Puukotus Keravan torilla vuonna 19XX

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
User avatar
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Puukotus Keravan torilla vuonna 19XX

Post by Tottijärven Tolppa » Sat Nov 26, 2011 9:39 am

Puukotus Keravan torilla vuonna 19xx
Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Helmi 08, 2010 6:07 am

Koska sivustolla ei ole kyselyt & utelut - palstaa, niin kohdistan kyselyn eräästä juomasta veriyöstä tälle osastolle - mille se muutoinkin kuuluisi.

Haen tapahtumalle vuosilukua, tapahtuman eri käänteitä sekä mahdollista tuomiota, sillä en ole varma saatiinko tekijä/tekijät vastuuseen teoistaan.
Keravan torilla, Oppipojanpolun jalkakäytävällä puukotettiin vuonna 1947 syntynyt Unto Olavi Lehmonen. Uhri oli kyennyt raahautumaan noin 30 metrin päässä olevalle R-kioskille ja yrittänyt soittaa kioskin edustalla olevasta puhelimesta apua, sillä ikkunan ja puhelimen kohdalla havaittiin verisiä kädenjälkiä.

Teko tehtiin syksyllä keskiviikon ja torstain vastaisena yönä. Vuosi?

Mielikuva on, että joko vuodet 1979 tai 1982, mutta... vuonna 1979 8. syyskuuta oli lauantai ja vuonna 1982 8. syyskuuta oli keskiviikko...

Mainittakoot, että samoihin aikoihin kävi Joensuun ja Liperin suunnalla huomiota herättänyt saksalaisnuorukaisten kanoottionnettomuus, jossa viimeisin näköhavainto nuorukaisista oli 8. syyskuuta. Siitä päättelin, että toripuukotus tehtiin syksyllä. Näiden tapahtumien uutisointi oli Hesarissa vierekkäin.

Vielä yksi uutinen, joka saattaisi herkistää muistia, niin samana päivänä (seuraavana päivänä/torstaina) kuin oli Keravan toripuukotus, niin Tampereen rautatieasemalla puukotettiin kuoliaaksi 40-vuotias mies.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Ma Helmi 08, 2010 2:06 pm

Muistelen että Keravan torilla olisi ollut puukotus myös 90 - luvun alussa. Joku nuorukainen kuoli.
Sitten myös siinä vieressä olevalla Aurinkomäellä on tapahtunut muistaakseni veriteko.
Tuota Lehmosen tapausta en kyllä muista.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Helmi 08, 2010 9:57 pm

Kerava on aina ollut jotenkin tyly kaupunki ja asukasmäärään nähden hyvinkin väkivaltainen. Ei kait ihan Järvenpään tasoa sentään...

Täytynee perata näitä Keravan surmia lisää, josko tuohon vanhempaan ja siihen härkäsen mainitsemaan 90-luvun alun torisurmaan löytyisi jotain uutta.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Helmi 09, 2010 7:21 pm

Vanhemmasta torisurmasta en vielä mitään uutta löytänyt... Mutta mitä tulee 90-luvun alussa tehtyihin henkirikoksiin, niin... jouluna -90 mies surmasi naisystävänsä, helmikuussa -91 poliisi ampui lapsensa ja ex-vaimonsa. Joulukuussa -92 oli ruumislöytö Keravan kaatopaikalla, maaliskuussa -93 mies surmasi vanhuksen ja hakkasi tämän 92-vuotiaan vaimon. Toukokuussa samana vuonna oli se nk. betonikourumurha, ts. poliisiaseman vahtimestarin murha, jonka päätekijä muutes anoi armoa vuonna -07.

Betonikourumurhan ja ns. vanhemman torisurman tapahtumapaikkojen etäisyys toisistaan on noin 500 - 800 metriä.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja maija » Ke Helmi 10, 2010 6:37 pm

^Tuosta mainitsemastasi poliisin tekemästä surmatyöstä löytyi lyhyt juttu Hesarin arkistosta. Surmattuja lapsia oli siis kaksi ja lapset ja exän surmattuaan poliisi ampui vielä itsensäkin. Laukauksia oli kuultu yhteensä kahdeksan.

HS - Kotimaa - 19.2.1991 - 1247 merkkiä - 1. painos
Poliisi ampui perheensä ja itsensä Keravalla

Helsinkiläinen poliisikonstaapeli surmasi entisen vaimonsa sekä kolme- ja yhdeksänvuotiaat poikansa sunnuntai-iltana Keravalla. Lopuksi Malmin rikosryhmän 32-vuotias konstaapeli ampui itsensä.

Verityö sattui entisen puolison kotona kerrostaloasunnossa Keravan Kalevan kaupunginosassa. Keskusrikospoliisi epäilee ampumisen syyksi poliisin mustasukkaisuutta. Pariskunta oli eronnut viime syksynä ja 31-vuotiaalla entisellä vaimolla oli uusi miesystävä.

Poliisi ampui kerrostaloasunnossa virka-asellaan kaikkiaan kahdeksan kertaa. Laukaukset kuullut naapuri hälytti Keravan poliisin kello 18.25. Laukaukset kuultiin melkein perätysten, vaikka poliisi joutui surmatyön aikana lataamaan aseensa.

Poliisin ja entisen puolison välille oli ilmeisesti syntynyt riitaa, josta verityö oli saanut kipinänsä. Surmatyön tehnyt poliisi oli käynyt työpaikallaan hakemassa Smith & Wesson -revolverinsa noin kello 15 ennen lähtöään Keravalle.

Kuusi vuotta sitten liikkuvasta poliisista rikospoliisiin siirtyneen konstaapelin virkatausta on tahraton, eivätkä työtoverit olleet havainneet hänen käytöksessään viime aikoina mitään erityistä.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Doctor Lecter » La Helmi 20, 2010 9:12 am

Doctor Lecter kirjoitti:
Vanhemmasta torisurmasta en vielä mitään uutta löytänyt...

Vaan kuinka ollakaan! Löytyi lisää tietoa ja asia on niin, että tuo henkirikos on yhä ja edelleen selvittämättä! Pimeäksi jäänyt tapaus, joka ei jostain syystä nouse esille edes silloin, kun jokin meedia tekee yhteenvedon selvittämättömistä henkirikoksista. Niissähän on poikkeuksetta esillä jokin tunnetumpi tapaus ja niistäkin yleensä nainen - joko Raisa Räisänen tai Tulilahden tytöt. Tai sitten mainitaan Jari Osvald Aaltonen jonka yhteydessä pitää jostain syystä joka jeesuksen kerta mainita, että Jari on Remu Aaltosen veli. Kumma kyllä, tuota yhteyttä Remuun ei mainittu silloin kun Jari Osvald ampui huumepoliisia ja tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen...

Unto Olavi Lehmonen puukotettiin kuoliaaksi 21. syyskuuta 1977. Olettamukseni surman tekovuodesta olivat siis suuntaa antavia - ja heikosti niitäkin. Alibi 4/07 mainitsee Lehmosen surman olevan siis edelleen pimeä, mutta mielenkiintoisempi on vast´ikään saamani dokumentoitu tieto vuodelta 1991, jossa mainitaan niin Lehmosen kuin muidenkin pimeiden tapausten uhrien henkilötunnukset ja jutun käsittely- sun muut numerot. Sotua ei kaikkien kohdalla mainita, mutta 80 prosenttisesti kyllä.

Tuusulan nimismiespiiri, 3482/RP/R/1256/77. Lehmonen Unto Olavi, h: 130747-xxxx. Puukotettu Oppipojankujalla Keravalla.

Jätin sotun loppuosan mainitsematta, sillä vaikka ihmisestä tulee julkisempi hänen kuoltuaan, niin ei kaiketi ole tarpeen revitellä ihan jokaisella asialla. Ennen näitä sotuja oli jaossa varsin yleisesti monen jutun yhteydessä.

Seuraava selvittämätön henkirikos Uudellamaalla oli Espoon Muuralassa lokakuussa -87 A.W. Liljebergin kivijalostamossa tehty murha, joka kuitenkin otti ja selvisi vihdon sekä viimein, ts. tuomio annettiin vuonna 2009. Näistä mainitsemistani papereista löytyy myös tässä kohdin uhrin sotu ja tyttönimi.

Mutta vedoten tuohon kivijalostamon tapauksen selviämiseen, niin aina on toivoa... joskin saattaa hyvinkin olla, että Lehmosen surmaaja on jo kuollut, mutta tällöin häneltä kysytään taivaan porteilla, että "mitä teit siellä ajassa?"


Post Reply