Kuortti - ABC:n liepeiltä löytyi miehen ruumis 18.10.2018

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 1726
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Kuortti - ABC:n liepeiltä löytyi miehen ruumis 18.10.2018

Post by -Uta- » Sat Oct 20, 2018 10:20 am

Poliisi tutkii vakavaa "henkeen ja terveyteen" kohdistuvaa rikosta Kuortin kylässä
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... gs.08srjz4
Kotimaa Julkaistu 18.10.2018 23:19 (Päivitetty 19.10.2018 08:19)

Pertunmaan Kuortissa Etelä-Savossa tutkitaan vakavaa henkeen ja terveyteen kohdistuvaa rikosta, jonka takia ABC Kuortin pihaa on eristetty eilisillasta asti.

Päivänäöllä tehdään vielä aika paljon hommia ja eristys on päällä, kertoi komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista puoli kahdeksan aikaan aamulla. Poliisi tekee alueella teknistä ja taktista tutkintaa ja apua eristykseen on saatu Puolustusvoimilta.

Ilta-Sanomien mukaan paikalla oli eilen illalla iso poliisioperaatio. ABC on kuitenkin toiminut koko ajan normaalisti. Huoltoaseman liikennemyymäläpäällikkö Petri Seppänen kertoi STT:lle aamulla, että ABC on yhä auki eikä poliisioperaatio ole vaikuttanut siihen. – Ainoastaan matkaparkki on suljettu, Seppänen sanoi.

Matkailuajoneuvoja ei voi parkkeerata niille tarkoitetulle alueelle eli operaatio on siis keskittynyt huoltoaseman piha-alueelle. Lehtikuvan paikalla olleen kuvaajan mukaan poliisi eristi ABC:n takaa alkavan alueen rekkaparkin vierestä. Eristys jatkuu muutaman sadan metrin matkan Mäntyharjun suuntaan. Kuvaajan mukaan paikalla ei yöllä näkynyt poliiseja, mutta Puolustusvoimien väki vartioi alueella.

Poliisi vaitonainen
ABC:n takana olevalla rekkojen tankkauspaikalla oli pitkä nauha, jolla aluetta oli eristetty. Paikalla on ollut useita ihmisiä Puolustusvoimista, heidän autojaan ja ainakin yksi poliisiauto, kuvaaja kertoi. Poliisi tiedottaa tutkinnasta tarkemmin kello 12:een mennessä. Tässä vaiheessa poliisi ei anna lisätietoja. Mistä aloite operaatioon tuli, poliisilta itseltään vai tuliko hälytys ABC:ltä? – En ota kantaa siihen, Joutjärvi sanoi.

Liikennemyymäläpäällikkö Seppäsen mukaan poliisi ei ole kertonut hänellekään, mistä operaatiossa on kyse.

Image
Last edited by -Uta- on Sat Oct 20, 2018 11:46 am, edited 1 time in total.


User avatar
-Uta-
Posts: 1726
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kuortti - ABC:n liepeiltä löytyi miehen ruumis 18.10.2018

Post by -Uta- » Sat Oct 20, 2018 10:24 am

MTV Uutisten lähteet:
Kuortin henkirikoksen uhri löytyi huoltoaseman lähistöltä
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.l41Ec3Q
Rikos Julkaistu 19.10.2018 11:01

Poliisi eristi huoltoaseman lähistöllä sijaitsevan alueen eilen illalla,
ja paikalla on suoritettu erinäisiä tutkintatoimenpiteitä.
Aiempien tietojen mukaan rikoksesta epäiltyjä henkilöitä oli otettu kiinni huoltoaseman läheisyydestä.

Tiedossa ei kuitenkaan vielä ole, onko itse henkirikos tapahtunut ruumiin löytöpaikalla.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, millä rikosnimikkeellä henkirikosta tutkitaan.

