Hirsalan piiritystilanne 1994 /Jorma Huohvanainen

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2455
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Hirsalan piiritystilanne 1994 /Jorma Huohvanainen

Post by -Uta- » Mon May 07, 2018 10:35 am

Hirsalan piiritystilanne
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hirsalan_piiritystilanne

Hirfsalan piiritystilanne tapahtui vuonna 1994 Kirkkonummella, kun 27-vuotias Jorma Huohvanainen uhkaili väkivaltaisesti poliisiksi luulemaansa taksikuskia aseella ja linnoittautui sen jälkeen vuokrahuvilaansa. Piiritys kesti yli kaksi vuorokautta. Tänä aikana hän muun muassa sytytti tulipalon ja pakotti rajavartiolaitoksen helikopterin pakkolaskuun ampumalla sitä pohjaan. Mies kuoli, kun kaksi Karhu-ryhmän konstaapelia ampui miestä haulikolla päähän. Vuonna 2007 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi, että poliisin aseenkäyttö oli välttämätöntä.

Image

Murha.Info / Kirjoittaja Doctor Lecter ketjussa Huohvanaisten veljekset / Su Tammi 14, 2018 5:29 pm :

30. marraskuuta Jorma Huohvanainen linnoittautui Ängeslandetin saaren Kirkkonummella ja ryhtyi räiskimään pistoolilla sekä järeällä, suurriistan metsästyksessä käytettävällä kiväärillä. Osansa saivat niin helikopteri, poliisivene, valonheittimet ja jopa poliisit itse.

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.qSykhNk

JH vaati kirjallisen todistuksen siitä, että häntä ei palauteta mielisairaalaan. Siihen ei suostuttu. Sairaalan analyysi JH:sta oli, että hän on erittäin impulsiivinen, paranoidi ja täysin yhteistyökyvytön.

Piiritystilanteessa häntä suostuteltiin hyvällä että pahalla antautumaan sekä tulemaan ulos ja selvittämään asioita. Vaan osapuolten näkemykset olivat sen verran kaukana toisistaan, että neuvottelut eivät johtaneet mihinkään. Analyysi osui oikeaan; JH oli yhteistyökyvytön.

Heiteltyään ulos muutaman ns Molotovin cocktailin, lipsahti niistä yksi lattialle ja sytytti tulipalon. JH ryhtyi ruokkimaan tulta kaikella mikä vain paloi, joutuen lopulta yrittämään pakoa läpi poliisin piirityksen. Panssariautossa olleet poliisit ampuivat aseistautuneen Huohvanaisen heti tämän syöksyttyä rakennuksesta ulos.

Tästä sitten kehkeytykin yhden elinkautistuomion mittainen vääntö eri oikeusasteissa ja eri tuomioistuimissa aina Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen saakka. 13 vuoden jälkeen poliisien toiminnassa ei todettu puutteita eikä epäselvyyksiä.

Kenen etu olisi ollut jos JH olisi jäänyt henkiin? Hänet olisi pelastettu elämälle. Juu, mutta sitten; uudelleen mielisairaalaan "kuntoutumaan" ja kotiutus "vaarattomaksi todettuna" (mutta vailla lääkärien vastuuta), takaisin työelämään tai vaihtoehtoisesti sairaseläkkeelle.

Jos hän olisi päässyt piiritysrenkaasta ulos ja sen jälkeen ampunut jonkun sivullisen, niin taas olisi poliisia syytetty huonosti hoidetusta työstä ja vedottu JH:n paniikkiin, ahdistukseen tai alentuneeseen syyntakeisuuteen.

JH valitsi itse tiensä, mutta korvauksien toivossa sitä omaiset sitten ryhtyivät perkaamaan.
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.qSykhNk

Murha.Info /Huohvanaisen veljekset :
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=2244


Post Reply