Jyväskylä - Jukka Lehtimäen surma 2007

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 1653
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Jyväskylä - Jukka Lehtimäen surma 2007

Post by -Uta- » Wed Nov 15, 2017 4:39 pm

Murhamysteeri yhä tutkinnassa: Kuka surmasi Jukan?
06.04.2013 12:00
http://aksa.fi/kuka-surmasi-jukan/

Keski-Suomen poliisilaitos etsii yhä äänekoskelaissyntyisen Jukka Lehtimän surmaajaa.
Lehtimäen kuolemasta on aikaa pian kuusi vuotta.


Rikos on yhä aktiivisessa tutkinnassamme, rikoskomisario Eila Koivuniemi kertoo.
Huoltomies löysi Lehtimäen kuolleena kerrostaloasunnostaan Jyväskylän Kuokkalasta juhannusviikon maanantaina vuonna 2007. Lehtimäki oli kuollut lauantain vastaisena yönä 38-vuotiaana.
Poliisin arvion mukaan surmaaja on tuntenut uhrinsa hyvin. Vaikka poliisi on kuullut yli sataa ihmistä, ei mysteeri ole auennut. Koivuniemi uskoo, että surmaaja on useamman henkilön tiedossa. Kukaan ei vain ole vielä halunnut tuoda totuutta julki. On erikoista on, että Lehtimäen surma on pysynyt pimeänä näin pitkään. Mutta joskus tilanne voi muuttua pitkänkin ajan jälkeen, Koivuniemi pohtii.

LEHTIMÄKI MUUTTI Äänekoskelta Jyväskylään vain pari, kolme vuotta ennen kuolemaansa. Hän oli eronnut pienen tyttären isä. Välillä Lehtimäki oli päihteiden vietävänä, mutta hän teki myös töitä. Merkittävää rikosrekisteriä hänellä ei ollut. Jukka oli hyvin herkkä ja avoin ihminen. Ehkä Jukka joutui vaikeuksiin juuri avoimuutensa vuoksi? Voi olla, että Jukka tiesi jostain asiasta liikaa ja hänet piti vaientaa, uhrin Jyväskylässä asuva isosisko arvelee. Lehtimäen läheiset toivovat hartaasti, että poliisi saisi vielä selvitettyä surmaajan. Omaisten tuskaa lisää sekin, ettei poliisi ole tutkinnan ollessa kesken voinut kertoa tarkempia läheisen kohtaloon liittyvistä yksityiskohdista. Osa Jukan elämän pettymyksistä oli varmasti itse aiheutettuja. Helpottaisi mieltä, jos saisi joskus tietää, miksi hänet piti tappaa. Vaikka Jukka on haudassa, me omaiset emme ole voineet asiaa vielä haudata. Jukka Lehtimäki muistetaan mainiona bluesmuusikkona. Hän oli myös taitava puutöissä kuten kaivertamisessa. Lisäksi hän maalasi myös tauluja. Osa Lehtimäen sukulaisista asuu yhä Äänekoskella. Lehtimäki nähtiin viimeksi elossa perjantai-iltana 15. kesäkuuta 2007 Sataman Yö -tapahtumassa. Aiemmin illalla hän oli ollut asiakkaana ravintola Birrassa Kuokkalassa.
Tapaukseen liittyvät vihjeet voi ilmoittaa Keski-Suomen poliisin vihjenumeroon 0800-181880 tai palvelupäivystyksen numeroon 071 874 8644.

Image
Keski-Suomen poliisilaitos etsii yhä
Jukka Lehtimän surmaajaa.


Kuva : http://aksa.fi/wp-content/uploads/2013/ ... C3%A4k.png
182-senttisellä Jukka Lehtimäellä oli katoamisiltanaan yllään siniset farkut, valkea paita ja musta nahkapusero

***

Hejacista löysin tästä tapauksesta vain ihan pienen maininnan Matlockb:n postauksessa ketjussa Tulilahti (Heinävesi)
v. 1959 otsikolla "Vanhoista surmista tulee vuosittain vihjeitä", jossa lyhyesti : Viimeisin auki oleva tapaus on kesäkuulta 2007 Kuokkalasta, josta Jukka Lehtimäki löytyi surmattuna asunnostaan.
http://hejac.com/forum/viewtopic.php?f= ... 4ki#p15464
PS: Jos Jukka Lehtimäki -ketju kuitenkin on olemassa, tämän postauksen voi tietysti poistaa tai siirtää siihen jo olemassa olevaan ketjuun,
jos siis sellainen ketju täältä jostain kuitenkin löytyisi.


Murha.infon ketju Jukka Lehtimäen surmasta:
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... im%C3%A4ki


Post Reply