Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
User avatar
härkä
Posts: 5927
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä » Sat Mar 02, 2013 5:57 pm

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194799 ... paana.html

Päivitetty 2.3.2013 14:04, julkaistu 2.3.2013 13:39.

IS: Tampereella yli 10 vuotta sitten surmatun miehen tappaja yhä vapaana

Tamperelainen Pasi Aaltonen surmattiin kotiinsa ravintolaillan päätteeksi kesällä 2002. Tekijää ei ole vieläkään saatu kiinni, vaikka veriteosta on yli 10 vuotta.
Lauantain Ilta-Sanomat kertoo, että surmaan liittyviä vinkkejä voi edelleen ilmoittaa poliisille.
– Tapaukseen liittyviä seikkoja on muidenkin kuin tekijän tiedossa. Mikään tieto ei ole vähäarvoista, sanoo rikoskomisario Juha Siljanmäki.

Aaltonen surmattiin teräaseella lauantaina 24.elokuuta 2002 Satamakatu 5:ssä sijaitsevassa kodissaan. Ruumis löytyi vasta viikon päästä.
Aaltonen vietti elämänsä viimeisen illan loppua Otavalankadun Mixei-ravintolassa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Siljamäki on aiemmin kommentoinut Aamulehdelle, että mustasukkaisuus saattoi olla verityön motiivi.
Aaltosen asuintalon suunnasta nähtiin aamuyöllä kello kahden aikaan kävelemässä tummiin housuihin ja vaaleaan paitaan pukeutunut ja tummahiuksinen mies. Hän jätti Sievi-merkkiset turvakengät Näsilinnankadulle, josta sivullinen löysi ne. Lisäksi Aaltosen asunnosta löytyi Adidaksen tennissukat, joiden uskotaan kuuluneen surmaajalle.

Ilta-Sanomat kertoo, että joidenkin tietojen mukaan surmattu olisi pelännyt jotain ennen veritekoa.
– Tutkinnassa on tullut esille, että Pasia vaivasi jokin asia Tampereen suunnalla, sanoo tutkinnanjohtaja.

Tausta: Pasi Aaltosen surma

Pasi Aaltonen puukotettiin asunnossaan Satamakatu 5:ssä elokuun 24. päivän vastaisena yönä. Hän oli lähtenyt yksin taksilla ravintolasta kotiin. Hänet löydettiin vasta viikon kuluttua. Naapurit ottivat huoltomieheen yhteyttä koirien haukunnan ja porraskäytävään levinneen hajun vuoksi.
Aaltonen oli koirien harrastaja ja osallistui koiratapahtumiin labradorinnoutajansa ja sileäkarvaisen noutajansa kanssa.
Surmapaikan lähistöltä löytyivät 42-numeroiset Sievi Mustang -turvakengät, joita poliisi uskoi puukottajan käyttäneen.


Tästä ei olekaan aiemmin ollut omaa ketjua. Ajattelin laittaa suoraan legendaarisiin , koska rikos on yli 10 vuotta vanha.
Tässä on mielenkiintoisia piirteitä.
Sanotaan hänen olleen peloissaan , muttei ainakaan sanota miksi ?
Sukkien ja Kuoma kenkien löydöt ovat erikoiset. Niissähän luulisi olevan merkkejä tekijästä.
Jos motiivi murhalle oli mustasukkaisuus , luulisi tämän henkilön , joka oli mustasukkainen , tulleen esille.
Vai onko niin , että tekijän jäljillä on oltu , mutta näyttö ei ole riittänyt ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.


User avatar
Queen
Posts: 2062
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Pasi Aaltonen 2002 kesä Tampere

Post by Queen » Sun Mar 03, 2013 1:02 pm

Tämä ei mikään kovin vanha juttu ole, joten kai noista kengistä ja sukasta on saatu eristettyä dna. Sille ei sitten varmaankaan ole löytynyt vain omistajaa.
Aaltosesta kerrottiin, että hän oli homo. Aikanaan oli myös jossain keskustelussa, että hän olisi suunnitellut ammattia eläinhoitopuolelta, koska rakasti eläimiä.
On siinä koirilla ollut pitkä viikko odotella, että joku tulisi päästämään ulos, kun isäntä makaa kuolleena.

