Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Post by matlockb » Mon Oct 26, 2015 6:04 am

Tietenkin kuolintodistukset ovat salassa pidettäviä tai ts. kopio niistä luovutetaan vain omaisille, mutta mielestäni sen verran niistä voisi poliisi paljastaa, mikä oikeuslääkärin käsityksen mukaan on ollut todennäköisin kuolinajankohta (päivämäärän lisäksi arvioidut kellonajat).
Se tuskin loukkaisi uhrien yksityisyyttä, sikäli kun jo 25 vuotta sitten kuollut ihminen jaksaa yksityisyyden perään huudella, omasta puolestani 25 vuotta kuolemani jälkeen saa koko kansalle paljastaa vaikka koko sairaskertomukseni sikäli kun se jotain jaksaa kiinnostaa :lol: (huom! kevennys vakavaan aiheeseen).

Hieman ot:nä, mutta kenen koira myös oli poikkeuksellisen hiljainen Heinävedellä, muuan Tulilahti-nimisellä paikalla vuonna 1959? härkä muistanee vastauksen tähän.

Kuitenkin kaksi henkilöä on ollut kiinni ja Veikon vanhin poika vangittunakin, sitä en muista oliko myös Beritin ex-puoliso vangittuna mutta kiinni ainakin enintään sen 3 vuorokautta jonka poliisi saa pitää esittämättä vangitsemisvaatimusta, jolle on oltava jotain konkreettista näyttöä että se menestyy oikeudessa.
Vanhinta poikaa vastaan on siis ainakin jotain näyttöä ollut kun oikeus on vangitsemiseen suostunut, se ei tietenkään tee hänestä murhaajaa, varsinkaan kun emme tiedä mitä näyttöä on esitetty.


User avatar
härkä
Posts: 5738
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Post by härkä » Mon Oct 26, 2015 8:48 am

Lyytikäisten koiran haukkumattomuus vuonna 1959 ei välttämättä johdu siitä , että kotiväki olisi ollut lapiota hakemassa.
Koira ei aina kaikkea haukkunut.
Lisäksi saunan rakentamisesta tiesi moni poikien tuttu. Es Kauhasen poika , jos jonkun epäillyn perheen ulkopuolisen mainitsen. Oli kyllä muitakin. Koira tunsi ainakin osan näistä.
Tuokkosia mainittu koira ei muuten tuntenut , joka tiedoksi es. Queenille. :D

Se erohan tapauksella on Kirkkonummeen , ettei Heinävedellä menty sisälle taloon. Haettiin vain lapio sorakasasta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Post by Harriet » Sun Nov 01, 2015 11:33 am

matlockb wrote:Iltalehdessä muistellaan tätä tapausta, suosittelen katsomaan linkissä olevan videon: http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201 ... 5_v0.shtml
Tuosta voidaan päätellä että tekijä olisi uhrien ei ainoastaan tuttu vaan jopa lähipiiristä.
Mikä olisi teon motiivi, raha? Tekijä otti mukaan VR velkakirjan ja 20 tuhatta markkaa, mutta se voi olla myös hämäystä.
Jos teossa on intohimon piirteitä, kuten poliisi sanoo niin silloin jku eksä olisi todennäköisempi vaihtoehto kun esim VR poika.
Pidätettyinä ollut siis sekä Beritin eksä että Rytkösen vanhin poika. pojilla olisi mahdollista hyötyä taloudellisesti surmista esim perinnön muodossa,
lapsilla myös aikuisilla on Suomessa ns lakiosa, joten miksi ottaa vielä rahaa mukaan (kun sitå on muutenkin tulossa) ja inkriminoida itsensä.
Uhrin lapsi olisi VR pojan pikkusisko, olisi kova kynnys tappaa hänetkin, vaikkakin puoivahingossa, huolimatta siitä että hän olisi perillinen, mutta hänen pelastamiseksi ei ole myöskään mitään tehty.
Toisaalta on BR eksä on voinut olla myös velkaa uhrille.
Eli eksä on vahva epäilty.
Murron jälkiä ei ole ollut, mutta onhan voinut eksä olla hyvissä väleissä uhrien kanssa eli miten uhkailua ja vainoa ei ole ollut joten hänet oli turvallsta päästä sisälle vaikka keskellä yötä.
Ehkä tekijää ei ole saatu kiinni kun poliisi ei ole pystynyt päättämään kumpi on tekijä - molemilla vahva motiivi (mustasukkaisuus tai raha) ja ei alibia?


Sent via Tapatalk
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Post by matlockb » Thu May 12, 2016 8:43 am

Rytkösen sisar epäili aikanaan (vanhemmassa) Alibissa että mustasukkaisuuden sijasta/lisäksi syynä on voinut olla myös kateus, ei mielestäni ollenkaan poissuljettu vaihtoehto.
Mikäli tuo olisi motiivi, se selittäisi sen ettei tekijä ole jäänyt kiinni, hänen ei ole luonnollisestikaan tarvinnut olla erityisen läheinen Veikon ja Beritin kanssa, on voinut muuten vain tulla kylään "onnittelemaan perheenlisäyksestä".

Margit Sormuslähde kertoo, että uhkailut alkoivat nimenomaan vasta tuolloin kesällä, aikaisemmin sellaista ei ollut siis (todennäköisesti) esiintynyt..
Joka tapauksessa pois ei voida sulkea (kummankaan osalta) esimerkiksi "salarakasta", olipa mahdollisella "salarakkaalla" sitten osuutta henkirikoksiin tai ei..

User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Post by matlockb » Tue Nov 01, 2016 5:54 am

Minulle tuli tunne, joka ei perustu mihinkään faktaan, vaan mutu-tuntumaan että tekijöitä olisi mahdollisesti kaksi. Murhaaja on voinut toimia yksin, mutta teosta tietää ja/tai sitä on ollut suunnittelemassa myös joku toinen henkilö..

Avain.. missä se on nyt ja miksi? se avannee oven myös tekijän/tekijöiden luokse..

Keskusrikospoliisin toivoisi vielä saavuttavan läpimurron tässä. Aikaa on kulunut jo 26 vuotta, mutta murhan syyteoikeus ei vanhene koskaan.

User avatar
-Uta-
Posts: 2110
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Post by -Uta- » Sun Mar 19, 2017 1:55 pm

Mites tämä tapaus etenee... *)

Veikko Rytkönen, hänen avovaimonsa Berit Andersson, ja heidän pieni Jessica-tyttärensä murhattiin kotonaan Kirkkonummen Volsin kylän Österbyntiellä 28-29. heinäkuuta välisenä yönä vuonna 1990. Kylläpä aika kuluu, kun tapauksesta tulee kohtapuoliin kuluneeksi jo 27 vuotta.

Epäiltyinä ovat olleet ainakin Beritin ex-puoliso (joka oli ilmeisesti aiemmin jollain tapaa uhkaillutkin Beritiä), ja Rytkösen aikuiset pojat (joilla oli velkojensa takia hiukan hankalat välit isänsä kanssa). Mitään todisteita tai näyttöjä heitä vastaan ei sitten tod.näköisesti kuitenkaan löytynyt, koska epäilyistä luovuttiin. Oliko muita epäiltyjä ollenkaan?

*) vieläköhän juttua tutkitaan, vai liekö~jääkö tämäkin kolmen ihmisen murha selvittämättömänä tapauksena historiaan?

User avatar
Queen
Posts: 1925
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Post by Queen » Mon Mar 20, 2017 10:22 am

En tiedä, onko tämä edistynyt yhtään mihinkään. Lopulta aika vähän esillä ollut tapaus, vaikka on noinkin raaka juttu.
Ei tässä kai virallisesti ollut kuin nuo kaksi epäiltyä, koska tutkinnanjohtaja Huhta-aho kertoi joskus muutama vuosi sitten, että molemmat pidätetyt saatiin suljettua pois epäilyksistä.
Sittenhän oli tämä Ari Pesämiehen antama vinkki (tai haastattelu mahdollisesta palkkamurhasta). Tästä rönsyili sitten yhteys Gröhnin ja Tahvanaisen surmiin. Eipä tämäkään Pesämiehen haastattelu ole ainakaan mitään poikinut.

monoliitti
Posts: 523
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 28.-29.7.1990

Post by monoliitti » Sun Feb 03, 2019 2:58 pm

Iltasanomien äskettäisiin yleisötilaisuuksiin liittyen julkaistussa "rikostarinat" julkaisussa on myös tästä kolmoismurhasta artikkeli, perustuen Sari Aution tekemään ,tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-Ahon haastatteluun.
Mystinen "Paanasen" kirje on edelleen selvittämättä. Häiriösoittoja oli tullut ennen surmia ,myös joillekin muille kyläläisille. Ryöstö tai talousmotiiviin H-A ei usko , vaan vihasta johtuneeseen suunniteltuun murhiin. Murhaaja oli suunnitellut ja tarkkaillut talonelämää jo jonkin aikaa. Uskoo surman selviävän.
Itselläni on samansuuntainen käsitys.Viha voi muodostua ,ulkopuolisesta täysin käsittömästä, ja mitättömästä syystäkin. Surmat ajoittuivat heinäkuun loppuun, joka tuolloin oli korostuneesti myös monen lomien loppuviikonvaihde. Ehkä lomansa kosto-pjojektiin käyttäneen murhaajan oli iskettävä, koska maanantaina oli palattava työhön, ehkä toiselle paikkakunnalle. Yhtä talon avaimista pidettiin maton alla ulkooven edessä, jonka intensiivinen tarkkalija huomaisi, voiden teettää kopiot. Paljon on ihmetelty kuinka surmaaja "tiesi" kahden kymmenvuotiaan asukin lähdöstä yökylään, ja poissaolon surmayönä ,ehkä tämänkin voinut päätellä metsästä tarkkailulla.

Post Reply