Page 1 of 1

Vantaa ja Hauho 1999 /Olli-Pekka Huohvanainen

Posted: Mon May 07, 2018 1:40 pm
by -Uta-
Huohvanaisen veljeksille yllättävä tuomio
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000204448.html
Julkaistu: 12.9.2000 0:00

Olli-Pekka Huohvanainen. Olli-Pekan kaksi murhasyytettä muuttuivat tuomioksi surman yrityksestä ja pahoinpitelystä, niistä tuomittiin vankeutta 2 vuotta ja 7 kuukautta. Tässä kyseisessä henkirikosten sarjassa kuoli kolme miestä, joista Vantaan Rajakylässä Viestitiellä ammutun kirvesmiehen kuolinhetkestä tuli oikeudenkäynnin visaisin kysymys. Koska oikeus ei ollut varma, oliko uhri vielä hengissä vai jo kuollut Olli Pekan ampuessa, jälkimmäistä laukausta pidettiin vain surman yrityksenä.

Image

Alibissa 8/2000 on Olli-Pekka Huohvanaisen haastattelu otsikolla ”Nyt puhuu kahdesta surmasta syytetty O-P Huohvanainen. Siinä hän kertoo osallisuudestaan Vantaan Viestitien kahakkaan. Haastattelu oli tehty vankilassa ennen oikeudenkäyntiä ja siinä O-P kertoo toimineensa nuoremman veljensä Veli-Matti Huohvanaisen, 31, pakottamana. ”Jos minut tuomitaan henkirikoksesta, niin silloin kyseessä on oikeusmurha”

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... gs.GyWPbkI

"O-P Huohvanainen on veljeksistä lainkuuliaisin, muistaakseni tietotekniikka-alan miehiä. Ulkoisestikin hän on aivan toisen näköinen kuin veljensä", tuomionsa oli siis 2 vuotta ja 7 kuukautta vankeutta. V-M Huohvanainen otti syyn kaikesta itselleen jotta O-P ei joutuisi linnaan, joten hänen tuomionsa kolmesta murhasta oli elinkautinen vankeusrangaistus.

"Huohvanaisten serkku (?), Jukka Petteri Huovinen sai tuosta Viestitien jutusta 4 kk vankeutta törkeästä pahoinpitelystä. Huovinen kuoli 30-vuotiaana ja hänet haudattiin maaliskuussa 2007 Joensuussa."

Huohvanaisen veljekset ovat kotoisin Ilomantsista.


Viestitiellä ja Hauholla saivat surmansa:

”Olle”, Ruotsissa väkivaltajutuista tuomittu ja skiniyhteyksiä omannut Ruotsin kansalainen. Tämä ruotsalaiseksi tunnistettu kolmas uhri oli pakotettu mukaan,

Vantaalainen 1956 syntynyt Harri Eino Juhani Koskinen. Koskinen oli vangittuna mm. muutaman vuoden takaisessa Jack Morren surmajutussa. Huumepiireissä liikkunut Jack Morre löytyi ammuttuna auton tavarasäiliöstä Helsingin Tapulikaupungista.

Lisäksi Viestitien asunnossa surmattiin 1961 syntynyt Taisto Juhani Maijala, jonka ruumis on edelleen kateissa. Ruumis on saattanut olla pakoauton tavaratilassa.


Murha.Info /Huohvanaisen veljekset :
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=2244