User avatar
Queen
Posts: 2062
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Pasi Aaltonen 2002 kesä Tampere

Post by Queen » Mon Mar 04, 2013 9:56 am

Tässä jutussa oleellinen seikka on tämä turvakenkien löytyminen. Kerrotaan, että ne liittyvät surmaan ja surmaaja on kuljettanut mukanaan niitä. Ilmeisesti kengät ovat olleet jossain pussissa ja surmaajalla toiset kengät jalassaan, ei kai hän yhden sukan turvinkaan ole matkaansa jatkanut.
Tästä kenkien pussissa kantamisesta tulee mieleen, olisiko surmaajan työsuhde rakennus-, metalli- tai jollain muulla alalla päättynyt juuri syystä tai toisesta. Kait jokaisella työpaikalla on mahdollisuus säilyttää työkamppeita, ettei niitä tarvitse koko ajan mukanaan raahata, vieläpä viikonloppuna. Surmaaja on siis voinut olla toiselta paikkakunnalta.
Jos Aaltonen tapasi surmaajansa ravintolassa, on kai kenkäpussi sitten ollut portsarin hallussa illan ajan. Sitähän ei tosin tiedä, millaisessa pussissa kenkiä on kannettu. Surkeaahan tässä jutussa on se, että uhri löydettiin vasta viikon päästä surmasta. Ihmisten muistikuvat huuruisesta ravintolaillasta saattavat jo tuolloin olla unohtuneet.

Miksi tätä sitten ajatellaan mustasukkaisuussurmana? Tuon Aaltosen pelon takiako?
Kerrottiin, että hänet surmattiin erittäin väkivaltaisesti, miten? Oliko häntä kenties potkittu noilla turvakengillä, joissa on teräskärki? Siksikö ne piti hävittää/hylätä?
Koska uhrilla oli kaksi koiraa kotonaan ja hän niitä hyvin hoiti, voisi ajatella, että ensimmäinen operaatio ravintoillan jälkeen on ollut viedä koirat iltapisulle. Kohtasiko hän surmaajansa vasta tällä reissulla, siinä tapauksessa surmaajan luulisi olevan hänelle tuttu henkilö?
Vai jäikö surmaaja asuntoon siksi ajaksi, kun Aaltonen käytti koirat ulkona? Tekikö hän sillä aikaa asunnossa jotain, josta olisi saattanut syntyä riitaa.
Nämä homomurhat toistavat yleensä samaa kaavaa;
-surma tapahtuu ravintolaillan päätteeksi
-surmapaikka on uhrin asunto
-surma on erityisen raa'asti tehty.
Vaikka Markku Mallatin surma Nokialla 1996 oli poikkeavanlainen (hänethän surmattiin maastoon taksimatkan päätteeksi), tulee tapaus jostain syystä mieleen tämän Aaltosen surman yhteydessä. Mallatin suhteen huhuttiin, että hän olisi tiennyt huumekuvioista paikkakunnalla liikaa. Voisiko Aaltosen surmassa olla sama motiivi?
Aaltonen työskenteli ravintola-alalla ja olisi voinut sitä kautta olla tietoinen huumebisneksistä.

User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Pasi Aaltonen 2002 kesä Tampere

Post by matlockb » Sat Jun 07, 2014 5:22 pm

Kengät tuntomerkkinä - poliisi pyytää pohjoissuomalaisilta apua vanhan henkirikoksen selvittämisessä

Image
Kuvissa on Sievin kengät, joiden poliisi epäilee kuuluvan henkirikoksen tekijälle. Myös Adidas-sukka jäi poliisin käsityksen mukaan tekijältä surmansa saaneen tamperelaismiehen asuntoon.
Sisä-Suomen poliisilaitos

Poliisi pyytää, että Tampereen keskustassa 12 vuotta sitten sattuneesta rikoksesta jotain tietävät ottaisivat yhteyttä Sisä-Suomen poliisilaitokseen.

