40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
monoliitti
Posts: 496
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by monoliitti » Tue Apr 03, 2018 2:53 pm

On hyvä, että selvittämättömista rikoksista aika ajoin lehdissä ja muussa mediassa muistutetaan ja lisätään syyllisen painetta. Ammattirikollisiin ja psykopaatteihin tämä ehkä vähemmän vaikuttaa.


Kaljaloota
Posts: 256
Joined: Sat Apr 26, 2014 5:16 pm
Location: Lähikauppa
Contact:

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by Kaljaloota » Tue Apr 03, 2018 5:41 pm

Se on hyvä kun muistutetaan, itsekkin niin voi netissä tehdä, kunhan muistaa, että millä tavalla sen ruutuun laittaa. Osoittelusta ei ole hyötyä, mutta kaikille suunnattuna saattaa toimia. Tietysti paatuneille rikollisille ei vaikuta mikään, paitsi haamupiinat unissa.

User avatar
-Uta-
Posts: 1926
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by -Uta- » Fri Apr 13, 2018 1:06 pm

Tesoman murhasta
http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista ... anguage=fi

11.04.2018
Sisä-Suomi
Sisä-Suomen poliisi Tampereella on jatkanut Tesoman henkirikoksen tutkintaa. Poliisi on kuulustellut epäiltyä ja eräitä muita henkilöitä asian tiimoilta. Epäilty on kertonut osallisuudestaan ja vastannut poliisin tekemiin kysymyksiin avoimesti ja siten kuin hän tapahtumat muistaa. Kertomuksen ja tapahtumapaikalta tehtyjen havaintojen välillä ei ole ilmennyt ristiriitaa. Kuulusteluja, tarkistuksia ja muita esitutkintatoimenpiteitä jatketaan ainakin ensi viikon ajan.
Seuraavan kerran asiasta tiedotetaan 20.4.2018

User avatar
härkä
Posts: 5439
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by härkä » Fri Apr 20, 2018 2:31 pm

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tesoma ... 200889232/

Sisä-Suomen poliisi vahvisti perjantaina, että Tesoman murhasta epäillylle vuonna 1994 syntyneelle miehelle tehdään mielentilatutkimus jo esitutkinnan aikana.
Syyttäjä ja epäilty avustajansa välityksellä päätyivät ratkaisuun yhdessä. Yleisempi käytäntö on, että mielentilaselvityksestä päätetään oikeusistunnossa.
Tesoman murhatutkinta sai ratkaisevan käänteen kolme viikkoa sitten, kun kiirastorstaina epäilty koputti poliisipartion ikkunaan ja kertoi haluavansa keskustella tapauksen tutkinnanjohtajan kanssa sovittaakseen tekonsa.
Videolla tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoo siitä hetkestä, kun hän sai tietää tunnustuksesta:

Poliisi on ollut vaitonainen tutkinnan yksityiskohdista ja epäillyn motiivista. Kinnusen mukaan tarkemmat tiedot tulevat julkisuuteen vasta, kun tapaus etenee käräjille.
–Täytyy jättää käräjille ja syyttäjällekin jotain tehtävää. Emme lähde yleensäkään purkamaan näistä yksityiskohtiin. Kestää todennäköisesti syksyyn asti ennen kuin asia menee käräjille, sillä mielentilatutkimuskin vie oman aikansa.
Kinnunen kertoo, että kuulusteluissa on keskusteltu paitsi surmatekoon liittyvistä tapahtumista myös syytetyn elämästä ennen ja jälkeen teon. Kinnusen mukaan vaikuttaa siltä, että epäilty ei olisi kertonut surmasta muille henkilöille.
–Epäselvyyksiä ei enää ole, mutta jäljellä on rutiinityötä, jotta saamme pöytäkirjan syyttäjälle.

Poliisi on etsinyt todistajina kuultavaksi kolmea henkilöä, jotka tallentuivat valvontakameran nauhaan surmapaikan lähellä. Heitä ei ole Kinnusen mukaan tavoitettu.
–Se on pieni mysteeri, miksi nuorisokolmikko ei ole ilmoittautunut.

