Eevi Peltosen henkirikos Helsingin Rajasaaressa, 1991

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Eevi Peltosen henkirikos Helsingin Rajasaaressa, 1991

Post by Harriet » Mon Jun 02, 2014 11:42 pm

Legendaarisesta rikoksesta tämän jutun osalta tuskin voidaan puhua, sillä tapaus on saanut vain vähän huomiota

51 vuotiaan Eevi Peltosen ruumis löytyi helsingin Rajasaaresta, v 1991 hänet oli kuristettu kuoliaaksi ja hänen ylävartalonsa oli riisuttu alastomaksi.
Rikos on yhä selvittämättä.

Kuvassa uhri

Image

Helsingin Rajasaaressa oli aikoinaan vedenpuhdistuslaitoksen pumpparakennys, jonka ovi oli jäänyt vuosiksi auki.
Eräs pariskunta oli sunnuntaikävelyllä helmikuun 10. Päivänä, auto ohitti heidät niin läheltä että heidän täytyi vetäytyä aivan pumppurakennuksen viereen. Vanha aviopari kurkisti ovesta sisään ja huoneen lattialla lojui naisen jäätynyt ruumis. Naisen ruumis oli kuin syväjäädytetty, oli selvää että kuolema oli tapahtunut löytöpäivää aikaisemmin. Ruumin vieressä olivat naisen vaatteet, ostoslaukku, sen sisällä olevat rahat ja muu omaisuus. Laukussa oli myös pieni punainen olkalaukku. Uhrin vaatetukseen kuului kirkkaanpunainen pystykaulusulsteri, musta huivi ja mustat kiiltonahkasaappaat. Muita asusteita olivat punainen neulepusero, tumma puolihame ja keltaiset collegehousut. Lisäksi naisella oli punavalkoraidallinen myssy.

Uhri, Eevi Peltonen asui aivan lähellä osoitteessa Rajasaarentie 5. Ammatiltaan hän oli siivoja, hän oli pidetty työkaveri.
Tykavereiden mukaan hän harrasti senssipuheluiden kuuntelua ja soitti niitä työpaikalta, eli etsi siis seuraa. Hän oli puhelias, hänen äidinkieli oli ruotsi ja hän puhui suomea hieman ruotsinvoittoisesti. Peltosen kuolinaikaa ei pystytty jäätymisen takia tarkkaan määrittelemään. Poliisin mukaan oli mahdollista että tekoon liittyi lavastusta, raiskausta ei tapahtunut, vaikka uhrin vaatteita oli riisuttu.
Epäiltiin sitäkin että tapaukseen liittyi vahinko. Hän on saanut surmansa muualla ja hänet kuljetettiin ehkä autolla pumppurakennukseen. (Kuristettiin vahingossa? Outo teoria /H)

Ilmeisesti joku asia painoi Peltosta, hän oli viime aikoina pysytellyt paljon omissa oloissaan. Töissä hän kävi viimeisen kerran tammikuun 23. Päivänä. Suraavana päivänä hän matkusti sukulaisiin Karjaalle, josta palasi 27. tammikuuta. Seuraava havainto hänestä oli 30 tammikuuta jolloin hän ilmaantui ystävättärensä luokse Munkkivuoreen. Ystävättären mukaan Peltonen oli silloin 'täysin poissa tolaltaan', mutta hän ei ollut selitellyt mistä tämä johtui. Viimeinen havainto hänestä oli 3 helmikuuta, 1991, jolloin hän asioi Mechelinkatu 51:ssa olevassa kioskissa.

Tiedetään että Peltosella oli tapana käydä iltapäivätansseissa ravintolassa: hänellä oli 3 suosikkipaikkaa: Maestro, Paasiravintola ja Jortsukellari. Kesällä hän kävi laulamassa Soutustadionin yhteislaulutilaisuuksissa. Eevi ei varsinaisesti käyttänyt alkoholia, tansseissa hän saattoi maistella lasillisen viiniä. Ruumiinavauksessa ei löytynyt jälkeäkään alkoholista, lääkkeistä tai huumeista. Hän ei myöskään polttanut tupakkaa.

Poliisi on tavoittanut henkilöitä, joiden kanssa Peltonen keskusteli senssipuhelimessa. Nämä ovat tuttavuuksia useamman vuoden takaa.
Poliisi sai hyvin niukasti vihjeitä tapaukseen liittyen, Peltosen tapaus esiteltiin Poliisi-Tv:ssä ja se poiki vain yhden soiton.

Peltosta tuntevilla ihmisillä ei ollut sellaista tietoa joka olisi edistanyt tutkintaa.
Alueen baareihin, kahviloihin ja porraskäytäviin jaettiin tiedotteita, mutta tulos oli varsin laiha.
Näin ollen ratkaisevaa vihjettä ei tullut. Ihmiset usein myös vähettelevät tietojaan asioista.


Suomessa on yli 200 selvittämätöntä henkirikosta.

Lähde Alibi 6/2014

Peltosen koti oli ilmeisesti ollut siistissä kunnossa- näin jossain uutisoitiin-'ei kamppailun jälkiä tms, hän on siis kuollut muualla. Infon tietojen mukaan kotona oli käynyt viimeksi 30 tammikuuta. Näin poliisi päätteli sanomalehdistä tms
Hän kuitenkin asui löytöpaikan lähistöllä, joten voidaan olettaa että tekijäkin asui lähellä. Kioskin havainto on 'varma', oliko joku tuttu henkilö tavannut hänet. Eli jos hän ei ole käynyt kotona 30.01 jälkeen, niin hän oli jonkun (kenen?) luona. Jos kioskihavainto on väärä, niin luultavasti hänen kuoleman ajankohta oli juuri silloin. Kun tämä pumppurakennus oli ilmeisesti tekijälle tuttu - hän tiesi että kyseessä hylätty rakennus, jonne voi ruumiin piilottaa, eikä sitä heti sieltä löydetä- niin voidaan otaksua, että paikallinen henkilö kyseessä.

Ystävättären luona käynti vaikuttaa omituiselta:'oli poissa tolalta, mutta ei sanonut miksi.' Ei vaikuta oikein uskottavalta. Kai nyt ystävättärelle kerrotaan jos joku asia vaivaa. Luulen että ystävätär ei ole kertonut koko totuutta tässä.
Peltosta ilmeisesti ei ilmoitettu missään vaiheessa kadonneeksi, kyseessä taisi olla yksineläjä, ei perhettä/lapsia. Ei ainakaan mitään tiivistä yhteydenpitoa ole ollut.
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8


Post Reply