Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
Marila
Posts: 3
Joined: Tue May 04, 2021 3:09 pm

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by Marila »

Queen wrote: Wed May 05, 2021 11:08 am Muistiko tämä hotelli Hesperian portsari nähneensä Susannea, tai tunsiko hän tätä? Millainen työvuoro hänellä mahtoi olla?
Tuli mieleen tuosta Marilan kirjoituksesta, että sisäänpääsy saattoi vaatia joko runsasta tippiä tms.
Hotelliin kirjautuneet pääsivät sisäkautta yökerhoon, kun taas muut pyrkijät jonottivat ulkona. Hotellivieraat eivät maksaneet sisäänpääsystä, joten mietin olisiko Susanne päässyt sisäkautta ns. Hotellivieraana yökerhoon?
User avatar
Vulvados
Posts: 1899
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by Vulvados »

Ihan relevanttia pohdintaa. Minustakin se kuva, joka Susannesta on muodostunut, ei oikein tue ajatusta, että hän olisi lyöttäytynyt jonkun satunnaisen tuntemattoman seuraan öisellä kotimatkallaan tai kotitalonsa pihalla. Todennäköisempää olisi joku yökerhossa tavattu uusi tai jo vähän vanhempikin tuttavuus, jonka seurassa hän olisi uskaltanut lähteä kotimatkalle ja ehkä jopa pyöräkellariinkin. Norjalaisen huoneestahan hän olisi halutessaan päässyt hotellivieraiden reittiä takaisin sisään yökerhoon riippumatta siitä oliko alunperin maksanut sisäänpääsystä vai ei. Olisi myös kiinnostavaa tietää, kuinka vahva ja kiistaton ko. norjalaisen alibi oikeasti on. En epäile, etteikö poliisi olisi sitä jo heti alkuvaiheissa selvittänyt, mutta silti se olisi kiinnostavaa kuulla.

Tervetuloa Marila (jälleen?) mukaan! :D Itsellänikin on Susannen tapausta kohtaan tiettyä lukkarinrakkautta, sillä juuri se aikoinaan toi minut true crime -palstojen äärelle, ja sillä tiellä näköjään edelleen ollaan... :roll:
"Tekemätöntä ei saa tekemättömäksi." -- Matti Nykänen
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by härkä »

Tervetuloa minunkin puolestani.

Mitenkäs oli sen Hesperian yökerhon sijainnin kanssa ? ( Joskus sitä selvitin , mutten nyt muista ja ei ole aikaa kahlata kaikkea läpi. )
Oliko se katutasossa , alempana, vai ylemmissä kerroksissa ?
Nythän monissa hotelleissa on aikojen saatossa ollut yökerhoihin eri kulkureittejä.
Hotellivieraat pääsevät suoraan sisätiloista. Es ala-aulan kautta. Ja muut sitten taas ulkoa käsin. Erillisistä ovista , joissa yleensä portsari.
En ole koskaan Hesperiassa käynyt. Vieressä olevassa Inter Contineltaalissa kylläkin.

Ja sitten se joissakin yhteyksissä esiin noussut soitto.
Norskin mukaan Susanne olisi soittanut jollekulle hotellihuoneesta. Puhunut ilmeisesti suomea silloin ?
Onko ko. soitto voitu tehdä jostakin toisaalta ?
Jokin sekaannus tullut norskin kuulustelun yhteydessä ?
On mahdollista , että Susanne olisi kinunnut kyytiä , joka olisi sitten alkanut Mantskun toiselta puolen. Jostain sopivasta kohtaa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
monoliitti
Posts: 1163
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by monoliitti »

Jos on Susanne kyytiä soittanut niin on hänen täytynyt tietää kyyditsiän asuneen tai olevan suhteellisen lähellä kantakaupunkia ja ajokunnossa. Ehkä itsetietoisena naisena voinut tosiaan jonkun ihailijan puhelimitse herättää 2-3 aikaan yöllä.
Olinhan siellä itsekin kaupungin yö-elämässä k.o iltana. Muistaakseni Inter- Contimentaalissa tai Arkadiassa jotka sulkivat kohta puolen yön jälkeen. Hesperiassa oli sisäänpääsymaksu ja suljettiin 04.00 aikaan.
Marila
Posts: 3
Joined: Tue May 04, 2021 3:09 pm

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by Marila »

Kiitos:). Tuli tuosta vieressä olevasta Intercontinentalista mieleen, että sen rakennuttajiin lukeutui muistaakseni myös Finnair ja hotellin kellarikerroksessa oli Finnairin bussi- terminaali. Bussi ajoi ainakin 80- luvulla miltei kellon ympäri hotelli- lentokenttä reittiä, Hesari ja siitä muistaakseni Mäkelälänkadulle jne. Kulkikohan bussi tuona yönä miten? Olisikohan ollut mahdollista että Susanne olisi mennyt Finnairin bussin kyydissä ja jäänyt Mäkelänkadulla pois? Siitähän olisi ollut lyhyt matka Sofianlehdonkadulle. Tuota lentokenttäbussia käyttivät paljon mm.eri lentoyhtiöiden henkilökunta, joten jos Susannella oli Finnairin takki, niin hän ei olisi tuossa matkustajajoukossa juurikaan erottunut.
Tämä vaihtoehto on varmaankin kyllä poliisin toimesta tarkistettu ja poissuljettu.
User avatar
skoune
Posts: 1084
Joined: Sun Jul 08, 2012 9:34 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by skoune »

Marila wrote: Fri May 07, 2021 9:59 am Kiitos:). Tuli tuosta vieressä olevasta Intercontinentalista mieleen, että sen rakennuttajiin lukeutui muistaakseni myös Finnair ja hotellin kellarikerroksessa oli Finnairin bussi- terminaali. Bussi ajoi ainakin 80- luvulla miltei kellon ympäri hotelli- lentokenttä reittiä, Hesari ja siitä muistaakseni Mäkelälänkadulle jne. Kulkikohan bussi tuona yönä miten? Olisikohan ollut mahdollista että Susanne olisi mennyt Finnairin bussin kyydissä ja jäänyt Mäkelänkadulla pois? Siitähän olisi ollut lyhyt matka Sofianlehdonkadulle. Tuota lentokenttäbussia käyttivät paljon mm.eri lentoyhtiöiden henkilökunta, joten jos Susannella oli Finnairin takki, niin hän ei olisi tuossa matkustajajoukossa juurikaan erottunut.
Tämä vaihtoehto on varmaankin kyllä poliisin toimesta tarkistettu ja poissuljettu.
Marila, todella hieno oletus. Kai lentokenttävirkailijoilla oli jokin stammiskorttikin, ei kai sit vaatteitatsekattu. Ehkä kyydissä olisi ollut ulkomaalaisia, niin hehän eivät tietenkään tulleet tietämään Susannan kohtalosta. Ties vaikka siellä kyydissä olisi ollut jokin ulkomaalainen lentäjä, johon S olisi ollut ihastunut. No, tuskin tämä ei olisi jäänyt bussista pois Susannan pysäkillä. Mutta ehkä Susannaa kyttäsikin jokin hänen naimisissa oleva salarakkaansa ja vaati selvittämään, että missä sitä ollaan oltu ja kenen kaa.
username
Posts: 30
Joined: Mon Jul 19, 2021 12:19 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by username »

En ole kuunnellut audiokirjaa.
Kumminkin, sanon vain lyhyesti, että murhaaja on kuollut. Hän oli toki nuori tekoaikana opiskeli DI-Insinööriksi siihen aikaan, ja ajoi taksia renkinä. Ikävä kyllä hänellä oli myös yhteyksiä, jotka estivät hänen kiinniottamistaan. Tutkimukset menivät aina pieleen, koska jotain todella outoa tapahtui. Kuten sen DNA näytteen katoaminen. Jep tiedän asiat.
Yhtä asiaa en kyllä tajua. Olikohan tämä salattua tietoa, jolla rajoitetaan väärät tunnustukset? Eli hänhän oli lentokenttävirkailija ei lentoemäntä. Hänen pukunsa oli klassinen.
Ei tämänlainen: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/70- ... gs.6pqhfi
Nuo ovat lentoemäntien pukuja. Joku voisi kertoa käyttivätkö lentäjätkin näitä pukuja samaan aikaan? Tuskin.
username
Posts: 30
Joined: Mon Jul 19, 2021 12:19 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by username »

Olen pahoillani aikaisemman viestini linjasta, ehkä jopa hyökkäävyydestä. Tämä asia on ollut itsellenikin ollut asia, jonka joskus haluaisin selviävän. Ikävä kyllä se tarkoittaa syyllisten joutumaan kärsimään.
Vaikka olisivat jo eläkkeellä. Tässä kumminkin myös yksi linkki DNA testeihin:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/32- ... #gs.6plh3n
User avatar
will
Posts: 2730
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by will »

Onko yhä olemassa joku tekijän DNA-profiilin eristämiseen soveltuva näyte, edes 10 solun veroinen? Se pitää olla, muuten sukututkimuksista ei ole apua.
username
Posts: 30
Joined: Mon Jul 19, 2021 12:19 am

Re: Susanne Lindholm, Käpylä, Helsinki 8.8.1976

Post by username »

Will,

Muita sukututkimuksia ei oikein voi tehdä. Äiti ja oletettu Isä ovat kuolleet, ei veljiä. Sukulaiset aika harvassa.

Kumminkin sanoin, että se näyte hävisi! Ei ole enää mitään näytettä. On ainoastaan ne aikaisemmat tulokset asiasta.
Minulle sanottiin, tai väitettiin, ettei niitä voisi muka käyttää, koska puolustus voisi kyseenalaistaa tutkimukset, ja vaatia uutta tutkimusta.
Tämmöisen pelleilyn takia asiaa ei viety aikoinaan eteenpäin.

En todellakaan saisi puhua tuosta DNA näytteen katoamisesta, koska se kertoo aikalailla mistä on kyse. Ei poliisit hävitä merkittäviä todisteita tuosta noin vain...

Okei, taidan olla taas ärtynyt liikaa, joten pyydän vain anteeksi. Haluaisin vain rauhassa selittää tietoni.
Last edited by username on Mon Jul 26, 2021 8:04 am, edited 1 time in total.
Post Reply