Kerava - Killassa henkirikos, tutkitaan murhana

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kerava - Killassa henkirikos, tutkitaan murhana

Post by -Uta- »

Henkirikos Keravan Killasssa - poliisi tutkii murhana
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... hana_93358
15.09.2020 klo 10.47
Itä-Uusimaa

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Keravan Killassa elo-syyskuun vaihteessa tapahtunutta henkirikosta. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä murha.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Itä-Uudenmaan poliisin partio sai hätäkeskukselta tehtävän Keravan Kiltaan. Hätäkeskukseen ilmoituksen tehnyt mies oli kertonut, että ei ollut saanut moneen päivään yhteyttä Killassa asuvaan ystäväänsä.

Asunto päätettiin tarkistaa henkilön voinnin tarkistamiseksi. Poliisin asuntoon tekemässä tarkistuksessa, asunnon haltija löytyi asunnosta menehtyneenä.

-Itä-Uudenmaan poliisi epäilee vainajan joutuneen henkirikoksen uhriksi ja tapausta tutkitaan nyt poliisissa rikosnimikkeellä murha, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä.

Tapaukseen liittyen poliisi ei vielä ole tehnyt kiinniottoja. Tapauksesta ei tässä vaiheessa tiedoteta enempää.
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kerava - Killassa henkirikos, tutkitaan murhana

Post by -Uta- »

Syyttäjä: Nainen teippasi miehen hengitystiet ja puukotti kuoliaaksi Keravalla – "Osoittaa sinnikästä surmaamispyrkimystä"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syy ... #gs.3vs309
JULKAISTU 10.06.2021 14:31

Syyttäjä vaatii 27-vuotiaalle naiselle elinkautista vankeusrangaistusta Keravalla viime vuoden elokuussa tehdystä henkirikoksesta.

Syyttäjän mukaan nainen tappoi miehen iskemällä tätä puukolla yli kymmenen kertaa muun muassa kaulaan. Syyttäjän mukaan uhri oli tapahtuma-aikaan puolustuskyvytön, koska nainen oli kietonut ilmastointiteippiä hänen päänsä ympärille niin, että hänen suunsa ja sieraimensa olivat peittyneet. Lisäksi uhri oli lääkeaineiden ja lakan vaikutuksen alaisena.

Syyttäjä vaatii naiselle tuomiota murhasta.

–  (Syytetyn) menettely osoittaa sinnikästä surmaamispyrkimystä, minkä lisäksi hän on kidutustyyppisesti aiheuttanut (uhrille) tarpeetonta tuskaa ja pitkittänyt tämän kärsimystä. Näillä perusteilla teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, haastehakemuksessa sanotaan.

Nainen on kiistänyt syytteen. Kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle hän myöntää viiltäneensä uhria kerran kaulan alueella ja syyllistyneensä näin törkeään pahoinpitelyyn
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kerava - Killassa henkirikos, tutkitaan murhana

Post by -Uta- »

Nainen puukotti miehen kuoliaaksi Keravalla ja teippasi tämän hengitystiet, oikeuden mukaan tekijä oli syyntakeeton
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nai ... #gs.4w0yqv
JULKAISTU 24.06.2021 16:11

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi torstaina tuomion tapauksesta, jossa 27-vuotias nainen tappoi miehen iskemällä tätä puukolla yli kymmenen kertaa Keravalla viime vuoden elokuussa.

Lisäksi miehen pään ympärille oli kiedottu ilmastointiteippiä, joka kulki uhrin nenän ja suun päältä. Oikeuden mukaan uhri oli täysin puolustuskyvyttömässä tilassa joko tajuttomuuden tai lääkeaineiden ja lakan vaikutuksen vuoksi. Oikeuden mukaan nainen oli menetellyt tavalla, joka oli erityisen raaka.

Nainen todettiin kuitenkin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi, joten hänet tuomittiin syyntakeettomana tehdystä taposta ja syyntakeettomana tehdystä hautarauhan rikkomisesta. Hautarauhan rikkominen liittyi siihen, että hän oli lyönyt puukon miehen ruumiiseen.

Syyntakeettomuuden vuoksi nainen jätettiin tuomitsematta rangaistukseen.
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kerava - Killassa henkirikos, tutkitaan murhana

Post by -Uta- »

IL:n tiedot: Niuvanniemestä karannut nainen on 27-vuotias tappaja
- surmasi Keravalla 11 puukoniskulla viime vuonna
Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta karannut nainen on Noora Oinas, 27.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9109 ... 39dd982b24
13.09.2021 klo 10:03

Iltalehden tietojen mukaan Niuvanniemestä perjantaina iltapäivällä karannut nainen on Keravalla viime vuoden elokuussa tapahtuneesta puukotuksesta hoitoon passitettu 27-vuotias Noora Oinas.

Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut karanneen naisen henkilöllisyyttä, mutta Iltalehti on vahvistanut tiedon muuta kautta. Toimitus julkaisee Niuvanniemestä karanneen naisen nimen asian yleisen merkittävyyden sekä kiireellisyyden takia. Nimen julkaiseminen voi edesauttaa naisen kiinni saamisessa.

Image

27-vuotias Oinas karkasi Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta perjantaina kello 12.38. Poliisin mukaan hän on vaarallinen. – Sen kuvan julkaisun taustalla oli vakavan rikoksen ennaltaehkäisy, eli kyllä hän sillä tavalla vaarallinen on, komisario Aku Uusitalo Itä-Suomen poliisista kertoi.

Teippasi uhrinsa suun ja sieraimet
Oinaan syyksi on luettu raaka henkirikos. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi asiassa tuomion 24. kesäkuuta. Tuomion mukaan Oinas löi 61-vuotiasta uhriaan puukolla 11 kertaa lävistäen muun muassa sydämen.

Oinas ja 61-vuotias uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Henkirikos tapahtui uhrin asunnossa Keravalla. Tekonsa jälkeen Oinas soitti itse 112:een uhrinsa puhelimella sanoi päivystäjälle vain yhden sanan: ”tapoin”. Poliisin tullessa asuntoon uhri oli puoli-istuvassa asennossa sohvalla suu ja sieraimet teipattuina ilmastointiteipillä ja oikeassa reidessä oli puukko pystyssä.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Oinas määrättiin mielentilatutkimukseen omasta pyynnöstään marraskuussa 2020. Mielentilatutkimus valmistui toukokuussa ja sen perusteella käräjäoikeus katsoi, että Oinas oli tekohetkellä syyntakeeton, joten häntä ei voitu tuomita rangaistukseen. Naisen syyksi luettiin syyntakeettomana tehdyt tappo ja hautarauhan rikkominen.
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kerava - Killassa henkirikos, tutkitaan murhana

Post by -Uta- »

Niuvanniemen sairaalasta karannut henkilö on saatu kiinni Kuopiossa
https://poliisi.fi/-/niuvanniemen-saira ... atu-kiinni
13.9.2021 21.08
UUTINEN


Itä-Suomen poliisilaitos tiedotti perjantaina 10.9.2021 etsivänsä Kuopion Niuvanniemen sairaalasta karannutta naista. Nainen on löytynyt. Etsintäkuulutettu tavattiin poliisitehtävän yhteydessä Kuopiossa maanantai-iltana.
Kiinniotto sujui rauhallisesti ja hänet palautettiin Niuvanniemen sairaalaan.

Poliisi kiittää saamistaan yleisövihjeistä henkilön löytämiseksi. Poliisilla ei ole tapauksesta muuta tiedotettavaa.

Uutista on muokattu maanantaina 13.9.2021 kello 21:30. Uutiseen on lisätty paikka, jossa henkilö otettiin kiinni.
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kerava - Killassa henkirikos, tutkitaan murhana

Post by -Uta- »

Uutta tietoa Niuvanniemestä karanneen naisen rikoksista: poltti kaverinsa auton,
murtautui peruukki päässä asuntoon ja tappoi miehen kidutustyylisesti
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uut ... #gs.at4v2k
JULKAISTU 13.09.2021 17:25 (PÄIVITETTY 13.09.2021 21:46)

Image
Niuvanniemen sairaala (Googlekuva)

Tahdosta riippumattomaan hoitoon määrätty 27-vuotias nainen on tappaja ja taparikollinen, jolle on kertynyt pitkä rikosrekisteri ainakin Itä-Uudenmaan alueelta. Hän on muun muassa harhauttanut poliiseja, kulkenut kääntöveitsi mukanaan ja murtautunut ikkunan kautta asuntoon.

Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta neljä päivää karussa olleella 1994 syntyneellä naisella on kotipaikkakuntansa käräjäoikeudessa mittava rikoshistoria. Poliisi tiedotti naisen kiinnijäämisestä maanantaina illalla.

Rikoksista vakavin on vuoden 2020 elokuussa Keravalla tehty tappo ja hautarauhan rikkominen. Käräjäoikeuden mukaan teko sisälsi kidutustyyppisiä piirteitä. Nainen passitettiin jo rikosten esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen.

Kuluvan vuoden toukokuun lopussa THL antoi tappoon liittyvän mielentilalausunnon, jossa nainen todettiin syyntakeettomaksi. Hänet oli samana päivänä tehdyllä päätöksellä määrätty tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon.

Käräjäoikeuden tuomiolauselman perusteella nainen siis passitettiin hoitoon Niuvanniemeen, jossa hän ehti olla hoidettavana noin 3,5 kuukautta ennen karkaamistaan

Hyytävä puhelu: "Tapoin"
Keravalla tehdyn henkirikoksen uhri oli mies, jota nainen oli lyönyt 11 kertaa puukolla ylävartaloon ja reiteen. Lisäksi hän oli kietonut ilmastointiteippiä miehen hengitysteiden ympärille. Mies oli ollut kuolettavan väkivallan aikaan nukkumassa tai lääkeaineiden vaikutuksen alaisena, eli kyvytön puolustautumaan.

Hautarauhan rikkomisen syytekohta liittyi siihen, että nainen oli iskenyt tekovälineenä käyttämänsä veitsen pystyyn miehen reiteen.

Rikos tapahtui miehen asunnossa. Surmatyön jälkeen nainen oli soittanut uhrin puhelimesta itse hätäkeskukseen. Nainen oli sanonut hätäkeskuspäivystäjälle ainoastaan “tapoin” ja katkaissut sen jälkeen linjan. Soiton jälkeen puhelimeen ei ollut enää saatu yhteyttä eikä se ollut linkittynyt yhteenkään tukiasemaan.

Mies löydettiin asunnosta surmattuna 10 päivää myöhemmin.

Nainen kiisti syyllistyneensä tappoon ja katsoi syyllistyneensä korkeintaan törkeään pahoinpitelyyn. Käräjäoikeuden mukaan teko osoitti sinnikästä surmaamispyrkimystä ja oli kidutustyyppinen.

Syyttäjä vaati naiselle elinkautista murhasta, mutta murhan tunnusmerkistö ei kuitenkaan käräjäoikeuden mukaan täyttynyt.

Naisen katsottiin syyllistyneen tappoon. Rangaistukseen häntä ei terveydentilansa vuoksi tuomittu.

Piti kääntöveistä ja ryösti miehen
Ennen henkirikosta, vuoden 2020 alussa, naisen syyksi luettiin pitkä liuta lievempiä rikoksia Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Naisen katsottiin syyllistyneen muun muassa ryöstöön. Uhriksi oli joutunut mies, jolta nainen oli rikoskumppaneineen vienyt omaisuutta, kuten puhelimen, rahaa, pankkikortin ja lääkkeitä. Kun muut olivat pahoinpidelleet miestä, nainen oli vienyt uhrin omaisuutta.

Lisäksi nainen oli käyttänyt amfetamiinia, pitänyt laittomasti hallussaan huumausaineeksi luokiteltavia lääketabletteja, pitänyt mukanaan kääntöveistä ja ajanut kortitta katsastamattomalla autolla.

Ryöstön lisäksi naisen katsottiin syyllistyneen toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon, huumausainerikokseen, huumausaineen käyttörikokseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja ajoneuvorikkomukseen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi naiselle 7 kuukautta ehdollista vankeutta ja velvoitti maksamaan yli 2 000 euron vahingonkorvaukset.

Kaikki edellä mainitut rikokset tapahtuivat toukokuun 2018 aikana.

Poltti kaverinsa auton
Samankaltaista rikosvyyhtiä puitiin naisen nimissä käräjillä myös vuonna 2018. Nainen tuomittiin tuolloin muun muassa varomattomasta käsittelystä, jonka seurauksena hänen tuttavansa auto oli palanut Vantaalla.

Nainen oli laittanut henkilöauton viereen paperikassin, sytyttänyt tupakan ja heittänyt joko tupakantumpin tai tulitikun kassiin. Nainen oli poistunut paikalta läheiselle kioskille. Tällä välin paperikassi oli syttynyt palamaan ja auto palanut lunastuskuntoon.

Auton omistaja oli ollut tapahtumahetkellä nukkumassa. Herättyään hän oli nähnyt, kuinka auto roihusi pihassa.

Vantaalla nainen oli murtautunut toisen ihmisen asuntoon rikkomalla ikkunan ja tunkeutumalla sisälle asuntoon. Teko oli kuitenkin jäänyt yritykseksi, koska sivullinen oli huomannut tapahtuneen ja ilmoittanut hätäkeskukseen.

Paikalle saapunut poliisipartio oli käskyttänyt naista avaamaan murtoasunnon oven. Putkassa naiselle tehtiin tarkastus, jolloin ilmeni, että hän oli käyttänyt peruukkia ja antanut poliiseille väärän henkilötunnuksen.

Tuomiosta ei käy ilmi, tunsiko nainen murtoasunnossa asuneen mieheen ennalta vai murtautuiko hän itselleen tuntemattoman ihmisen asuntoon.

Järvenpäässä nainen puolestaan oli ajanut autoa huumeiden vaikutuksen alaisena ilman korttia.

Rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2016 ja 2017 aikana. Nainen tuomittiin törkeän varkauden yrityksestä, väärän henkilötiedon antamisesta, huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet tuomittiin noin 4 000 euron vahingonkorvauksiin.

Vuonna 2015 käräjillä on käsitelty myös naisen tekemää näpistystä.

Tiedon sairaalasta karanneen naisen henkilöllisyydestä kertoi maanantaina aamulla Iltalehti.

---

Kts. myös
Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21
Post by härkä » Fri Sep 10, 2021 7:48 pm
http://hejac.com/forum/viewtopic.php?f=58&t=2279
Post Reply