Bodomjärven murhien ensimmäinen tutkinta 1960

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
Kummitus
Posts: 100
Joined: Tue Jul 23, 2013 5:52 pm

Re: Bodomjärven murhien ensimmäinen tutkinta 1960

Post by Kummitus » Wed Apr 20, 2016 5:57 pm

-Uta- wrote:Muistan minäkin lukeneeni tuon Kriegin jutun... Onhan kartanon vieraana voinut olla vaikkapa Arska (on voinut olla tuttu kartanon väelle), joka sitten kiireen vilkkaa kuskattu sieltä pois... esim. äitinsä huvilalle.

Kartanoista puheenollen tuli mieleen myös Hämeenkylän kartano. Muistelen joskus lukeneeni, että se Esa Lonka olisi jotenkin liitetty Vantaan Hämeenkylään tai Hämeenkylän kartanoon. Liekö ollut kotoisin jostain sieltä päin?
Olen joskus lukenut joltain foorumilta, että Lonka olisi joskus tunnustanut teon ja hänelle alibin antanut sisko? katunut antamaansa alibia. Onkohan kenelläkään tarkempaa tietoa noista, että onko mitään totuuspohjaa?


User avatar
-Uta-
Posts: 2055
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Bodomjärven murhien ensimmäinen tutkinta 1960

Post by -Uta- » Fri Apr 22, 2016 11:44 am

Taitaakin tuon Longan etunimi olla Esko eikä Esa. Muistin väärin, joten sorry virheeni.

Hejacin arkistosta löytyi Lars Heikkilän kuulustelu.... siitä selviää mm. se , että Longan sisko olisi katunut veljestään antamiaan vääriä tietoja. Hän ei kuitenkaan ollut varma, että koskiko tuo katuminen Bodomia vaiko jotain toista tapausta. Siinä mainitaan myös, että Bodom-tyynyliinan tekijä olisi Longan äiti.

User avatar
will
Posts: 2072
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Bodomjärven murhien ensimmäinen tutkinta 1960

Post by will » Mon Apr 25, 2016 4:26 pm

will wrote:J Olavi Kivilahti (Pikkutuvan pihasta, kenties ikkunasta näköyhteys keskiniemen mäntymetsän läpi),
Image

Kuva 1. Pikkutuvanmäki Oittaan retkeilykeskuksen parkkipaikan suunnasta Kunnarlantien yli kuvattuna. Pikkutupa sijaitsi kuvan vasemmalla puolella olevien isojen mäntyjen takana. Näkymäkuva Pikkutuvan suunnasta (kuva 2.) on otettu Kunnarlantien töyräältä mäkeen päin kumossa olevan kelon edestä. Mäen päältä näkymät ovat n. kaksi metriä korkeammalta. Vuonna 1960 mäellä on kasvanut mäntyjä, eivätkä kuvan nuoret puut ole vielä estäneet näkymää järvelle päin.


Image

Kuva 2. Keskiniemi Pikkutuvanmäen reunasta retkeilykeskuksen parkkipaikan yli kuvattuna. Etualalla Oittaanlahti, taustalla, osin niemien puuston lomasta Hanabäckinlahti ja sen takana Högnäsin lansiranta. Murhaniemen kärjen matala kallio näkyy Keskiniemen kärjen takana vasemmalla ja ylätasanne Keskiniemen yli oikealla. Ylempää Pikkutuvanmäeltä on voinut nähdä maanpinnan Murhaniemen teltanpaikalta.

OscarM
Posts: 85
Joined: Sun Mar 06, 2016 9:55 pm

Re: Bodomjärven murhien ensimmäinen tutkinta 1960

Post by OscarM » Mon May 16, 2016 6:41 pm

will wrote: Lähetettiinkö varhaisaamulla kolmesta paikasta "viattomia" tarkkailijoita ottamaan selvää, onko todellista hätää ja mitä seuraavaksi tapahtuisi?
Se vaikuttaa ihan todennäköiseltä. Ehkä he sitten ovat kohdanneet jonkun/joitakin jotka ovat kertoneet, että nyt tuli nähtyä liikaa? Tai itse päättäneet niin.

Melko outo sattumaksi kyllä tuo, että avaintodistajista 2 ovat tosiaan (ilmeisesti) pystyneet kotinsa ikkunasta näkemään teltan romahtaneen ja ovat olleet oikeaan aikaan hereilläkin.

Hyviä kuvia myös nuo äskeiset, auttavat hahmottamaan paikan mittasuhteita.

User avatar
will
Posts: 2072
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Bodomjärven murhien ensimmäinen tutkinta 1960

Post by will » Fri Apr 20, 2018 9:25 am

Kari Kaukiainen (Leppäsen Kari) oli kolmas, joka saattoi nähdä teltanpaikalle kotinsa ikkunasta. Hän on mahdollisesti myös käynyt teltalla jossain vaiheessa, koska väitetysti oli perillä väkevimmän virvokkeen merkistä, vaikka virheellisesti. Hän oli samoissa ijissä muiden kolmen nuoren todistajan kanssa, mutta häntä ei ole otettu todistajiin mukaan, vaan vain Mysteeriossa viitattu käyntiin uimarannanan suunnalla illalla auringonlaskun jälkeen. Mitä lie havainnut hänkin, muttei se ole tullut yleisempään tietoon, tuntemattoman miehen puhuttelua lukuun ottamatta.

Post Reply