Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Penttilä, ent. Pentholm

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Penttilä, ent. Pentholm

Post by Uutisvastaava » Fri Mar 02, 2012 6:52 pm

Hän on suomalainen kolmeen henkirikokseen syyllistynyt mies. Hän on ainoa suomalainen, jonka FBI on luokitellut sarjamurhaajaksi, vaikka hän ei juridisesti olekaan murhaaja tuomioiden tullessa tapoista ja kuolemantuottamuksesta.

Kaksi ensimmäistä surmaa

26. elokuuta 1985 Lindholm surmasi kuristamalla äitinsä, 48-vuotiaan baarimestarin Laina Lahja Orvokki Lindholmin heidän yhteisessä asunnossaan Oulussa. Sekä Lindholm että hänen äitinsä miesystävä olivat epäiltynä tapauksesta, mutta rikos jäi aluksi selvittämättä.

Seuraavaan henkirikokseen Lindholm syyllistyi Oulussa 26. heinäkuuta 1986. Hän tapasi keskustassa kaksi 12-vuotiasta tyttöä, jotka hän suostutteli mukaansa "tarjoamalla muutaman kympin rahaa alkoholin kantamisesta". Sisällä Lindholmin asumassa asunnossa Oulun Rajakylän Tervakukkatiellä hän telkesi toisen tytöistä vaatehuoneeseen. Toisen tytöistä, Titta Marjaana Kotaniemen, hän kaatoi lattialle ja alkoi kuristamaan tätä vyöllä kaulasta. Jonkin ajan kuluttua Lindholm päästi toisen tytöistä vaatehuoneesta ja teki tälle seksuaalista väkivaltaa. Tyttö sai riuhtaistua itsensä irti ja juoksi asunnosta porraskäytävään. Lindholm pakeni läheiseen metsään, josta poliisi tavoitti hänet. Hän oli 1,75 promillen humalassa.

Kotaniemen surmatutkinnan yhteydessä Lindholm tunnusti poliisille äitinsä surman. Myöhemmin Oulun raastuvanoikeudessa hän perui tunnustuksen ja väitti olleensa tunnustuksen aikana yhdistetyssä lääke- ja viinatokkurassa.

Oulun raastuvanoikeus antoi tuomionsa 17. maaliskuuta 1987. Oikeus katsoi Jukka Lindholmin syyllistyneen täyttä ymmärrystä vailla olevana kahteen tappoon sekä eräisiin muihin rikoksiin, ja tuomitsi tämän 9 vuodeksi 7 kuukaudeksi vankeuteen. Rovaniemen hovioikeus katsoi Laina Lindholmin tapauksen olleen tapon sijasta törkeä pahoinpitely ja kuolemantuottamus, ja alensi vankeustuomion 7 vuoden mittaiseksi.

Kolmas surma

Lindholm pääsi ehdonalaiseen vapauteen toukokuussa 1992, 31. toukokuuta 1993 hän kuristi kankaisella vyöllä kuoliaaksi 42-vuotiaan naisen mummonsa asunnossa Kempeleessä.

Lindholm kiisti aluksi jyrkästi teon ja väitti, että joku ulkopuolinen hänelle tuntematon henkilö oli tehnyt teon, ja että hänelle oli järjestetty ansa. 23. kesäkuuta 1993 ollessaan tutkintavankina hän karkasi Oulun lääninvankilasta erään toisen miehen kanssa.

Oulun käräjäoikeus katsoi Lindholmin syyllistyneen täydessä ymmärryksessä tehtyyn tappoon ja tuomitsi tämän 9,5 vuodeksi vankeuteen 13. joulukuuta 1993.

Käräjäoikeuden tuomion jälkeen Lindholm otti yhteyttä jutun tutkijoihin. Hän myönsi surmanneensa naisen, mutta katsoi teon olleen vahinko. Hovioikeus katsoi sitemmin teon käräjäoikeuden tavoin tapoksi, mutta kovensi rangaistuksen 10,5 vuoden mittaiseksi. Lisäksi hovioikeus katsoi, että Lindholm voidaan sulkea pakkolaitokseen.

Vapaus ja uudet kuristamiset

Jukka Lindholm vapautui vankilasta koevapauteen marraskuussa 2008. Hänelle tehtiin ennen vapauttamista vaarallisuusselvitys, jonka lopputulema oli, että hän ei ole vielä valmis siviilielämään.

Nimensä Michael Maria Pentholmiksi muuttanut mies lähti toukokuussa 2009 ravintolasta erään naisen kanssa asunnolleen. Eteisessä Pentholm kuristi naista kaksin käsin takaapäin.

Elokuussa 2009 Pentholm tilasi Oulun Toppilassa sijaitsevaan asuntoonsa ammattihierojan lehti-ilmoituksen kautta. Pentholm alkoi kuristamaan naista tämän ollessa pystyttämässä hierontapöytää asunnon olohuoneeseen.

Syyskuussa 2009 sattui vielä kolmas vastaavanlainen tapaus. Pentholm tilasti asunnolleen siivoojan, jota kuristi kurkusta. Siivooja onnistui pääsemään irti ja hälytti poliisit.

11. kesäkuuta 2010 Oulun käräjäoikeus tuomitsi Pentholmin kuudeksi vuodeksi vankeuteen kolmesta tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä. Oikeus määräsi Pentholmin istumaan koko tuomionsa vankilassa, koska häntä on mielentilatutkimuksen mukaan pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Huhtikuussa 2011 Rovaniemen hovioikeus katsoi Pentholmin syyllistyneen vain kolmeen törkeään pahoinpitelyyn, ja alensi rangaistuksen 4 vuoden 5 kuukauden mittaiseksi. Samalla hovioikeus katsoi, että edellytyksiä määrätä Pentholm istumaan tuomionsa kokonaisuudessaan vankilassa ei ole.

2. maaliskuuta 2012 Oulun käräjäoikeus tuomitsi Pentholmin neljäksi vuodeksi neljäksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja vapaudenriistosta. Törkeä raiskaus ja vapaudenriisto olivat tapahtuneet 21.-22.8.2009 oululaisessa hotellissa, törkeän pahoinpitelyn yritys taas aikavälillä 1.5.-31.5.2009 Pentholmin asunnossa Oulun Myllyojalla. Oikeus määräsi Pentholmin suorittamaan rangaistuksensa kokonaan vankilassa.

