Tieliikenneonnettomuudet

Onnettomuudet ja niihin johtaneet syyt
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3598
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Tieliikenneonnettomuudet

Post by -Uta- »

Liikenneonnettomuus: James Dean
Image


Lainaus Suomi.24.fi:n sivuilta :
Kumman paljon rytinää Deanin ympärillä..
Kirj. Dean-fani 20.12.2005 ja 26.12.2005

Deanin kanssa läheisissä tekemisissä olleiden vastanäyttelijöiden ja muiden kohtaloita :
Bewerly Wills, näyttelijätär, joka oli eräs Deanin ensimmäisistä ystävistä Hollywoodissa, kuoli oudoissa olosuhteissa huumeiden yliannostukseen 1963, 29-vuotiaana. Tutkimuksissa ei päästy varmuuteen oliko kyseessä murha vaiko itsemurha. Deanin ystävä Nick Adams, jolla oli rooli Deanin tähdittämässä Nuoressa kapinallisessa, kuoli myrkytykseen 1968. Pier Angeli, eräs Deanin läheisimmistä ystävistä, kuoli unilääkkeiden yliannostukseen 1971. Kuolemaa pidetään itsemurhana. Lance Reventlow, mies jonka Dean oli sopinut tapaavansa kohtalokasta onnettomuuttaan seuraavana päivänä, kuoli lentokoneen maahansyöksyssä heinäkuussa 1972. Deanin vastanäyttelijä Sal Mineo murhattiin Los Angelesissa 1976. V.1981 Rolf Weuterlich, joka oli selvinnyt Deanin onnettomuudesta hengissä, kuoli auto-onnettomuudessa Saksassa. Deanin vastanäyttelijä Natalie Wood putosi huvijahtinsa kannelta mereen v. 1981 ja hukkui. Kukaan huvijahdilla olleista ei kuullut minkäänlaisia avunhuutoja.
Listaa voisi jatkaa...Jospa joku sen tekeekin?

James Dean kuoli auto-onnettomuudessa 30. syyskuuta vuonna 1955. Dean oli matkalla autokisoihin, kun hänen ajamansa Porsche 550 Spyder törmäsi suoraan toiseen autoon. Deanin matkustaja lensi ulos autosta, mutta hän itse jäi loukkuun ja pääsi pinteestä vasta ambulanssin saavuttua paikalle. Vaikka mies saatiinkin ulos autosta, hän kuoli pian ambulanssissa, matkalla sairaalaan. Useat fanit eivät suostuneet uskomaan, että Dean oli todella kuollut. Heidän keskuudessaan kulki tarina, jonka mukaan Dean oli kuin olikin vielä elossa, tosin oli nyt karmivalla tavalla runnellun näköinen.

Deanin mystiikka ja suosio ei kadonnut vielä hänen kuolemansakaan jälkeen. Hänen hautakivensä varastettiin kahdesti vuonna 1983. Vuonna 1985 uusi hautakivi piti jälleen uusia, koska fanit olivat tuhonneet sen jokseenkin huonoon kuntoon. Deanin kohtalokkaasta Porschesta (jolle hän antoi lempinimen "Little Bastard") kulkee kokonaan oma tarinansa.

Auto oli harvinainen hopeinen Porsche 550 Spyder, jonka mallia oli valmistettu vain 90 kappaletta vuonna 1955.Onnettomuuden jälkeen auto myytiin käytettyjen autojen myyjälle, joka laittoi runnoutuneen Porschen näytteille ja esitteli sitä ihmisille pientä maksua vastaan. Rahat kuulemma menivät tieturvallisuuden puolesta kertovan kampanjan hyväksi.

Autosuunnittelija George Barris osti auton seuraavana vuonna 2500 dollarin hinnalla ja suunnitteli myyvänsä sen osiksi. Kun auto tuotiin hänen pihaansa, se rullasikin alas kuljetusrekan lavalta ja murskasi mekaanikon molemmat jalat.

Beverly Hillsin kultatohtori Troy McHenry osti Deanin Spyderin moottorin ja laittoi sen omaan Porscheensa entisen koneen tilalle. Lääkäri kuoli autokolarissa vuonna 1956, kun hän ensimmäisen kerran testasi Porscheaan. Auto oli lähtenyt pois hallinnasta ja törmännyt puuhun Pomona Fair Groundsissa 24. lokakuuta.

Toinen lääkäri, William Eschrid, osti Spyderin vaihteiston ja haavoittui myöhemmin vakavasti autokolarissa. Hän selviytyi hengissä ja sanoi myöhemmin, että auto oli lakannut toimimasta kun hän oli ajanut kurviin.

Tuntematon New Yorkilainen osti kaksi rengasta, jotka olivat peräisin kohtalokkaasta autosta. Hänen autonsa joutui onnettomuuteen, kun kaksi rengasta hänen autostaan salaperäisesti puhkesivat samaan aikaan. Eräs nuori poika oli taas yrittänyt varastaa Porschen ohjauspyörän, liukastui ja sai pahan haavan käteensä.

Auto vietiin näytteille tieturvallisuuden puolesta kampanjoivaan tapahtumaan. Se autotalli, jossa Porschea säilytettiin, paloi pian poroksi ja ainoastaan "Little Bastard" selvisi tulisesta helvetistä ehjänä, muut autot tuhoutuivat. Kun auto sitten viimein saatiin näytteille, se putosi näyttelytelineeltä ja mursi teini-ikäisen nuoren lonkan. Viimein, kun koria siirrettiin muualle, sitä kuljettanut auto suistui pois tieltä ja törmäsi. Auton kuljettaja sai onnettomuudessa surmansa, kun hän lensi törmäyksen voimasta ulos omasta autostaan ja Porschen kori murskasi hänet alleen.

Deanin Porschen korin katoamisesta kerrottiin Los Angeles Timesissä lokakuun 30. vuonna 1989. Lehden mukaan George Barris, joka myi autonosat eteenpäin, sanoi nähneensä korin viimeisen kerran kun se oli näytteillä Floridassa vuonna 1958. Kori lastattiin kuorma-autoon tämän jälkeen, mutta kun auto saapui pääränmäähänsä kahdeksan päivää myöhemmin, kori oli kadonnut. Mainintaa onnettomuudesta ei ole.

Mies joka oli Deanin mukana kolariautossa 1955, ja joka sillä kertaa pelastui, kuoli myöhemmin auto-onnettomuudessa, menetettyään ohjaamansa auton hallinnan sateen liukastamalla tiellä.


Ja verkkouutisista vuodelta 2003:

"Sheriffin auto törmäsi James Deanin hautakiveen

Elokuvalegenda James Deanin varastettu hautakivi on löytynyt erikoisella tavalla. Tippecanoen piirikunnan apulaissheriffi törmäsi partioautollaan kiveen, joka jökötti keskellä Keski-Indianan valtatietä.

Tuntemattomat vandaalit varastivat hautakiven Deanin kotikaupungista Indianan osavaltiossa viime viikolla. Valtatiellä maannut kivipaasi osoittautui naarmuuntuneeksi Deanin hautakiveksi, ja se on nyt palautettu oikealle paikalleen.

Karismaattinen elokuvaikoni James Dean siirtyi populaarikulttuurin legendojen joukkoon, kun hän menehtyi vain 24-vuotiaana autokolarissa Kaliforniassa vuonna 1955."
User avatar
-Uta-
Posts: 3598
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tieliikenneonnettomuudet

Post by -Uta- »

Näyttelijälegenda James Dean ”herätetään kuolleista” – saa pääroolin uutuuselokuvasta
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a ... 352b84c553
Eilen klo 23:57

James Deanin kuvamateriaalista pystytään nykytekniikalla luomaan ”elävä” näyttelijä.

Näyttelijälegenda James Dean kuoli vuonna 1955 traagisesti auto-onnettomuudessa. Hän oli kuollessaan vasta 24-vuotias, mutta mies meritoitui koko maailman tietoisuuteen rooleistaan elokuvissa Eedenistä itään, Jättiläinen ja Nuori kapinallinen.

Nyt Dean on kuitenkin tekemässä paluun valkokankaalle – kiitos nykytekniikan. Hänet rekonstruoidaan postuumisti Vietnam-aiheeseen toimintadraamaan Finding Jack. Se perustuu Gareth Crockerin kirjoittamaan, vuonna 2015 ilmestyneeseen samannimiseen teokseen.

Elokuvan ohjaavat Anton Ernst ja Tati Golykh. Luvat Deanin käyttämiseen elokuvassa on hankittu tämän omaisilta.

Deanista luodaan vanhan kuvamateriaalin turvin kokovartalokonstruktio CGI-tekniikalla. Toinen näyttelijä lainaa hänelle äänensä.

Lähteet: Hollywood Reporter, CBSnews

Miia Vatka /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 3598
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tieliikenneonnettomuudet

Post by -Uta- »

Liikenneonnettomuus: Jayne Mansfield
Image


Wikipediasta (https://fi.wikipedia.org/wiki/Jayne_Mansfield) :

Mansfield kuoli auto-onnettomuudessa ollessaan esiintymismatkalla Louisianassa vuonna 1967. Onnettomuus sattui U.S. Route 90 -moottoritiellä lähellä Slidellin kaupunkia, kun auto törmäsi mutkaiselle tielle pysähtyneen traktorin perävaunuun. Mansfield oli kuollessaan 34-vuotias. Onnettomuudessa kuolivat myös autonkuljettaja ja Mansfieldin asianajaja ja seuralainen Samuel Brody, mutta auton takapenkillä matkustaneet Mansfieldin lapset, Miklós, Zoltán ja Mariska, selvisivät vähäisin vammoin.

Mansfield on haudattu Fairview Cemetaryn hautausmaalle Pen Argyliin Pennsylvaniaan, minkä lisäksi hänellä on muistohauta Hollywood Forever -hautausmaalla Hollywoodissa, Los Angelesissa.
User avatar
-Uta-
Posts: 3598
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tieliikenneonnettomuudet

Post by -Uta- »

Seksipommi Jayne Mansfieldin kohtalo on edelleen mysteeri
- onnettomuus­autosta löytynyt peruukki käynnisti karmeat huhut

Teemalauantai juhlii kummallista 1960-lukua, jonka oudoimpia Hollywood-kohtaloita oli Jayne Mansfieldillä. Näytteljän elämään pureutuu Mansfield 66/67 -dokumentti, joka nähdään lauantaina tv:stä.
https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000006697261.html
Siru Valleala, Pauliina Leinonen
24.10. 11:55


Kuoliko amerikkalainen seksipommi Jayne Mansfield (1933–1967) saatanallisen kirouksen voimasta auto-onnettomuudessa? Tätä kuulua teoriaa 1950–1960-lukujen näyttelijäikonista ja tämän karusta lopusta kyseenalaistaa outoon camptyyliin toteutettu dokumentti Mansfield 66/67 (2017), joka esitetään Teemalauantain 1960-luvun villityksiin pureutuvassa illassa.

Mansfield-dokumentissa yhdistetään tanssijoita, animaatiota, fiktiota ja faktaa. Ohjaajat, näyttelijät, ajan tunnetut henkilöt ja nykytutkijat kertovat näkemyksiään. Ylipitkän tuntuinen dokumentti vihjaa, että Marilyn Monroen jalanjälkiin soviteltu vaalea kaunotar oli ”aikakauden älykkäin tyhmä blondi”, joka akateemisesti koulutettuna osasi puhua viittä kieltä ja soittaa viulua. Ilmeisesti hän vain näytteli tyhjäpäistä. Aihepiiri pyörii silti enimmäkseen kohujen äärellä.

P. David Ebersolen ja Todd Hughesin ohjauksessa ollaan lopulta eniten kiinnostuneita Anton LaVeyn saatanallisesta kirkosta sekä LaVeyn ja Jayne Mansfieldin välisestä suhteesta. Huhuttiin, että LaVey kirosi Jaynen miesystävän Sam Brodyn kuolemaan auto-onnettomuudessa – kuten kävikin.

MANSFIELD oli Brodyn ja kolmen lapsensa kanssa matkalla kohti New Orleansia kesäkuussa 1967, kun heitä kuljettanut Buick Electra 225 -auto törmäsi edellä ajaneen traktorin perävaunuun. Kovaa vauhtia kulkenut auto runnoutui lähes kokonaan perävaunun alle. Edessä istuneet Brody, Mansfield ja auton kuljettaja kuolivat välittömästi. Yksi auton takapenkillä olleista lapsista oli Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjasta kuuluisuuteen noussut Mariska Hargitay . Näyttelijä oli onnettomuuden aikaan vain 3-vuotias.

Aikansa seksipommi Jayne Mansfield oli kuollessaan vain 34-vuotias. Ilmeisesti autosta löytynyt peruukki sai aikaan sitkeän luulon, että ”traagisen Afroditen” pää olisi irronnut.
Post Reply