User avatar
-Uta-
Posts: 1726
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kuortti - ABC:n liepeiltä löytyi miehen ruumis 18.10.2018

Post by -Uta- » Sat Oct 20, 2018 10:33 am

Kuortin ABC:n liepeiltä löytyi miehen ruumis
– poliisi epäilee neljää murhasta
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.sT9VSvo
Julkaistu 19.10.2018 13:59

Etelä-Savon Kuortissa tehty poliisioperaatio liittyy Keski-Suomen Joutsassa yksityisasunnossa toissa yönä tapahtuneeseen henkirikokseen, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Image
Googlekuva /Iltalehti

Poliisi epäilee aikuisen miehen joutuneen murhan uhriksi. Miehen henkilöllisyyden selvittäminen on vielä kesken. Poliisi otti eilen illalla kiinni neljä miestä, joita kaikkia epäillään osallisuudesta murhaan. Kolme otettiin kiinni huoltoaseman läheisyydestä ja yksi myöhemmin Joutsasta.

Henkirikos tapahtui yhden kiinni otetuista asunnossa Joutsan Leivonmäellä ja miehet ovat kaikki joko kotoisin Joutsasta tai heillä on jonkinlainen kytkös paikkakunnalle, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Timo Hänninen. Hännisen mukaan miehiä vasta kuulustellaan tänään ja motiivin selvittäminen on kesken. Viitteitä perheen sisäisestä asiasta tai jengikytköksistä ei Hännisen mukaan ole. – Varmastikin jollain tasolla tunteneet toisensa, Hänninen luonnehtii uhrin ja epäiltyjen suhteita.
MTV:n mukaan kiinni otetuilla ei ole vakavaa rikostaustaa.

Rauhalliset kiinniotot huoltamolla

Kuortin ABC-huoltoaseman liepeillä Pertunmaalla Etelä-Savossa alkoi eilen poliisioperaatio, josta poliisi oli ensin vaitonainen. Paikalla oli muun muassa Puolustusvoimien henkilöstöä. Poliisin mukaan Puolustusvoimien virka-apua tarvittiin tapahtumapaikan laajuuden takia paikan eristämiseksi.
– Ei pelkästään poliisin oman resurssin henkilöstöllä olisi ollut mahdollista. Näin turvataan alueen tekninen tutkinta ja sen koskemattomuus. Hännisen mukaan kaikki epäillyt ovat nyt poliisin hallussa. Poliisi pääsi rikoksen jäljille saatuaan tiedon ABC Kuortin päästä, ei Joutsasta. Tarkemmin Hänninen ei avaa sitä, mistä vinkki tuli. Poliisi kertoo saaneensa tiedon epäillystä henkirikoksesta torstaina kello viiden aikaan iltapäivällä. Kiinniotot Kuortissa sujuivat Hännisen mukaan rauhallisesti.

Poliisin mukaan tutkinta paikalla on nyt saatu päätökseen ja Puolustusvoimat poistuu paikalta. Eristetty alue oli huoltoaseman takapihalla, mutta itse ABC-asema on toiminut koko ajan normaalisti. Huoltoaseman liikennemyymäläpäällikkö Petri Seppänen kertoi STT:lle aamulla, ettei poliisioperaatio vaikuttanut asemaan. Käytännössä rekkojen tankkauspisteeltä poistuva tie, jonka varrella on matkaparkki, Seppänen kuvaili eristysaluetta.
Last edited by -Uta- on Sat Oct 20, 2018 11:33 am, edited 1 time in total.

User avatar
-Uta-
Posts: 1726
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kuortti - ABC:n liepeiltä löytyi miehen ruumis 18.10.2018

Post by -Uta- » Sat Oct 20, 2018 10:40 am

IS: Sekä Kuortissa kuolleena löytyneeltä mieheltä että hänen murhastaan epäillyillä on rikostaustaa
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... gs.WTqKiEs
Kotimaa Julkaistu 19.10.2018 20:13

Etelä-Savon Kuortissa huoltoaseman liepeiltä löytyneen ruumiin murhasta epäillyillä henkilöillä on kaikilla rikostaustaa, uutisoi Ilta-Sanomat.

