Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
Eks-EkstroVertti
Posts: 3109
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by Eks-EkstroVertti »

^Erittäin totta kaikki.

Nostan jälleen ylös kolme tutkivain viranomaisten totena pitämää asiaa.

1. "Koska Gustafssonin koko alaleuka on murskautunut ja hän on saanut useita puukonpistoja kasvoihinsa, ei hän pysty puhumaan. Hänen tilansa on muutenkin vakava, vaikkei hengenvaaraa enää olekaan."

- totesi Uuden Suomen haastattelussa 7.6.1960 Bodomin kolmoismurhan tutkinnanjohtaja, KRP:n senhetkinen ylipäällikkö Arvi Vainio (Kosti Vasa oli kesälomalla).

2000-luvulla KRP syyllisti Gustafssonia siitä, että hän oli itsekin kertonut tulleensa lyödyksi puukolla päähän.

2. "Veritutkimusryhmän tutkimusten tulokset eivät suoraan tai edes epäsuorasti viittaa Gustafssonin syyllisyyteen".

- todisti KRP:n veritutkimusryhmän johtaja Anja Ytti Espoon käräjäoikeudessa 2005.

Myöhemmin tutkinnanjohtaja Tero Haapala on julkisuudessa kertonut, että "todisteita ei ollut riittävästi".

Tosiasiassa Gustafssonin syyllisyydestä ei ollut yhtä ainoaa todistetta.

3. Espoon käräjäoikeus totesi tuomiolauselmassaan rikosylikonstaapeli Markku Tuomisen todistaneen vasten todellista käsitystään Gustafssonin "15 vuotta tuli-tunnustusta" koskevassa asiassa.

Vasten todellista käsitystään todistaminen on perättömän lausuman antamista ts. valehtelua oikeussalissa. Tuomisen kohdalla perätön lausuma oli törkeä.


Sitten omaa mutua.

Tämän ketjun edellisen sivun Ranen kirjoituksista pisti silmään kohtien 1, 2 ja jälkimmäisen 3:n (3-kohtia on kaksi) lisäksi erityisesti nro 19:

"Eräs rengastettu kuva tosin jäi vaivaamaan - kuvassa oli yli nelikymppinen mies, tumma, muistaakseni silmälasit. Poliisi kieltäytyi vastaamasta kuka mies oli."

No, veikkaan, että hän oli varastellen laaja-alueisesti harhaillut polkupyörän taluttaja, täyttä ymmärrystä vailla olevaksi todettu murhamies Herman Katajainen, josta vaimo oli ottanut avioeron Katajaiselle v. 1942 aiheutuneen alaruumiin fyysisen vamman takia. Ainoastaan poliisin ja murhaajan tietämä yksityiskohta liittynee siihen, mitä murhaaja teki yhdelle uhreista. Arvelen, että se ei liity kumpaankaan tyttöön, vaan Seppoon ja genitaalialueelle.

Katajainen 1971, kiitos Doctor Lecterille. --->

https://www.murha.info/rikosfoorumi/dow ... hp?id=4544

Lisäksi arvaan, että Katajaisen yhdennäköisyys Pauli Kustaa Luoman kanssa oli vuonna 1960 suuri.

Luoma ilmeisesti 1960, kitos Still lovelle. --->

https://www.murha.info/rikosfoorumi/dow ... p?id=19492

"...(Pentti) Vartiainen nimisen puusepän ilmoitettua, että hän oli 6.6.60 tavannut epäilyttävän miehen, jonka hän tunnisti (Luomaksi) pidätettiin (-) Helsingissä 8.6. vastaisena yönä, mutta hänen alibinsa tuli todistettua useiden henkilöiden voimalla eikä hän ilmeisestikään ollut Vartiaisen tapaama mies, jota ei vieläkään ole saatu identifioitua. Vartiainen kuitenkin väitti vielä elo-syyskuun vaihteessa, että kyseessä täytyi olla (-) eikä kenenkään muun, sillä hänen mielestään kahta samannäköistä miestä ei voi olla olemassa. Vartiaisen antamat tuntomerkit olivat: Ikä noin 30-35 vuotta, pituus noin 180 senttiä, vartalo hoikka, kasvot laihat, parta ajamaton ja noin 1 – 1,5 sentin sängellä, tukka ristivärinen. Vaatetuksena oli ruskea pikkutakki, tummat housut, vaalea paita, jonka rinnuksissa ja hihansuissa veritahroja, avopäin, yleisvaikutelma likainen."

