Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Vaihtoehdot ratkaistuina pidettyihin rikoksiin ja onnettomuuksiin, salaliittoteoriat

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Postby will » Sun Dec 10, 2017 4:40 am

Eks-EkstroVertti wrote:... Bodomia ei tulla ratkaisemaan julkisoikeudellisesti koskaan; pelkästään täysin subjektiivisen oman arvion mukaan, kukin omana tykönään....

Samaa mieltä: Keskustelu antaa mahdollisuuden pohtia järkyttävää tapahtumaa eri näkökulmista. Faktoja on hyvä ottaa mukaan vaihtoehtoiseenkin pohdintaan, koska muuten keskustelu osin hiipuu mahdottomuuksiin, samalla kun sille varattu tila on vaarassa täyttyä epäoleellisten yksityiskohtien toistamisesta. Niin paljon tarpeellista tietoa puuttuu, että aineistosta tuskin saa mitään testattavaa hypoteesia, saati, että tietoa kertyisi sellaisen viemiseen oikeuteen asti.

Gustafssonin kohdalla tutkinta mahdollisesti yritti koota mosaiikkia ja koppihoitaa mies kertomaan loput, muttei se onnistunut, koska epäiltiin syytöntä. Teltan verijälkiä todella kannattaisi tutkia lisää, mikäli asiaan paneudutaan uudelleen. Alkuperäisten veriryhmä-analyysien tulokset kiinnostaisivat keskustelussa, koska ne arvattavasti ovat olleet osa ongelmanasettelua Gustafssonin tutkintaan ryhdyttäessä.
User avatar
will
 
Posts: 1709
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am

Retkitukku

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Postby monoliitti » Sun Dec 10, 2017 5:07 am

Juridisesti juttu on ohi. Mutta mahdollista on , että ilmaantuisi tietoja jotka viittaisivat johonkin suuntaan.
Vaikka pidän Gustafsonin syllisyyttä epätodennäköisenä. niin on mahdollista ,että hänen ja vaimonsa kuoleman jälkeen tytär paljastaisi syyllisyyden .
monoliitti
 
Posts: 218
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Postby will » Sun Dec 10, 2017 5:53 am

^Tytärtä ei vielä ollut murhien aikaan, eivätkä vanhemmat seurustelleet. Alkuperäistä tietoa ei olisi. Murhista on mahdollisesti käyty tummasävyisiä keskusteluja perheessä joskus vuosien kuluessa, mutta mitä sellaista tyttärellä olisi antaa poliisille, että kertaalleen oikeudessa varsin syyttömältä vaikuttanut mies kuitenkin osoittautuisi olevan tekijä? Gustafssonilta mahdollisesti saatu punainen naistenmallinen rahapussiko, jossa 150 mk vanhaa rahaa, seitsemän valokuvaa ja kuva Paul Ankasta sekä Tuulikki Mäen DNA? Koska hän ei tietäisi DNA:ta pitäisi lisäksi olla kokonaan toisenlainen ja uskottava tarina siitä, miten kaikki meni sekä varmuudeksi jokin tosiasia, jota ei olisi näkynyt julkisuudessa. Tyttären pitäisi olla niin vakuuttunut isänsä syyllisyydestä, että asia todella painaisi häntä.

Saattaisi tulla paineita tyttären suuntaan, kun Gustafssoniakin julkisuudessa syyllistettiin raskaalla tavalla.

Jos tekijätaho ei olisikaan kotimainen, mutta alkuperäinen salaaminen kuitenkin olisi, jutun selviäminen ei tosiasiassa ehkä olisi suomalaisten käsissä lainkaan, olkoonkin, että rikos tapahtui Suomessa, kohdistui sen kansalaisiin ja sitä on tutkittu täällä pitkälle kuudetta vuosikymmentä. Olisi vapaaehtoinen pakko ja selviämiseen tarvittava lisätieto tulisi sylttytehtaalta, milloin olisi tullakseen. Tämä esimerkkinä vaihtoehtoisimmista vaihtoehdoista.
User avatar
will
 
Posts: 1709
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Postby Eks-EkstroVertti » Sun Dec 10, 2017 12:31 pm

^Jos se jotakuta kiinnostaa niin en pidä Gustafssonia syyllisenä mutta mä oletan, että hän tietää tekijän/tekijät varsin hyvin. Mun mielestä todisteiden tuhoaminen "poliisin kehoituksesta" ja Nilsin jorinat antavat niin ilmiselvän vihjeen tiettyyn suuntaan, ettei tosikaan. Mä en usko niiden olevan sattumaa. :|
Avon repus approt, noki peltoon. Oot Lepikon Torppa, supernova.

Et ympärillesi nää
Kuinka korkeat mäellä nousee puut
Ja kaikki valoa hengittää

Isi tärisi. Parittelu ruletti. Rapisi rätisi
Isi äkkää: rääkkäisi
Piri, Sion. No. Isi, R.I.P.
Eks-EkstroVertti
 
Posts: 727
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Postby will » Mon Dec 11, 2017 3:15 am

Puolestani arvelen, että ensin oli kohtalokas sattuma, sitten hämminki ja lopulta tarmokasta toimintaa. Keskusteluissa on todettu poliisin toteuttavan saamiaan käskyjä. Sattuman osapuolista tunnetaan vain teltalle jääneet.
User avatar
will
 
Posts: 1709
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Postby -Uta- » Tue Dec 12, 2017 6:49 pm

Voisi tietysti olla niinkin, että Nils tietäisi tai olisi tunnistanut tekijän oli tapaus sitten sattumaa taikka ei.
Kummassakin tapauksessa vaitiolo olisi ollut ja olisi siten todennäköisesti hänen kannaltaan se parempi vaihtoehto.
-Uta-
 
Posts: 1342
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Postby will » Wed Dec 13, 2017 3:24 pm

^Toki noinkin saattaisi olla käynyt. Tuosta paremmasta vaihtoehdosta on keskusteluissa esitetty myös sellaista variaatiota, että vaikeneminen tosiasiassa olisi juuri se nimenomainen ehdotus, josta ei paranisi kieltäytyä, mikäli haluaisi jatkaa leivän syömistä. Uskoo, ken uskoo. Jutut paranevat, kun etenevät.

Mutta mitä hän olisi nähnyt ja koska, jos näki? Mikäli teltan päälle olisi ajettu moottoripyörällä, kaikkien teltassa olleiden menettäessä tajunsa päähän osuneista iskuista, hänelle tuskin olisi siitä tapahtumasta jäänyt muistikuvaa. Sen sijaan hän voisi muistaa jonkin ajan perästä tapahtunutta teltan liikuttelua ja moottoripyörän viemistä pois sekä läsnä olleiden ääniä ja nähdä teltan aukosta jonkun ihmisen kasvot. Tekijä olisi voinut silloin olla jo kaukana.

Arvelen, että häntä olisi painostettu tunnustamaan olevansa tekijä syksyllä 1960 kaiketi pidetyissä kuulusteluissa ja hän olisi uskonut asian olevan niin, koska tosiasiassa ei muista onnettomuudesta mitään. Todisteiden (ns. olosuhteiden) ollessa vastaan hänet olisi päästetty vapaaksi ja sanottu, että poliisi palaa tähän syyllisyysasiaan, kunhan on löytänyt aseet ja tavarat. Kevään 2004 kuulusteluissa Gustafsson nimittäin vetosi juuri siihen, että hänen syyllisyytensä osoittamiseksi pitäisi aseiden ja tavaroiden olla löytyneet. Näistä hänen aikaisemmista kuulusteluistaan syylliseksi epäiltynä ei tiedetä julkisuudessa juuri mitään. Mysteeriossa asiasta on vain maininta, että syyllisyyttä on kysytty häneltä suoraan ja hän on kiistänyt. Melkoinen juttu, jos syytön mies olisi jätetty löysään hirteen yli 40 vuodeksi, epäilemään olevansa tekijä. Ilmeinen syyttömyys kuitenkin lopulta selvisi DNA:n avulla, ettei hänen enää tarvinnut vedota sipuliin todisteena.
User avatar
will
 
Posts: 1709
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am

Previous

Return to Kiistanalaiset