HKI Oulunkylä - Nainen tappoi miesystävänsä 13.4.2019

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2055
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

HKI Oulunkylä - Nainen tappoi miesystävänsä 13.4.2019

Post by -Uta- » Mon Apr 15, 2019 4:37 pm

Poliisi epäilee henkirikosta Oulunkylässä
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... assa_79765
13.04.2019 klo 21.29
Helsinki

Poliisi sai 13.4.2019 kello 14.30 ilmoituksen, jonka perusteella se tarkisti yksityisasunnon Oulunkylässä. Asunnosta löytyi vainaja.

- Poliisi epäilee henkirikosta. Poliisi on suorittanut alustavaa tutkintaa asunnossa ja rikosnimike on tutkinnan alussa tappo, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön, jota epäillään todennäköisin syin taposta. Tapauksesta tiedotetaan lisää, kun se on esitutkintaa vaarantamatta mahdollista.


User avatar
-Uta-
Posts: 2055
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: HKI Oulunkylä - Nainen tappoi miesystävänsä 13.4.2019

Post by -Uta- » Mon Apr 15, 2019 4:38 pm

Poliisi epäilee Oulunkylän henkirikoksesta uhrin naisystävää – epäilty pidätetty
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... etty_79798
15.04.2019 klo 13.21
Helsinki

Poliisi epäilee, että vuonna 1971 syntynyt nainen tappoi viikonloppuna vuonna 1968 syntyneen miesystävänsä yksityisasunnossa Oulunkylässä. Poliisi on pidättänyt naisen ja esittää häntä vangittavaksi tällä viikolla.

– Kolmas henkilö löysi ruumiin tapahtuma-asunnosta lauantaina iltapäivällä ja ilmoitti asiasta poliisille. Poliisi otti rikoksesta epäillyn naisen kiinni Helsingissä samana iltana aktiivisten etsintöjen jälkeen, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan on todennäköistä, että uhri menehtyi teräaseella aiheutettuihin vammoihin. Asiasta ei tällä hetkellä ole muuta tiedotettavaa.

User avatar
itäviitta
Posts: 458
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: HKI Oulunkylä - Nainen tappoi miesystävänsä 13.4.2019

Post by itäviitta » Fri Jun 28, 2019 3:14 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bd3b ... 710371a144

Rajujen riitojen sävyttämä yhteiselo sai karmivan päätöksen: Nainen tappoi miesystävänsä

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa Oulunkylässä tapahtuneesta taposta.

Vuonna 1971 syntynyt nainen on tuomittu taposta ja pahoinpitelystä yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina.

Oikeuden mukaan nainen tappoi miesystävänsä Helsingin Oulunkylässä 12. huhtikuuta parin yhteisessä kodissa. Rikoksentekovälineenä toimi Mora-puukko. Pahoinpitely oli sen sijaan tapahtunut jo marraskuussa 2018. Myös silloin kohteena oli naisen miesystävä.

Tapon osalta nainen kertoi oikeudessa olleensa tapahtumailtana perjantaina miesystävänsä ja parin muun henkilön kanssa kotonaan. He olivat juoneet viinaa ja syöneet. Jossain vaiheessa iltaa naisen muisti oli katkennut. Seuraava muistikuva hänellä on omien sanojensa mukaan seuraavalta aamulta, kun hän oli ollut edellisenä iltana hänen kotonaan olleen naisen asunnolla.

Tuomittu kertoi riidoista

Taposta tuomitulla naisella ja uhrilla oli ollut naisen omien sanojen mukaan "aikamoisia” riitoja. Kyseiseltä perjantai-illalta nainen ei muistanut miesystävänsä kohdistaneen häntä kohtaan mitään väkivaltaa. Naisella ei ollut muistikuvaa myöskään puukosta. Nainen ei omien sanojensa mukaan omistanut sellaista puukkoa eikä hän tiennyt, mistä se oli ilmestynyt asuntoon.
Esitutkinnassa nainen oli kuitenkin kertonut, että on mahdollista, että hän on lyönyt miesystäväänsä puukolla. Naisen mukaan hänen miesystävänsä oli ”naistenhakkaaja”, ja nainen oli halunnut näyttää, että häntä ei hakata. Hänellä ei omien sanojensa mukaan ollut tarkoitus osua ”niin pahasti”. Naisen muistikuvan mukaan miehen kaulasta ja käden alueelta oli tullut verta. Verenvuotoa oli yritetty tyrehdyttää, mutta hätäkeskukseen ei ollut soitettu. Naisen mukaan hänellä ei ollut tarkoitusta tappaa miestä.

Toinen paikalla tapahtuma-aikaan ollut nainen kertoi taposta syytetyn naisen ja kuolleen miehen olleen hänen parhaita ystäviään. Hänellä oli sellainen käsitys, että uhrilla oli tapana provosoida naisystäväänsä, mutta hänen mukaansa riidat eivät olleet vakavia. Naisen mukaan asunnolle oli menty sulassa sovussa. Hän kertoi, ettei nähnyt henkirikosta, mutta oli havainnut miehen kuolleen. Hän kertoi jääneensä siihen käsitykseen, että asunnolla ollut neljäs henkilö olisi soittanut hätäkeskukseen. Hän itse oli poistunut asunnolta taposta syytetyn kanssa. Nainen kertoi antaneensa taposta syytetylle puhtaita vaatteita ja vieneensä likaiset vaatteet roskiin. Esitutkinnassa nainen kertoi myös, että taposta syytetty oli ”ryyppyporukoille” kertonut tappaneensa miehen.

Neljäs paikalla ollut henkilö kertoi nukkuneensa tapahtumahetkellä sohvalla, joten hän ei nähnyt henkirikosta. Kun hän oli herännyt, mies oli maannut lattialla. Hän kertoi poistuneensa asunnolta naisten jäädessä vielä asuntoon, mutta palanneensa sinne seuraavana päivänä ja soittaneensa muun muassa poliisille ja entiselle naisystävälleen.
Poliisi otti epäillyn kiinni heti teon jälkeisenä päivänä.

Neljä pistohaavaa

Oikeustieteellisessä ruumiinavauksessa uhrilta löytyi yhteensä neljä pistohaavaa korvalehdestä, kaulasta, vatsasta ja olkavarresta. Kuoleman aiheutti vatsassa ollut pistohaava. Kuolemaan myötävaikuttanut tekijä oli alkoholin vaikutuksen alaisuus.
Puukosta löytynyt dna sopi taposta syytetyn naisen dna:han. Jutussa kuultujen todistajien mukaan nainen oli myös teon jälkeen kertonut tappaneensa miesystävänsä. Oikeus katsoi, että naisen on täytynyt pitää miehen kuolemaa puukoniskujen todennäköisenä seurauksena.

Vuonna 1966 syntynyt, asunnolla tapahtuma-aikaan ollut nainen tuomittiin rikoksentekijän suojelemisesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi, että nainen oli yrittänyt estää taposta syytetyn saattamista vastuuseen poistumalla tämän kanssa asunnosta ja sittemmin hävittämällä tämän yllä olevia vaatteita eli todistusaineistoa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Kierrä minut rannan puolelta

Post Reply