Kinnusen video linkissä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
-Uta-
Posts: 1926
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by -Uta- » Fri Jun 15, 2018 10:40 am

Tutkinnan tuloksia ootellessa...

Tämän epäillyn murhaajan tunnustus on mahtanut olla aikamoinen yllätys hänen vanhemmilleen, jos he todellakaan eivät tienneet asiasta mitään!?

Se, että tunnustaja on kertonut pyytäneensä Saloselta tupakkaa, että ovat sitten poltelleet yhdessä, ja jatkaneet matkaakin yhdessä... Se vaikuttaa jotenkin siltä, että murhaaja on näin saanut Salosen pysähtymään, ja tilaisuuden suunniteltuun tekoonsa?

Mielestäni tutkinnanjohtajan vihjailu siitä, että epäilty ei kuuluisi vankilaan lainkaan, trion esiintyminen siellä pakkasyössä, ja ne puukon muut DNA:t antavat kuitenkin aiheen ihmetellä, että oliko murhaaja tosiaankin aivan yksin liikkeellä? Arveluani siis vain, mutta minun mielestäni tämä murhaajaksi epäilty voisi kuitenkin olla ollut yksi trion jäsenistä? Trion muut jäsenet olisivat esim. voineet uhitella häntä tekoonsa tyyliin, että et kuitenkaan uskalla, tai jotain sellaista? He olisivat myös voineet painostaa tätä varsinaista tekijää olemaan hiljaa ja/tai antautumaan ja olemaan vaiti triosta, jotta trion etsintä unohdettaisiin? Tai sitten tekijä on tosiaankin antautunut ihan omatoimisesti ja vapaaehtoisesti, jotta pääsee rauhaan painostuksista, median kirjoitteluista, ja poliisien etsinnöistä... ja kiinnijäämisen odottelusta?

User avatar
-Uta-
Posts: 1926
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by -Uta- » Tue Sep 11, 2018 1:44 pm

Tesoman henkirikoksen tunnustaneen miehen mielentilatutkimus valmistui
- esitutkinta loppusuoralla
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809102201189906/
Eilen klo 11:01

Tesoman henkirikoksen esitutkinta valmistuu jopa lähipäivinä.

Viime keväänä saatiin mielenkiintoisia uutisia: Uutiset kertoivat, että vuoden 2014 selvittämätön henkirikos Tampereen Tesoman kaupunginosassa olisi ratkeamassa. Tesoman henkirikoksen uhri oli vuonna 1974 syntynyt mies, joka surmattiin joulun välipäivinä teräaseella.

Tämän vuoden pääsiäisenä Sisä-Suomen poliisi kertoi, että vuonna 1994 syntynyt nuori mies oli itse ottanut yhteyttä poliisiin ja halunnut alkaa selvittää asiaa virkavallan kanssa.

Sen jälkeen on alkanut pitkä odotus, sillä epäilty tekijä lähetettiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Yleensä mielentilatutkimus tehdään mahdollisen oikeusistunnon aikana.
Sisä-Suomen poliisin rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi Iltalehdelle maanantaina, että mielentilatutkimus on viimein valmistunut.
- Kyllä se valmistunut on, Kinnunen sanoo.
Avaatteko tulosten sisältöä tässä vaiheessa?
- En.
Kinnusen mukaan poliisi jatkaa kuulusteluja vielä tällä viikolla.
- Tilanne on se, että kuulusteluja vielä tehdään tällä viikolla ja sen jälkeen alkaa pöytäkirjan kasaaminen.
Kuulustellaanko myös epäiltyä?
- Kyllä kuulustellaan häntäkin.
Poliisi tiedottaa asiasta, kun tapaus siirtyy syyteharkintaan.
Kinnusen mukaan loput kuulustelut pyritään saamaan valmiiksi tällä viikolla.

MARI JULKU
mari.julku@iltalehti.f

User avatar
härkä
Posts: 5439
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by härkä » Thu Oct 18, 2018 9:32 am

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/daef8a ... a_u0.shtml

Poliisin paljastus Tesoman murhamysteeristä: Uhri joutui toisenkin vakavan väkivaltarikoksen kohteeksi
Tänään klo 9:59
Tampereen poliisiasemalta kerrotaan, että Tesoman vuoden 2014 henkirikoksen esitutkinta on valmistunut.
Poliisi epäilee, että nuori mies murhasi sattumalta kohtaamansa uhrin tällä tiellä.Poliisi epäilee, että nuori mies murhasi sattumalta kohtaamansa uhrin tällä tiellä.
Poliisi epäilee, että nuori mies murhasi sattumalta kohtaamansa uhrin tällä tiellä. MINNA JALOVAARA
Joulukuussa 2014 tapahtunut surmatyö jäi poliisille pimeäksi yli kolmen vuoden ajaksi. Nelikymppinen Petri Salonen tapettiin teräaseella kävelytielle, kun hän oli tulossa kotiinsa baarista. Tekijä karkasi, ja poliisi aloitti massiiviset DNA-haravoinnit Tampereella ja Tesoman kaupunginosassa.

Maaliskuussa 2018 poliisi kertoi yllätystiedon, jonka mukaan henkirikos on ratkeamassa. Parikymppinen epäilty käveli poliisipartion luokse Tampereen keskustassa ja sanoi haluavansa tunnustaa rikoksen.

Sisä-Suomen poliisi kertoo, että tapauksen esitutkinta on valmistunut. Poliisi epäilee nuorta miestä murhasta 28.-29, joulukuuta 2014.

Epäilty oli kohdannut uhrinsa poliisin arvion mukaan jotakuinkin 130 metriä ennen surmaa. Kaksikko oli kävellyt mäen päälle. Mäellä oli penkki, jonka luota vainaja löytyi.

Poliisi sai selville myös toisen vakavan väkivaltarikoksen, jonka kohteeksi uhri oli joutunut. Mies joutui puukotetuksi Lempäälässä yksityisasunnossa 7. joulukuuta, eli muutamaa viikkoa ennen kuolemaansa.

– Jostakin syystä uhri ei kuitenkaan käynyt lääkärissä eikä tullut tekemään poliisille asiasta varsinaista rikosilmoitusta, poliisi kertoo.

Vammat jäivät vähäisiksi, mutta poliisi tutki asiaa törkeänä pahoinpitelynä. Poliisi epäilee teosta vuonna 1970 syntynyttä, tuolloin Lempäälässä asunutta naista. Poliisin mukaan nainen kiistää rikoksen.


Jutun mukaan uhri ja tekijä olivat kohdanneet juuri ostarin jälkeen , sen pohjoispäässä.
Uhrihan saapui kirkon kautta paikalle. Tekijä ilmeisesti ostarin suunnasta.
Tavallaan hyvin huono tuuri uhrin kannalta.

Aiemmin annetun tiedon mukaan uhri ei löytynyt penkin luota , vaan siitä jonkin matkaa kotiaan kohti.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
-Uta-
Posts: 1926
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by -Uta- » Sun Oct 21, 2018 10:49 am

Tesoman epäilty surmaaja on selviytymässä vain muutaman vuoden vankeudella - poliisi ei halua edes arvioida, paljonko vuosien tutkinta maksoi
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/54a114 ... 73517fc98/
torstai 18.10.2018 klo 11:33

Tutkinnanjohtaja kertoo, että syyttäjä on luokitellut Tesoman vuoden 2014 henkirikoksen murhan sijaan tapoksi. Epäillyllä ei ole rikoshistoriaa, joten hänen vankilavuotensa voivat jäädä muutamiin.
- Tesoman henkirikosjutun nimike on lieventymässä syyttäjän pöydällä tapoksi.
- Epäillyllä ei ole rikoshistoriaa, mikä on ainakin puolittamassa hänen mahdollisen rikostuomionsa.
- Tutkinnanjohtaja kertoo myös toisesta uhriin kohdistuneesta väkivaltarikoksesta.

Sisä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Tesomalla tehdyn henkirikoksen esitutkinnan. Asia etenee syyteharkintaan ensi viikolla, ja syyttäjän on määrä nostaa henkirikossyyte vuonna 1994 syntynyttä epäiltyä vastaan viimeistään 30. lokakuuta. Poliisi tutki juttua murhana, mutta paikkatutkinnassa saatu näyttö on osoittautunut epävarmaksi. Poliisi kertoi torstaiaamuna, että verta näytti tippuneen metrien päähän vainajasta. KRP:n rikostekninen laboratorio ei kuitenkaan löytänyt näytteistä varmasti verta tai DNA:ta. Uhri, 40-vuotias Petri Salonen sai surmansa järeällä veitsellä tehtyihin iskuihin. Murhan tunnusmerkistö edellyttää kuitenkin erityistä raakuutta, mihin puukotus harvemmin riittää.

”Kuulustelutkaan eivät tuo valoa”
Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoo, että rikosnimikkeestä ollaan luopumassa.
– Kun tutkinta on edistynyt, emme ole saaneet aistinvaraisille ilmeisille seikoille teknistä tukea. Esimerkiksi verijäljistä ei saatu osoitettua DNA:ta, Kinnunen sanoo.
– Kun kuulustelutkaan eivät tuo valoa siltä osin, mitä on tapahtunut ja missä vaiheessa, syyttäjä katsoo, että hän lähtee taposta.
Taposta tuomitaan rikoslain mukaan vähintään 8 vuotta vankeutta, kuitenkin aina vuosissa mitaten. Vuonna 1994 syntyneellä tamperelaismiehellä ei ole aiempaa rikoshistoriaa, joten hän on selviytymässä ensikertalaisena puolikkaalla tuomiolla. Mies kärsisi esimerkiksi yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksesta 4,5 vuotta. Jos oikeus lisäksi katsoo epäillyn syyllistyneen rikokseen ikänsä mukaisesti ”nuorena henkilönä”, rangaistus putoaa yhteen kolmasosaan. Tuolloin vankeusrangaistukseksi mitattaisiin vain kolme vuotta ennen ehdonalaista.

Epäilty on määrätty mielentilatutkimukseen.

Epäilty käveli maaliskuussa poliisin partioautolle tunnustamaan osallisuutensa henkirikokseen. Tutkintavankeus on kestänyt nyt yli puoli vuotta.

– Ei hän ole muuttanut mitenkään mieltänsä. Hän on johdonmukaisesti kertonut samaa kertomusta kuin alunperinkin, Kinnunen kertoo.

Tutkinnalla kova hintalappu
Poliisi kertoi torstaina myös toisesta puukotuksesta, jonka kohteeksi uhri oli joutunut muutamaa viikkoa ennen surmatekoa. Kinnunen selittää, miksi poliisi kertoi asiasta vasta nyt.
– Henkirikosta selvittäessä alamme tietenkin selvittää uhrin tekemisiä taaksepäin mahdollisimman pitkälle. Se tuli kuulusteluissa esille, ja saimme sille vahvistuksen hätäkeskusnauhasta.
– Lähdimme tutkimaan, olisiko siinä ollut yhteyttä tähän varsinaiseen henkirikokseen, mutta sellaista ei löytynyt.
Poliisi epäilee keski-ikäistä Lempäälässä asunutta naista törkeästä pahoinpitelystä. Myös tämä asia on siirtymässä syyteharkintaan.
Poliisi aloitti laajamittaiset DNA-haravoinnit Tesoman alueella, kun epäiltyä ei kuulunut. Tiedotteen mukaan näytteitä kerättiin lähes tuhat. Tutkinnanjohtaja ottaa vain viitteellisesti kantaa, paljonko lähes neljä vuotta kestänyt esitutkinta maksoi poliisille ja valtiolla. – Ei pysty arvioimaan. Kymmeniä, satoja tuhansia varmaan.

Solmu Salminen /Iltalehti

User avatar
härkä
Posts: 5439
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by härkä » Mon Nov 05, 2018 5:09 pm

https://www.aamulehti.fi/a/201287739?c=1522737894164

Tesoman surmasta epäilty astuu oikeuden eteen: Tämä kaikki henkirikoksesta tiedetään, mutta pystyykö epäilty itse antamaan selityksen teolleen?
Joulun välipäivinä 2014 lumesta löytyi surmattu mies Tesomalla. Siitä alkoi tutkinta, jollaista ei ole ennen Suomen rikoshistoriassa nähty. Syyte luetaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa torstaina.
5.11.2018 11.16 – PÄIVITETTY 12.43


Juttu tulee käräjille piakkoin.
En kopsannut koko juttua , koska se olisi vanhan kertausta.
Linkissä kuitenkin videota tutk.joht. haastattelusta , jossa mm. se ase.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 5439
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: 40v. mies löytyi surmattuna Tesomalta,Tampere 29.12.2014

Post by härkä » Thu Nov 08, 2018 11:29 am

https://www.aamulehti.fi/a/201293917?c=1522737894164

Ensimmäisessä kuulustelussa hän meni heti asiaan:

"Mä epäilen sitä, että mä oon surmannu Petri Salosen. En muista nytten päivämäärää, mutta se oli talvella noin kolme viiva neljä vuotta sitten. Törmäsin häneen tuolla Tesomalla lähellä Länsitoria, siinä Petros pubi ja siinä oli semmonen, no semmonen tie oikeestaan. Siellä sitten pyysin häneltä tupakasta jämiä eli siis paria savua siitä, ja sitten hän oli puhumassa puhelimessa ennen sitä ja sitten mä sain häneltä ne pienet jämät ja poltin ne ja sitten sen jälkeen tuli lyötyä kaks viiva kolme kertaa rintaan, rinnan alueelle veitsellä. Hm. Sen jälkeen lähdin juosten ylittämään tietä ja törmäsin koiranulkoiluttajaan, mutta en välittänyt hänestä, vaan jatkoin juoksemista summamutikassa jonnekin päin."

Tapahtuma-aikaan 28. joulukuuta 2014 mies asui äitinsä luona Kohmankaaressa Tesomalla. Mies kertoi, että hän oli tekopäivänä kokenut näkö-, kuulo- ja tuntoharhoja. Hänellä oli ollut harhoja aikaisemminkin.
Mies oli lähtenyt asunnostaan ulos illalla ilman tarkempaa päämäärää. Hän oli liikkeellä yksin. Repussaan hänellä taistelupuukko, jonka hän oli ostanut kesällä.

Kuulusteluissa nuori mies kertoi, että uhriksi olisi voinut valikoitua "periaatteessa kuka vain".


Ote linkistä. Tuomio annetaan 21.11.18

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/08e5c2 ... 3_u0.shtml

Tutkija kysyi epäillyltä, oliko tämä lukenut henkirikosta koskevaa uutisointia lehdistöstä.

– Oon, ja sitten mä oon sieltä Murha.infosta lukenut paljon tekstejä, mutta en mä tiiä. Suurin osa niistä on sellaisia, että ”ei jää kiinni”, mutta tässä sitä nyt ollaan, epäilty kertoi.

Mies sanoi, ettei ollut itse osallistunut keskusteluihin foorumeilla tai lehtien kommenttipalstoilla.
– Ei mulla ole tapana kommentoida mitään. Aika typeriä ne jotkut keskusteluthan siellä on.

Puukottaja arvosteli nettikeskustelua heikkolaatuiseksi.
– Nekin on vähän semmosta, että ne on siellä käynyt toistensa päälle, ettei siellä ole hirveän semmoista sivistynyttä keskustelua.


Ote IL:n linkistä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply