Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Vaihtoehdot ratkaistuina pidettyihin rikoksiin ja onnettomuuksiin, salaliittoteoriat
Post Reply
User avatar
will
Posts: 2100
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by will » Sun Mar 17, 2019 7:46 am

^Allekirjoituksessa kuvattu meno on sellaista, ettei lapsen huostaanotto olisi ollut kaukana. Mistä on aasinsilta Helsingin sosiaaliviraston lastensuojeluosastoon ja sen osastopäällikköön Margit Törnuddiin. Tunsitko, ja olisiko sillä suunnalla ollut jotain tietoa tapahtuneesta, mutta pidetty salassa asiakkaan iän vuoksi? Helsinkiläisnuorten nimiä on mainittu keskustelussa, kymmenvuotiaasta pojasta alkaen.


Eks-EkstroVertti
Posts: 1794
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Sun Mar 17, 2019 1:51 pm

^En tuntenut. Mutta ajatus tuohon (ehkä) vihjaamaasi piirteeseen on kyllä mielestäni hyvin huomionarvoinen.
Kirjoitit aiemmin, etteivät valokuvan henkilöt tuntuneet epäilevän toisiaan seuraavana päivänä.
Ei tarvita mitään "salaliittoa"; pelkästään hyväuskoisuutta ja toisaalta luottamusta.
Osalla niitä saattoi olla toisiinsa, osalla sitten taas epäilys ei voinut tulla edes mieleen ihmisen sisäisistä, tai muista syistä.

No, tiedät kyllä mikä mielipiteeni epäillyistä on. Ja ehkä meidän tulee vain odottaa DNA-tuloksia, joita toivottavasti tullaan tekemään myös laulukirjasta.

Kyllä tutkisin ehkä myös, mikä olisi joidenkin sukulaisten mahdollinen yhteys Heinävedelle ja mitä siellä tapahtui ja ketkä kokoontuivat siellä vuonna 1959 ennen Tulilahden murhia, Suomen suvessa.

2000-luvun oikeudenkäynnin merkittävin anti oli joidenkin mielestä, että " nyt ainakin tiedämme tekijän". Otan todella vakavasti aina, kun joku kertoo tietävänsä.

Tarkoituksenani ei ole sekoittaa keskustelua.--->

Seuraava ei liity Bodomiin sinällään, mutta kuvastaa jotain tiettyä ajattelutapaa kiteytettynä. Kokemukseni mukaan vain harva ihminen jaksaa katsoa tämän loppuun:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/2 ... antti-hyry

Vieläkin harvempi ihminen näkee katsomansa ja ymmärtää kuulemansa.
orjana Petkellä
veripuu eloon jäi
Sopivat orgiat sisuunt
oristant siis Ei en niis Isä
ojas joll 8 Rankaa
Sepä uoli Makao
Leima rissa + sydänlankaa = % = mankeli oikein

Sit tärisi: Paritteluruletti. Rapisi rättis

OscarM
Posts: 85
Joined: Sun Mar 06, 2016 9:55 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by OscarM » Thu May 09, 2019 7:03 pm

"Vaihtoehtoista teoretisointia":

Tulilahden surmien ja samana kesänä 1959 aiemmin jäljettömiin kadonneiden kahden nuoren retkeilijän kohtalon takana oli todennäköinen yhteys. Tämä luultavasti liittyi myös Bodomiin. Oliko kyseessä eri tahojen toisiinsa kohdistamat kostot - pitäisi saada tietää enemmän uhrien tai näiden perheiden poliittisista taustoista esimerkiksi. Uhrit surmattiin (sen jälkeen kun heiltä oli ensin haltuunotettu salakieliset sanomat, kuten Tulilahden "pesulalappu", joka Edgar J. Hooverillekin lähetettiin ihmeteltäväksi)

Ehdotus: 1950-ja 60- lukujen Suomessa vaikutti salainen paramilitääri porukka, jonkinlainen koti-uskonto-isänmaa-death squad. Vähän niin kuin E-Eevertti Tulilahti-osiossa ehdotti jonkinlaista keskustalais-uskonnollista ryhmää, jolle "uimapuvussa esiintyminen oli syntiä, mutta murhaaminen ok".

Nämä stalkkasivat ja murhasivat 1959 kadonneet retkeilijät, sekä Tulilahden nuoret naiset.

Mutta tämä kaikki alkoi olla jo vähän liikaa. Julkisuuteen asia ei missään tapauksessa saanut päästä. Tulilahti naamioitiin tämän takia seksuaalimurhaksi. Ensin ehkä tyttöjen oli tarkoitus jäädä kokonaan kadoksiin; mutta kenties perheitä säälittiin. Tämän vuoksi pitkä viive siinä että tyttöjen näkemisestä Tulilahdella edes kerrottiin. Heinäveden asukkaiden havainnot olivat ehkä kaikki osa lavastusta, kuten Bodomilla. Tuokkosista oli ehkä ensin tarkoitus tehdä "patsyja", kunnes löydettiin parempi ehdokas, kaikkien inhoama Runar.

No niin, kesä 1960. Telttailukausi alkaa...

Maalaisten death squadin toiminta päätettiin lopettaa. Heille lavastettiin ansa. Se olisi Bodomin niemellä ja syöttinä siellä oli neljä nuorta telttailijaa...

Ehkä heistä ja heidän syistään retkeillä oli tuolle surmaavalle joukolle levitetty tarkoituksella (väärää) huhua, näin saataisiin heidät paikalle.

On laitettu merkille, että Bodomilla monelta löytyikin yllättäviä yhteyksiä toisiinsa. Mielenkiintoinen oli myös tieto, jonka mukaan Irmelin perhe olisi ollut sisällissodan/vai oliko sodan? aikana vankileirin vartijoina, joku Pohjanmaa- ja military- connection siis oli kuitenkin. Samoin kartanon väellä jotenkin?

(Ja Irmelin oikea isähän nyt oli tietysti länsiagentti Hans Assman :D )

Joka tapauksessa, todennäköisesti juuri nuo kyseiset nuoret eivät Bodomilla kuolleet. He siirtyivät ulkomaille...

Joskus mietin, että oikeat surmatut olisivat olleet jokin ulkomaalainen perhe, joko osana "jenkkileiriä" tai heitä vakoilemassa. Skandaali oli valmis, joten heidän kuolemansa salattiin ja Irmeli, Tuulikki ja Seppo "kuolivat" sen sijaan.

Tämä olisi ollut myös se viimeinen pisara kotimaisen kuolemanpartion toiminnalle, tämän jälkeen heidät laitettiin valtiovallan taholta ruotuun.

Toisaalta mietin myös, kuoliko Bodomilla lopulta kukaan. Olisiko ollut mahdollista todella, että koko juttu oli ansa, jonka avulla edelliskesän surmaajat saatiin itse teossa kiinni. Siksi ihmeellisiä ovat Bodomin "silminnäkijöiden" havainnot ja havaintojen kellonajat. Kenties koko juttu oli iso näytelmä.

Vai olisiko voinut olla niin julmasti, että näytelmä oli valmistettu, mutta uhrit olivat todellisia.

Vielä yksi vaihtoehto: ulkomainen perhe surmattiin jo pari päivää aiemmin. Koska tämä piti salata, ja koska tekijät haluttiin kiinni, lähetettiin retkeilevien nuorten porukka niin näkyvälle paikalle, että monet juuri heidät varmasti näkivät.

Myöhemmin yöllä tuotiin paikalle pari päivää aiemmin surmattu kolmihenkinen perhe (jostain pakastimesta :? )

Eihän uhreja tarvinnut kauheasti tunnistaa, koska heillä oli henkilöllisyyspaperit, moottoripyörät, heidät oli myös nähty illalla, ja varmimmaksi vakuudeksi "henkiinjäänyt" Nils kertoi tapahtumien kulun. Oliko esim. Irmelin kasvot edes ruumiista tunnistettavissa?

Ja oliko kauttaaltaan vereentynyt teltta yhtään märkä enää löydettäessä?

Entäpä sitten surmaajat - saatiinko heidät todella kiinni? Jos näin kuvitellaan, miten asiaa oltaisiin käsitelty ? Surmattu heidät, vaiko pikemminkin, tuomittu jostakin muusta ?

Kannattaa muistaa että tämä sepustus on otsikon "tavallista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu" - alla....

Eks-EkstroVertti
Posts: 1794
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Tue May 21, 2019 10:54 pm

^ Tuota lukiessani ihailunsekaiset kylmät väreet juoksivat pitkin selkäpiitäni. Olen nimittäin fakkiutunut siihen ajatukseen, että syylliset viime kädessä pidettiin salassa uhkaavan ydinsodan takia.

Silmäilin äsken telttakuvia. Mielestäni "perhoskuvio" sopii paremmin verisen petkeleen terän kuin esim. piilun jättämäksi. Jollain tavalla verilöylyyn osallisena saattaa uusimman profilointini mukaan siis olla kiihkouskovainen ja muutenkin mielisairas, myös seppänä työskennellyt, poliittista äärilaitaa tunnustanut kaunainen aikamiespoikametsuriperkele, jonka isän oli presidentti Kekkonen teloittanut Haminan valleilla keväällä 1918. Murhaajalla täytyi mielestäni olla jokin kytkös myös Heinävedelle ja hän mielestään omasi ehkä yliluonnollisia kykyjä.
orjana Petkellä
veripuu eloon jäi
Sopivat orgiat sisuunt
oristant siis Ei en niis Isä
ojas joll 8 Rankaa
Sepä uoli Makao
Leima rissa + sydänlankaa = % = mankeli oikein

Sit tärisi: Paritteluruletti. Rapisi rättis

Eks-EkstroVertti
Posts: 1794
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Fri Jun 21, 2019 6:34 pm

On mielestäni hyvin ilmeistä, että laulukirjan tekstin "Olivat kännissä"-rivin sanoja on pyritty jälkeenpäin muuttamaan.
Jankutan tätä jankuttamasta päästyänikin mutta "kännissä"-sanaksi tulkitun k-kirjain ei yhtään näytä siltä. Itse asiassa: Se näyttää hyvin paljon samalta kuin "Olivat" sanaksi tulkitun "O", jota sanaa sitäkin on muutettu ainakin siten, että sanan yli on vedetty toisen kirjaimen kohdalla alemmalta riviltä asti ulottuva pystyviiva, joka todella oudolla tavalla yksinkertaistaen on tulkittu kahdeksi l-kirjaimeksi. Mielestäni "O" on alunperin u ja "v" on st. "v":n oikeanpuoleisessa sakarassa näkyy selvästi t:n poikkiviiva, jos viitsii nähdä.
Pystyviivan alla "Olivat"-sanassa näkyy selvästi aiemmin kirjoitettu kirjain, joka näyttää r-kirjaimelta. Se voi olla myös k, jolloin sana kokonaisuudessaan voisi olla (k)uristaneen lisäksi : (t)ukistanut. Sanan edestä on poistettu siis myös yksi kirjain. Poistoa puoltaa se, että sana alkaa enemmän oikealta kuin sen ylä- ja alapuolella olevat rivit. Sanasta voisi vääntää myös jotain turisteihin viittaavaa, jolloin se olisi jatkoa yläpuoliseen "Nisseen", joka näyttää N orgioilta tai Norgelta. Viimeisiä niemellä käyneitä oli näet Gertrud Simonsson. Ja tietty ehkä ne jenkkileirin mahdolliset ulkomaalaisvieraat...
Teltan pohjalta löytyi irronneita hiustolloja, Mäellä oli kaulassaan hankaumaa (missä tilanteessa syntynyttä?). Voi siis valita. Tukistant tai kuristant. Missään nimessä sana ei oikeasti ole "Olivat", väitän.
Toisaalta näyttää myös siltä, että "kännissä"-sanan ensimmäiset kirjaimet ovat alunperin olleet S ja i (tai t).
Lisäksi: Kun oikein tsiigaamalla tsiigaatte, huomaatte ehkä, että näiden kahden (tai ehkä kolmen, tai jopa neljän) kirjaimen jälkeen tulee liian alas harakanvarpain kirjoitettu E.
"ä":n päällä onkin ä-viivan sijaan peräti kolme pistettä. Siinä kohtaa on mielestäni selvästi kirjoitettu päälle.

Pentti Hämäläinen oli Domista eli Tuomarilasta. Vaan mikä on puudom?

Ei tarvitse välttämättä olla mikään käsialatutkija huomatakseen, kuinka oudolla ja epäluontevalla tavalla kirjoitus on kirjoitettu...tarkoitan kirjainten vetoja pistoineen.

Avaa (ei välttämättä uusia) näköaloja siihen, mitä teltassa sisällä (ja sen jälkeen ulkopuolella) saattoi tapahtua, kuka tappoi lopulta kenet, kuka saattoi olla ulkopuolisena paikalla...kun huomioi, että Anja Mäki oli ammatilliselta koulutukseltaan ompelija. Sillä 2aika7:

"niin minä kiskaisen sellaiset irti maastani, jonka minä olen heille antanut; ja tämän temppelin, jonka minä olen nimelleni pyhittänyt, minä heitän pois kasvojeni edestä, ja minä teen sen sananparreksi ja pistopuheeksi kaikille kansoille"
orjana Petkellä
veripuu eloon jäi
Sopivat orgiat sisuunt
oristant siis Ei en niis Isä
ojas joll 8 Rankaa
Sepä uoli Makao
Leima rissa + sydänlankaa = % = mankeli oikein

Sit tärisi: Paritteluruletti. Rapisi rättis

Eks-EkstroVertti
Posts: 1794
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Mon Jun 24, 2019 6:13 pm

Unohtui ehdotella samaan syssyyn, että Anja kenties pakotettiin vasten tahtoaan kirjoittamaan moinen teksti ennen kuolemaansa. Ja toinen mahdollisuus: Teksti kyhättiin "läpikirjoittamalla" laulukirjassa jo ennestään olleista Anjan, ja/tai jonkun toisen kirjoittamista sanoista, tavuista. Juuri siksi sivuja revittiin irti ja hävitettiin. Se ehkä selittäisi käsialan vaihtelun kirjoituksen sisällä, tavujen oudot välit, epätavallisilla vedoilla tehdyt kirjaimet, kummalliset pisteet ja viivat.
orjana Petkellä
veripuu eloon jäi
Sopivat orgiat sisuunt
oristant siis Ei en niis Isä
ojas joll 8 Rankaa
Sepä uoli Makao
Leima rissa + sydänlankaa = % = mankeli oikein

Sit tärisi: Paritteluruletti. Rapisi rättis

Eks-EkstroVertti
Posts: 1794
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Mon Jul 15, 2019 11:45 am

Pyydän vertaamaan "alkuperäisen" kirjoituksen "Olivat" - sanan ensimmäistä t-kirjainta tutkijoiden muokkaamaan, jossa se on hyvin suuresti kaventaen tulkittu v-kirjaimen oikeanpuoleiseksi sakaraksi. "Alkuperäisessä" selvästi nähtävissä oleva "lenksukka" on siinä hävitetty täysin pois.
orjana Petkellä
veripuu eloon jäi
Sopivat orgiat sisuunt
oristant siis Ei en niis Isä
ojas joll 8 Rankaa
Sepä uoli Makao
Leima rissa + sydänlankaa = % = mankeli oikein

Sit tärisi: Paritteluruletti. Rapisi rättis

Eks-EkstroVertti
Posts: 1794
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Fri Jul 19, 2019 8:37 pm

Sepän se ja sill äsipuoli.

Nyt lomalle.
orjana Petkellä
veripuu eloon jäi
Sopivat orgiat sisuunt
oristant siis Ei en niis Isä
ojas joll 8 Rankaa
Sepä uoli Makao
Leima rissa + sydänlankaa = % = mankeli oikein

Sit tärisi: Paritteluruletti. Rapisi rättis

Post Reply