Paraisten "mustekalatappo" elok.2017

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 1772
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Paraisten "mustekalatappo" elok.2017

Post by -Uta- » Thu Feb 08, 2018 5:51 pm

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/38 ... n+huomenna
Turun Sanomat 6.2.2018 10:52 /Hanne Yli-Parkas

Paraisten mustekalatappo oikeuteen huomenna
Paraisilla kuolleena asunnostaan löydetty mies kuristettiin polkupyörän mustekalaremmillä. Viime vuoden elokuussa paljastunutta henkirikosta käsitellään keskiviikkona Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, ja syyttäjä hakee tekijälle kymmenen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta taposta.

Syyttäjän mukaan tajuton uhri makasi lattialla, kun häntä hakattiin nahkavyöllä selkään ja takamukseen, sekä useita kertoja nyrkeillä rintaan ja kasvoihin. Lopulta tekijä kietoi mustekalaremmin uhrinsa kaulan ympärille, ja veti remmin päät ristiin kaulan päälle.

Pahoinpitelyn seurauksena uhrin kylkiluut murtuivat, ja hänen keuhkoihinsa tuli ruhjepesäkkeitä. Uhrin kaulalle kuristaminen jätti noin kahdentoista sentin pituisen, poikittaisen mustelman.

Syytettynä oleva mies tunnusti esitutkinnassa lyöneensä nyrkeillä ja nahkavyöllä tajutonta uhriaan useita kertoa täydellä voimalla. Hän kuitenkin kiistää kasvoihin lyömisen, ja mustekalaremmillä kuristamisen.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä hakee tuomiota törkeästä pahoinpitelystä sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syyttäjän mukaan rikos tehtiin erittäin raa'alla ja julmalla tavalla, sillä uhri oli tajuttomana puolustuskyvytön.

Kun uhri löydettiin, poliisi otti samasta asunnosta kiinni myös vuonna 1981 syntyneen naisen. Hänelle syyttäjä hakee sakkorangaistusta pelastustoimen laiminlyönnistä, sillä nainen ei soittanut heti hätäkeskukseen havaittuaan uhrin olevan tajuton. Sen sijaan nainen soitti apua vasta noin kahden tunnin kuluttua.


Post Reply