Pirkko Ryhäsen, 16v. surma Kumpulassa 5.3.1963

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Pirkko Ryhäsen, 16v. surma Kumpulassa 5.3.1963

Post by matlockb » Sun Aug 10, 2014 5:51 pm

Pirkko Inkeri Ryhänen syntyi viisilapsiseksi kasvaneeseen perheeseen Iisalmessa 14. huhtikuuta v. 1946, hän kuoli julmalla tavalla, puukotuksessa saamiinsa vammoihin Marian sairaalassa, jonne hänet ambulanssilla rikospaikalta vaikeasti loukkaantuneena toimitettiin.

Ryhänen oli palaamassa kotiin iltakoulusta kun tuntematon surmaaja iski ja löi terä-aseella Ryhästä kuolettavasti useita kertoja myöhään illalla 5. maaliskuuta v. 1963. Ryhäsen poikaystävä löysi naisen vaikeasti loukkaantuneena ja hälytti apua, mutta Pirkko Ryhänen kuoli Marian sairaalassa vielä samana iltana toipumatta niin hyvin että olisi osannut antaa tekijästä mitään mainittavia tietoja.

Pirkko Ryhäsen taposta tuomittiin Helsingin raastuvanoikeudessa (nykyinen käräjäoikeus) ja hovioikeudessa pitkän rikoshistorian omannut 39-vuotias Torsti Ossian Koskinen 12,5 vuodeksi vankeuteen, hän kiisti loppuun asti surmanneensa Ryhäsen. Koskinen istui tuomiosta 7,5 vuotta, kunnes hänet vapautettiin joulukuussa 1970 erään tinnerinhaistelijan, alkoholistin nimeltä Pekka Tapio Lappalainen, tunnustettua Ryhäsen surman, Lappalainen oli hentorakenteinen mies eikä hän vastannut silminnäkijän kuvausta tekijästä, lisäksi hän oli ja surman teko-aikaan 16-vuotias mutta jo pitkälle laitostunut ja päihteiden väärinkäyttäjä.

Kun Torsti Ossian Koskisen tuomio oli purettu, nostettiin teon tunnustanutta Lappalaista vastaan syyte Pirkko Ryhäsen taposta.
Lopulta Lappalainen kuitenkin perui tunnustuksensa, häntä avusti asianajaja Aleksander Schichman (Alexander Erik). Oikeus hylkäsi Lappalaisen saaman syytteen, eikä Pirkko Ryhäsen surmaa ole saatu virallisesti selvitettyä, teko on myös tappona vanhentunut vuonna 1983.
Torsti Ossian Koskinen (1924-1987) sai suuret "koppikorvaukset" mutta rahat menivät hyvin nopeasti kurkusta alas ja Koskinen jatkoi rikollista uraansa joutuen vielä myöhemminkin vankilaan vaikka hän ehti elää syyttömäksi oikeuden silmissä todettuna vapaalla jalalla noin 17 vuotta, kunnes elämäntavat uuvuttivat ja Torsti Ossian Koskinen kuoli joko oikeusmurhan uhrina tai vei salaisuuden hautaan kuollessaan 63-vuotiaana vuonna 1987.

Ei vanhene koskaan-sarja on katsottavissa YouTubessa kolmessa erässä, yhden jakson pituus on noin 10 minuuttia ja kuten suurin osa meistä tietäneekin, ohjelman juonsi legendaarinen elokuvaohjaaja, näyttelijä, professori Åke Lindman (1928-2009).

Ei vanhene koskaan:

Erehdys, osa 1: https://www.youtube.com/watch?v=tUgpAcvypRo
Erehdys, osa 2: https://www.youtube.com/watch?v=ui1aOeAfDhw
Erehdys, osa 3: https://www.youtube.com/watch?v=-Sti_Dd1DAg

EDIT: Siitäkin huolimatta että Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio (s. 1957) on tuomittu useista törkeistä virkarikoksista (vailla lainvoimaa) ja toisessa osiossa syytettynä useista törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä virkarikoksista, ei hänen edeltäjäänsä Torsti Koskista tule sekoittaa tässä aiheessa "esiintyvään" Torsti Koskiseen, miehillä vain oli sattumalta samat nimet.