Ylläoleva yhteenveto on keräilty ympäri nettiä ja kirjallisuutta, sekä omaa arkistoa käyttäen. Tämänpäiväinen uutinen kertoo näin:

Sarjakuristajalle neljän vuoden tuomio
Niin sanottu sarjakuristaja tuomittiin törkeästä raiskauksesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja vapaudenriistosta neljän vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen tänään Oulun käräjäoikeudessa.

Uhreina Michael Maria Pentholmilla oli kaksi naista. Toisen hän raiskasi oululaisessa hotellissa törkeästi elokuussa 2009. Samalla hän riisti useaksi tunniksi naisen vapauden. Pentholmia syytettiin myös naisen törkeästä pahoinpitelystä, mutta syyte hylättiin.

Aiemmin samana vuonna Pentholm kuristi naista yksityisasunnossa Oulussa.

Pentholm kiisti syytteet.

Käräjäoikeus määräsi, että Pentholm vapautuu vankilasta vasta suoritettuaan rangaistuksen kokonaisuudessaan. Pentholm määrättiin maksamaan asianosaisille yli 10 000 euroa korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Pentholm on aiemmin kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa. Hän on ollut viime ajat vankilassa.

(MTV3 - STT)
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... den-tuomio
Lisää linkkejä viimeaikaisiin juttuihin:
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... 04/1316921
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... 06/1142092
Laitetaan nyt vielä äijästä uudehko kuva:
Image
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."


User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Maria Pentholm

Post by Harriet » Sat Mar 03, 2012 4:10 pm

Sarjakuristajalle neljän vuoden tuomio

ei tuota saada millään sitten vankilaan tai pakkopaitaan loppuiäkseen.
Ei tuo ole yhteiskuntakelpoinen, hyi oikeuslaitos ja lainsäätääjät!
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

Harrison
Posts: 1
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:07 pm

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Maria Pentholm

Post by Harrison » Sat May 09, 2015 9:41 am

Suomen oikeuslaitos on kyllä totaalisen käsittämätön. Näyttää siltä, että mitä kovempia ja mitä enemmän rikoksia teet, sitä varmemmin pääset vankilasta ulos jatkamaan ”harrastuksia”. Nyt viime päivinähän on puhuttu tästä toisesta sarjarötöstelijästä, joka näyttää keskittyneen nuorempiin henkilöihin. Mitä hemmetin pellejä siellä oikeudessa oikein istuu, kun eivät usko edes ammattilaisten sanaa siitä, etteivät ko. henkilöt ole vapautuskelpoisia?

__________________
Lahjaideat ja persoonallisia lahjoja? lahja-ideoita.com !

User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Maria Pentholm

Post by matlockb » Thu Oct 15, 2015 1:13 am

Nimi on jälleen vaihtunut mutta sentään mies ja tavat ovat entisensä:
Sarjakuristaja saatu kiinni – molemmat vankikarkurit nyt tavoitettu

Julkaistu: 14.10. 20:35 , Päivitetty: 14.10. 20:39

Laukaan avovankilasta paennut sarjakuristaja Michael Penttilä on saatu kiinni.

Vankikarkuri Michael Penttilä saatiin kiinni illansuussa Vaajakoskelta yleisövihjeen perusteella, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Eilen illalla Laukaan avovankilasta karanneista miehistä toinen, Tenho Långström puolestaan otettiin hieman aiemmin kiinni yleisövihjeiden perusteella junasta Ylivieskassa.

Kiinniotto sujui rauhallisesti ja hänet on palautettu takaisin rikosseuraamusviraston haltuun.

Myös Långströmin käytössä ollut auto on tarkastettu poliisin toimesta, eikä siitä tarvita enää vihjeitä. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Långströmista saatiin päivän mittaan vihjeitä ainakin Oulun seudulta, Limingasta, Raahesta ja lopulta Ylivieskasta.

Laukaan avovankilan apulaisjohtaja Petri Laitinen kommentoi aiemmin IS:lle, että Långströmiä odottaa todennäköisesti yksinäisyysrangaistus ja passitus suljettuun vankilaan.

EDIT: Juttua päivitetty 20.39.

STT
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 44174.html

User avatar
-Uta-
Posts: 2222
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Penttilä, ent. Pent

Post by -Uta- » Wed Dec 28, 2016 12:22 pm

Kaleva: Sarjakuristaja vapautui vankilasta
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016122 ... 4_uu.shtml

Niin sanottuna sarjakuristajana tunnettu mies on vapautunut joulun aikaan, uutisoi Kaleva.
Kalevan mukaan sarjakuristaja on suorittanut viimeisimmän vankeusrangaistuksensa kokonaan loppuun.
Michael Penttilä -nimeä viimeksi käyttänyt mies on istunut henki- ja väkivaltarikoksista parikymmentä vuotta vankilassa ja häntä on pidetty yhtenä Suomen vaarallisimmista rikollisista.
Penttilä on kuristanut oman äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja 42-vuotiaan naisen kuoliaaksi. Lisäksi hän on törkeästi pahoinpidellyt kuristamalla useita naisia. Viimeisin tuomio naisiin kohdistuneista hyökkäyksistä tuli vuonna 2012.
Penttilälle on tehty peräti kolme mielentilatutkimusta, joista tuoreimmassa hänet todettiin erittäin vaaralliseksi toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Penttilä nousi otsikoihin syksyllä 2015, kun hän karkasi Laukaan avovankilasta. Poliisi luonnehti tuolloin karkuteillä ollutta Penttilää vaaralliseksi.
Helsingin hovioikeus hylkäsi kesäkuussa 2016 Penttilän hakemuksen ehdolliseen vapauteen pääsystä.

