Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2529
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by Queen »

Camilla-sisko oli poistunut seurasta Rautatientorilla kello 1.20 ja Susanne jatkoi norskin kanssa Hesperia-hotellille.
Susanne erosi norskista klo 3 aikaan.
Kello 3.00-3.10 kaksi opiskelijapoikaa oli havainnut hänen hetken seisovan hotellin ulkopuolella odottavan näköisenä Mannerheimintien varrella ja lähtevän sitten Töölönlahden suuntaan.
Saarto kuuli äänet klo 2.10.
SL oli tavannut asuintalonsa kulmalla vastakkaisesta suunnasta tulleen miehen ja jäänyt keskustelemaan hänen kanssaan. Havainnon tekijää ei mainittu. Kellarista oli kuultu avunhuutoja, mahdollisesti hieman tämän ajankohdan jälkeen. (Tarkka kellonaika siis puuttuu)
Kotitalon nainen kuuli avunhuutoja n. klo 4. (Tarkistiko ajan?)

Kun näitä aikoja käy läpi, tästä jutusta puuttuu logiikka.
Jos ajattelisi niinkin, että norski olisi lähtenyt Susannen kanssa käymään S:n kotitalon kellarissa välillä, sen sijaan, että olisivat viettäneet aikaa hotellissa tai menneet S:n kotiin, siinä ei ole mitään järkeä.
Millä he olisivat siellä käyneet ja miksi? Jos norski olisikin saatellut Susannea kotiin, miksi Susanne ei jäänyt sinne, vaan lähti uuteen reissuun. Hänethän nähtiin kolmen maissa hotellin ulkopuolella.
Ja sitten taas keskustelemassa jonkun miehen kanssa kotikulmillaan.
Joku havainnoista ei pidä paikkaansa. Toki yksi mahdollisuus on, että Saarron kuulemat äänet eivät olleet Susannen ja mieskaverinsa aiheuttamia lainkaan. Mutta jos ei, on se kellaritila ollut melkoisen suosittu ajanvietepaikka.
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by härkä »

Ahaa. Nyt tulin väärin ymmärretyksi. Ehkä ilmaisin epätarkasti ?

En tarkoita SL:n ja norskin käväisyä Sofianlehdonkadulla, vaan joittenkin muitten ko. seurueesta.
Es Camillalla oli tod. näk. tuon kotinsa ja Saarron rapun vain.
Tuolla aikataululla Camilla olisi ehtinyt.
Tosin ei tiedetä, minne hän keskustasta suuntasi ?

Ajatuksenani tässä on , että Camilla olisi kertonut illan ja yön tapahtumista jollekulle.
Eikä tämä joku pitänyt kuulemastaan.
Toisaalta norskilla on voinut olla Suomessa asuva kaveri tms. Olisi se Saarron kuulema tenori ??
Vaikea sanoa. On niin monia mahdollisuuksia pelkästään linkittää surma aiempiin tapahtumiin.
Toki joku porukan ulkopuolinenkin on voinut havainnoida kaupungilla ?

Tosin en sulkisi sitäkään pois, että kyseessä olisi aivan illanviettoon liittymätön päällekäynti.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
monoliitti
Posts: 1165
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by monoliitti »

Minusta oli mitä todennäköisemmin illanviettoon liittymätön päällekäynti.
Julkisuudelle epäselväksi on jäänyt Susannen soitto norjalaisen hotellihuoneesta .Jos joku vastasi ,niin epäilemättä on vastaaja selvitetty . Muutenhan soitto ja suomenkielinen keskustelu tuntemattoman kanssa olisi tapauksen tärkeimpiä ongelmia.
Susannen isän mukaan asunnon avaimella pääsi talon kaikkiin julkisiin tiloihin . Toisten tietojen mukaan A-B kellariin pääsi vain näiden rappujen asuntojen avaimilla. "Susanne Yksin kellariin" idean yksi vaikeus on , kuka kellarissa olija oli ja miten sinne tullut?
User avatar
Queen
Posts: 2529
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by Queen »

Härkä, en ymmärtänyt väärin kirjoittamaasi. Minä vain itse pohdin mahdollisuutta, että jos aiemmin rapussa Saarron kuulema pariskunta olisikin ollut SL ja norski, niin noiden ilmoitettujen aikojen mukaanhan heidän olisi pitänyt palata hotellille. Tällainen ei ole mahdollista mielestäni.
Se ehkä voisi olla mahdollista, että Camilla olisi pyörinyt siellä.

Ehkä olisi mahdollista, että joku varattu nainen X on mennyt tuonne kellaritiloihin vieraan miehen Y kanssa yöllä kahden maissa. Ovat tehneet mitä lie siellä. Nainen on sitten hipsinyt kotiinsa ja mies on ehkä torkahtanut kellariin. Susanne on tullut kotiin, vaihtanut muutaman sanan pihamaalla jonkun miehen kanssa (jos tämä havainto on totta), sitten hän on päättänyt mennä kellarin kautta kotiinsa. Kellarissa mies on havahtunut hänen tuloonsa ja käynyt Susannen kimppuun, raiskannut ja tappanut. Toisaalta - miksi?
Toki voisi olla niinkin, että tuo nainenX on yhä edelleen ollut myös kellarissa Susannen tullessa. On tullut sanaharkkaa, pariskunta pelännyt S:n kielivän asiasta, mies käynyt kiinni Susanneen, X lähtenyt kiireesti livohkaan kotiinsa. X ei ole tietenkään puhunut asiasta kenellekään (koska hän on ollut perheellinen), vaikka on käsittänyt asian saaman käänteen.
username
Posts: 30
Joined: Mon Jul 19, 2021 12:19 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by username »

will wrote: Tue Aug 24, 2021 8:17 am Jos on epäilyjä viranomaisen tekemästä rikoksesta, toivon siitä todisteita näkyville, kuten täällä on tapana. En halua Hejacia käytettävän ajojahteihin.
Tämä on testamenttini puhua asiasta, tämä tarkoittaa sitä että, jopa eläkkeellä olevilla poliiseilla olisi mahdollisuus päästä tutkimaan tapausta.
TÄMÄ EI OLE AJOJAHTI! Tämä on minun toivottavasti riittävän aineiston antamiseni, sille asialle että asia pystyttäisiin avaamaan.

Poliisit tykkäävät sanoa, että vanhoja kylmiä tapauksia välillä avataan, kumminkin tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että tapauksia avataan, mikäli jotain uutta on mahdollisesti asiasta saatu tietoon. Siksi minä puhun täällä. Ne henkilöt, joiden kanssa olen työskennellyt ja jotka ovat jo todennäköisesti eläkkeellä, ehkä mahdollisesti voivat silti vähintään todistaa kertomukseni oikeaksi, ja siten vähintään saada asian uudelleen käsittelyyn.
User avatar
will
Posts: 2730
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by will »

Queen wrote: Tue Aug 31, 2021 9:54 am ...
Toisaalta - miksi?
...
Myös matkustajaturvallisuushommia tehnyt Susanne olisi tunnistanut miehen, jolla olisi ollut ongelmia lentoaseman maahantulossa, ja joka olisi ollut lähdössä taas pois maasta sunnuntaina? Esimerkiksi. Motiivi selviäisi tarkemmin, kun mies olisi kuulusteltavana. Hänellä yksinkertaisesti saattoi olla päällä jotain raskauttavaa visiittinsä ajalta.
monoliitti
Posts: 1165
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by monoliitti »

Jos kellarissa on valmiina joku ollut ,niin silloin on kyse lähtökohtaisesti poikkeavasta henkilöstä ja tilanteesta. Hypoteeseihin kannattaa jättää väljyyttä ,ei ole hedelmällistä pohtia yksityiskohtaista syytä miksi kellarihenkilö olisi käynyt Susannen kimppuun. Monenlainen konfliktiin johtanut kehityskulku oli mahdollinen. Väkivaltarikollinen ei usein itsekään osaa selittää motiivejaan.
Post Reply