Poliisi on ottanut neljä miestä kiinni ABC-huoltoaseman liepeiltä löytyneen miehen murhasta epäiltynä.

Itse uhri on IS:n tietojen mukaan 35-vuotias joutsalaismies, jolla on rikostaustaa.
Hän sai vuonna 2013 tuomion rollaattoria käyttäneen miehen pahoinpitelystä.

Murhasta epäillään 25- ja 37-vuotiaita joutsalaismiehiä sekä 24-vuotiasta helsinkiläis- ja 30-vuotiasta jyväskyläläismiestä.

Jyväskyläläismies on vuonna 2012 katsottu syylliseksi kolmen miehen törkeään pahoinpitelyyn. Yksi pahoinpidellyistä sai aivovamman ja joutui pyörätuoliin. Vuotta aiemmin jyväskyläläismies tuomittiin muun muassa ryöstöstä ja kahdesta pahoinpitelystä. Lahdesta lähtöisin oleva helsinkiläismies puolestaan löi vuonna 2015 aiemmista rötöksistä ehdonalaisessa ollessaan toista henkilöä useita kertoja sorkkaraudalla ja viilsi puukolla. Lisäksi joutsalaiset epäillyt ovat olleet oikeudessa erilaisista pikkurikoksista.

User avatar
härkä
Posts: 5251
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Kuortti - ABC:n liepeiltä löytyi miehen ruumis 18.10.2018

Post by härkä » Mon Oct 22, 2018 12:23 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005872609.html

Rikoksen uhrin henkilöllisyys on varmentunut joutsalaiseksi 35-vuotiaaksi mieheksi. Poliisin kiinniottamista henkilöistä yksi on vapautettu kuulustelujen jälkeen.
Kuortin ABC:n läheisyydestä löytyi torstai-iltana aikuisen miehen ruumis. Poliisi uskoo murhan tapahtuneen noin tunnin ajomatkan päässä Kuortista sijaitsevassa yksityisasunnossa. Epäillyn murhan tekotapaa ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. Perjantaina poliisi kertoi ottaneensa kiinni neljä miestä, joiden epäillään syyllistyneen tekoon.

Maanantaina puolilta päivin poliisi tiedotti, että kiinniotetuista henkilöistä yksi on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Kolmea henkilöä epäillään edelleen murhasta ja heidän vangitsemistaan käsitellään tänään Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Poliisi ei ole vielä ottanut kantaa siihen, miksi rikosnimikkeenä on murha eikä tappo. Uhri löytyi Kuortin ABC:n läheisyydestä ulkotiloista. Ruumislöytöä seurannutta poliisioperaatiota oli avustamassa myös Puolustusvoimat.

Pertunmaan Kuortin ABC-aseman lähistöllä torstaina illalla ilmi tulleen henkirikoksen tapahtumapaikaksi on poliisin tutkinnassa selvinnyt Keski-Suomen Leivonmäellä sijaitseva yksityisasunto.
Pertunmaan Kuortin ABC-aseman lähistöllä torstaina illalla ilmi tulleen henkirikoksen tapahtumapaikaksi on poliisin tutkinnassa selvinnyt Keski-Suomen Leivonmäellä sijaitseva yksityisasunto.

Poliisi kertoo henkirikoksen tapahtuneen yhden kiinniotetun henkilön Leivönmäen Veli Mäkisen tiellä sijaitsevassa asunnossa.
Poliisi pyytää tapahtumaan liittyen havaintoja valkoisesta Ford Transit -merkkisestä pakettiautosta, joka on liikkunut Leivonmäki–Kuortti välillä 18. lokakuuta. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 050 456 0471 tai sähköpostilla vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

POLIISI otti epäiltyinä kiinni neljä miestä, joista kolme – 37-, 25- ja 24-vuotiaat asuvat poliisin mukaan Joutsassa.

