Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
härkä
Posts: 7246
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by härkä »

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000007906090.html
Virolaislehti: Pernon murha-asunnossa piileskeli virolaisen korkea-arvoisen ex-upseerin vaimo ja poika
Pääsiäisviikonlopun henkirikoksen surma-asunnossa piileskelleet olivat virolaisia.


Turkulaisessa lähiössä sattuneen veriteon tapahtumapaikalla piileskelleillä henkilöillä on yhteys Viron armeijan entiseen korkea-arvoiseen upseeriin.
Virolainen Öhtuleht kirjoittaa, että veriteon aikana asunnossa piileskelleet 49-vuotias nainen ja 23-vuotias mies olivat Viron armeijan korkea-arvoisen upseerin vaimo ja poika, jotka ovat asuneet pitkään Suomessa.

IS tavoitti virolaisupseerin, joka ei halunnut kommentoida asiaa.

Nainen on Öhtulehden mukaan asunut jo jonkin aikaa Suomessa ja työskennellyt kirjanpitäjänä. Hänellä oli tapahtumapäivänä syntymäpäivä. Pariskunnan 23-vuotias poika oli lehden mukaan murhan toisen uhrin, asunnon omistaneen 27-vuotiaan miehen elämänkumppani.
IS:n tietojen mukaan poliisi ei ole toistaiseksi tarvinnut Viron poliisin apua asian selvittämiseen.

Poliisi tutkii pääsiäislauantaina aamuyöllä turkulaisessa lähiössä tehtyä rikossarjaa kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä. Virolaiset äiti ja poika ovat kaksi epäillyn murhan yrityksen uhria.
Tapahtumasarjassa kuoli 27-vuotias mies sekä 25-vuotias nainen. Heidät oli ammuttu. Poliisit löysivät myös 29-vuotiaan miehen, joka oli saanut vakavia vammoja teräaseesta.
Menehtynyt nainen ja teräaseesta vammoja saanut mies olivat poliisin julkisuuteen antamien tietojen mukaan tekijälle entuudestaan tuntemattomia. Poliisin tietojen mukaan he olivat sivullisia, jotka sattuivat olemaan tapahtumapaikalla.

Poliisilla on kertomansa mukaan tieto tapahtumien taustoista sekä tekojen motiivista. Tutkinnallisten syiden takia poliisi ei ole kuitenkaan toistaiseksi raottanut asiaa tarkemmin.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7246
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007906215.html
Ex-turri Pernon murhista: Olen pelännyt, että jotain tällaista tapahtuu – ”Ruokkivat toistensa negatiivisia piirteitä”
”En ole nähnyt missään muussa harrastusporukassa yhtä paljon draamaa”, kertoo entinen turriharrastaja.

TURUN Pernon tapahtumat eivät tulleet yllätyksenä entiselle turriharrastajalle. Pernon murhissa on ainakin yhtenä yhdistävänä piirteenä ollut turriharrastus, joka tarkoittaa erilaisten eläinhahmojen fanitusta. Epäilty tekijä ja uhri ovat kumpikin IS:n selvityksen perusteella olleet alan harrastajia.
– Tämän kaltaista tapahtumaa osattiin odottaa, 27-vuotias hämäläisnainen ja entinen turriaktiivi kertoo.
Turriporukat ovat pienet ja ihmissuhdekuviot saattavat olla sekavia, nainen kuvailee.
– Ihmiset ruokkivat piireissä toistensa negatiivisia piirteitä. En ole nähnyt missään muussa harrastusporukassa yhtä paljon draamaa.

TURREILUSSA fanitetaan eläinhahmoja. Harrastajalla on fursoona eli hahmo, johon hän samaistuu. Hänellä on eläinhahmoa esittävä turripuku. Osalla kiinnostus alakulttuuriin näkyy taiteen, kuten kuvien, piirrosten ja animaatioiden seuraamisena.

Tamperelaisnainen ajautui turriharrastuksen pariin 14–15-vuotiaana. Hän jätti aktiivikuviot neljä viisi vuotta sitten, kun huomasi turreilun lieveilmiöt.
– Siellä on hyvin vahvasti mukana aikuisia ja sitten on nuoria.
Kymmenen vuotta sitten nainen huomasi, että aikuisilla saattoi olla taipumuksia juottaa nuorille jäsenille esimerkiksi alkoholia.
Naisen mielestä viime vuosina turrit ovat halunneet tuoda esille, miten he ovat iloisia eläinhaalareihin pukeutuneita hahmoja, jotka käyvät muun muassa sairaaloissa vierailuilla.

Todellisuus on naisen mukaan toisinaan ollut toista. Piireissä on naisen mukaan esiintynyt seksuaalista hyväksikäyttöä ja huumeita.
– Aikoinaan liityin turrien nettikanaville ja kerroin parilla viestillä, että olen nuori tyttö pohjoisesta. Ei mennyt kuin kaksi minuuttia ja yksityisviestit olivat täynnä miehiä, että onpa kiva, kun meille tulee tällainen pieni tyttönen.

Nainen lisää samaan hengenvetoon, ettei asioita voi yleistää. Suomen turreissa on jäseniä laidasta laitaan, hävittäjälentäjästä autokauppiaaseen.
– Yhteisöön kokoontuu ihmisiä, joilla on ehkä menestystä, mutta ei aina sosiaalisia taitoja. Kun he hakeutuvat yhteen ja riitaantuvat, kärpäsestä tulee härkänen.

27-VUOTIAS nainen kertoo, että ennen turreilua hän itse oli koulukiusattu ja kärsi monenlaisista traumoista. Hän loi itselleen vahvan eläinhahmon. Eläimen kautta hän pystyi elämään sellaista elämää, johon hän ei aiemmin pystynyt.
Nainen tuntee Pernon epäillyn tekijän nimimerkillä ja henkilönä. Kouvolalainen mies oli pitkään mukana turreissa. Mies esiintyi dragon- eli lohikäärmehahmona.
Kerrostalossa kuolleen uhrin eläinhahmo puolestaan oli rabbit eli jänis.
Naisen mukaan osalla eläinhahmon valinnassa voi määrittelevä tekijä olla visuaalinen.
Eläinhahmon valinnassa voivat painaa myös psykologiset tekijät.
– Henkilö voi kokea itsensä pienempänä ja haluaa tuntea itsensä isommaksi. Lohikäärmeet sylkevät tulta ja niin pois päin.

Turrius on naisen mukaan ensisijaisesti ajattelutapayhteisö.
Joillakin turreilla ei naisen mukaan ole fursoonaa. Heille turrius on enemmän seksuaalinen fetissi.
– Heillä ei ole henkistä puolta mukana, mutta he katsovat turrihahmoista piirrettyä pornoa, nainen kuvailee.

IS:n aiemmin haastatteleman turriharrastajien Facebook-ryhmää pyörittävän Sami Ala-ahon mukaan turrikulttuuriin kuuluu myös seksi. Ala-ahon mukaan seksuaalista turrikuvastoa seuraavia turreja on kuitenkin vähemmän kuin ”kilttejä turreja”.
Ala-ahon mukaan turreja löytyy kaikista ikäluokista ja yhteiskunnallisista asemista. Moni ei kuitenkaan uskalla kertoa edes tuttavilleen olevansa turri, vaikka se on harrastus siinä missä muutkin.
– Luultavasti asenteet turreja kohtaan ovat tulevaisuudessa entistä avoimempia, kun maailma muuttuu avarakatseisemmaksi, Ala-aho toivoi.

Aiheen harrastajat vannovat, että kaikki ovat samanarvoisia.

– Turriharrastajille ei ole merkitystä sillä, missä kukin on töissä tai minkälainen sosiaalinen status harrastajilla on yhteiskunnassa. Niillä ei ole turrimiiteissä mitään väliä, turreilua harrastava perheenäiti kommentoi Ylelle viime vuonna.
– Eihän siinä ole mitään väärää, että tykkää puhuvista eläinhahmoista tai eläinhahmoista, jotka kävelevät kahdella jalalla. Mikä siinä nyt loppujen lopuksi on niin outoa, perheenäiti sanoo.

Image

Mielenkiintoinen artikkeli tuosta harrastuksesta.
Minkähänlaisen hahmon sitä itse ottaisi ? No , tietenkin jo nimimerkki voisi antaa sille suuntaa. :mrgreen:

Yllättävää , että turreiluun liittyy noinkin paljon negatiivisiä piirteitä . josta juontuukin mieleen nikki Turumurre näistä meidän piireistä. Häntähän taidettiin kutsua leikillisesti Turreksi.

Yllättävä seikka myös tuo eilen illalla uutisoitu Viro-yhteys korkeine upseeriarvoineen.
Elokuvan aineksia alkaa olemaan tässä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Kaljaloota
Posts: 271
Joined: Sat Apr 26, 2014 6:16 pm
Location: Lähikauppa
Contact:

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by Kaljaloota »

Turumurre tuli mullekkin mieleen noista otuksista, sitten naapurin porukan muutkin taannoiset avautumiset omista suuntauksistaan ja anime hahmot.
Nato ja Viron upseeri. Huikea keissi kaikkine käänteineen, pitää Rennylle vihjaista!
User avatar
-Uta-
Posts: 4061
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by -Uta- »

Turun epäiltyä kaksoismurhaajaa piileskellyt nainen julkaisi muistokirjoituksen 27-vuotiaasta miesuhrista: "Olet sankarini"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tur ... #gs.y2pb5d
JULKAISTU 13 TUNTIA SITTEN

Turun epäiltyä kaksoismurhaajaa kerrostaloasunnossa piileskellyt nainen on julkaissut sosiaalisen median tilillään muistokirjoituksen tragedian toisesta kuolonuhrista, jonka hän tunsi.

Veritekojen aikaan Pernossa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa piileskeli 48-vuotias nainen ja 23-vuotias mies, jotka olisivat poliisin mukaan saattaneet joutua henkirikoksen kohteiksi, jos murhaaja olisi heidät löytänyt.

Epäillyn tekijän ampuma 27-vuotias mies oli ollut ennen surmaansa ollut samassa asunnossa piilossa pysyneen naisen ja miehen kanssa. Kolmikko siis tunsi toisensa.

Poliisi epäilee 27-vuotiaan miehen olleen surmaajan varsinainen pääkohde.

Nainen kuvailee kirjoituksessaan, että mies oli kuin oma poika hänelle.
– Lepää rauhassa. Kaipaamme sinua niin paljon. Olet sankarini, rakas poikani ja poikani elämänkumppani. Sinut murhattiin, mutta meidän suojelemisemme oli sinulle tärkeämpää kuin oma henkesi. Rakastamme sinua niin paljon, nainen kirjoittaa englanninkielisessä päivityksessään.

Kommenttiketjussa häneltä kysellään lisätietoja tapahtuneesta.
– Hänet murhattiin silmiemme edessä. Todella monimutkainen tarina, hän vastaa.

Virolaismedioiden mukaan nainen on korkea-arvoisen upseerin vaimo. Upseeri on aiemmin kuulunut Viron puolustusvoimien ylimpään johtoon ja hän on asunut Suomessa jonkin aikaa. Nainen työskentelee kirjanpitäjänä Suomessa

Harrastus yhdisti
MTV Uutisten tietojen mukaan rikoksista epäiltyä kouvolalaismiestä ja 27-vuotiasta uhria yhdisti ainakin niin sanottu turriharrastus. 1993 syntynyt murhaepäilty on sosiaalisen median tiliensä perusteella käynyt Turussa aiemmin uhrin vieraana.

Kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä epäilty mies ei ole aiemmin ollut tekemisissä poliisin kanssa eikä hänellä ole myöskään aikaisempia rikostuomioita.

Aamuöisessä veriteossa sai surmansa myös sivullinen 25-vuotias nainen, jota epäilty ampui. Lisäksi epäilty haavoitti teräaseella niin ikään sivullista 29-vuotias miestä kerrostalon alueella.

Poliisi katsoo, että myös asunnossa piileskelleet 48-vuotias nainen ja 23-vuotias ovat murhan yrityksen uhreja.

Teon motiivia poliisi ei ole toistaiseksi paljastanut julkisuuteen, mutta tapahtumien kulku on virkavallan mukaan pääpiirteittäin selvillä.

Epäillyt rikokset tapahtuivat pääsiäislauantaina aamuyön aikaan.
Post Reply