User avatar
Iitin Tiltu
Posts: 131
Joined: Fri Apr 20, 2012 8:40 pm

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Penttilä, ent. Pent

Post by Iitin Tiltu » Mon May 01, 2017 1:32 pm

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005190336.html

Michael Penttilä on kiertänyt vankiloita 1980-luvulta lähtien. Yleensä vapautumisesta ei ole kulunut vuottakaan, kun kuristaja on syyllistynyt uusiin rikoksiin.
Parikymppinen oululaisopiskelija oli melkoinen näky istuessaan poliisin kuulusteluhuoneessa. Tumma käkkäräpermanentti, liian löysät vaatteet, vartalo langanlaiha, kasvonpiirteet hauraat, jotenkin lintumaiset.

Häntä kuulusteltiin 12-vuotiaan tytön surmaamisesta. Sitten hän tunnusti kuristaneensa äitinsä. Oli kesä 1986.

– Olin siihen mennessä nähnyt paljon pahemmankin näköisiä tappajia, kertoo eräs tutkintaan osallistunut.
– Mutta se miten hän siitä jutteli... Hän ei osoittanut minkäänlaista katumusta. Ei missään vaiheessa. Hän ei kadu mitään. Sittemmin olen nähnyt samanlaista käytöstä joissain moottoripyörämiesten jutuissa, mutta ei Jukkaa olisi tosiaankaan uskonut henkirikoksen tekijäksi ainakaan päällepäin. Mutta niitä puheita kuunnellessa tiesin, ettei se jää Jukan viimeiseksi teoksi.

Suurin osa elämästä vankilassa

Jukka on tässä tapauksessa Jukka Torsten Lindholm, joka sittemmin muutti nimensä Michael Maria Pentholmiksi ja lopulta Michael Penttiläksi. Selvyyden vuoksi käytämme tässä jutussa vastedes hänen nykyistä nimeään, siis Penttilää.

Tämän kuvan kuvaamispäivämäärästä ei ole tietoa, mutta tällaisena hänet muistetaan 1980-luvun puolivälistä: tumma käkkäräpermanentti ja kapeat kasvot.
Tämän kuvan kuvaamispäivämäärästä ei ole tietoa, mutta tällaisena hänet muistetaan 1980-luvun puolivälistä: tumma käkkäräpermanentti ja kapeat kasvot.

30 vuoden aikana hän on saanut monta myös lisänimeä: lapsensurmaaja, äidinsurmaaja, hansikaskuristaja, sarjakuristaja.
Nyt Penttilä on 52-vuotias ja istunut suurimman osan elämästään vankilassa. Vakavimmat rikokset ovat kolme henkirikosta, mutta listalla on myös törkeä raiskaus, lukuisia törkeitä pahoinpitelyitä ja niin edespäin. Yleensä hän on syyllistynyt uusiin rikoksiin vain kuukausien sisällä siitä, kun on päässyt vankilasta vapaaksi.
Viimeksi vankilan kolkot käytävät jäivät taakse jouluna 2016. Tämän vuoden huhtikuussa tuli ilmi, että häntä epäillään henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.
Tätä juttua kootessa Ilta-Sanomat haastatteli eri henkilöitä Penttilän rikollisen uran varrelta: hänen rikoksiaan tutkineita poliiseja, häntä puolustaneita asianajajia ja hänet kohdanneita vankilan edustajia. He antoivat haastattelunsa nimettöminä.

Kuristaa lapsen ja pakenee

Palataan kesään 1986. Haastateltavien mukaan poliisi tutki jo aiemmin vihjeitä, joiden mukaan Penttilä kuljeksi Oulussa tyttöjen perässä nahkahansikkaat käsissään.
Vihjeet eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään, sillä Penttilällä oli taustallaan lähinnä pikkurikoksia: omaisuusrikoksia ja rattijuopumuksia. Tiettävästi hän syyllistyi ensimmäiseen väkivaltarikokseensa 16-vuotiaana 1981, jolloin hän hyökkäsi ikäisensä tytön kimppuun kerrostalon hississä, pakotti kellariin, hakkasi ja uhkasi raiskata.

Sitten tuli heinäkuu 1986 ja 26. päivä, lauantai. Aamun lehdet kirjoittivat urheilusta: Ilveksen 22-vuotias kasvatti Raipe Helminen puhui debyyttikautensa onnistumisesta New York Rangersissa, Keke Rosberg ilmoitti lopettavansa F1-uransa.
Illalla poliisi hälytettiin Oulun Rajakylän kaupunginosaan Tervakukkatielle. Soittaja oli Penttilän isä, joka asui poikaansa vastapäätä. Penttilä itse oli juossut ulos ja sivullisten mukaan huutanut mennessään: minä tapan kaikki.
– Olen koettanut unohtaa sen tapauksen, sanoo eräs juttua tutkinut poliisi.

Koirapartio löysi Penttilän läheisestä metsiköstä piileskelemästä. Kävi ilmi, että aikaisemmin illalla hän oli pyytänyt kahta 12-vuotiasta tyttöä auttamaan kaljakassien kantamisessa kotiin. Palkaksi hän lupasi 50 markkaa. Asunnossa Penttilä kuristi toisen tytön nahkavyöllä hengiltä. Toinen pyristeli pakoon ja juoksi kerrostalon käytävään ja Penttilän isän asuntoon turvaan.
– Arvioin väärin heidän ikänsä. Suunnittelin hankkivani vain jonkun naisen ja makaavani hänen kanssaan suostumuksella joko rahalla tai ilman, Penttilä selitti myöhemmin kuulusteluissa.

Samalla Penttilä tunnusti surmanneensa äitinsä edellisvuonna. Juttua oli tutkittu henkirikoksena, mutta ennen tunnustusta poliisilla ei ollut riittävää näyttöä tekijästä.
Eräs haastateltavista muistelee, että Penttilä selitti äidinsurmaa jatkuvasti eri tavoin. Joskus syy oli äidin jankutus, toisinaan se, ettei äiti saanut häntä riittävän nopeasti ulos nuorisovankilasta.
Penttilä sai jutun päätteeksi ensimmäisen pitkän tuomionsa: vajaat kymmenen vuotta vankeutta täyttä ymmärrystä vailla tehdystä taposta. Äidin surma katsottiin törkeäksi pahoinpitelyksi ja kuolemantuottamukseksi.