ja

"...oli nähnyt Kilossa 6.6 aamulla miehen, jota hän edelleenkin väittää (Luomaksi); ikä 30-35 vuotta, pituus n. 180 cm, vartalo hoikka, kasvot laihat, parta ajamaton, tukka ristivärinen, ruskea pikkutakki, tummat housut, vaalea paita, rinnuksissa ja hihansuissa verta, avopäin ja likainen."
5 pro viis ja sil´ pläsi puli
Puu elon järvellä veliä
Jori joi Niveat
UiNeet aiEm puheis Isä
yks yö faija Rai s kas Kain kaa
Sepän veli Pieks Mester-
moralla

Luminol
Eks-EkstroVertti
Posts: 3109
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by Eks-EkstroVertti »

Mikä on Willin käsitys siitä miksi Matalamäkeä alettiin pitää "fyysisen vamman miehenä"? Tarkoitan siis, että milloin ja kenen lausunnosta syntyi sellainen "fakta"? Mielestäni ainakaan kukaan viranomainen ei ole väittänyt "Weijan" sukupuoliseen identiteettiin liittyvää asiaa "fyysiseksi vammaksi". Jos poliisi on maininnut fyysisen vamman erikseen sitä tarkasti määrittelemättä, mielestäni on paremmin mahdollista, että sillä (fyysisellä vammalla) tarkoitetaan todellakin jotain fyysistä vammaa, ei esim. transvestisuutta, joka on kai lähinnä psyykkinen ominaisuus. Tulkinta, käsitys ja "varmuus" Matalamäen olemisesta "fyysisen vamman mies" on nähdäkseni syntynyt nettipalstoilla keskustelijoiden omissa päissä. Mielestäni fyysisen vamman miehellä täytyy olla jokin todellinen fyysinen vamma, joka pysyy kuitenkin valtaosan ajasta piilossa. Vamma voisi olla esimerkiksi virtsa-avanne.
Mihin perustuu siis väite, että Matalamäki olisi ollut ykkösepäilty vuonna 2001? Onko poliisista vahvistettu se, onko esim. Rahikka kertonut niin olleen?
5 pro viis ja sil´ pläsi puli
Puu elon järvellä veliä
Jori joi Niveat
UiNeet aiEm puheis Isä
yks yö faija Rai s kas Kain kaa
Sepän veli Pieks Mester-
moralla

Luminol
User avatar
will
Posts: 2748
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by will »

^Olen kysellyt palstoilla samaa, koska sanonta mielestäni ei viittaa psykiatrian puolelle, vaan tarkoittaa jotain elimellistä, esim. sotavammaa. Sopivia on syntynyt esim. kranaatinsirpaleista lantion alueelle tai silmiin. Näitä on korjattu, miten on pystytty.

Vamma on, mutta kaikki eivät sitä huomaa. Tässä määrittelyssä on heikkoutena se, että sotainvalidejä oli paljon. Nimityksen täytyisi mielestäni tarkoittaa sellaista henkilöä, jolle poliisilla on arkikäytössä toinenkin nimi. Bodomin tekijäksi epäiltäessä käytettäisiin kiertoilmausta.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3109
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by Eks-EkstroVertti »

^ Kiitos. Vuonna 1942 saatu sirpalevamma, tai luoti munissa on sellainen fyysinen vamma muine seurauksineen, joka sopinee mieleltään järkkyneeseen silmälasipäiseen pyöräntaluttajaan, myöhempään kaksoissurmaajaan, josta vaimo väitetysti otti eron ko. vammautumisen takia. Saattaa sopia myös tyynyliinan funktioon. Sellainen vaikuttanee mieheen kuin mieheen.
5 pro viis ja sil´ pläsi puli
Puu elon järvellä veliä
Jori joi Niveat
UiNeet aiEm puheis Isä
yks yö faija Rai s kas Kain kaa
Sepän veli Pieks Mester-
moralla

Luminol
User avatar
will
Posts: 2748
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by will »

^Hyvin mahdollista. Vaihtoehtoisesti joku, jolla oli kosmeettinen silmäproteesi, eikä kyennyt arvioimaan etäisyyksiä oikein, ajaessaan moottoripyörää. Tai sekä että.

Vai olisiko heitä ollut peräti kaksi, kuten rikospaikalta johdettavissa oleva profilointi vihjaa? Toisella skitsofrenia, toisella huumeriippuvuus. Toisella luoti munissa ja siksi tyynyliina mukana alasuojana, toisella vain yksi näkevä silmä, mutta kuitenkin moottoripyörän ajokortti. Muutama tutkinnassa löydetty vieras DNA-alleeli retkeläisten jälkien seassa sopisi kahteen ulkopuoliseen henkilöön, jotka ovat olleet kosketuksissa uhrien vereen eri puolilla telttaa.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3109
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by Eks-EkstroVertti »

^ Enpä tiedä, musta tuntuu ettei veteraanin tekosilmä naurattaisi paljoa ketään saatika kirvottaisi vinoiluja... Hampaat saattoivat puuttua ja puhe sen mukaista, mongerrus aiheutti kusipäiden repeilyjä ja matkimista. Nukkuessa hammasproteesin suojana tyynyliina. Siinä olevat veriroiskeet peräisin keripukin syömistä ikenistä. Murhaaja oli aitohampaaton köyhä, entinen merimies, kotoisin Karjalan kannaksen Uudenkirkon Mesterjärveltä, ehkä. Oli ehkä myös latentti impotentti vaikka spermaroiskeita olisikin syntynyt omasta takaa. Katajaisen todettiin saaneen elämänsä aikana lukuisia iskuja päähänsä. Se on usein tyypillistä sarjamurhaajille. Heille on myös tyypillistä se, että ovat joutuneet hylätyiksi, joka aiheuttaa patologisen tunneköyhyyden, joka purkautuu vihana, joka on heidän selviytymiskeinonsa päästä sisäisestä tuskasta. Tämän ristiriitaisuutta ei voi kyllin korostaa.
Toteuttaessaan fantasiaansa itsestään murhaamalla muita, sarjamurhaaja usein toistaa teon yksityiskohdissa asioita, jotka tekivät hänestä hänenlaisensa, yleensä onnettomassa lapsuudessa.

Bodomin mysteerion ilmoitetuista lukuisista näköhavainnosta on todellakin jaoteltavissa kaksi epäiltyä: tummanpuhuva. lyhyt ja tanakka fillarin karjalaistaluttaja, jolla ehkä kumisaappaat. Sitten on vielä ruskeatakkinen. laihahko, pitkähkö ja epäsiisti Luomakopio (nyk.vanhalla) Turuntiellä, joka tosin saattoi hänkin olla liikkeellä polkupyörällä ja jopa sama henkilö kuin ensimmäinen mainitsemani.

Laitetaans lainaten tähän taasen käänteisjärkässä, että:

Yleisön antamista ilmoituksista on saatu selville seuraavaa:

1) (-) oli 4.6 kello 17.00 aikaan nähnyt Lahosen mökissä tuntemattoman miehen, johon sopivat aikanaan Luomasta annetut tuntomerkit. (-) mökki sijainnee jossain Gumbölessä.

2) (-) oli 4.6 kello 18.00 aikaan nähnyt Petaksen mäessä Turuntiellä epäilyttävän miehen; tuntomerkit: pitkä, laiha, tumma ja likainen.

3) (-) oli nähnyt 4.6. kello 20 – 21 välillä Gumbölessä miehen, jolla oli ollut ruskea takki ja tummat housut, paketti kainalossa, ikä noin 30-35 vuotta.

4) (-) oli 5.6 kello 2.30 aikaan nähnyt Bembölessä Turun maantiellä ilmeisesti Helsinkiin päin matkalla olleen miehen, joka oli ollut pitkä, laiha, likainen, päällä ruskehtava takki ja tummat housut.

5) (-) oli 5.6 kello 06.30 nähnyt Bembölessä pensaikossa lymyilleen miehen, joka oli ollut tumma, kiharatukkainen ja likainen.

6) (-) oli 5.6 kello 23.30 nähnyt Kauklahden uuden kansakoulun takana miehen, jolla oli ollut ruskea takki, tummat housut, avopäin ja likainen.

7) (-) oli nähnyt Kilossa 6.6 aamulla miehen, jota hän edelleenkin väittää (-); ikä 30-35 vuotta, pituus n. 180 cm, vartalo hoikka, kasvot laihat, parta ajamaton, tukka ristivärinen, ruskea pikkutakki, tummat housut, vaalea paita, rinnuksissa ja hihansuissa verta, avopäin ja likainen.

11) (-) oli nähnyt 8.6 kello 16.18 Pitäjänmäeltä Helsingistä lähteneeseen junaan tullee noin 40-vuotiaan, n. 175 cm pituisen laihahkon, tummatukkaisen miehen, joka oli ollut avopäin, yllään harmaa ruskeahkolta vaikuttava puku, ruskeat tylppäkärkiset raapiutuneet puolikengät

" Näistä voidaan otaksua ainakin ilmoitusten nro 1-7 ja 11 tarkoittavan mahdollisesti samaa miestä, jotka siis ilmeisesti olisi (Vartiaisen) mukaan ”(Luoman) kaksoisveli” ellei itse (Pauli Kustaa) sovi.

Ja:

(?) tuntomerkit ovat seuraavat: pituus 163 cm, ikä 33 vuotta, vartalo tukevahko, yleisväri kalpea, tukka vaalea, otsalta kaljua, puhuu Karjalan murretta, ilman päähinettä, siniset pusero ja housut, kumisaappaat. Hänen saattavat sopia seuraavat yleisöltä tulleet ilmoitukset:

1) (-) oli nähnyt 4.6 kello 16.30 linja-autossa matkalla Bodominjärven suuntaan miehen, joka oli ollut resuinen, likainen ja partainen, tukeva, pyöreäkasvoinen, noin 40-vuotias, harmaat housut ja n. 170 cm pitkä. (-) ei kuitenkaan tuntenut – samaksi mieheksi)

2) (-) rakennusmestari, (-) oli 4.6. kello 20.30 aikaan nähnyt Vihdintien ja Bembölen välillä laihan, keskimittaisen miehen pikkutakkisillaan. Puhui Karjalan murretta ja poistui Bodominjärvelle päin.

3) Karjakko (-) oli 5.6 kello 4.30 – 05.00 nähnyt kartanon suunnalta valtamaantielle johtavalla tiellä polkupyörällä olevan miehen, joka oli ollut n. 30-35 vuotias, tukevahko, tumma kasvoiltaan, silmät siniset ja tuijottavat, yllään tumma pikkutakki ja tumma lippalakki; likainen. (-) mielestä muistutti (-) , mutta ei voinut sanoa mitään varmaa.

) Rouva (-), oli 5.6 kello 06.00 aikaan nähnyt Jorvin kartanon saunan läheisyydessä paljon (-) muistuttavan miehen, joka oli kuitenkin puhunut parempaa kirjakieltä kuin (-).

5) Rouva (-), oli 5.6 kello 17.00 aikaan nähnyt Talin siirtolapuutarhan edustalla (-) muistuttavan miehen, jolla oli ollut sinertävä pusero, jossa vetoketju.

6) (-), oli 5.6 kello 23.00 aikaan nähnyt Lintulammen pohjoisrannalla miehen, jolla oli ollut saappaat jalassa, avopäin tai lippalakki päässä ja mies teki tumman vaikutuksen ilmeisesti parransängen takia. Vaaleat housut ja sininen tuulitakki.

