Orimattilalaisen Mika Varpa'n murha 2006

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Orimattilalaisen Mika Varpa'n murha 2006

Post by -Uta- »

Kadonnut löytyi haudattuna kesämökiltä
Orimattilalaisen opiskelijan Mika Varpan, 28, ruumis löytyi viime viikon tiistaina maahan kaivettuna kesäasunnon läheisyydestä Itä-Suomesta.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000250891.html
IS - 26.6.2007 9:01 | Päivitetty 26.6.2007 12:30

Image
Varpa ja epäilty murhaaja tapasivat toisensa Pukinmäen Essolla Helsingissä. Kohtaamisen jälkeen Varpa oli kadonnut jäljettömiin.

Paikka löydettiin murhasta syylliseksi epäillyn 25-vuotiaan miehen avulla.
Mies on poliisin mukaan tunnustanut surmanneensa Varpan.


IS:n tietojen mukaan murhasta epäilty on SM-tason palloilija.
Joukkueen johto ja pelitoverit järkyttyivät pahoin kuultuaan surmaepäilyistä. 25-vuotiasta kuvailtiin reiluksi ja rennoksi nuorukaiseksi. - En voi missään nimessä uskoa sitä todeksi. Hän on äärettömän mukava, todella kiltinoloinen nuorimies. Olen tuntenut hänet pienestä pitäen. Tämä on kuin salama kirkkaalta taivaalta, eräs pelitoveri parahti.

IS:n tietojen mukaan epäilty vangittiin jo viime kuun lopulla taposta epäiltynä. Itse teon, motiivin ja ruumiin hautaamisen vuoksi rikosnimike on koventunut murhaksi. Poliisi epäilee surman syyksi 100 000 euron rahasummaa, jonka helsinkiläismies oli velkaa Varpalle. Varpa itse oli velkaantunut nettipeleissä ja sijoitustoiminnassa yhteensä jopa 200 000 euroa.

Uhri ja epäilty nettipeliriippuvaisia
Rikoskomisario Ismo Kopra kertoo Helsingin Sanomien nettisivuilla, että uhri ja epäilty olivat pahasti peliriippuvaisia. - ...He pelasivat kaikkia variaatioita, joita netistä löytyy. Etenkin pokeria, Kopra kertoo lehdelle. Helsingin Sanomien mukaan molempien epäilleen pyörittäneen pimeää rahanlainaustoimintaa. Osan Varpa ja epäilty murhaaja ovat lainanneet eteenpäin korkeampaa korkoa vastaan. Kopra kertoo HS:n nettisivuilla, että tapauksen tutkijoille on ollut yllätys se, kuinka paljon uhri ja epäilty ovat viettäneet aikaa nettipelien parissa.

IS:n tietojen mukaan erittäin taitavana vedonlyöjänä tunnettu Varpa matkusti katoamispäivänään 24. lokakuuta Helsinkiin tapaamaan varta vasten 25-vuotiasta, jolle hän oli sijoitusmielessä lainannut suuren summan rahaa. Miehet valitsivat tapaamispaikaksi Pukinmäen Esson. Vain tuntia myöhemmin Varpan puhelin oli mykkä, ja hän oli kadonnut jäljettömiin.
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Orimattilalaisen Mika Varpa'n murha 2006

Post by -Uta- »

Varpan tappaja sai 9,5 vuotta vankeutta
https://www.ess.fi/paikalliset/676156
PÄIJÄT-HÄME 19.11.2007 15:26

Helsinkiläinen 25-vuotias mies tuomittiin tänään orimattilalaisen 28-vuotiaan Mika Varpan taposta.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jesse Jarmonpoika Virtaselle 9,5 vuotta vankeutta.
Hänet passitettiin saman tien kärsimään rangaistustaan. Virtasen on myös korvattava Varpan vanhemmille ja kahdelle sisarukselle yhteensä 40 000 euroa kärsimyksestä sekä 7 000 euroa hautajais- ja oikeudenkäyntikuluista.

Varpa ja Virtanen olivat nettipeliriippuvaisia. Henkirikos tapahtui lokakuussa 2006, kun Varpa tuli Helsinkiin perimään velkoja Virtaselta. Vaadittu lyhennys oli 10 000 euroa, josta Virtasen olisi pitänyt maksaa vähintään puolet. Syntyneen kamppailun lopuksi Virtanen löi Varpaa kahdesti keittiöveitsellä ylävartaloon, mikä aiheutti Varpan kuoleman.

Virtanen kiisti syytteen oikeudessa ja kertoi toimineensa hätävarjelussa. Oikeus katsoi, että Virtanen oli jo saanut tilanteen haltuun ennen tappavia iskuja. Lisäksi Virtanen toimi kylmäverisellä ja harkitulla tavalla ryhtyessään heti hävittämään ruumista ja siivoamaan jälkiä. Virtanen vei uhrinsa ruumiin isossa kangaskassissa pakettiautolla Ristiinaan ja hautasi sen vanhempiensa kesämökin pihalle. Ruumis löytyi vasta kahdeksan kuukautta myöhemmin.
Post Reply