Sarjamurhaaja

Vuosien aikana Penttilälle on tehty useita mielentilatutkimuksia ja vaarallisuusarviointeja. Hän on myös toistaiseksi ainoa suomalainen rikollinen, jonka FBI:n erityisasiantuntijat ovat luokitelleet sarjamurhaajaksi.
Sarjamurhaajan vakiintunut määritelmä on yksityiskohtiin menemättä seuraava: vaaditaan useampi erillinen henkirikos, joiden tekotavoissa ja uhreissa on samankaltaisuuksia, ja tekoihin liittyy usein seksuaalisia piirteitä. Sarjamurhaajaa tyydyttää ja motivoi itse teko, eikä hänellä ole välttämättä muuta motiivia teolleen kuin tappamisen vietti.
– Onko hän sarjamurhaaja? Ehdottomasti. Silloin kun minä hänet kohtasin, hän oli ujonlainen kaveri, josta omituisuus kuitenkin paistoi läpi. Kyllä minäkin pidin häntä vaarallisena, mutta hänen puolustamisensa oli työ, joka oli vain hoidettava, sanoo eräs Penttilää oikeudessa avustanut.
Rikosoikeudellisesti Penttilä ei ole murhaaja, sillä häntä ei ole koskaan todettu syylliseksi murhaan, ainoastaan lievempiin henkirikoksiin.
– Jälkeenpäin ajatellen tein työni liiankin hyvin.

Vankilassa harmiton

Vankilassa Penttilä on käyttäytynyt haastateltavien mukaan hyvin. Hän oli hetken aikaa avovankilassakin, mutta kun hän karkasi vankien kauppareissun aikana, hänet passitettiin takaisin suljettuun vankilaan. Väkivallanpuuskiin hän yltyy yksinomaan siviilissä.
– Se on oikeastaan tyypillistä. Vankilassa ei pääse niin helposti käsiksi päihteisiin, mutta heti kun päästään siviiliin, otetaan alkoholia tai muita aineita, jotka sitten tuovat rohkaisua tekoihin, kertoo eräs vankilan johdossa työskentelevä.

Penttilä Hämeenlinnan keskusvankilassa vuonna 2000. Hän oli alkanut pukeutua naisten vaatteisiin ja kanteli jopa kanteli eduskunnan oikeusasiamiehelle, kun vankilan johtaja kielsi häneltä naisten alusvaatteet ja meikit.
– Penttilä oli vankilassa harmiton ja tavallinen. En ainakaan koskaan kuullut, että hän olisi aiheuttanut suurempaa harmia.

Sarjakuristajan toimintatapa

Penttilä ei toisaalta olekaan sellainen hahmo, joka haastaa riitaa nakkikioskin jonossa tai ryhtyy tasaväkiseen tappeluun. Kaikki hänen uhrinsa ovat naisia ja väkivaltajuttujen toimintatapa on samanlainen. Niihin liittyy liki poikkeuksetta kuristamista, usein nahkahanskoissa.
Vuoden 1981 hissihyökkäystä lukuun ottamatta Penttilä ei ole käynyt kenenkään kimppuun julkisella paikalla. Yleensä hän houkuttelee uhrinsa jollakin verukkeella asunnolleen tai muuhun itselleen turvalliseen paikkaan, kuten hotellihuoneeseen. Esimerkiksi vuonna 1993 hän surmasi 42-vuotiaan naisen mummonsa asunnossa, ja mummo löysi ruumiin vessastaan. Penttilä oli ollut silloin vapaalla jalalla noin vuoden.
Vuonna 2009 toimintatapa muuttui hieman, kenties siksi että hänen kasvonsa ja rikoksensa olivat tutut yhä laajemmalle yleisölle. Hän alkoi tilata uhreja kotiinsa. Ensimmäinen uhreista oli hermoratahieroja, jonka ilmoituksen Penttilä näki hengellisessä lehdessä ja tilasi kotikäynnille.

Hieroja saapui sovittuun osoitteeseen Oulun Sellukadulle. Penttilä avasi oven nahkahousuihin ja koreaan paitaan pukeutuneena, ja asunnon ovi ehti hädin tuskin paukahtaa kiinni, kun hierojan painajainen alkoi. Penttilä otti hierojaa yhdellä kädellä kurkusta kiinni ja toisella peitti hänen suunsa. Hänellä oli käsissään punaiset nahkahansikkaat. Sitten hän komensi naisen makuuhuoneeseen sängylle ja alkoi kuristaa.

Suukko hyvästiksi, seuraavat uhrit siivoojia

Nainen kertoi myöhemmin Penttilän olleen ”kuin transsissa”. Hieroja häilyi tietoisuuden ja tajuttomuuden rajamailla, kun kuristaminen loppui. Penttilä halusi halauksen. Hieroja halusi olla mieliksi ja halasi tätä. Penttilä rauhoittui. Hän halusi puhua, joten he joivat kahvit, katselivat valokuvia ja puhuivat uskon asioista (Penttilä oli vankilassa kääntynyt roomalaiskatoliseen uskoon).
Lopulta hieroja pääsi lähtemään asunnosta ja Penttilä moiskautti hänelle suukon otsalle hyvästiksi.
Sama rutiini toistui vielä kahdesti: Penttilä tilasi kotiinsa siivoojan 1. syyskuuta 2009 ja seuraavan vajaat kolme viikkoa myöhemmin. Ensimmäinen siivoojista pakeni Penttilän hyökättyä, toista Penttilä ehti kuristaa rajummin.
– Minulla oli läheisyyden kaipuu, perusteli Penttilä poliisille myöhemmin.
Vuoden 2009 saldo oli kaikkiaan kolme törkeää pahoinpitelyä ja törkeän pahoinpitelyn yritys, törkeä raiskaus ja vapaudenriisto. Nuo rikokset katsottiin sovitetuksi joulukuussa 2016 ja Penttilä oli jälleen vapaalla jalalla.

Uusi tutkinta alkaa

Muutamaa kuukautta myöhemmin hän rapisteli Helsingin Myllypurossa naapurinsa ovella ja sujautti postiluukusta tikkukirjaimin kirjoitetun rakkauskirjeen 17-vuotiaalle tytölle.
Poliisi otti hänet kiinni ja vaati Helsingin käräjäoikeutta vangitsemaan Penttilän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Käräjäoikeuden mukaan vangitsemiselle ei ollut perusteita, joten Penttilä päästettiin vapaalle jalalle. Rikostutkinta kuitenkin jatkuu.

Penttilä Oulun käräjäoikeudessa 2009. Tuona vuonna hän syyllistyi rikoshistoriansa vakavimpaan seksuaalirikokseen: hän vangitsi 23-vuotiaan naisen hotellihuoneeseensa ja raiskasi hänet kymmenen tunnin aikana useita kertoja.
– Emme epäile häntä muista rikoksista, eikä tässä vaiheessa ole valitettavasti myöskään enempää kerrottavaa, viestittää tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jonna Turunen.
– Michaelin käyttäytymistä on yritetty selittää monesti, sanoo eräs haastatelluista.
– Väkivaltaelokuvien liiallisella katsomisella, milloin milläkin. Mutta minä luulen, että hän vain haluaa nähdä kuolevan ihmisen kasvot. Hän haluaa nähdä, kun ihminen kuolee.

Jutussa käytetyt kirjalliset lähteet: Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien arkisto, Poliisi kertoo 2013.
Miika Viljakainen

User avatar
itäviitta
Posts: 468
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Penttilä, ent. Pent

Post by itäviitta » Thu May 04, 2017 6:03 pm

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005196884.html

Sarjakuristaja vietiin sittenkin vankilaan - poliisi oli valmiiksi kintereillä
Julkaistu: 4.5. 16:07 , Päivitetty: 4.5. 17:15

RIKOSEPÄILY Hovioikeus kumosi aiemman päätöksen, jolla uudesta rikoksesta epäilty sarjakuristaja oli laskettu vapaaksi. Mies otettiin kiinni heti.
Helsingin poliisi epäilee 51-vuotiasta oululaissyntyistä Michael Maria Penttilää törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Poliisi otti Penttilän alun perin kiinni jo huhtikuussa ja esitti häntä vangittavaksi. Helsingin käräjäoikeus arvioi tuolloin kuitenkin, etteivät vangitsemisedellytykset täyttyneet ja päätti kaksi viikkoa sitten, että Penttilä on laskettava vapaaksi.

Nyt torstaina Helsingin hovioikeus kumosi vapauttavan päätöksen ja määräsi, että Penttilä on vangittava. Hovioikeus määräsi hänet passitettavaksi ensin Pasilan poliisivankilaan ja myöhemmin Vantaan vankilaan, jos tutkintavankeus pitkittyy.

Penttilä vietiin vankilaan saman tein. IS:n tietojen mukaan hänet oli otettu kiinni jo hieman ennen kuin hovioikeuden päätöksestä kerrottiin julkisuuteen. Hovioikeus tiedotti asiasta kello 16, mutta varsinainen päätös oli annettu jo aiemmin iltapäivällä.

Poliisi oli varautunut vangitsemiseen ennalta. Virkavalta oli jo valmiiksi Penttilän kintereillä ja otti hänet kiinni heti kun lupa herui.

Perustelut salaiset

Hovioikeus käsitteli jutun salaisena tutkinnallisista syistä, koska rikosepäilyn tutkinta jatkuu ja on yhä kesken. Salaisia ovat sekä käräjä- että hovioikeuden perustelut ratkaisuilleen.

– Valitettavasti en pysty avaamaan sen tarkemmin perusteluja siihen, että miksi päädyimme erilaiseen ratkaisuun kuin käräjäoikeus, totesi asian ratkaisuun osallistunut hovioikeudenneuvos Mirjami Paso.

Vankiloita 1980-luvulta lähtien kiertänyt Penttilä vapautui viimeisimmästä vankeusrangaistuksestaan joulukuussa 2016. Nyt häntä epäillään viime helmikuussa tapahtuneesta rikoksen valmistelusta.

IS on aiemmin kertonut, että Penttilä oli tuolloin kontaktissa 17-vuotiaaseen itähelsinkiläiseen tyttöön. Perhe otti yhteyttä poliisiin.

Penttilällä on synkkä rikoshistoria taustallaan. Hänet on tuomittu lukuisista kuristamalla toteutetuista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Niihin lukeutuu kolme 1980–90-luvuilla tehtyä henkirikosta.

Penttilä oli alkujaan nimeltään Jukka Torsten Lindholm. Hän on vaihtanut nimeään kahdesti.
Kierrä minut rannan puolelta

User avatar
Queen
Posts: 2039
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Penttilä, ent. Pent

Post by Queen » Sat May 13, 2017 6:52 pm

Jukka Torstenin elämää pähkinänkuoressa:

Jukka Torsten Lindholmin vanhemmat erosivat hänen ollessaan 6-vuotias. Hän joutui olemaan paljon yksin iltaisin, koska hänen äitinsä oli tarjoilija ammatiltaan.
Ala-asteella pidetty jopa kilttinä ja mielikuvitusrikkaana poikana.

Yläasteaikana Lindholm oli hoidossa puolitoista vuotta psykiatrisella osastolla. Syy: kouluvaikeudet, hermostuneisuus, henkinen tasapainottomuus. Hän oli taipuvainen valehteluun. Osastohoidon jälkeen hän oli avohoidossa, tällöin lääkehoito.
Lindholmin kerrottiin saaneen pikkupoikana kallonmurtuman hänen pudottuaan liukumäestä ja 13-vuotiaana hän oli sairastanut vesirokon, minkä jälkeen hänen kerrottiin muuttuneen luonteeltaan.

Teini-ikäisenä hän käytti alkoholia ja myöhemmin vahvempia aineita.
Lindholm on kertonut lukevansa paljon väkivaltakirjallisuutta, katsovansa väkivaltavideoita ja ihannoivansa rikollisia.

1981 Lindholm kuristi 15-vuotiasta tyttöä Oulussa. Hän tapasi tytön kerrostalon hississä, pakotti tytön kellarikerrokseen, missä kaatoi tämän lattialle, kuristi tyttöä tämän omalla kaulahuivilla, hakkasi ja potki tyttöä päähän. Hän kertoi uhrille raiskaavansa ja tappavansa tämän. Lindholmilla oli kädessään nahkahansikkaat. Tyttö pääsi pakenemaan.
-Tuomio: hieman yli kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä ja muutamasta muusta rikoksesta.

1984 tie vei Keravan nuorisovankilaan, syy: omaisuusrikokset, rattijuoppous

Elokuussa 1985 Lindholm oli riidellyt äitinsä Laina Orvokki Lindholmin kanssa. Äidin mentyä jo nukkumaan, oli poika hiippaillut sängyn viereen ja kuristanut häntä kädessään siniset nahkahansikkaat. Kuristus tapahtui käsin ja punaraidallisella huivilla. Kertomansa mukaan oli säikähtänyt, kun äiti meni veltoksi ja yrittänyt antaa tekohengitystä tälle.
Teosta kyllä epäiltiin aikanaan juuri Lindholmia, mutta myös äidin miesystävää. Syytettä ei nostettu! Lindholm tunnusti äitinsä surman vasta Kotaniemen surman tutkinnan yhteydessä.

1986 Titta Marjaana Kotaniemen, 12 v. surma Oulussa
-kuristi käsin ja vyöllä
-kuristi toistakin tyttöä ja kertoi haluavansa olla yhdynnässä tämän kanssa

Syyttäjä, kaupunginviskaali Mauri Lähde sai nuhteita Oikeuskansleri Jorma S. Aallolta siitä, miten tämä käyttäytyi oikeudessa. Tosiasia oli se, että Lähde oli vain kertonut suorasukaisesti kuinka Lindholmille pitäisi tehdä mielentilatutkimus pakkolaitospäätöstä varten, miten tämä oli ihmispeto, jolle ei ollut sijaa yhteiskunnassa jne. Lähde ennakoi aivan oikein, että kuristamiset tulevat jatkumaan, ellei niille panna stoppia.

1987 tuli tuomio: täyttä ymmärrystä vailla tehdystä kahdesta taposta ja lapseen kohdistuneesta haureudesta, sekä petoksesta, varkaudesta ja näpistyksestä yhteensä 9 v 7 kk vankeutta. Oikeus katsoi, että hänet voidaan eristää pakkolaitokseen.
Rovaniemen hovioikeus kuitenkin pudotti tuomion hieman yli 8,5 vuoteen vankeutta.
Äidin tappo katsottiinkin törkeäksi pahoinpitelyksi ja kuolemantuottamukseksi.
12-vuotiaisiin lapsiin kohdistuneita rikoksia hovioikeus piti kahtena väkisinmakaamisen yrityksenä ja lapseen kohdistuvana haureutena sekä toisen tytön surmaa tappona. Pakkolaitostuomio sentään pysyi.

1992 koitti vapaus ja Lindholm ryhtyikin polttelemaan erään vankilakaverinsa kanssa hasista. He suunnittelivat myös hasiksen ja amfetamiinin tuontia Ouluun.

Toukokuussa 1993 Lindholm suuntasi baarituttavuutensa kanssa hotelliin. Hän kirjautui sinne nimellä Duran Michael. Sadomasokistisissa leikeissä naiselta oli lähteä henki, kun Lindholm kuristi tätä. Nainen kuitenkin virkosi, teki poliisille ilmoituksen kuristuksesta, mutta ei vaatinut miehelle tuomiota asiasta.

1993 Kempeleen kupeesta vanhusten talon vessasta löytyi kuollut nainen. Asunto oli Lindholmin mummon asunto ja mummo ruumiin löysikin. Nainen oli 42-vuotias. Häntä oli kuristettu kaulasta. Naisen jalat olivat vc-pöntön päälle nostettu.
Kun Lindholm saatiin kiinni, hän väitti vihamiehensä lavastaneen hänet syylliseksi.
Tutkintavankeudesta Lindholm yritti karata, mutta hänet saatiin kiinni. Vankeusaikana häneltä löytyi huumaavia lääkkeitä.
Myöhemmin hän kertoi myös vankeusaikanaan käyttäneen huumeita.

1993 hänelle luettiin tuomio edellisestä; täydessä ymmärryksessä tehty tappo ja pari vähäisempää rikosta nivottiin yhteen ja tulokseksi saatiin 9,5 v vankeutta.
Vasta tuomion jälkeen Lindholm halusikin valottaa tapahtumia. Hän kertoi pyytäneensä naisen mukaansa ravintolasta, jotta tämä kuljettaisi hänen hallussaan olleen aseen eräälle romanille. Hän oli sitten pilanpäiten pannut kangasvyön naisen kaulan ympäri, kiristänyt ja kuinka ollakaan - nainen oli lysähtänyt lattiaan. Hän siirsi sitten naisen elpymään vessan pytyn viereen ja nosti tämän jalat pytyn päälle.
Teko otti niin koville Lindholmillekin, että hän meni joiksikin tunneiksi makailemaan äitinsä haudan vierelle.

Lindholmin päätä ruvettiin taas tutkimaan ja todettiin, että hän ihannoi alkukantaisuutta ja väkivaltaa.
1994 Hovioikeus korottikin tuomiota 10,5 vuodeksi vankeutta ja määräsi, että Lindholm voidaan panna pakkolaitokseen.

Tämän vankeuden aikana Lindholm kääntyi roomalaiskatolilaiseen uskontoon. Hän muutti myös nimensä Michael Maria Pentholmiksi.

2008 koetti koevapaus ja 2009 täysi vapaus. Hän hankki työpaikan suoramarkkinointifirman puhelinmyyjänä. Hän viihtyi hyvin pomonsa kanssa kapakoissa ryyppäämässä.
Toukokuussa 2009 Pentholm pyysi kapakasta mukaansa naisen, jolle lupasi antaa saapikkaat. Asunnolla nainen oli pettynyt luvattuihin kenkiin, sillä ne oli ilmeisesti seksikaupan tuotteita. Ystävätär oli varoittanut naista lähtemästä Pentholmin mukaan omien, aiempien kokemusten vuoksi, mutta eihän tämä uskonut.
Pentholm kuristi naista niin, että tämä oli hätää kärsimässä. Lopulta nainen sai puhutettua miehen lähtemään kanssaan vielä baariin. Naisen oli pakko ottaa Pentholm mukaansa vielä asunnolleenkin, mutta vc:stä hän sai soitettua ystävilleen, jotka tulivat heittämään Pentholmin ulos.
Poliisikuulustelussa Pentholm väitti naisen halunneen häneltä huumaavia lääkkeitä ja että hän oli leikillään kuristanut tätä.
Tutkinnan aikana Pentholmin asunnosta sängyn viereltä löytyi nahkavöitä, naisten nahkahansikkaita ja naisten sukkia, jotka oli sidottu yhteen teräosistaan. Nämä menivät takavarikkoon.