Epäillyistä 24-vuotias on kotoisin Lahdesta ja muuttanut Joutsaan vasta hiljattain. Hänet on tuomittu törkeästä pahoinpitelystä. Mies löi uhriaan Lahdessa syksyllä 2015 ehdonalaisessa ollessaan useita kertoja muun muassa sorkkaraudalla. Lisäksi hän viilsi uhria puukolla.
Rangaistukseksi mies sai kaksi vuotta ja neljä kuukautta vankeutta. Miehellä on tuomioita lisäksi muun muassa huumausainerikoksista.

Myös muut joutsalaiset epäillyt ovat olleet käräjillä useita kertoja erilaisten pikkurikosten vuoksi.

Neljäs epäilty oli 30-vuotias mies, joka otettiin myöhemmin Joutsassa kiinni. Poliisi kertoo, että kyseinen mies on vapautettu.
Joutsassa surmansa saanut mies sai puolestaan kolmen kuukauden vankeustuomion maaliskuussa 2013. Hän syyllistyi rollaattoria käyttäneen miehen pahoinpitelyyn.

Image

Hieman ihmetyttää porukan meno yleensä tuolle varsin suositulle ABC-asemalle.
Siellä on öisinkin aika paljon porukkaa , myös siellä taka-alueella.

Ruumis oli kaiketi löytynyt pakun ulkopuolelta ? Olisivatko yrittäneet jatkaa matkaa ilman ruumista ?
Ehkä havainneet poliisien saapumisen ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Iitin Tiltu
Posts: 119
Joined: Fri Apr 20, 2012 8:40 pm

Re: Kuortti - ABC:n liepeiltä löytyi miehen ruumis 18.10.2018

Post by Iitin Tiltu » Wed Dec 05, 2018 11:53 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005920827.html

24-vuotias tunnusti surman: Ruumis löytyi Kuortin ABC:n lähistöltä – poliisi tutkii edelleen murhana

Poliisi vapautti tänään kaksi Leivonmäen henkirikoksesta vangittua. 26- ja 37-vuotiaita joutsalaismiehiä ei epäillä 35-vuotiaan joutsalaisen miehen murhasta.
Vangittuna on 24-vuotias mies. Hän on esitutkinnassa myöntänyt surmanneensa uhrin. Ruumis löytyi Kuortin ABC-aseman lähistöltä.

Murhan motiivi on edelleen epäselvä.

– Esitutkinnan selvittelyn perusteella on ollut hyvin spontaani riitatilanne, josta tämä on syntynyt, tutkinnanjohtaja Timo Hänninen kertoo.
Surma on tehty muun muassa teräsasetta käyttäen. Raakuuden tai julmuuden perusteella poliisi tutkii henkirikosta murhana.

35-vuotias joutsalaismies murhattiin Joutsan Leivonmäellä 17.-18. lokakuuta. Hänet murhattiin rivitaloasunnossa, vangittuna olleen 26-vuotiaan miehen asunnossa.
Poliisi otti teon jälkeen kiinni kolme miestä Pertunmaan Kuortissa. Miehet olivat kuljettaneet pakettiautolla uhrin ruumiin ABC-aseman maastoon.
Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäillyillä oli tarkoitus hävittää ruumis.

– Vaikuttaa siltä, ettei surmaan ole liittynyt erityistä suunnitelmallisuutta, ei tähän hävittämiseenkään ollut suunnitelmaa. Satunnaisesti on Pertunmaalle ajauduttu, Hänninen arvioi.

Tänään vapautettua kahta miestä epäillään surmaamisen jälkeen tapahtuneista rikoksista.
– Aiemmin on uutisoitu, että tapauksessa on paljastunut huumausainerikoksia. Heitä epäillään myös hautarauhan rikkomisesta ruumiin hävittämistarkoituksessa.

Post Reply