Pentti Pennanen surmasi vaimonsa 2005, Pihlajavesi, Keuruu

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 1604
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Pentti Pennanen surmasi vaimonsa 2005, Pihlajavesi, Keuruu

Post by Queen » Mon May 08, 2017 10:00 am

Pihlajavedellä vanhassa terveystalossa asui uusperhe, jonka isä oli Pentti Pennanen. Pariskunnan avioliitto ehti kestää 9 kk ennenkuin Pennanen riisti järkyttävällä tavalla hengen vaimoltaan, kuuden lapsen äidiltä. Lapset olivat 5-22 vuotiaita ja näin he jäivät täysorvoiksi, koska heidän isänsä oli kuollut neljä vuotta ennen äidin uuden suhteen alkamista.
Huhtikuussa 2005 koulusta kotiin palaavia tyttäriä odotti järkyttävä näky: perheen äiti makasi olohuoneessa verilammikossa maton alla.
Pennasen puolustus toi esiin mahdollisuuden, että joku muu olisi käynyt surmaamassa naisen, koska syytetty ei itse muistanut tekoaan.
Oikeus oli toista mieltä. Asunto oli hyvin sokkeloinen, eikä outo ihminen olisi edes välttämättä löytänyt olohuonetta.

Avioparilla oli tapana rukoilla olohuoneessa aamukahvien jälkeen. Näin oli kertonut talon navetassa lehmiä hoitanut maatalouslomittaja. Hän kertoi "rukoiluaikana", aamun navettatöiden jälkeen käyneensä aina kotonaan.
Pennanen oli päässyt ilmeisesti yllättämään vaimonsa täysin. Lihanuijan tapaisella aseella hän oli hakannut uhria päähän useita kertoja. Lyöntien kerrottiin olleen määrätietoisia, kovia, ei mitään hutkimista.

Noin tunti surmatyön jälkeen Pennanen ajoi vaimonsa autolla kolarin 20 km:n päässä kotoaan. Vastaantulleen auton 63-v mieskuljettaja kuoli ja hänen vaimonsa ja tämän sisar loukkaantuivat.
Se jäi toteennäyttämättä, aikoiko Pennanen näin tehdä itsemurhan. Autot eivät ajaneet nokkakolaria, vaan Pennasen auto osui vastaantulevan auton etulyhtyyn ja kylkeen. Oikeus katsoikin, että Pennasella oli hatarat ajotaidot ja huono kunto auton kuljettamiseen. Pennasen todettiin syyllistyneen törkeään liikenteen vaarantamiseen, törkeään kuolemantuottamukseen sekä vaarantuottamukseen.
Pennanen itsekin loukkaantui kolarissa vakavasti. Ensimmäiseen oikeudenistuntoon hän osallistui kuuntelemalla syytteet Hämeenlinnan vankisairaalan sängystä käsin.

Mielentilatutkimuksessa Pentti Pennasen todettiin sairastavan skitsofreniaa ja persoonallisuuden häiriöitä. Mt-tutkimuksen jälkeen hänen toinen jalkansa jouduttiin amputoimaan. Hänet määrättiin tahdonvastaiseen hoitoon Niuvanniemeen.

Pennanen oli diabeteksen vuoksi eläkkeellä. Hän oli muuttanut ensin Helsingistä Ähtäriin ja sieltä sitten Keuruulle. Tuttavilleen hän oli kertonut avoimesti paenneensa huumeongelmia.
Suhde uhrin kanssa oli alkanut, kun tämä oli lähettänyt Pennaselle syntymäpäiväkortin. Pennanen aloitti vierailut naisen luona ja tämä mm. lainaili lukemisesta kovin kiinnostuneelle miehelle kirjoja.
Pariskunta avioitui nopeaan tahtiin ja heidän liittoaan pidettiin yleisesti tuttavapiirissä onnellisena. He itse olivat kertoneet Jumalan saattaneen heidät yhteen ja heidän olevan lahja toisilleen. (Oma huomautukseni: Jälkiviisaana voisi todeta, ettei rouvan olisi kannattanut sitä lahjapakettia avata.)
Pennanen tunsi itsensä avioliitosta huolimatta väsyneeksi, ahdistuneeksi ja hermostuneeksi. Ahdistusta lisäsi hänen mustasukkaisuutensa vaimosta.
Viikkoa ennen surmaa, Pennanen oli yrittänyt riistää itseltään hengen ottamalla insuliinia yliannoksen.

Lähde: Alibi 7/2006


Post Reply