6) Vanginvartija (-) oli 5.6 kello 23.20 nähnyt junassa Kauniaisista Helsinkiin miehen, joka oli ollut 165 cm pitkä, tanakahko, otsalta ohut ja vaalea tukka, harmaat housut, vaalea paita, ei solmiota, avopäin, puhui Karjalan murretta. Ei tuntenut (-)

7) LP:n konst. (-) oli 10.6 kello 17 jälkeen nähnyt Pitäjänmäellä lähellä Strömbergin tehdasta heti karkuunlähteneen miehen, joka oli (-) kaltainen.

9) Sanomalehdenjakaja (-), oli 12 tai 19.6 kello 04 aikaan nähnyt Kumpulassa (-) muistuttavan miehen.

(?) kieltää olevansa mikään edellä kerrotuista miehistä eikä lainkaan liikkuneensa niillä nurkillakaan.


Kuka mahtoi olla tämä otsaltaan pulihko, rahvaanomaisesti puheleva tumma blondipatukka, jolla pusakka kuin The Zodiacilla?
Last edited by Eks-EkstroVertti on Tue Oct 12, 2021 1:20 pm, edited 1 time in total.
5 pro viis ja sil´ pläsi puli
Puu elon järvellä veliä
Jori joi Niveat
UiNeet aiEm puheis Isä
yks yö faija Rai s kas Kain kaa
Sepän veli Pieks Mester-
moralla

Luminol
User avatar
will
Posts: 2748
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by will »

Ei naurata, eikä varsinkaan pomolla, kuten "Bodomin legendassa", missä vammaa alleviivaten esiintyy silmälappu, jotka alkoivat olla harvinaisia 1960.

Katajainen oli Bodomin aikaan 47-vuotias ja käytti pistoolia surma-aseena kummassakin myöhemmässä henkirikoksessaan. Bodomin uhrien vammat olivat tylppää ja terävää väkivaltaa päässä, niskassa ja kaulassa, muualla ei juuri mitään. Ampuma-asetta ei ollut käytetty eikä havaittu siitä merkkejä paikalla.

Kinttukone ja polkupyörä olivat siihen aikaan tavallisimmat kulkuvälineet. Luokka "Polkupyörää työntävä mies" sisälsi laajan joukon ihmisiä.

Netistä omaksuttuna tietona Wagner-nimimerkin vaari eli tuolloin seuraavaa kymmenlukuaan, työnteli polkupyörää kalareissujensa kuivan maan osuuksilla ja nikin kertoman mukaan oli ollut jonkinasteisen epäilyn alla kuulusteluissa. Miksei Katajainenkin, jos oli pistäytynyt niillä nurkilla? Mitään nimelle kirjattua pöytäkirjatietoa tietenkään ei ole nähtävillä, ainakaan kunnes rikoksesta tehdään historiateos, josta kenties selviävät Bodomin mysteerion yliviivaukset.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3109
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by Eks-EkstroVertti »

^Muuten samaa mieltä muttei M.O:n vaihtumisesta kymmenen vuoden aikana voi vetää sellaista johtopäätöstä, etteikö Katajainen olisi voinut olla Bodomin murhien tekijä. Tuskin kuitenkaan edes esitit sellaista. Bodomilla murhaaja käytti tekovälineinä niitä, jotka olivat saatavilla. Järven rannalla ei tyynenä kesäyönä kannata ammuskella muutenkaan kuin haulikolla vesilintuja, ei tosin minun mielestäni niitäkään, silloinkaan. Bodomilla murhia ei oltu juurikaan suunniteltu etukäteen: tekijä toimi hetken hurmassa, kolmoismurhassa.
Esim. Hammasmurhaaja Ismo Junni tappoi vaimonsa hakkaamalla, häpäisemällä viemärinavauspumpulla ja hukuttamalla kylpyammeeseen. Myöhemmät uhrinsa hän poltti hengiltä mökkeihinsä. Hän käytti ikään kuin vastakkaisia peruselementtejä.
Myös Katajaisen ikä mahtuu joidenkin näköhavaintojen ikähaarukkaan: esim. polkupyöränsä risteykseen jättäneen ja rantaan kävelleen tunnistamattoman miehen on kerrottu olleen n. 50-vuotias.