Vihjeitä kaivataan pohjoisesta erityisesti siksi, että Sievissä Pohjois-Pohjanmaalla valmistettavat turvajalkineet ovat keskeinen rikoksen tekijäksi epäillystä miehestä jäänyt tuntomerkki.

Poliisin tutkimusten perusteella kokoa 42 olevat Sievin Mustang-turvajalkineet liittyvät varmuudella surmaan.

Kyseiset turvajalkineet on vahvistettu kärjistään. Ne on tarkoitettu lähinnä kevyeen teollisuustyöhön.

Poliisin mukaan jalkine tuli markkinoille joulukuussa 2001. Sitä myytiin erikoisalan liikkeissä.

”Jalkineet ovat aina tunnetuimpia ja käytetyimpiä siellä, missä niitä valmistetaan”, Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Juha Siljamäki kuvailee.

Tämä on syy siihen, miksi poliisi haluaa nyt lähestyä etenkin pohjoissuomalaisia ihmisiä mahdollisten vihjeiden saamiseksi.

Henkirikoksen uhriksi joutui vuonna 1964 syntynyt Pasi Aaltonen. Hän kuoli yöllä 23.–24.8.2002, puolenyön ja aamukahden välisenä aikana kotonaan Tampereen keskustassa Satamakadulla.

Poliisin mukaan hänet surmattiin teräaseella. Tapausta tutkitaan tappona.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ke ... sa/666589/

User avatar
härkä
Posts: 5927
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä » Sat Jun 07, 2014 7:46 pm

Miika Viljakainen
Aamulehti

Lämmin kesäilta 23. elokuuta 2002 jäi Pasi Antero Aaltosen, työttömän tarjoilijan, viimeiseksi.

Päivä oli perjantai ja sen Aaltonen vietti Tampereen keskustan ravintoloissa. Koskipuistossa Rossossa, Ale-Bar Pikajunassa lähellä rautatieasemaa ja viimeiseksi homoyökerho Mixeissä Otavalankadulla. Aaltonen oli seksuaaliselta suuntautumiseltaan homoseksuaali ja asui Satamakatu 5 C:ssä yksin kahden noutajarotuisen koiransa kanssa. Aaltosta on kuvailtu rauhalliseksi mieheksi ja innokkaaksi koiraharrastajaksi.
Viimeisten havaintojen mukaan Aaltonen jutteli Mixeissä ikkunapöydässä jonkun henkilön kanssa hieman ennen puoltayötä. Keskustelukumppanin henkilöllisyyttä ei tiedetä.

Kello 24 aikaan Aaltonen poistui ravintolasta yksin ja otti taksin kotiinsa Satamakadulle. Ravintolakierroksesta huolimatta Aaltonen ei ollut kuin lievästi humalassa.
Taksinkuljettaja on viimeisimpiä henkilöitä, joka näki hänet elossa. Poliisi on jutun tutkinnan yhteydessä selvittänyt kuljettajan henkilöllisyyden ja kuullut häntä Aaltosen viimeisistä vaiheista.
Aaltosen ruumis löydettiin viikkoa myöhemmin 30. elokuuta 2002, kun porraskäytävään tulvinut haju ja Aaltosen koirien ulvonta saivat naapurit ja huolestuneet ystävät hälyttämään kiinteistöhuollon päivystäjän asuntoon. Koirat pitivät meteliä, koska olivat viikon jälkeen jo nälkiintyneitä ja janoissaan.

Mitä Satamakadun
asunnossa tapahtui elokuun 23. ja 24. päivän välisenä yönä?


Aaltonen surmattiin asuntoonsa teräaseella kello 24 ja 02 välisenä aikana, mutta tekijä on karkuteillä. Asunnosta on poliisitutkinnan yhteydessä kerätty niin kuituja kuin sormen- ja jalanjälkiäkin, mutta toistaiseksi rikosta ei ole pystytty selvittämään.
Poliisi toivoo löytävänsä miehen, jonka nähtiin kävelevän Aaltosen asunnolta päin pitkin Näsilinnankatua kello 02 aikaan.
Tummiin housuihin ja vaaleaan paitaan pukeutunut, solakka mies pälyili ympärilleen ja kantoi sylissään kenkiä, vaikka hänellä oli myös kengät jalassaan. Hänen hiuksensa olivat tummat ja hieman ylikasvaneet.
Poliisi pitää kyseistä miestä todennäköisenä surmaajana.

Miehen
käsissään kantamat kengät olivat mustat, lyhytvartiset ja kärkivahvistetut Sievin Mustang turvajalkineet kokoa 42. Kyseiset jalkineet olivat tulleet markkinoilla vain hetkeä ennen surmaa, joulukuussa 2001, ja ne on tarkoitettu lähinnä kevyeen teollisuustyöhön.
Oli miten oli, nämä kengät tuntematon kulkija hylkäsi Näsilinnankadun varteen noin sadan metrin päähän Aaltosen asunnosta. Poliisi on yhdistänyt teknisessä tutkinnassa kengät surmapaikkaan, mutta koska ne eivät kuuluneet Aaltoselle itselleen, ne ovat todennäköisesti surmaajan.
Uutena tietona poliisi kertoo, että surmaaja lähti asunnolta todennäköisesti Aaltosen kengissä. Surmayön aikaan Aaltosen asunnosta katosi mustat TOP Young -kävelykengät, jotka ovat ulkonäöltään liki identtiset Sievin turvakenkien kanssa. Poliisi pitää täten mahdollisena, että poistuessaan asunnolta surmaaja laittoi nämä kengät jalkaansa ja jätti omansa Näsilinnankadulle.
Lisäksi surmaajalta jäi Aaltosen asuntoon veren tahrimat, valkoiset Adidas-tennissukat.

Aamulehti
julkaisee poikkeuksellisesti tiedon uhrin seksuaalisesta suuntautumisesta, sillä poliisi uskoo seikalla olevan merkitystä rikoksen selvittämisen kannalta.
Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Siljamäki Sisä-Suomen poliisista kertoo, että miesten välinen mustasukkaisuus on varteenotettava motiivi veriteolle.
Siljamäki kuvailee Aaltosen surmaa "erittäin raa’aksi", mutta muita yksityiskohtia hän ei tutkinnallisista syistä johtuen voi kertoa.
- Tällä hetkellä avainhenkilö jutun selvittämiseksi on mies, jonka nähtiin kävelevän yöllä Näsilinnankatua pitkin.
Tapauksessa on vuosien varrella ollut useita epäiltyjä, joista yksi oli hetken vangittunakin syytä epäillä -perusteella.


Aamulehden juttu yllä. laitoin ilman linkkiä , koska se kadonnee joka tapaksessa.

https://maps.google.fi/maps?q=tampere&l ... i&t=h&z=17

Linkki alueelle.

http://www.mixei.com/
Oli alkujaan Setan perustama. muutti Otavalankadulta tähän 2004
En oo sattuneesta syystä siellä käynyt. :mrgreen:

http://www.ale-pub.fi/
Lähellä raut.asemaa tuo pikajuna.
Hyvä paikka ottaa vastaan es. junalla tulevia.

https://maps.google.fi/maps?q=otavalank ... i&t=h&z=15

Katu , jolla Mixei tuolloin oli.
Rossohan on Hämeensillan kupeessa..hnear=Tampere
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 5927
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä » Sun Jun 08, 2014 8:57 am

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014060 ... 6_uu.shtml

Image

Kuvassa Aaltosella vastaavan näköiset kengät kuin Sievin Mustangit.
Olisivatko ne , jotka katosivat ?
Onko nuo turvakengät joku homojen " merkkisymboli "? Onhan ne hankalat pitää kesällä ,jos ei tarvitse jalkoja suojata.

Tekijästä voisi olettaa , ettei hänellä ollut autoa ainakaan lähellä. Tällöin kengät olisi viedä helposti pois.
Tuossa IL:n linkissä on muuten poikkeavaa infoa Aamulehteen nähden. AL:n mukaan Aaltonen oli varmuudella Mixeissä ja tuli sieltä taxilla tuon sinänsä lyhyen matkan.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 5927
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä » Mon Jun 09, 2014 5:41 am

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014060 ... 5_uu.shtml

Kengät avaintodiste mysteerisurmassa
Maanantai 9.6.2014 klo 05.08

Sisä-Suomen poliisi on aktivoinut uudelleen tamperelaisen Pasi Aaltosen 12 vuoden takaisen henkirikoksen tutkinnan.
- Olemme kaikessa hiljaisuudessa saaneet uusia vihjeitä, toteaa tutkintaa johtava rikoskomisario Juha Siljamäki.

Tarjoilija Pasi Aaltonen, 38, tapettiin teräaseella kotonaan elokuussa 2012. Surma sattui lauantain vastaisena yönä. Aaltonen oli ollut ravintoloissa ja tullut puolen yön aikaan taksilla yksin kotiinsa.
Hyvin todennäköisesti heti kotiin tultuaan Aaltonen ulkoilutti koiransa.

On mahdollista, että Aaltonen kohtasi tappajansa kyseisellä koirien aamuöisellä pissatuslenkillä. Tämä on kuitenkin vain arvailua, sillä ehkä tappaja oli jo valmiiksi asunnossa tai tuli paikalle omia aikojaan.
Todennäköinen tappaja poistui aamuyöllä, kun vaalean paitaan ja tummiin housuihin pukeutunut solakka mies käveli pitkin Näsinlinnankatua mustat miestenkengät sylissään poispäin Aaltosen kotitalosta. Jalassaan miehellä oli toiset mustat miestenkengät.
Poliisi toivoo yhä vihjeitä tapaukseen liittyen. Vihjeet voi soittaa poliisin numeroon 0295445505 tai 0295445544.
Lue lisää surman uudesta tutkintavaiheesta maanantain Iltalehdestä tai digilehdestä.


http://static.iltalehti.fi/uutiset/aalt ... 503_uu.jpg
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 5927
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä » Tue Jun 10, 2014 9:21 am

Eilisessä IL:ssä oli edellä mainittu juttu.
Siinä ei varsinainesti uutta , mutta esiin otettiin miesystävä Kemijärveltä.
Aaltonen saattoi olla muuttamassa takaisin sinnepäin ?

Mainittiin taas myös pelosta Tampereella.
Pelko tiedetään , muttei kerrota sen tarkemmin.
Tuskin Aaltonen sitä pelkäsi , että Kärpät häviää Tapparalle.
Annetaan ymmärtää , että pelko voisi johtua ihmissuhteista.

Kenkäepisodi osoittaa , että kovin järkevästi tekijä ei näyttäisi ajatelleen.
Ellei kyseessä sitten ole ovela harhautus ?
( Omat veriset sukat sisälle. Omat kengät kadulle. Murhatun kengät mukaan ) :shock:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by Harriet » Tue Jun 10, 2014 2:15 pm

Motiivina voi hyvinkin olla väärinkäsitys, näitä homomiehillä sattuu silloin tällöin. Esim tekijä on voinut tulla hänen asuntoonsa ryyppämään ja kun uhri on alkanut lähestyä häntä, niin hermostunut. Hän on voinut olla joku puolituttu, joka ei ole tiennyt Aaltosen suuntautumisesta.
Raaka surmatapa osoittaa että hän on tuntenut suurta vihaa uhria kohtaan.

Päihtynyt tekijä on ehkä laittanut vahingossa uhrin kengät jalkaan.


Aamulehden juttuhttp://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194905 ... eerin.html
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
härkä
Posts: 5927
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä » Fri Aug 01, 2014 8:32 pm

Image

Kuvassa Satamakatu 5 vaaleanpana oikealla.

Image

Kuvassa talon kaikki kolme rappua. Kukaan , ketä paikalla haastattelin , ei osannut kertoa tarkkaa rappua.
Joku noista kolmesta se kuitenkin oli.
Kuninkaankatu , jolta kengät löytyivät,risteytyy vasemmalle tiiliseinän jälkeen. Tuosta kohtaa alkaa myös Alaranta ja satama-alue.
Korkea rakennus vasenmalla on hotelli Ilves , jonka takana on Aaltosen mahd. poikkeamispaikka.
Ilveksen suunnasta on suora kävely-yhteys tälle talolle.
Toinen korkea rakennus , on taas uusi hotelli , jota ei tuolloin ollut.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply