Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Vaihtoehdot ratkaistuina pidettyihin rikoksiin ja onnettomuuksiin, salaliittoteoriat
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 1646
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Queen » Tue Jan 15, 2019 12:22 pm

Voisi tietysti olla mahdollista, että murhaaja olisi pyyhkinyt uimapukuun jotakin. Jos heitä on ollut kaksi, toinen on ottanut pyyhkeen.
Ehkä omasta asenteestani johtuen näkisin kuitenkin, että juuri tuo "syntinen vaatekappale" on voinut olla syynä uimapuvun häviämiseen. Tällöin tietysti murhan motiivin tulisi olla uskonnollinen tai muuten moraalinen.
Missä sitten oli Irmelin uimapuku? Miksi se ei ollut kuivumassa, vai oliko? Jos oli, miksi murhaaja jätti sen paikoilleen?
Ei sitä aikanaan voinut kyllä kuin nauraa, kun kuuli NG:n kertomana poikien ahtautuneen tyttöjen uikkareihin. Eikö siinä jo saumat ratkeilleet. Tuskin ainakaan sitä yläosaa on saatu viritettyä paikalleen, kun tytöt taisivat olla aika tavalla lyhyempiä.

Sillä yhdellä perheellähän oli se surmapaikalta löytynyt verinen voipaperi kirjahyllyn koristeena pitkät ajat, mutta muutossa valitettavasti katosi. Poliisihan oli sitä vasta vuosien kuluttua kysellyt, kun ei ollut surmien aikaan kelvannut sille poliisille, jolle löytäjäpoikien isä oli sitä tyrkyttänyt.
Tuo paperi olisi voinut ratkaista koko murhamysteerin, sillä paperissa oli ollut selkeät sormenjäljet.


Eks-EkstroVertti
Posts: 1458
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Tue Jan 15, 2019 2:59 pm

^Niinno, ma luulen, että veriset voi- tai muut paperit, joihin olisi nimenomaan veristä veistä pyyhitty, ovat hyvin isosti pelkkää legendaa. Kai siinä ny olisi ollut monenlaista imukykyisempääkin matskua mielin määrin käden ulottuvilla. Siinä minkään laulukirjankaan sivuja sen tähden takia ruvettu repimään, saati voipaprujen kanssa töhräämään.... uskoisin mä! Irmelin uimapuku... Ehkä häpeän poiston ei riettaiden uimapukujen poisviennin muodossa katsottu tarpeelliseksi ulotuttaman kuin Anjaan asti. Irmeliltä ei tiettävästi viety hengen lisäksi mitään muuta.
Laulut ja iskelmät olivat/ovat ihan siellä joidenkin Synti Top 10:ssa. Mm. Partiolaisuus ja Raamattujen päällä seisominenkin likimain. Nilsillä on mielestäni tilannekomiikan tajua!
Sivuja on revitty kyllä, verisin sormin tod. näk!
Mää luulisin, ettei casessa ollut alunperin mitään mysteeriä. Sen enempää kuin oli/on Djatlovin solassakaan, Älä-mene-sinne-vuoren kupeessa 1959.
Revityt ja kadonneet sivut ovat mielestäni myös viite siihen, että osassa niistä oli esi-facemaisia päivityksiä aiemmin tapahtuneista: esim. jonkun, tai joidenkin paikalla käymisistä.
Vaikkei "siellä kukaan käynyt heitä katsomassa, ihan rauhassa tosiaan saivat olla siellä, omissa oloissaan. Todellakaan ei kukaan käynyt. Ei käynyt, ei. Ei, ei ja kolmannen kerran ei! Ja sil läsi puli".
Muuten oli kyllä väkeä kuin Islanti-pipoa.
20612:6561

Et ympärillesi nää
Kuinka korkeat mäellä nousee puut
Ja kaikki valoa hengittää

Isit tärisi. Parittelu ruletti, rapisi. Rättisi
isi äkkää: Rääkkäisi
pirusti. Ol´ loitsu: R.I.P.

User avatar
Queen
Posts: 1646
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Queen » Wed Jan 16, 2019 10:43 am

Niin, tästä voipaperistahan kertoi se perheen poika. Hän ei itsekään muistanut, löysikö paperin hän itse vai hänen veljensä.
Oudolle tuntui, että tuollainen paperi olisi pantu kirjahyllyn koristukseksi. Mitähän muuta todistusaineistoa sieltä hyllystä olisi löytynyt. :D

Eks-EkstroVertti
Posts: 1458
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Sat Jan 19, 2019 2:36 pm

Queen wrote:
Mon Jan 14, 2019 10:52 am

Kaiken huipuksi Nisseä syyllistävien mielestä hän on kivunnut puuhun ja ripustanut sinne niin uimapuvun, pyyhkeen kuin Sepon takinkin, puukosta nyt puhumattakaan. Melkoinen mies! :mrgreen:
^Tämä, kuten tiedetään, pohjautuu "yllätystodistaja " Virpi K:n kertomukseen, jonka mukaan N.G. olisi hänelle avautuessaan viitannut "puiden latvojen suuntaan katsomisen" kannattavuuteen.

N.G:n ko. sanomisen on yleensä tulkittu koskevan kadonneiden tavaroiden piilotuspaikkaa. Mielestäni se voi tarkoittaa jotain vallan muutakin.
Virpin kertomusta ei otettu poliisin taholta vakavasti.
Syinä siihen voivat olla esim. hänen silloinen elämäntilanteensa ja ehkä jotkin häneen liittyvät aiemmat sattumukset (en lähde niitä ruotimaan), jotka kyseenalaistivat Virpin luotettavuuden mahdollisena todistajana.
Kummallista kyllä, ehkä vieläkin epäuskottavampi todistelu osana mosaiikkia nähtiin järkeväksi tuoda oikeuden kuultavaksi.

Lehdistön kirjoittelut lienevät osin "vaikuttaneet" myös eloonjääneen uhrin mielikuviin:
N.G:n puheet esim. "veteen rahaamisesta" ja "kantapäiden jäjistä maassa" voitaneen ehkä olettaa juontaneen juurensa Kansan Uutisissa pari päivää murhien paljastumisen jälkeen julkaistusta uutisesta, jossa mainitaan "paikalla olleen kuin koroilla raavittua maata".

Jää hieman epäselväksi, mitä kaikkea telttapaikalta loppujen lopuksi katosi.
Mielestäni sieltä hävinneille tavaroille on annettu liiaksi painoarvoa, nimenomaan murhien ryöstö-motiivia veikkaillessa. En usko, että tavaroita vietiin tarkoituksena saada niistä jotain "taloudellista" hyötyä, vaan esim. mahdollisesti hävinneen Sepon nahkatakin tarkoitus oli vain peittää omat vereentyneet vaatteet paikalta pakenemisen ajan. Kuten olen aiemminkin pähkäillyt: siitä voisi vetää johtopäätöksiä koskien pakenijan pituutta ja ruumiinrakennetta muutenkin.
Jäiköhän Sepon takki todella kadoksiin. Gösta Lönnbergin muistiinpanoissa on merkintä " nahkatakki korpi etelä" tms. Mitäs se nyt oikein mahtaa meinata?

Aatoksia stimuloimaan suomalaista "poppiprogea" (uudelleen):

https://www.youtube.com/watch?v=G6LiZy6R0D0

Tänään, Heikin päivänä, katkeaa wanhan uskomuksen mukaan keskitalven selkä paukahtaen.
Korviaan höristellen saattaa kuulla myös karhun kääntävän kylkeään talvipesässään ja tiedustelevan: "Joko näkyy päivä?"
20612:6561

Et ympärillesi nää
Kuinka korkeat mäellä nousee puut
Ja kaikki valoa hengittää

Isit tärisi. Parittelu ruletti, rapisi. Rättisi
isi äkkää: Rääkkäisi
pirusti. Ol´ loitsu: R.I.P.

Eks-EkstroVertti
Posts: 1458
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Sat Feb 09, 2019 12:58 pm

^Ihan kotimainen, ei Venäjän karhu. Melko kummalliselta tuntuu se idea, että Hans Assmannin kaltaista olisi Neuvostoliitto käyttänyt jonkinlaisena "agenttina" Suomessa, tai muuallakaan. Tuohon aikaan sellaiseen ei käsittääkseni olisi ollut edes varsinaista tarvetta, kun poliitikkojen välit olivat varsin "avoimet" muutenkin.
Hyvänä esimerkkinä Yrjö Kallisen (aiempi) nimitys puolustusministeriksi.
(Kallisen ajatteluun tutustumista suositan jokaikiselle!).
Kuten olen jo aiemminkin kirjoittanut, näkisin Assmannin mm. jorinoidensa pohjalta pikemminkin supisuomalaisten valtaelimien ehkä lievästi kiristämänä toimijana, eräänlaisena "vain vähän-tekijänä" (aivan kuten hän itsekin asian ilmaisi).
Itse asiassa uskon, että Assmann (tietysti) tunsi asioiden oikean laidan. Toisaalta ajattelen, että Bodomin oikean syyllisen pimitys oli myös NL:n etujen mukaista.

"Meneppäs Hans siitä nyt hieman säätämään hospitaaliin, ei haittaisi vaikka puhelisit vähän levottomia ja muutenkin kiinnityttäisit/keräisit huomiota itseesi siellä"

Mielenkiintoinen, mahdollinen lisä hän toki on tähän kuplettiin.

Jank, jank. :)

Esitän siis (edelleen) vaihtoehtoisiksi syiksi Bodomin murhien selvittämättömyydelle presidentti Urho Kaleva Kekkosen lestadiolaistaustaa ja -yhteyksiä, sekä hänen demokraattisen uudelleenvalitsemisensa varmistamista, taustavaikuttajinaan Suomen poliittinen johto, pieni osa virkamiehistöstä ja Neuvostoliitto (+KGB).

Ennennäkemättömän likainen, ehdokkaiden henkilökohtaisiin ominaisuuksiin lehdistön skandaalijutuilla ulottunut vaalitaistelu vuonna 1956, Paasikivi-Kekkosen linjan horjuminen, oikeistolaiseksi mielletyn Honka-liiton muodostuminen (--->Noottikriisi syksyllä 1961, Olavi Hongan luopuminen ehdokkuudesta).

Murhat eivät (tietenkään) olleet poliittisia, mutta niiden jälkipuinti/metsään meno oli.
Mitäänhän ei tietenkään pystytä todistamaan. Ei, vaikka hyvin epätodennäköisesti luvassa olevissa jatkotutkimuksissa ilmenisi tyynyliinasta (tai teltasta) otetun DNA:n vastaavuus uhrin sukulaiseen.
Periaatteessa Jaffa-pullossa olleiden sormenjälkien vertaaminen ajaisi/olisi ajanut paljon nopeammin saman asian.

Yhteinen ylin nimittäjä murhille, niiden muuttumiselle "mysteeriksi"; tutkijoiden suorittamalle peittelylle, on siis kaikkivoipa ääretön, eli Jumala.
Lisäksi mainittakoon kansakunnan linja ja isänmaan etu.
20612:6561

Et ympärillesi nää
Kuinka korkeat mäellä nousee puut
Ja kaikki valoa hengittää

Isit tärisi. Parittelu ruletti, rapisi. Rättisi
isi äkkää: Rääkkäisi
pirusti. Ol´ loitsu: R.I.P.

Post Reply