User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Pirkko Ryhäsen henkirikos Kumpulassa v. 1963

Post by matlockb » Sun Aug 10, 2014 5:57 pm

Syytön mies istui 7,5 vuotta vankilassa - kuka surmasi teinitytön Helsingin Kumpulassa?

Image
Poliisit tutkivat lumihangesta löytyneitä epäilyttäviä jälkiä. Lehtikuva / Erkki Laitila

Julkaistu: 10.8.2014 16:21

Syytön mies istui vuosia vankilassa teinitytön surmasta. Tapausta ei ole vieläkään selvitetty.

Helsingin Kumpulassa vuonna 1963 tapahtuneen 16-vuotiaan koululaisen Pirkko Inkeri Ryhäsen surma on täysin poikkeuksellinen Suomen olosuhteissa.

Tapauksen tekee erikoiseksi se, että Ryhäsen tahallisesta taposta tuomittu Torsti Ossian Koskinen ehti istua vankilassa 7,5 vuotta, kunnes hänet vapautettiin. Hänet todettiin syyttömäksi, ja Koskisen tuomio purettiin, mikä on äärimmäisen harvinaista Suomessa.
Juttu jatkuu alla..

User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Pirkko Ryhäsen henkirikos Kumpulassa v. 1963

Post by matlockb » Sun Aug 10, 2014 6:02 pm

Jatkoa..
Kaikki alkoi maaliskuun 5. päivänä vuonna 1963. Vastoin tapojaan Pirkko Ryhänen lähti tavallista aiemmin iltakoulusta pois. Hänen tarkoituksenaan oli mennä Käpylään asunnolleen. Yleensä nuorta tyttöä oli saattamassa tämän poikaystävä, mutta nyt hän ei ehtinyt ajoissa paikalle.

Ryhänen oikaisi Kumpulassa sijaitsevan pimeän ja metsäisen Jyrängöntien läpi. Ryhänen oli aiemmin lähettänyt äidilleen kirjeen, jossa hän sanoi pelkäävänsä Jyrängöntietä, koska siellä ei ollut katulamppuja.

- Hänellä oli ehkä aavistus, että jotain voi tapahtua, Pirkko Ryhäsen veli Mikko Ryhänen kertoo Ilta-Sanomille yli 50 vuoden takaisista tapahtumista.
Juttu jatkuu alla..

User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Pirkko Ryhäsen henkirikos Kumpulassa v. 1963

Post by matlockb » Sun Aug 10, 2014 6:09 pm

Jatkoa..
Image
Pirkko Inkeri Ryhänen surmattiin Helsingin Kumpulassa maaliskuussa 1963. Ryhänen poseeraa vuotta aiemmin otetussa rippikuvassa.
Juttu jatkuu alla..
Last edited by matlockb on Sun Aug 10, 2014 6:10 pm, edited 1 time in total.

User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Pirkko Ryhäsen henkirikos Kumpulassa v. 1963

Post by matlockb » Sun Aug 10, 2014 6:09 pm

Jatkoa..
Poikaystävä
löysi uhrin


Kun kello oli noin 21.15, Jyrängöntieltä kuultiin naisen huuto. Se alkoi kimeänä, särkyi välillä ja jatkui sitten matalana. Pirkko Ryhästä oli puukotettu kehoon 20 kertaa. Uhrin löysi hänen poikaystävänsä, joka oli tullut tyttöystäväänsä vastaan.

- Jos hän (Pirkko) olisi lähtenyt vähän myöhemmin koulusta, niin silloin hän (poikaystävä) olisi ehtinyt tulla ajoissa vastaan. En tiedä, miten siinä olisi sitten käynyt, jos he olisivat olleet kahdestaan, Mikko Ryhänen toteaa.

Pirkko Ryhänen oli vakavasti loukkaantunut, ja hänet kiidätettiin Marian sairaalaan. Vajaan tunnin kuluttua puukotuksesta hän menehtyi poikaystävänsä käsivarsille.

