Hans Assmann (1923-1998), saksalaissyntyinen epäilty

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
User avatar
will
Posts: 2179
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Hans Assmann (1923-1998), saksalaissyntyinen epäilty

Post by will » Sun Feb 26, 2017 10:36 am

Paloaron ja Palon kirjassa Luottamus tai kuolema edellinen kertoo Hans Assmannin ottaneen Tervon onnettomuuden esiin. kuolinvuoteellaan Ruotsissa. Tämä oli sanonut: "Tein vain vähän". Tästä on julkaistu myös erillinen kirjallinen tunnustus, jolla Assmann otti syytä onnettomuudesta itselleen. P&P pohtivat, olisiko HA ollut Neuvostoliiton agentti.

Onnettomuuden toinen ajoneuvo oli P&P:n mukaan henkilöauto. Chevy oli törmäyksen jälkeen ajautunut tieltä ulos ja osunut kylki edellä haapaan, jolloin ovien lukituksen annettua periksi autossa olleet kolme henkilöä olivat lentäneet ulos autosta. P&P arvelevat, että HA olisi voinut näpelöidä virka-auton lukkoja.

Sivuttaistörmäys järeään puuhun saattaa vääntää autoa sen verran, että ovet avautuvat, kun ilman turvavöitä istuneet matkustajat törmäävät niihin.

Jos HA:lla tai KGB:llä olisi ollut tekemistä onnettomuuden kanssa, niin se olisi voinut olla jotain sellaista teknistä sabotaasia, joka saa auton odottamattomaan sivuluisuun, kuten toisen vetävän pyörän hetkellinen lukittuminen. Sattumalla olisi siinäkin suuri merkitys.

Joka tapauksessa Ministeri Tervo oli kehottanut kuljettajaa ajamaan nopeammin, koska halusi ehtiä katsomaan urheilukilpailua. Liiallinen tilannenopeus polanteisella tiellä olisi luonnollinen syy auton hallinnan menetykseen. Onnettomuuden tutkintapöytäkirjoja ei P&P:n mukaan ole ollut saatavilla.

Hengissä säilyneen matkustajan henkilöllisyyttä ei julkisuudessa tiedetä. Onnettomuusauton kuljettaja toimi myöhemmin mm. Presidentti Kekkosen virka-auton kuljettajana.


User avatar
will
Posts: 2179
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Hans Assmann (1923-1998), saksalaissyntyinen epäilty

Post by will » Thu Mar 02, 2017 2:45 pm

Hans Assmannia elokuvassa "Bodomin Legenda" (2006) näytelleen Kai Lehtisen kotitilalla oli tammikuussa 2017 tulipalo. Kymmenen vuotta sitten (2007) menehtyi hänen vanhin poikansa saman tilan saunapalossa.

http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/4 ... oivat-maan

Post Reply