Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by Harriet » Mon Aug 06, 2018 8:31 pm

Voi olla että se viha tai katkeruus kytee joissakin näin pitkään.
Jenkeissä on ollut näitä työpaikka-ampumisia joissa entinen pomo on listitty ja muutama työkaveri samaan syssyyn, mutta aikaväli on huomattavasti lyhyempi, tunteet ovat olleet pinnassa potkujen yhteydessä, tai itse asiassa potkuja ei ollutkaan kun oli ottanut itse lopputilin, (oliko sitä mieltä että hänesta tehtiin syntipukki tiimiin huonoon menestykseen tms) ja tekijä kun on mennyt omasta mielestä oikaisemaan hänelle tehtyä vääryttä.
Emme tiedä kaikkea, pakko olla jotain muutakin taustalla. Kuka nyt päätyy tälläiseen, murhaan ja itsemurhaan, yhden työpaikan takia. :roll:
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8


User avatar
itäviitta
Posts: 440
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by itäviitta » Tue Aug 07, 2018 6:08 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005782333.html

Lapsuudenystävä kertoo, millainen Sipoon murhasta epäilty oli nuorena: Jyrkkä ja erikoinen

Julkaistu: 7.8. 6:03


SIPOON MURHA Epäillyllä oli nuorena kaikkeen rationaalinen ratkaisu, eikä hän hevin muuttanut mielipiteitään, lapsuudenystävä kertoo.
SIPOON murhasta epäillyn 34-vuotiaan miehen koulu­ajoilta asti tuntenut ystävä yllättyi saatuaan tietää, kuka viime aikoina uutisissa pyörineen järkyttävän henkirikoksen takana epäillään olleen.
– Tämä tieto iskee vasten kasvoja ja on minulle shokki. En olisi voinut odottaa, että epäiltynä on minulle tuttu henkilö, mies sanoo.

Epäilty kävi Ilta-Sanomien tavoittaman miehen kanssa yhtä aikaa yläastetta ja lukiota pienessä itäsuomalaisessa kaupungissa. Toisinaan he näkivät myös vapaa-ajalla ja pelasivat yhdessä Magic The Gathering -keräilykorttipeliä.
– Hän oli hyvin persoonallinen, mielenlaadultaan erittäin analyyttinen ja matemaattisesti huippulahjakas. Ei voi sanoa, että hän olisi ollut syrjäänvetäytyvä, mutta hän oli persoonaltaan introvertti.

Häneltä totuus ja ratkaisu asiaan kuin asiaan saattoivat löytyä äärettömän rationaalisesta laskennasta.

KOULUKAVERI ei muista, että epäilty olisi ollut koulukiusattu. Erikoisesta luonteestaan huolimatta hän ei jäänyt omilleen.
– Hän ei tehnyt itsestään numeroa. Hän saattoi innostua tosi erikoisista asioista. Usein ne liittyivät matemaattisen tai analyyttisen näkökulman kautta maailman hahmottamiseen. Siinä missä moni muu saattaisi selittää mitä tahansa asiaa ihmisten välisten suhteiden tai tunnepohjaisten asioiden kautta, niin häneltä totuus ja ratkaisu asiaan kuin asiaan saattoi löytyä äärettömän rationaalisesta laskennasta.

Oliko hänellä kavereita?

– Ainakin minä olin hänen kaverinsa. Me jos ketkä olemme erilaisia ihmisiä katsantokannoissa ja sosiaalisuudessa. Minusta hän oli jännä, mutta hauska tyyppi. Hänen huippulahjakkuutensa oli ihailtavaa ja innostavaa.

ILTA-SANOMIEN haastattelema mies opiskeli epäillyn kanssa samalla luokalla lukiossa pitkää matematiikkaa. Siellä hänen matemaattinen huippulahjakkuutensa tuli monella tapaa esille. Luokkakaverin muistikuvien mukaan epäilty menestyi matematiikkaolympialaisissa ja oli aivan toisella tasolla opinnoissa kuin muut: oppikirjoista ei löytynyt tehtäviä, joita hän ei olisi osannut helposti ratkaista.
– Hän kirjoitti täysillä pisteillä ylioppilaaksi pitkästä matematiikasta ja sai valita opiskelupaikkansa ilman pääsykokeita. Me kaikki muut lähdimme kirjoitusten jälkeen pääsykoerumbaan.

Ikätoveri muistaa, että Sipoon murhaepäilty pohti lukioaikoina paljon, lähtisikö hän opiskelemaan matematiikkaa yliopistoon vai jotain muuta alaa teknilliseen korkeakouluun. Nuori mies päättyi jälkimmäiseen, koska hän uskoi, että teknillinen korkeakoulu avaisi hänelle enemmän uramahdollisuuksia.
– Muistan, että hän päätyi siihen, koska hän ei halunnut matematiikan opettajaksi. Hän uskoi, että TKK antoi enemmän pohjaa lahjakkuuden hyödyntämiseen.

KOULUKAVERIN mukaan he eivät koskaan keskustelleet tunneasioista tai tyttöystävistä. Hän ei kuitenkaan usko, että erikoisella kaverilla olisi ollut noina aikoina tyttöystävää.
– Hänellä ei varmasti ollut tyttöystävää. Hän oli tyyppi, jonka persoonallisuus ei ollut helppo lähtökohta parisuhteen tai tyttöystävän löytämiselle. Hän ei kuulunut sellaisiin ystäviin, joiden kanssa minulle olisi tullut mieleenkään keskustella tunneasioista.
Lukion jälkeen kaverukset aloittivat yhtä aikaa varusmiespalveluksen ja jatkoivat Reserviupseerikouluun. Noina aikoina nuoruuden ystävä ei olisi voinut ennustaa, miten karmivaan tekoon mies vielä päätyy.

– Hän pärjäsi intissä hyvin ja hänelle asepalvelus oli mieluisa kokemus. Vaikka tapahtunut tuntuu käsittämättömältä ja traagiselta, hänelle aseet ja ammunta olivat mielenkiintoisia asioita. Sitä alkaa välittömästi miettiä, mitä tässä on voinut vuosien varrella tapahtua.

EPÄILLYN näkökannat erilaisiin asioihin olivat noihin aikoihin varsin jyrkkiä ja mustavalkoisia. Kaveruksilla ei ollut erimielisyyksiä tai riitoja, mutta IS:n haastatteleman miehen mukaan kaveri ei muuttanut helposti mielipiteitään.

– Hän lähti siitä, että asiaan kuin asiaan oli oikea ratkaisu. Hän oli mielipiteissään vahva, vaikka ei ollut sosiaalisesti niitä eniten esillä olevia ihmisiä.

Armeija-aikojen jälkeen nuoret miehet eivät olleet enää juurikaan tekemisissä. Kumpikin lähti opiskelemaan taholleen eri korkeakouluun.

– Koulukavereista tietää lopulta aika vähän. Mikään toiminnallinen asia ei olisi saanut minua ikinä arvaamaan, että hän päätyy tekemään tällaista. Mutta jos minulle olisi sanottu, että tunsin tämän henkilön ja hän oli samalla RUK-kurssilla, niin olisin saattanut epäillä häntä siitä johtuen, että hän oli niin persoonallinen, introvertti ja jyrkkä näkökannoissaan.
Kierrä minut rannan puolelta

User avatar
will
Posts: 2004
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by will » Tue Aug 07, 2018 8:13 am

Karo Hämäläinen wrote: ...
Sijoitusmaailman kreikkalaisissa kirjaimistossa alfa tarkoittaa ylituottoa suhteessa riskiin. Alfa saadaan, kun sijoituskohteen tuotosta vähennetään se tuotto, joka sijoituksen olisi pitänyt tuottaa riskisyytensä perusteella. Jos salkun alfa on nollaa suurempi, sijoittaja on onnistunut saamaan enemmän tuottoa kuin salkun riskitaso edellyttäisi.
....
Yksinkertaistetusti Ahonen tarkoittaa, että niin viisaat kuin markkinat ovatkin, ne eivät kuitenkaan ole täydellisen tehokkaat. Houkuttelevaa olisi sanoa, että Alfan seitsikko etsisi väärin hinnoiteltuja sijoituskohteita, mutta se ei ole riittävän täsmällisesti ilmaistu. Ja täsmällisyys kuuluu hedgeajatteluun jos mihin.
...
https://www.facebook.com/karohamalainen ... 5289445613


^
Heini Särkkä / IS wrote:Hän lähti siitä, että asiaan kuin asiaan oli oikea ratkaisu. Hän oli mielipiteissään vahva, vaikka ei ollut sosiaalisesti niitä eniten esillä olevia ihmisiä.
Voi tulla ristiriitaa toimeksiantajan kanssa, jos hakee varmaa ratkaisua tilanteissa, missä tuoton saamiseksi pitäisi nopeasti ottaa riski, milloin voittaen, milloin häviten, kuitenkin kokonaisuutena ajan mittaan voittaen.

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by Harriet » Wed Aug 08, 2018 6:31 pm

Mitään uutta ei ole tullut esille.

Lievä katkeruus on edelleen tuo oletettu motiivi.

Poliisin mukaan tekijä on mennyt uhrin asuntoon surmaamistarkoituksessa ja ollut siellä alle tunnin.
Jos uhri oli tarkoitus surmata niin miksi hänet piti sidota? Voisi ajatella että surmaaja haluaa tehdä teon mahdollisimman nopeasti. Oleskemalla uhrin asunnolla pidempään kuin mitä ampumiseen tarvitaan, hän ottaa melkoisen riskin, esim joku tulee käymään, kotiin. Ehkä tekijä on tiennyt jäävänsä kiinni, hän ei yrittänyt myöskään em paeta ulkomaille tms.

Joku on olettanut että ehkä tekijän mielestä uhri vaikuttanut negatiivisesti hänen työllistymissen, viime kuukausina ja juuri silloin alkoi surman suunnittelu, poliisin mukaan n 2 kk sitten, uhri ei ollut edes Ilmarisella enää, ei hänen mielipidettä olisi kysytty.
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
will
Posts: 2004
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by will » Fri Aug 10, 2018 10:38 am

Mikäli joutui pois tehtävistään YT:n jälkeen merkitsisi se sitä, että Alfan väkeä olisi vähennetty ja vastaava salkkusisältö jaettu jäljelle jääneille. Edelleen, jos matkapassit saanut olisi laskenut salkkunsa tuoton pidemmällä aikavälillä kuin muut, nämä olisivat hyötyneet hänen ratkaisuistaan kokonaisuuden puolesta lyhytaikaista tuottoa vastaan. Tunnusluvut olisivat parantuneet pelkästään väen vähennyttyä. Tämä olisi voinut jäädä hiertämään varsinkin, jos erotetulle olisi keskusteluista jäänyt vaikutelma, että uusi johto olisi poiminut juuri hänet lähtemään, ja kuitenkin kohta ottanut toisen, mahdollisesti korvamerkityn tilalle. Johdon mielestä olisi voinut olla useita hyödyllisiä syitä siirtää juuri kyseinen tiimin jäsen pois siitä. Arvailua tämä kuitenkin on, eikä sinne sisälle pääse enää näkemään, koska kaksi olennaista henkilöä ovat kuolleet.

Jos tässä raa'assa veriteossa olisi viestiä ohessa, se saattaisi olla tarkoitettu esim. YT:n aikaisen johtajalinjan tai erotetun tilalle myöhemmin otetun suuntaan. Tuotot ovat hyvinkin voineet mennä laskelmien mukaan.

User avatar
härkä
Posts: 5371
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by härkä » Wed Aug 15, 2018 2:59 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005791919.html

Entisen esimiehensä murhasta epäilty mies ei poliisin mukaan ollut vakituisissa töissä lähtönsä jälkeen.
Sipoon heinäkuisesta murhasta epäilty oli tyytymätön palkkaansa, kertoo poliisi STT:lle.

 – Olemme kuulleet, että hän olisi kokenut, että hänelle olisi maksettu jotenkin huonommin kuin muille vastaaville tekijöille. Sitä en tiedä, onko tämä paikkansa pitävä tieto vai onko hän vain itse kuvitellut näin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Murhan motiiviksi ei ole poliisin mukaan selvinnyt muuta kuin katkeruus entistä työpaikkaa kohtaan.


Ote linkistä.
Olisiko niin , että oli ainoa motiivi teolle ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by Harriet » Wed Aug 15, 2018 11:04 pm

Katkeruus ja kostonhalu kohdistui kylläkin yhteen ihmiseen ei niinkään koko työpaikkaa kohtaan.
Kyseessä oli harkittu murha, ilmeisesti siis katsoi entisen pomon olevan syypää hänen alamäkeen.
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
-Uta-
Posts: 1818
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by -Uta- » Sun Aug 19, 2018 11:27 am

Härkä wrote:
Olisiko niin , että oli ainoa motiivi teolle ?
Jotenkin en kyllä usko palkan tai lievän katkeruuden olleen ainoa motiivi teolle.
Harriet wrote:
Katkeruus ja kostonhalu kohdistui kylläkin yhteen ihmiseen ei niinkään koko työpaikkaa kohtaan.
Niinpä!

Taitaa tämä tapaus olla hyvä esimerkki siitä, että tällaiset työpaikkajutut olisi/on syytä ottaa vakavasti eikä ohittaa pelkällä olankohautuksella.

User avatar
Iitin Tiltu
Posts: 121
Joined: Fri Apr 20, 2012 8:40 pm

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by Iitin Tiltu » Mon Aug 27, 2018 4:07 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005805027.html

Näin sipoolainen sijoitusjohtaja surmattiin kotiinsa – yksityis­kohdat kertovat poikkeuksellisen kylmästä murhasta

Julkaistu: 27.8. 14:08

Poikkeuksellisen kylmästä murhasta epäilty mies jatkoi elämäänsä normaalisti, kunnes poliisit olivat hänen ovellaan.
26 minuuttia asunnossa. Kylmäävä veriteko.
2,5 vuotta kypsytettyä katkeruutta. Kahden kuukauden uhrin seuranta.
1,5 viikkoa poliisitutkintaa. Läpimurto, laukaukset oven läpi ja epäillyn itsemurha.

24. heinäkuuta paljastui Suomen oloissa poikkeuksellinen henkirikos. 49-vuotias sijoitusjohtaja, perheenisä, löytyi erittäin raa’asti ja julmasti surmattuna omasta kodistaan Sipoon Söderkullan Hansaksesta.
Uhri oli sidottu ja häntä oli ammuttu kaksi kertaa teloitustyylisesti päähän pienikaliiberisella aseella. Uhrin löysi hänen oma lapsensa.

Poliisilla oli käsissään sysipimeä ja harvinaistyylinen henkirikos. Miten on mahdollista, että poliisi pääsi 1,5 viikossa murhasta epäillyn, uhrin entisen alaisen jäljille?

Sipoon murhasta epäiltyä mentiin ottamaan kiinni 2. elokuuta Kasarminkadulla sijaitsevasta asunnosta. Tilanne päättyi laukauksiin kohti poliiseja ja epäillyn itsemurhaan.
Sipoon murhasta epäiltyä mentiin ottamaan kiinni 2. elokuuta Kasarminkadulla sijaitsevasta asunnosta. Tilanne päättyi laukauksiin kohti poliiseja ja epäillyn itsemurhaan. (KUVA: Seppo Solmela)

PIIRITYS Kasarminkadulla päättyi siihen, että 34-vuotias pienestä itäsuomalaisesta maalaispitäjästä kotoisin oleva mies ampui ensin oven läpi kohti poliiseja ja surmasi sitten itsensä ampumalla 2. elokuuta.

– Yksi osuma tuli luotiliiviin, mutta paljon pahemminkin olisi voinut käydä. Lähellä oli, ettei poliisiin osunut. Nyt luoti jäi suojavälineisiin. Tiesimme hänellä olevan aseita, joten osasimme varautua, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.
– Toisaalta epäillyllä ei ole mitään aiempaa rikollista menneisyyttä, joten poliisiin kohdistuneet murhan yritykset tulivat yllätyksenä. Kun hän oli ampunut kohti poliiseja, hänen henkilökohtainen ratkaisunsa ei enää yllättänyt. Tavoite oli kuitenkin se, että hänet saadaan asunnosta kuulusteluihin. Toisin kävi, Minkkinen jatkaa.

Epäillyltä löytyi kymmenkunta asetta. Epäilty oli aktiivinen reserviläinen. Aseet olivat ”toimintakuntoisia, nopeasti käden ulottuville saatavissa”.
Tutkinta saatetaan päätökseen, mutta oikeudenkäyntiä ei koskaan tule, koska epäilty kuoli.
Kuvitteliko epäilty tekevänsä täydellisen rikoksen?

– Ehkä hän alussa kuvitteli niin. Uskon että kun kyse oli fiksusta ihmisestä, hän kuitenkin seurasi tutkintaa uutisoinnin kautta ja osasi odottaa meitä ovelleen, Minkkinen sanoo.
24. heinäkuuta paljastui Suomen oloissa poikkeuksellinen henkirikos kun 49-vuotias sijoitusjohtaja, perheenisä, löytyi erittäin raa’asti ja julmasti surmattuna omasta kodistaan Sipoon Söderkullan Hansaksesta.


ENNEN kohtalokasta iltaa kukaan asuinalueella ei ollut kiinnittänyt huomiota epäiltyyn alueella. Epäilty oli kuitenkin seurannut uhriaan jo toukokuusta alkaen.
– Sellaista tietoa meillä ei tällä hetkellä ole, että uhri olisi tullut tietämään tällaisesta seurannasta. Uhri ei ole myöskään meidän tämänhetkisten tietojen mukaan saanut häirintäsoittoja tai uhkailuja. Teko on käsityksemme mukaan tullut hänelle täytenä yllätyksenä, Minkkinen kertoo.
Tuona heinäkuisena iltana epäilty kiinnitti kahden ihmisen huomion.

Oliko se säähän sopimaton sadeviitta vai parveilu uhrin pihapiirin liepeillä?

– Meillä oli kaksi silminnäkijähavaintoa viittamiehestä ja autosta, joka oli nähty uhrin pihan edustalla. Sama auto taltioitui valvontakameraan, missä näkyy auto ja epäillyn profiili. Valvontakamerasta ei pystynyt näkemään auton rekisterinumeroa eikä silminnäkijäkään sellaista muistanut. Valvontakameralla tätä juttua ei olisi ratkaistu.

Murhan uhriksi joutui pitkän linjan erittäin pidetty sijoitusammattilainen. 49-vuotias mies oli työskennellyt ennen Ilmarista johtavissa asemissa mm. Veritaksessa, Nordeassa ja Kuntien eläkevakuutuksessa. Hän oli siirtynyt Ilmariselta toiseen työpaikkaan tänä vuonna.
Murhan uhriksi joutui pitkän linjan erittäin pidetty sijoitusammattilainen. 49-vuotias mies oli työskennellyt ennen Ilmarista johtavissa asemissa mm. Veritaksessa, Nordeassa ja Kuntien eläkevakuutuksessa. Hän oli siirtynyt Ilmariselta toiseen työpaikkaan tänä vuonna.

POLIISI LÄHTI heti alussa tutkimaan uhrin liikkeitä ja tekemisiä, jotta pääsisi tekijän jäljille.

– Siinä oli valtava työ. Kysyimme kaikista uhrin työpaikoista, tuleeko heillä mieleen mitään erimielisyyttä työkavereilta tai asiakkailta.

Läpimurto tuli salaisista pakkokeinoista ja sähköpostista, jonka epäilty oli lähettänyt entiselle työnantajalleen Ilmariselle. Epäilty irtisanoutui Ilmariselta helmikuussa 2016. Irtisanoutumisen jälkeen hän lähetti yhtiöön sähköpostin, jossa ilmaisi olleensa tyytymätön palkkaansa, tuolloiseen esimieheensä, 49-vuotiaaseen sijoitusjohtajaan ja palkitsemiseen.

– Se kirje on hyvin maltillinen. Siitä paistoi lievä pettymys palkkaan ja esimieheen. Ei kirjeessä ollut mitään sellaista, joka olisi voinut ennakoida, että 2,5 vuoden kuluttua kirjeen lähettämisestä tapahtuu tällaista. Ei kukaan normaali ihminen saa tuollaisesta vastoinkäymisestä aihetta mihinkään henkirikokseen. Emme tiedä, kuinka kauan hän on tekoaan suunnitellut, mutta uhriaan hän on seurannut toukokuusta asti, Minkkinen kertoo.

UHRIN asunnossa ei ollut valvontakameraa, mutta muita turvalaitteita kyllä, joista on saatu tietoa henkirikoksesta.

– Tiedämme tarkan tuloajan ja lähtöajan. Asunnossa epäilty oli 26 minuuttia. Uskomme, että hän meni asuntoon aseella uhria uhkaamalla noin seitsemän aikaan illalla 23. heinäkuuta. Kamppailun jälkiä asunnossa ei ole. Kukaan ei ole kuullut laukauksia. Epäilemme, että teossa on käytetty äänenvaimenninta, Minkkinen kertoo.

Murhasta epäilty 34-vuotias mies oli aktiivinen reservilainen, sotilasarvoltaan luutnantti. Koulutukseltaan hän oli ydinfyysikkoa. Häntä on luonnehdittu hyvin älykkääksi ja matemaattisesti erittäin lahjakkaaksi.
Murhasta epäilty 34-vuotias mies oli aktiivinen reservilainen, sotilasarvoltaan luutnantti. Koulutukseltaan hän oli ydinfyysikkoa. Häntä on luonnehdittu hyvin älykkääksi ja matemaattisesti erittäin lahjakkaaksi.

Epäilty oli pukeutunut sadeviittaan. Hän oli naamioinut kasvonsa sadeviitan hupulla, jollakin huivilla ja liinalla ja laseilla.

Tuliko uhri tietämään, kuka häntä uhkaa?

– Sitä emme tiedä, kun ei ole enää kumpikaan osapuoli kertomassa, Minkkinen sanoo.
Jos epäilty luuli alussa tehneensä täydellisen rikoksen ja käytti siksi suojanaan mm. sadeviittaa, hän erehtyi.
– Uhrin asunnosta löytyi epäillyn dna:ta. Kyse on hyvin pienestä määrästä. Se löytyi tarkemmissa tutkimuksissa. Teknistä tutkimusta tehtiin uhrin asunnossa monta päivää, Minkkinen kommentoi.

TEKIJÄN asunnosta löytyi samanlaisia sidontatarvikkeita, joita hän oli käyttänyt uhrin sitomiseen. Sadeviitta löytyi muualta. Epäilty oli jatkanut kylmäävän tekonsa jälkeen aivan normaalisti elämäänsä. Kukaan hänen lähipiiristään ja ystävistään ei aavistanut ennen tekoa, että hän suunnitteli entisen esimiehensä surmaamista.

Yksi IS:n haastattelema henkilö kertoi, kuinka miehen ”pokka piti” teon jälkeenkin.
Poliisilla ei ole tällä hetkellä tietoa, että epäilty olisi hakenut ennen tekoa esimerkiksi internetistä tietoa surmatavoista. Poliisin esitutkinta on yhä kesken.
Epäilty ei jättänyt mitään viestiä omaisilleen ennen omaa itsemurhaansa.
– Kyllä tämä teko on sillekin puolelle tullut täytenä järkytyksenä kuten tietysti uhrin omaisille.

User avatar
-Uta-
Posts: 1818
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Henkirikos Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella 23.7.-18

Post by -Uta- » Thu Sep 06, 2018 1:06 pm

IL: Sipoon murhaaja seurasi uhrinsa lisäksi myös muita henkilöitä
https://www.aamulehti.fi/uutiset/il-sip ... 201184508/
Uutiset 06.09. 13.31

Iltalehden hankkimien tietojen mukaan Sipoon henkirikoksesta epäillyllä oli myös muita kohteita kuin eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa työskennellyt sijoitusjohtaja.
Poliisi on kertonut aiemmin, että epäilty tekijä seurasi uhriaan pitkään. Lehden tietojen mukaan tutkinnassa on herännyt epäily, että murhaaja suunnitteli mahdollisesti myös useamman henkilön surmaamista. –Hän on seurannut varmuudella yhtä, mahdollisesti useampaa henkilöä, vahvistaa tutkintaa johtava rikoskomisario Mikko Minkkinen lehdelle.

Samassa työpaikassa
Murhaaja oli irtisanottu pari vuotta aiemmin Ilmarisesta. Hän oli työskennellyt sijoitusjohtajan alaisuudessa. Tutkinnassa on paljastunut, että mies oli tyytymätön 100 000 euron vuosipalkkaansa.
Rikoskomisario Minkkinen on aiemmin kertonut, että poliisin tietoon on tullut sähköpostiviesti, josta on tullut ilmi lievä pettymys. –Se viesti ei ollut mitenkään merkittävän katkera. Tällainen lievä pettymys kävi viestistä ilmi ja sen takia otimme tämän henkilön tutkintalinjaksi. Ei pelkästään tämän viestin takia vaan myös sen jälkeen tehtyjen lukuisten tarkistusten kautta, Minkkinen kertoi elokuun alussa. Rikoskomisario Minkkinen ei halua kommentoida tarkemmin muita seurattuja uhreja eikä suostu kertomaan, ovatko hekin samasta työpaikasta.

Väliintulo esti?
Sijoitusjohtaja murhattiin 23. heinäkuuta kotonaan teloitustyylisesti ampumalla. Puolentoista viikon tiiviit tutkimukset johtivat tekijän tavoittamiseen Helsingin Kasarmikadulla sijaitsevasta asunnosta. Poliisien yrittäessä ottaa miestä kiinni tämä ampui heitä kohti oven läpi. Ennen kuin poliisit pääsivät sisään, mies ampui itsensä. Poliisi on kertonut, että tutkinnassa esiin tulleesta on pääteltävissä, että murhaaja oli liikkeellä nimenomaan surmaamistarkoituksessa. On mahdollista, että mikäli tekijää ei olisi tavoitettu, sama kohtalo olisi odottanut myös muita seurattuja henkilöitä.
Rikoskomisario Minkkisen mukaan esitutkinta valmistuu, kun kaikki lausunnot valmistuvat. Hän arvelee, että siinä kestää kaksi, kolme kuukautta.

Post Reply