- Suruvalitteluja tuli meille ympäri Suomea, Mikko Ryhänen sanoo.

KUVA: Lehtikuva / Erkki Laitila
Image
Poikaystävä löysi Pirkko Ryhäsen. Pirkko kiidätettiin sairaalaan, mutta hän kuoli.

Koskinen ei
muistanut mitään


Nopeasti surman jälkeen teosta epäiltiin 39-vuotiasta kirvesmiestä Torsti Ossian Koskista, joka oli ehdonalaisessa vapaudessa ollut pakkolaitosvanki. Koskinen oli syyllistynyt aiemmin muun muassa murtoihin, ryöstöön ja teräaseella uhkaamiseen.

Tovi ennen Pirkko Ryhäsen surmaa Koskinen otti yhteen kolmen nuoren miehen kanssa vain 300 metrin päästä Pirkko Ryhäsen surmapaikasta. Miehet uhkasivat Koskisen tyttöystävää. Koskinen löi yhtä miestä leipäveitsellä kasvoihin, minkä jälkeen säikähtäneet miehet lähtivät pakoon.

Koskinen lähti tämän jälkeen yksin liikkeelle. Hän oli ryypännyt useita päiviä putkeen ja ei muistanut leipäveitsiepisodin jälkeisestä vajaasta tunnista mitään. Tuona aikana Pirkko Ryhänen sai siis surmansa.

Poliisin mukaan humalassa ollut Koskinen luuli pimeässä liikkunutta Pirkko Ryhästä yhdeksi juuri Koskisen tyttöystävää ahdistelleeksi mieheksi. Poliisin mukaan Koskinen siis puukotti Ryhäsen erehdyksessä kostona tyttöystävänsä ahdistelusta.

Image
Ilta-Sanomat seurasi tapausta tarkasti.

Kiisti koko
ajan syyllisyytensä


Helsingin silloinen raastuvanoikeus oli poliisin kanssa samaa mieltä. Se tuomitsi Koskisen 12 vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi kuritushuoneeseen. Hovioikeus totesi samoin, ja korkein oikeus ei antanut juttuun muutoksenhakulupaa.

Koskinen kiisti koko ajan syyllisyytensä henkirikokseen. Esimerkiksi oletetusta surma-aseesta puukosta ei löytynyt Koskisen sormenjälkiä.

Torsti Koskinen vannoi syyttömyyttään myös vankila-aikanaan. Hänen puolestaan tehtiin useita esityksiä uusien tutkimusten avaamiseksi, mutta turhaan.

Koskisen tilanne kuitenkin parani, kun poliisi kiinnostui eräästä tinnerinhaistelijamiehestä, joka istui rikostuomiota vankilassa. Hän nimittäin tunnusti sellikaverilleen omantunnontuskissaan surmanneensa Pirkko Ryhäsen.

KUVA: Lasse Holmström
Image
Torsti Ossian Koskista syytettiin Pirkko Ryhäsen tahallisesta taposta Helsingin raastuvanoikeudessa 1963. Koskinen kiisti koko ajan syyllisyytensä.

Uusintatutkimukset
käynnistyivät


Uusintatutkimukset käynnistyivät vuonna 1970. Poliisin mielestä tinnerinhaistelijan tunnustus oli riittävä. Mies määritti tapahtumapaikan, pakoreitin ja surma-aseen löytöpaikan yllättävän hyvin. Eduskunnan silloinen oikeusasiamies Risto Leskinen tuli vakuuttuneeksi Koskisen syyttömyydestä.

Leskinen ajoi Koskisen tuomionpurkua korkeimmassa oikeudessa. Korkein oikeus palautti jutun takaisin raastuvanoikeuteen, joka oli aiemmin katsonut Koskisen syyllistyneen tappoon. 7,5 vuoden vankilaolon jälkeen Koskinen vapautettiin syyttömänä vuoden 1970 joulukuussa. Valtio tuomittiin maksamaan Koskiselle 93290 silloista Suomen markkaa.

