audin epäillään liikkuneen syrjäisillä alueilla ja jälleen todetaan, ettei auton omistajalla ole mitään tekemistä Aaltosen katoamisen kanssa.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by will »

^Viety valmiiksi pahoinpideltynä jonnekin syrjäseudulle? Se kallion länsipuolen lehto sopisi hyvin paikaksi, minne menemiseen eivät sivulliset kiinnittäisi huomiota eivätkä mahdolliset avunhuudot kuuluisi pitkälle. Asutusta ei ollut eikä vieläkään ole lähellä. Laukaukset ilmeisesti kuitenkin olisivat kuuluneet tielle asti, koska parin kilometrin päässä olevalta ampumaradalta kuulimme melkoista pauketta.

Siitä karja-aitauksesta ei ollut paljoa jäljellä: Veräjän toinen tolppa pitkällään maassa ja rautalangan pätkiä sekä varsinaista laidunta pienemmän, entisen mahdollisen karjan kokoamis- tai lypsyaitauksen paikalla oleva aukio, jotka kuitenkin viittasivat karjan, erityisesti lypsykarjan laiduntamiseen alueella, sen lisäksi, mitä arkeologit ovat saaneet selville polun päässä olevalta toiselta tilalta.

Aikaisempaan fiktiooni lisää sen verran, että todennäköisen metsälaitumen kulmassa on saattanut olla pystytettynä myös jokin ratkaisu maidon pitämiseksi kylmänä illasta aamuun, jolloin lehmien hoitaja olisi vienyt molemmat lypsyerät tien varteen. 1960-luvulla se tarkoitti jäähdytykseen käytettävää jäätä purukasassa ja puista ruuhta, jossa tonkat pidettiin jäävedessä, tai kylmäkellaria, ellei maitotonkkia laitettu yöksi lähteeseen tai suohetteeseen jäähtymään. Paikalla on saattanut olla myös jonkinlainen karjamaja karjanhoitajan yöpymiseen, jota kalastajatkin olisivat käyttäneet pahan ilman suojana.

Mitään havaintoa kellarista tai vastaavasta tilasta emme tehneet, mutta se ei tarkoita, etteikö rinteen puolella olisi voinut olla sellainen. Se kävisi ruumiin kätköpaikaksi, vaikkei vastaakaan todistajan kertomusta kuopan kaivamisesta. Kellari tai maakuoppa olisi sen sijaan naamioitu esim. lapioimalla turvetta. Tähän olisi hyvä saada jonkun paikallisen kommentti aikaisemman karjanhoidon yksityiskohdista.

-Uta-:lta kysyisin, näitkö mitä varustusta niillä muilla samanaikaisilla kulkijoilla oli: sienikori, kiikari, kamera, karttalaukku? Kuulimme heidän äänensä otaksutulle rikospaikalle, muttemme nähneet heitä.

Viltsu81:ltä kysyisin, oletko saanut selville mitään uutta tästä aiheesta? Kiitos avauksesta!
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by -Uta- »

Will wrote:
-Uta-:lta kysyisin, näitkö mitä varustusta niillä muilla samanaikaisilla kulkijoilla oli: sienikori, kiikari, kamera, karttalaukku? Kuulimme heidän äänensä otaksutulle rikospaikalle, muttemme nähneet heitä.
Eivät olleet retkeilijöiden, sienestäjien eivätkä marjastajien tapaan pukeutuneita eikä heillä näyttänyt olevan mitään varusteita mukanaan. Naisella taisi kuitenkin olla kädessään joku pieni tulosteen kokoinen ja näköinen paperi, ehkäpä joku kartta.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by will »

^Sen kulman lähin geokätkö on Öljytien varressa, n. kilometrin päässä Kilpilahden suuntaan. Tontinmyyntikylttejä ei näkynyt. Saattoi olla Aaltosen loppusijoitus haussa heilläkin.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by -Uta- »

by will » Thu Sep 20, 2018 12:05 pm
Viltsu81:ltä kysyisin, oletko saanut selville mitään uutta tästä aiheesta? Kiitos avauksesta!
Viltsu81 hävisi kuin tuhka tuuleen :roll:
Ehkä hän oli se toinen niistä samanaikaisista kulkijoista?
User avatar
viltsu81
Posts: 40
Joined: Thu Jan 17, 2013 1:25 pm

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by viltsu81 »

-Uta- wrote: Wed Dec 26, 2018 2:30 pm
by will » Thu Sep 20, 2018 12:05 pm
Viltsu81:ltä kysyisin, oletko saanut selville mitään uutta tästä aiheesta? Kiitos avauksesta!
Viltsu81 hävisi kuin tuhka tuuleen :roll:
Ehkä hän oli se toinen niistä samanaikaisista kulkijoista?
Pahoittelen. Kahden pienen lapsen isänä ja hektisessä työssä työskentelevänä vapaa-aika saattaa kadota välillä kuukausiksi. Lisäksi tämä asia on jäänyt hieman taka-alalle Unsalin tapauksen ja Oulun tapausten seurannassa.

Tosiaan, mitään uutta tästä tapauksesta ei ole esittää, eikä oikein mitään uusia näkökulmiakaan. Varmaan ainoa käytettävissä oleva tapa selvittää asiaa olisi enää Johanssonin kanssa keskustelu, mikäli sieltä saisi jotain uutta tietoa. En edelleenkään usko tähän eläin-teoriaan. Joko Johansson ei jostain tietystä syystä halua että Aaltosen ruumis löytyy, tai sitten vaihtoehtoisesti ruumis on haudattu jonnekin aivan muualle, paikkaan jota Johansson ei itsekään muista. Tässä tapauksessa tuo nyt etsitty paikka olisi Johanssonin muistoissa ampumapaikkana, sekä Aaltosen tavaroiden hävittämisalueena.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Jari Osvald Aaltonen, Porvoo 1998

Post by -Uta- »

Kiitos vastauksesta Viltsu81... Hiukan odottelimme sinua silloin paikan päälle, mutta mukava tietää tälleen jälkikäteenkin, ettet ihan tyystin ole meitä unohtanut!

Henk.kohtaisesti en tiennyt juuri mitään tästä epämiellyttävästä Aaltosen tapauksesta, vain sen, mitä satuin muistamaan julkisuudessa aikanaan kerrotusta eli kirjoitetusta. Sipookin on minulle paikkakuntana hiukan vieras, paitsi ehkä Nikkilä, jossa aikoinaan asui sukulaisia. Aloituksesi oli kuitenkin niin 'mukaansatempaava', että pitihän sitä minunkin lähteä mukaan sille ns. tutkimusretkelle.
Post by Queen » Thu Aug 16, 2018 7:50 pm
Olen joskus miettinyt, että jospa Late ei ihan kaikkea kuitenkaan kertonut ja jätti ruumiin tarkan paikan näyttämättä ihan tarkoituksella. Hänhän kertoi tunnustettuaan murhan, ettei halua kertoa muuta kuin oman osuutensa tapauksesta. Jospa kaveri tekikin jotain, mitä Late ei voinut kertoa. Jos ruumis olisi löytynyt, kaveri olisi joutunut liriin.
Post by viltsu81 » Wed Aug 22, 2018 2:31 pm
-Jari Aaltonen ammuttiin Porvoossa vuonna 1998 Johanssonin toimesta 9mm Glock-pistoolilla.
Jotenkin olen samaa mieltä Queenin kanssa, että jospa tämä Late ei todellakaan ole kertonut ihan kaikkea. Tuo etsitty Öljytien alue on kuitenkin Porvoon suunnalla, joten tämä (mielestäni pienikokoinen) Aaltonen on tosiaan voitu surmata sielläkin? Tai siellä Lapinjärven lähellä sijaitsevassa metsikössä, tai jossain Pukaron alueella, tai Kotkassa, tai jossain muualla. Tällä kertomallaan (etsityllä) alueella hän on voinut vinkata jotain ihan muuta, ja olisi tämän kertomansa avulla ikäänkuin 'salakielellä' kertonut jotakin ihan toista asiaa jollekin toiselle tai joillekin toisille. Tuo on siis omaa arveluani vain, mutta saahan sita arvella. :)

Vielä linkki Sipoon karttaan:
http://kartta.sipoo.fi/
Post Reply