Kesän 2009 aikana Pentholm kertoi pariin otteeseen käyneensä ammattimaisen dominan eli alistajan vastaanotolla. Dominat tietävät kuinka lujaa ja kuinka pitkään voi ihmistä mistäkin kohdasta turvallisesti kuristaa. Pentholm sitten kertoi varoneensa näitä kohtia, esim. kilpirustoa.


Elokuussa 2009 sama ralli jatkui. Hän soitti asunnolleen hermoratahierojan. Hierojaa vastassa oli tiukkoihin nahkahousuihin ja koreaan puseroon sonnustaunut potilas. Nainen ei saanut pöytäänsä koottua, kun Pentholmin punaiset nahkahanskat olivat jo kurkun ympärillä. Pentholm oli pannut kaulaansa punaisen huivin.
Hän raahasi naisen makuuhuoneen patjalle, jossa kuristi välillä kovempaa, välillä hiljempää. Hieroja oli välillä tajunnan rajamailla.
Nainen kertoi yrittäneensä olla mieliksi Pentholmille, että pääsisi tämän käsistä. Hän valehteli, että sairasti hepatiittia. Pentholm päästikin naisen ja keittipä vielä kahvitkin päälle päätteeksi. Pentholm kertoi jälkikäteen, että hänellä oli vain läheisyyden kaipuu.

1.9.2009 Pentholm totesi huushollinsa olevan siivoojan tarpeessa ja tilasikin asunnolle naisen. Kun siivooja tuli, tämä hieman hämmästyi Pentholmin ulkonäköä: mies oli vahvasti meikattu ja täysnahkaisessa asussa. Siivooja oli vasta säleverhoja avaamassa, kun suun eteen ilmaantui hansikoitu käsi ja toinen oli hänen rintansa ympärillä.
Siivoojanainen ei niin vaan alistunutkaan moiseen kohteluun. Hän puri Pentholmia käteen, veteli tätä kuonoon, keräsi kimpsunsa ja lähti.

Kun ensimmäinen siivooja oli näin brutaali, päätti Lindholm hänestä toivuttuaan hankkia uuden. 18.9. asteli asuntoon seuraava uhri. Meno noudatti edellistä. Pentholm oli nahkaisessa vaatetuksessa, meikit naamallaan ja tällä kertaa vaalein nahkahanskoin verhoillut kädet ilmestyivät naisen kurkkua kuristamaan.
Pentholm raahasi naisen makuuhuoneen patjalle, etsi selvästi kaulalta sopivaa kuristuskohtaa, josta paineli.
Siivojat ilmeisesti eivät ole sopivia uhreja Pentholmille. Tämäkin väänsi miehen kädet kurkultaan, istuipa vielä Pentholmin päälle ja soitti paikalle poliisit.
Tosin Pentholm kertoi, että naisen istuminen hänen päällään oli tuntunut oikein mukavalta.

Taas vietiin Pentholmia oikeuteen. Selvitettävänä oli kolme tapon yritystä ja pahoinpitelyä. Pentholm kertoi, että kesän aikana sadomasokistisuus oli noussut enemmän pinnalle ja hän kertoi myös olevansa fetissi. Mm. nahkahansikkaiden käteen paneminen oli osa seksuaalista leikkiä.
Oli mitä oli, mutta tuomio tuli. Oulun käräjäoikeus tuomitsi Pentholmin 6 vuodeksi vankeuteen.
Ja taas tutkittiin mieltä. Hänen todettiin olleen syyntakeinen tekojen aikaan. Häntä pidettiin erittäin vaarallisena rikoshistoriansa ja henkilöstään ilmenevien seikkojen perusteella. Oikeus määräsi hänet suorittamaan koko tuomion vankilassa.
Hovioikeus ymmärsi paremmin Pentholmia ja alensi tuomion 4 vuodeksi ja 5 kuukaudeksi. Hovioikeus kun katsoi, että jäi näyttämättä, että Pentholm olisi yrittänyt tappaa uhrinsa tai että hänen olisi pitänyt ymmärtää tekojensa varsin todennäköisenä seurauksena olevan kuoleman. Pyttytuomiokin kumoutui siinä samalla.

Kun Pentholm istui vähäistä tuomiotaan, ilmaantui hänen jäljiltään samankaltaisia rikoksia kesältä 2009.
-Toukokuussa hän oli houkutellut ravintolasta asunnolleen 23-v naisen. Mukana oli tämä edellämainittu puhelinmarkkinointipomokin. Yö nukuttiin ja aamulla Pentholmin yllätti jano. Hän lähetti pomon ostamaan juotavaa. Sillä aikaa Pentholm pani oveensa viestin pomolle, että oli joutunut lähtemään muualle pikaisesti.
Tosiasiassa Pentholmilla oli muita kiireitä. Hän varustautui nahkahanskoilla ja kävi naisen kurkkuun kiinni. Nainen sai väännettyä Pentholmin peukalot niin, että pääsi vessaan karkuun ja siitä ulos.
-Elokuussa Pentholm houkutteli naisen hotellihuoneeseen. Tätä hän piti vankinaan 10 tuntia. Tällöin tapahtui hänen rikoshistoriansa vakavin seksuaalirikos: hän raiskasi naisen useita kertoja. Tietysti hän siinä samalla nahkahanskoin kuristi naista kaksin käsin kurkusta ja uhkasi tappaa hänet. Naisella lähti välillä taju.

2.3.2012 oikeus määräsi Pentholmin 4 vuodeksi 4 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä raiskauksesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja vapaudenriistosta. Ja koko rangaistus sitten loppuun asti istuttava.
Hovioikeus päätti lokakuussa, että käräjäoikeuden tuomio on ihan hyvä ja pidetään voimassa.