- Nyt on monen vuoden työn ja yritysten jälkeen saatu selvitys siitä, että hän ei ole ollutkaan syyllinen tuohon tekoon, tyytyväinen eduskunnan oikeusasiamies Leskinen sanoi Yleisradion haastattelussa Koskisen vapautumisen jälkeen.

Koskinen oli itse vapautumisensa jälkeen luonnollisesti onnellinen.

- Viettämäni vuodet vankilassa ovat muuttaneet koko elämäni. Olen kokenut melkoisia asennemuutoksia ja ihmissuhteeni ovat tulleet lämpimämmiksi, Koskinen sanoi Helsingin Sanomille vapautumisensa jälkeen.

KUVA: Jarmo Matilainen
Image
Torsti Ossian Koskinen vapautui 7,5 vuoden vankeusoloaikansa jälkeen joulukuussa 1970. Hänet todettiin syyttömäksi.

Tinnerinhaistelijakin
todettiin syyttömäksi


Tämän jälkeen alkoi uusi oikeudenkäynti surman tunnustanutta miestä vastaan. Puolustuksen mukaan tekoaikana 16-vuotias nuorukainen oli kuitenkin pahasti tinnerisoitunut. Lääkärilausuntojenkin mukaan mies oli kärsinyt pahoista harhoista ja niiden vallitessa myös tunnustanut tapon. Puolustuksen mukaan miehen tunnustus oli siis perätön.

Raastuvanoikeus totesi vuonna 1971, että mies oli syytön tapahtuneeseen. Hovioikeus oli samaa mieltä vuotta myöhemmin. Näyttöä Pirkko Ryhäsen surmasta ei ollut.

Korkean tason poliisipäällikkötyöryhmä yritti selvittää sekavaa surmajuttua vielä tämän jälkeen. Tämäkään kokoonpano ei onnistunut selvittämään surmaa.

Tekijä on yhä siis virallisesti selvittämättä. Asiaa ei edes tutkita Helsingin poliisissa. Pirkko Ryhäsen surma on mysteeri.

Koskinen joutui
takaisin vankilaan


Torsti Ossian Koskinen ei päässyt koskaan kuitenkaan eroon maineestaan. Hän tuhlasi valtiolta saamansa rahat nopeasti. Koskinen meni naimisiin ja perusti perheen, mutta tie vei takaisin vankilaan.

Hän yritti jopa saada pienen tyttärensä vankilaan, koska äiti ei sairautensa takia pystynyt hoitamaan lastaan.

- En näe mitään syytä, miksi en saisi lasta mukaani vankilaan, Koskinen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa vuoden 1977 lokakuussa.

Toisin kävi. Vankilaviranomaiset eivät lämmenneet Koskisen ajatukselle. Hän menehtyi 1980-luvun lopulla.

Lähteet: Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien arkisto, Yleisradio, Hannes Markkula: Suomalainen murha 1953–1990, Risto Juhani: Torsti Ossian Koskinen syyllinen - syytön.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 05051.html
Äiti oli sairaalassa synnyttämässä - kuuli tyttärensä surmasta radiosta

Image
Pirkko Inkeri Ryhänen rippikuvassa vuotta ennen surmaa.

Julkaistu: 10.8.2014 16:25

Mukava tyttö, "äitihahmo", hyväoppinen, vilkas, toimeentuleva ja sosiaalinen ihminen. Näin IS:n haastattelemat Pirkko Ryhäsen pikkuveljet Mikko, Seppo ja Pekka kuvailevat surmattua isosiskoaan.

Surmasta on yli 50 vuotta, mutta veljet eivät voi vieläkään ymmärtää tapahtunutta.

Mikko Ryhänen kuuli vuorokauden sisällä ensin ilouutisen. Sen jälkeen tuli suru-uutinen.

- Ensin syntyi Jaana-sisko, ja sen jälkeen isosisko tapettiin. Ei siinä ollut kuin päivä väliä, Mikko Ryhänen kertoo.

Pirkon surma oli äärimmäisen raskas asia hänen vanhemmilleen, erityisesti äidille. Äiti oli vielä sairaalassa Jaana-tyttären synnytyksen jälkeen, kun hän kuuli radiosta, että nuori tyttö oli saanut surmassa Helsingin Kumpulassa.

- Hänelle sanottiin aluksi sairaalassa, ettei se ole hänen tyttärensä. Äiti aavisti kuitenkin aika nopeasti, että oli se (surmattu lapsi) hän (Pirkko), sillä ei kahta samannimistä voinut olla. Tämän lisäksi iät ja muut tiedot täsmäsivät, Mikko Ryhänen toteaa.

"Eihän tässä
ole mitään järkeä"


Myös Seppo ja Pekka järkyttyivät isosiskonsa surmasta.

- Olin koulussa, kun näin, että poliisi tuli (koulun lähellä sijainneeseen kotiin Iisalmelle). Ajattelin heti, että jotain on tapahtunut. Olin koulupäivän loppuun, ja kotona minulle kerrottiin, mitä oli tapahtunut, Seppo Ryhänen muistelee.

- Olihan se kova järkytys, Pekka Ryhänen sanoo.

Mikko Ryhänen ei voi edelleenkään vuosikymmenien jälkeen ymmärtää tapahtunutta. Hän on virkakoneistoa ja tutkijoita kohtaan epäuskoinen. Hän ei ole antanut tapahtunutta anteeksi.

- Eihän tässä ole mitään järkeä. Ensin joku tuomitaan ja sitten vapautetaan. Ja sitten jätetään arvailujen varaan, oliko se vai eikö se ollut. Eihän virkakoneisto voinut Koskista uudelleen tuomita sen jälkeen, kun toinen mies oli perunut tunnustuksensa. Sehän olisi ollut jo niin kova kolhaus oikeuden arvolle, Mikko Ryhänen toteaa.

Seppo Ryhänen on kaiken tämän jälkeen kuitenkin sitä mieltä, että oikea mies istui tuomion.

- Vähän semmoinen käsitys minulla on, että oikea mies siellä istui, Seppo Ryhänen sanoo.

Niko Ranta
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 07059.html
"Tämä on äärimmäisen poikkeuksellinen henkirikos Suomessa"

Image
Professori Matti Tolvanen ei tiedä toista vastaavaa tapausta. Seppo Kärki

Julkaistu: 10.8.2014 16:26

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen kuvailee Pirkko Ryhäsen surmajuttua täysin ainutlaatuiseksi Suomessa.

- Tämä on äärimmäisen poikkeuksellinen henkirikostapaus Suomessa. Ennen kuin tunnustaja (toinen mies) voitiin asettaa syytteeseen, Torstin (Koskinen) tuomio täytyi purkaa. Sitten olikin oma riskinsä, ettei näyttö riittäisi tätä tunnustajaa kohtaan. Ja näin kävi. Surmasta ei ole vielä yli 50 vuodenkaan jälkeen tuomittu ketään. En tiedä toista vastaavaa tapausta, Tolvanen sanoo.

Tolvanen pitää mahdollisena, että vastaava voi toistua Suomessa. Suomessa on useita selvittämättömiä henkirikoksia.

- Samoilla säännöillä mennään yhä. Uutta epäiltyä ei voida asettaa syytteeseen ennen kuin entinen vanki on vapautettu, ellei kyseessä ole mahdollisesti kaksi henkirikoksen tekijää. Mutta tässä Pirkko Ryhäsen tapauksessa oli selvää, että oli vain yksi tekijä, Tolvanen tähdentää.

Niko Ranta
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... pos=ok-nln

User avatar
Liehuva Liekinvarsi
Posts: 136
Joined: Sun Jun 29, 2014 11:59 am

Re: Pirkko Ryhäsen, 16v. surma Kumpulassa 5.3.1963

Post by Liehuva Liekinvarsi » Mon Aug 11, 2014 12:13 pm

Rikostutkija uskoo että Koskinen oli syyllinen ja väärä mies vapautettiin.
Suomen oudoin surmamysteeri hämmentää - rikosetsivä: Väärä mies vapautettiin

Image
Entinen rikosetsivä Kalevi Tuulenmäki selailee ns. ritsivihkojaan eli rikospaikkamuistiinpanoja kotinsa sisäpihalla. Jussi Helttunen

Julkaistu: 11.8.2014 9:27

IS raportoi viikonlopun lehdessä laajasti vuonna 1963 Helsingin Kumpulassa tapahtuneesta poikkeuksellisesta teinitytön surmasta. Tapausta aikoinaan tutkinut rikosetsivä Kalevi Tuulenmäki kertoo nyt, mitä hänen mielestään oikeasti tapahtui.

16-vuotias Pirkko Inkeri Ryhänen surmattiin 5. maaliskuuta vuonna 1963 Helsingin Kumpulassa kesken kotimatkan.

Tapauksen teki erikoiseksi se, että Ryhäsen tahallisesta taposta tuomittu Torsti Ossian Koskinen ehti istua vankilassa 7,5 vuotta, kunnes hänet vapautettiin.

Koskinen todettiin syyttömäksi, ja hänen tuomionsa purettiin, mikä on äärimmäisen harvinaista Suomessa.

Koskinen vapautettiin, koska eräs vankeustuomiota istunut mies kertoi omantunnon tuskissaan sellitoverilleen surmanneensa Ryhäsen. Poliisi aloitti uudet tutkimukset, ja tunnustuksen tehnyttä miestä vastaan aloitettiin oikeudenkäynti. Hän perui kuitenkin myöhemmin tunnustuksensa, ja oikeus totesi hänet syyttömäksi vuonna 1971.

Näyttöä 16-vuotiaan Pirkko Ryhäsen surmasta ei ollut. Surma on siis mysteeri.

Helsingin rikospoliisin niin sanotussa murharyhmässä Ryhäsen surmaa tutkinut rikosetsivä Kalevi Tuulenmäki ei voi vielä vuosikymmenien jälkeenkään uskoa oikeuden tekemää päätöstä.

-Olen edelleen sitä mieltä, että oikeus teki erittäin kummallisen päätöksen, kun se laski Koskisen vapaaksi. Eikö todella voitu tarkistaa sen (surman tunnustaneen miehen) tuntomerkkejä ennen kuin Koskinen vapautettiin? Miehen kertomukset ja tuntomerkit eivät nimittäin pitäneet yhtään paikkaansa, nyt 79-vuotias Tuulenmäki sanoo IS:lle.

Tuulenmäki hämmästelee, ettei häntä sekä poliisikollegaa pyydetty ollenkaan poliisikuulusteluihin tai oikeuteen siinä vaiheessa, kun surman tunnustanutta miestä epäiltiin henkirikoksesta.

Tapahtuma-aikaan 28-vuotias Tuulenmäki oli päivystysvuorossa ja kuuli henkirikoksesta ensimmäisenä. Hän meni kollegojensa kanssa nopeasti tapahtumapaikalle.

Kaiken näkemänsä perusteella hän on edelleen vakuuttunut siitä, että oikea syyllinen olikin Koskinen.

Lue Tuulenmäen koko haastattelu päivän Ilta-Sanomista täältä.

Image
Pirkko Ryhäsen rippikuva.

Niko Ranta
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 92081.html

User avatar
härkä
Posts: 5920
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Pirkko Ryhäsen, 16v. surma Kumpulassa 5.3.1963

Post by härkä » Fri May 01, 2015 9:41 pm

Viime viikonlopun IS:ssä oli urhellupuolella juttu helsinkiläisen Bewen kaukalopallojoukkueesta.
Sen harjoituksesta Oulunkylän hallissa.

Kalevi Tuulenmäki oli jutussa Bewen paita päällä. Numero 80. Hän täyttää sen nyt kesällä.
Jutussa Kalevi otti Ryhäsen esille ja uskoo siinä edelleen Koskisen olleen tekijä.
Kalevi on kotoisin Pankakoskelta itärajan tuntumasta. Ollut kloppina sotilaspoika.
Osallistunut dosenttien , eiku desanttien jahtiinkiin. :mrgreen: Ainakin pari oli jutun mukaan jäljitetty.
Kaksi riittäisi nykyään minullekin. :D
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply