Inga Mylläri 30.12.1957 Espoo

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 5304
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Inga Mylläri 30.12.1957 Espoo

Post by härkä » Fri Dec 12, 2014 11:21 pm

http://fi.wikipedia.org/wiki/Inga_Myll%C3%A4ri

Inga Mylläri (1927 – 30. joulukuuta 1957 Leppävaara, Espoo) oli suomalainen Helsingissä asunut tarjoilija, joka joutui joukkoraiskauksen uhriksi ja paleltui sitten heitteille jätettynä kuoliaaksi. Tapaus ja sen oikeuskäsittely herättivät aikanaan suurta huomiota tiedotusvälineissä.

Kohtalokas ilta

30-vuotias Mylläri lähti 29. joulukuuta 1957 yhdessä ystävättärensä kanssa viettämään iltaa Helsingin Punavuoressa sijainneeseen ravintola Polarikseen. Ravintolassa he tapasivat kaksi linja-autonkuljettajaa, Esko David Klamin (s. 1930) ja Esa Antero Aholan (s. 1926). Yöllä puoli yhden aikoihin Mylläri halusi lähteä kotiin ja seurue tilasi hänelle taksin. Myllärin ystävätär ja linja-autokuljettajat tulivat myös taksiin, joka ei kuitenkaan ajanut Myllärin kotiin Eerikinkadulle vaan suuntasi ensin Vallilaan, josta ostettiin pullo spriitä, ja sitten linja-autoasemalle Kamppiin. Nykyisen Kampin keskuksen paikalla sijaitsi tuolloin Kampin kenttä, jota käytettiin muun muassa linja-autojen pysäköintialueena.

Kampissa seurue meni erääseen pysäköityyn linja-autoon ja alkoi siellä nauttia sokerivedellä laimennettua spriitä. Kello kahden aikaan aamuyöllä Myllärin ystävätär lähti kotiinsa ja toinen linja-autonkuljettajista lähti saattelemaan häntä. Puolta tuntia myöhemmin humaltunut Mylläri sammui linja-auton penkille. Hänellä oli huono alkoholin sietokyky, ja hän saattoi sammua varsin pienistäkin alkoholimääristä. Myllärin maatessa sammuneena hänen kanssaan autoon jäänyt kuljettaja raiskasi hänet. Noin kello kolmen aikaan Myllärin ystävättären mukaan lähtenyt kuljettaja palasi takaisin linja-autoasemalle. Kuultuaan Myllärin makaavan sammuneena autossa myös hän meni raiskaamaan tämän.

Vähän myöhemmin linja-autoasemalle saapui kaksi muuta kuljettajaa, Leevi Tuomas Dufva (s. 1920) ja Teuvo Ensio Kinnunen (s. 1928), jotka siirsivät Myllärin toiseen linja-autoon ja käyttivät tätä myös seksuaalisesti hyväkseen. Neljän aikaan aamulla paikalle saapui viides autonkuljettaja, Bror Åke Forsström (s. 1933). Forsströmin tarkoitus oli lähteä tyhjällä linja-autolla Lohjalle, josta aamun ensimmäinen linja-autovuoro lähtisi Helsinkiin kello 5.15. Hän otti sammuneen Myllärin autoonsa, mutta naisen päällysvaatteet jäivät linja-autoasemalle, jonka löytötavaratoimistoon kuljettajat ne aamulla toimittivat.

Palattuaan Lohjalta Forsström kertoi muille jättäneensä Myllärin Helsingin Munkkiniemessä rekkakuskeille. Todellisuudessa Mylläri oli poistunut linja-autosta Espoon Leppävaarassa ja harhailtuaan pimeässä paleltunut lumihankeen.

Ruumis löytyy

Myllärin ruumis löytyi alusvaatteisillaan 9. tammikuuta 1958. Myllärin yllä ollut repeytynyt sininen mekko ja rintaliivit löytyivät pellolta jonkin matkan päässä ruumiin löytöpaikasta. Paikalla, jossa Mylläri oli poistunut autosta, oli tuohon aikaan vanha lato ja peltoaukeaa lähimpien talojen sijaitessa muutamien satojen metrien päässä Helsingin suuntaan. Se miten Mylläri oli herännyt ja poistunut bussista ei koskaan tarkemmin selvinnyt, sillä autossa ei ollut muita kuin hän ja kuljettaja Forsström. Forsström väitti Myllärin heränneen Leppävaaran kohdalla ja halunneen itse poistua autosta. Forsström kertoi jääneensä siihen käsitykseen, että Mylläri asui jossain lähistöllä.
Inga Myllärin hautajaiset pidettiin Krematorion kappelissa 22. tammikuuta 1958, jolloin paikalle oli kokoontunut noin 3 000 ihmistä.

Oikeudenkäynti

Viisi linja-autonkuljettajaa joutui syytteeseen väkisinmakaamisesta ja heitteille jätöstä. Oikeudenkäynti heitä vastaan alkoi Espoossa 10. helmikuuta 1958. Espoon kihlakunnanoikeus tuomitsi 5. toukokuuta 1958 Klamin kolmeksi vuodeksi, Kinnusen kahdeksi vuodeksi, Dufvan yhdeksäksi kuukaudeksi ja Aholan vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi kuritushuoneeseen. Forsström sai yhdeksän kuukautta vankeutta kuolemantuottamuksesta. Tuomiot lievenivät kuitenkin ylemmissä oikeusasteissa syyttäjän puutteellisten näyttöjen vuoksi. Korkein oikeus langetti lopulta miehille vapausrangaistuksia, kuritushuonetta ja vankeutta puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Kolmen tuomiot olivat ehdollisia.


Tässä ei vanhene koskaan dokkari aiheesta.
https://www.youtube.com/watch?v=_R3j23Ii5eo

Tuomiot vaikuttavat näin jälkikäteen ( Mikä muuten on jälkikäsi ? ) , varsin kohtuullisilta väkivaltaiseen pillun saantiin rinnastettuna. Tuomittujen kannalta ajateltuna.
Surullinen tapaus. Mylläristä tuli mieleen tämä.
Procol Harumin biisi, joka muuten oli OV:n mp-3 soittimella.
https://www.youtube.com/watch?v=St6jyEFe5WM
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.


User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Inga Mylläri 30.12.1957 Espoo

Post by matlockb » Wed Dec 31, 2014 7:21 am

Tuomion pituudet vaikuttavat suhteellisen lyhyiltä kylläkin varsinkin tuon miehen osalta joka jätti Myllärin kuolemaan, tosin tuskin nykyisinkään tuosta paljon enemmän kakkua saisi, kiinnostaisi tietää miten tekijöiden elämä on mennyt henkirikoksen jälkeen, mikäli ovat elossa, olisivat jo melko iäkkäitä, Esko David Klami olisi 84-vuotias, Esa Antero Ahola 88-vuotias, Teuvo Ensio Kinnunen 86-vuotias, Leevi Tuomas Dufva porukan vanhimpana, mikäli on elossa, 94-vuotias ja teon "viimeistelijä", Bror Åke Forsström taas nuorimpana olisi 81-vuotias mikäli elonpäiviä on riittänyt.
Voisi kuvitella että elämä tuon jälkeen ei kuitenkaan (toivottavasti) kovin helppoa ole ollut, ikänsä puolesta ainakin Dufva ja todennäköisesti myös Esa Ahola ovat joutuneet sotiin osallistumaan, Leevi Dufva mahdollisesti sekä talvi- että jatkosotaan ja Ahola mahdollisesti jatkosotaan.

User avatar
härkä
Posts: 5304
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Inga Mylläri 30.12.1957 Espoo

Post by härkä » Sun Feb 11, 2018 4:24 pm

https://i.imgur.com/9hpp2W5.jpg

Kuva tämän vl:n Ilta-Sanomista. 60 vuotta sitten osiosta.
Vasemman puolen kuvassa ovat Teuvo Kinnunen ,Esko Klami ja Leevi Dufva,
Kaikki menossa käräjäsaliin , jossa kuvaaminen oli IS:n mukaan kielletty.
Oikeanpuoleisessa kuvassa taas Bror Forström vanginpuvussa. Oli siis vangittuna.
Muuta vastasivat vapaalta syytteisiin. Paikka oli Espoon käräjätalo.

Kuva on kiirellä otettu , jota pahoittelen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
PinkCatz
Posts: 62
Joined: Wed Nov 30, 2011 11:00 pm
Location: Desperation

Re: Inga Mylläri 30.12.1957 Espoo

Post by PinkCatz » Tue Feb 13, 2018 12:47 pm

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/ ... 1a4b65.jpg


Aikamoinen tapaus, todella surullista.

Löysin kuvan joka näyttäisi olevan jostain vanhasta sanomalehdestä.. Ennen vissiin painettiin tällaisiakin kuvia lehtiin jutun yhteyteen.Lähetetty minun SM-J510FN laitteesta Tapatalkilla
"Tits are for fucking, not for breastfeeding" -Rose West-

User avatar
PinkCatz
Posts: 62
Joined: Wed Nov 30, 2011 11:00 pm
Location: Desperation

Re: Inga Mylläri 30.12.1957 Espoo

Post by PinkCatz » Tue Feb 13, 2018 1:00 pm

Image

Lähetetty minun SM-J510FN laitteesta Tapatalkilla
"Tits are for fucking, not for breastfeeding" -Rose West-

Post Reply