Turku - Ravintolatyöntekijän surma Rokkibaarissa 2005

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5215
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Turku - Ravintolatyöntekijän surma Rokkibaarissa 2005

Post by -Uta- »

Ravintolatyöntekijä surmattiin
yöllä Linnankadun Rokkibaarissa
https://www.ts.fi/uutiset/1074034902
Turun Sanomat 1.4.2005 4:00

Image
Poliisi eristi torstaina Rokkibaarin rikostutkinnan vuoksi. TS/Arto Takala

Työvuorossa ollut ravintolatyöntekijä surmattiin torstain vastaisena yönä Linnankatu 27:ssä sijaitsevassa Rokkibaarissa Turun keskustan tuntumassa. Surmattu henkilö on 38-vuotias turkulainen mies.

Surmateko huomattiin, kun taloyhtiön huoltomies meni sisälle ravintolaan aamukahdeksan aikaan. Poliisi ei tutkinnallisista syistä vielä kerro surmatavasta tai surmavälineestä.

Rikoskomisario Veikko Koirasen mukaan surmaajasta ei ole tietoa. Poliisi ei tiedä, minkä verran baarissa on ollut illan ja yön aikana asiakkaita. Rokkibaarissa ei ollut yöllä muuta henkilökuntaa.

- Surmateko on tehty todennäköisesti puolenyön ja kello kahden välillä, Koiranen arvelee.

Poliisi on eristänyt baarin rikostutkinnan vuoksi. Tekninen tutkinta kestää todennäköisesti perjantaille saakka. Paikka on suljettuna mahdollisesti useita päiviä.

- Toivomme kaikkien keskiviikkoiltana ja torstain vastaisena yönä Rokkibaarissa asioineiden ottavan poliisiin yhteyttä lisävihjeiden saamiseksi.

Torstaipäivän aikana poliisi kuuli ravintolan henkilökuntaa. Asiakkailta tai mahdollisilta silminnäkijöiltä ei ole vielä tullut tutkimusta edistäviä vihjeitä. Koska surmateko on todennäköisimmin tapahtunut ravintolan aukioloaikana, Koiranen uskoo, että surmaajan jäljille päästään pian.

- Asiakkaiden ja ohikulkijoiden antamilla vihjeillä on varmasti suuri merkitys tutkinnan edistymisessä, Koiranen vetoaa.

Vihjeistä voi ilmoittaa Turun poliisille numeroon (02) 2815 150.
User avatar
-Uta-
Posts: 5215
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku - Ravintolatyöntekijän surma Rokkibaarissa 2005

Post by -Uta- »

Turkulaisen Rokkibaarin työntekijän
taposta yli 10 vuotta vankeutta
https://www.ts.fi/uutiset/1074089393
Turun Sanomat 20.12.2005 3:05

Turkulaisen Rokkibaarin työntekijän tappanut mies sai kymmenen vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Turun käräjäoikeus tuomitsi Muajad Abdul Nabi Aziz Al-Khalidin , 23, taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Mielentilatutkimuksen mukaan Al-Khalidi toimi täydessä ymmärryksessä. Rangaistusta kovensi hänen aiempi samantyyppinen rikollisuutensa. Hänet on tuomittu viime vuosina useista ryöstöistä.

Ryöstökumppani Roope Joe Jeremias Bergman , 19, tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomioon sisältyi myös pizzeriaan tehty varkaus. Hänellä oli ennen tätä puhdas rikosrekisteri.

Al-Khalidi velvoitettiin maksamaan uhrin läheisille korvauksia henkisestä kärsimyksestä: äidille ja isälle 3 000 euroa kummallekin, veljelle 1 000 euroa ja tyttöystävälle 3 000 euroa.

Turun Linnankadulla sijaitsevan Rokkibaarin miesmyyjä puukotettiin viime maaliskuussa. 38-vuotias uhri tunnettiin etenkin muusikkopiireissä. Hän soitti Juliet Jones -bändissä.

Surmatyö tehtiin vähän ennen sulkemisaikaa. Al-Khalidi ja Bergman olivat illan viimeiset asiakkaat, ja myyjä oli ainoa työntekijä.

Tuomitut viettivät ennen baariin tuloa iltaa Pansiossa. He nauttivat lääkkeitä ja alkoholia.

Baarissa Al-Khalidi hermostui, kun työntekijä ei suostunut myymään lisää olutta. Hän irrotti vessasta metalliputken, ja löi sillä uhria päähän useita kertoja.

Myöhemmin hän iski miestä puukolla kaulaan. Mies menehtyi nopeasti vammoihinsa.

Samaan aikaan kun Al-Khalidi pahoinpiteli myyjää, Bergman etsi baarista rahaa ja muuta varastettavaa omaisuutta. Miehet veivät mukanaan mm. 1 400 euroa, juomia ja dvd-soittimen.

Myyjä löydettiin baarista kuolleena seuraavana aamuna.

Image
Kitaraa Sharoneesissa soitti Esa "Kani" Rosenqvist. Hän menehtyi väkivaltaisesti työpaikallaan keväällä 2005.
Loppuakoinaan mies soitti Juliet Jonesissa, joka oli Juliet Jonesin Sydämen Eeron päivitetty versio samasta aiheesta.
Post Reply