"Helokangas ja Kurt Hilden olivat nähneet maantiellä pyörää taluttavan miehen, joka oli jättänyt pyöränsä peltotien risteykseen ja lähtenyt kävellen rantaan päin. Mies oli ollut keskikokoinen, lähempänä viittäkymmentä ikävuotta ja puettuna mahdollisesti ruskeaan ja kuluneeseen nahkapuseroon ja mukana kantokassi."

Useissa havainnossa ei ikäarviota esitetä lainkaan. Esimerkkinä Kaukiaisen poikaa huutanut mies.

"...rannasta päin oli tullut tuntematon mies, joka oli huutanut hänelle ”poika”. Miehen pituus oli ollut yli 170 mutta alle 180 senttiä, tukka oli ollut musta, taaksepäin kammattu ja kasvot olivat olleet laihat ja parrattomat. Vaatetuksena oli ollut vaaleansininen paita, siniset, kuluneet ja likaiset suorat housut tai farmarit sekä mustat puolikengät."

tai:

" (-) rakennusmestari, (-) oli 4.6. kello 20.30 aikaan nähnyt Vihdintien ja Bembölen välillä laihan, keskimittaisen miehen pikkutakkisillaan. Puhui Karjalan murretta ja poistui Bodominjärvelle päin."

Vaikkei se tähän kuulukaan, niin myös Gyllström oli murhien aikaan viisikymppinen. Pidän häntä syyttömänä murhiin vaikka hän itse mahdollisesti syyllisti itsensä. Arvatakseni se tapahtui syystä, ettei hän ajanut telttaseuruetta niemeltä pois ajoissa.

Katajainen saattaa olla Suomen rikoshistorian pahin fyysisen vamman alaruumiissa omannut ja siksi hylätyksi/nöyryytetyksi tullut, täyttä ymmärrystä vailla ollut, polkupyörää vasenkätisesti taluttanut sarjamurhaaja uhrien lukumäärällä mitaten.

KRP aukaiskoon arkistonsa, jos/kun eivät asiaa enää tutki.
5 pro viis ja sil´ pläsi puli
Puu elon järvellä veliä
Jori joi Niveat
UiNeet aiEm puheis Isä
yks yö faija Rai s kas Kain kaa
Sepän veli Pieks Mester-
moralla

Luminol
User avatar
will
Posts: 2748
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by will »

^Eka kerta voi olla erilainen. Menee ensin korkean kynnyksen yli, sitten saattaa alkaa harkinta siitä, miten ja miksi näitä tehdään. Mistä toiseen asiaan, meidän Ainoon. Onko ensimmäinen uhri varmasti tiedossa? Poliisi kertoo tutkineensa, mutta jospa tapaus olikin jotain muuta kuin eskalaatio anastuksista murhiin, eikä jäänyt haaviin?
Eks-EkstroVertti
Posts: 3109
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Bodomjärven murhien tutkinta 2003 alkaen

Post by Eks-EkstroVertti »

^No, minulla on se osin uskonnollisiin moraalikäsityksiin liittyvä perheriita yhdistettynä mahdolliseen insestiin edelleen omien Top 2 -teoriain joukossa. Se, missä perheen patriarkan kokema nöyryytys kostetaan rankemman kautta.
Minun mielestäni juuri kukaan sarjamurhaaja ei ole jäänyt kaikesta tekemästään kiinni, he yleensä jäävät siitä viimeisestä tekemästään murhasta. Ainokaan ja Ainokin. Vähän sama kuin, että kadonneet ovat löytyneet sieltä, mistä heitä viimeiseksi on etsitty.
5 pro viis ja sil´ pläsi puli
Puu elon järvellä veliä
Jori joi Niveat
UiNeet aiEm puheis Isä
yks yö faija Rai s kas Kain kaa
Sepän veli Pieks Mester-
moralla

Luminol
Post Reply