Penttilä sitten vapautui 2016 vuoden lopussa.
Huhtikuussa 2017 kaivattiin taas poliisia selvittelemään hänen tekosiaan, sillä hän oli epäiltynä törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, mutta Helsingin käräjäoikeus vapautti hänet tutkinnan ajaksi. Toukokuussa 2017 Helsingin hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen ja määräsi Penttilän vangittavaksi epäiltynä törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta

----

Tämä Jukka Torsten Lindholm on siis muuttanut nimensä aikanaan Michael Maria Pentholmiksi ja myöhemmin Michael Penttiläksi. Hänen ulkonäkönsä on myös matkan aikana vaihtunut. Esim. wikipediassa hänestä on joku nuoruudenkuva, jossa hän on epäsiistin näköinen, pitkätukkainen hemmo. Sittemmin olen nähnyt hänestä kuvia, joissa hän on erittäin siistin näköinen, lyhythiuksinen, meikattu mies, joskin hänessä on säilynyt jokin epämiellyttävä piirre - naisellisuus.
Mielestäni näitä kuvia pitäisi tuoda julkisuuteen, että naiset tietäisivät varoa häntä. On myös otettava huomioon, että hän voi käyttää mitä nimeä tahansa.

Omia ajatuksiani hänestä: Lindholm-Pentholm-Penttilä on aina kuulunut inhokkilistani kärkisijoille. Ehkä pahinta hänessä on tuo hallitsemattomuus. Hän ei hallitse itse itseään, mutta tuntuu, ettei oikeuskaan häntä pidättele. Nahkahanskat ilmestyvät käteen kerta toisensa jälkeen ja kaulahuivit sekä vyöt viuhuvat naisparkojen kauloille.
Lindholm on kertonut, että hänen äitinsä elää hänelle. Ymmärtääkö mies, että hän on todella tappanut äitinsä? Kai nyt jotenkin, koska on äitinsä haudallakin makaillut. Millainen suhde hänellä sitten on äitiinsä ollut, sitä ei taida kukaan tietää.
Lindholm on puolustuksekseen sanonut, miten kuristukset ovat olleet osa seksileikkejä. No eivät ne sitä ole, jos toiselta osapuolelta ei ole kysytty mitään. Hän on myös ollut ammattilaisen (sadomasokistin) opissa. Siksikö, että osaisi varoa, ettei kurista ketään hengiltä, vai siksikö, että todella tietää, mistä pitää kuristaa, että henki lähtee silloinkun sattuu niin haluamaan. Onhan hän uhkaillut naisia kilpiruston rusentamisella, jos nämä pistävät hanttiin.

User avatar
Queen
Posts: 2039
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Penttilä, ent. Pent

Post by Queen » Sun May 14, 2017 9:59 am

Luulin jo suunnilleen kaikesta kirjoittaneeni, mutta siis Lindholm avioitui vankilassa 7.7.1996 Hannele Rannan kanssa. Hannele oli vankilassa, koska oli lääkinnyt aviomiestään liiallisella insuliiniannoksella ja kun tämä kuoli, naiselle luettiin elinkautinen tuomio.
2000 vuonna Lindholm/Pentholm halusi pukeutua naisten vaatteisiin ja kanteli jopa oikeusasiamiehelle, kun vankilassa ei suvaittu tällaista.
Kuten kirjoitin, on mies muuttanut ulkonäköään todella usein ja aika radikaalistikin. Hänellä on ollut pitkä suorempi tukka, pitkä kihara tukka, puolipitkä tukka sekä lyhyt versio.
(Hieman vaikeutta kirjoitukseen tuo, ettei tiedä millä nimellä tätä otusta kutsuisi)

User avatar
-Uta-
Posts: 2222
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Jukka Torsten Lindholm, nyk. Michael Penttilä, ent. Pent

Post by -Uta- » Wed Jun 28, 2017 2:02 pm

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017062 ... 3_u0.shtml
Keskiviikko 28.6.2017 klo 13.02

Sarjakuristaja tänään käräjillä....
Syytteen mukaan sarjakuristaja lähestyi tyttöä pudottamalla tälle postiluukusta kirjeen.

"Moi Suzy!
Jos haluat tavata ja tutustua minuun, niin ilmoita, olen eri chat-sivustoilla, kuin sinä. En tykkää chattailla, sillä se ei yleensä johda mihinkään. Minä etsin pitempiaikaista naisystävää, en pelkkää seksiseuraa. Olen nähnyt sinut muutaman kerran ja olen nähnyt kuviasi. Minun mielestäni olet hyvän näköinen ja vartalosi on upea. Annan tähän toisen puhelimeni numeron, jos haluat ottaa yhteyttä. Se on **********. Huuda vaikka ikkunasta, jos haluat tavata. Pidän ulkomaalaisista naisista. Kaikkea hyvää sinulle. Arrivederci.
T: Michael"


Kirje on poliisin esitutkintamateriaalin liitteenä. (POLIISI)

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kiistää syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syyttäjän mukaan aikeena oli tappaa tai ainakin pahoinpidellä törkeästi.
Syytteen mukaan Penttilä yritti jotain esinettä apunaan käyttäen päästä sisään tytön ja tämän perheen asuntoon.
Kaksi kuukautta myöhemmin Penttilä pyrki syyttäjän mukaan lähestymään tyttöä uudelleen pudottamalla postiluukusta kirjeen. Varmoilla tikkukirjaimilla kirjoitetun kirjeen sisältö käy ilmi poliisin esitutkintamateriaalista.

"Erehdys"
Puolustuksen mukaan Penttilällä ei ole ollut minkäänlaista suunnitelmaa, eikä hän käynyt asunnon ovella ennen kirjeen pudottamista. Kirjeen viemistä puolustus perustelee deittipalvelusta alkunsa saaneella erehdyksellä.
Penttilän kerrotaan saaneen palvelussa viestejä Suzy-nimiseltä naiselta, "mitä ilmeisimmin virtuaalihenkilöltä", joka puhutteli häntä naapurikseen. Puolustuksen mukaan Penttilä piti Suzya oikeana henkilönä. Nähdessään asianomistajan pihalla, hän oletti alaikäisen tytön olevan deittipalvelun nainen.

henni.auvinen@iltalehti.fi

Post Reply