Raisa Räisänen, 16v., katosi Tampereella 16.10.1999

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
Post Reply
User avatar
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Raisa Räisänen, 16v., katosi Tampereella 16.10.1999

Post by Tottijärven Tolppa » Mon Nov 28, 2011 3:00 pm

Raisa Räisänen , Mikä taho on tapauksen takana ?
Kirjoittaja härkä » Ke Helmi 10, 2010 10:24 pm

Aloitetaan tämä tällä :

Antakaa anteeksi!
3.2.2010 klo 14.38

Ei tehnyt itsemurhaa

No niin, olen päättänyt kertoa nyt Raisan kohtalosta. Syyllisyys on painanut minua pitkään, vaikka kyseessä olikin onnettomuus. Raisa liftasi kyytiini, hän kertoi olevansa menossa joihinkin kotibileisiin. Ajelimme siinä sitten, ja kun pääsimme vähän syrjemmälle, päätin näyttää tytölle, miten sitä autolla ajetaan. Sivuluisussa tapahtui kauheita. Raisan puoleisen ovi ei ollutkaan kunnolla kiinni, ja turvavyötön Raisa putosi tielle, ja sivuluisussa oleva auto jyräsi hänet.

Hyppäsin autosta ulos ja kiiruhdin Raisan luo. Hän oli menehtynyt, mitään ei ollut tehtävissä. Olin jo soittamassa hätäkeskukseen, kun muistin juoneeni kolme-neljä kaljaa hieman aikaisemmin. Tajusin saavani syytteen kuoleman tuottamuksesta, ja päätin jemmata Raisan.

Ajoin pikkutielle hataanpään kartanon lähelle, ja raahasin ruumiin metsään, muutaman kymmenen metrin päähän tiestä.

Antakaa anteeksi, se oli vahinko!

Olen sitä mieltä , että tuo tunnustus on väärä , 80 % aivojeni kapasiteetista on sitä mieltä. Loput 20 % , jotka ovat hallusinaatioita tosin aiemminkin tuottaneet ovat toista mieltä.

Miten on , nyt kun OV siirtyy pikkuhiljaa taka-ajatuksiin , selvitetäänkö tämä ??
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Pe Helmi 12, 2010 7:54 pm

Ihan kohtuullinen kehitelmä tuokin on.
Jotenkin kirjoitusasu ei vakuuta minua. Kuten Minfossa totesin, paikan jossa kyseinen kaahaus tapahtuisi, tulisi olla melkoisen rauhallinen ja eristyksessä asutuksesta. Hatanpäänpuiston suunnalla ainakin on sairaalan yms. vuoksi aina liikkujaa.
Ehkä joku on liikkunut k.o. paikalla ja saanut idiksen että R voisi hyvin olla tällaisessa paikassa?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja EastLondon » Su Helmi 14, 2010 6:28 pm

Veikkaan koulupenskojen kirjaston koneelta lähetetyksi peeloiluksi.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » Ti Loka 19, 2010 10:50 am

Minä uskon, että Raisa on mennyt ihan omaehtoisesti johonkin autoon lämmittelemään tai kyydin tarpeessa. Joku on voinut luvata viedä Raisan tuonne kaivattuihin bileisiin.
Ilma on ollut kylmä ja tuulinen. Eikö hänellä olisi ollut kotiinsakin melko pitkä matka kävellä ja yllään olemattomat vaatteet vielä. Alkoholia nauttineena on alhaisempi kynnys astua tuntemattomien autoon.

Millähän Raisan muuten oli alun alkaen tarkoitus palata kotiinsa ravintolaillan jälkeen?
Vaikutan varmaan kalkkikselta, mutta minua ihmetyttää, mitä tuon ikäinen pyörii väärillä papereilla baareissa. Äiti vaikutti eräässä haastattelussa olevansa tietoinen näistä Raisan reissuista. Eivätkö vanhemmat puuttuneet tällaiseen kovalla kädellä? Tietäähän sen, mikä vaara piilee, kun nuori tyttönen kännipäissään pyörii ravintoloissa.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Ti Loka 19, 2010 1:04 pm

Idioottimainen nettitunnustus. Odotan mielenkiinnolla millaisia legendoja tämä synnyttää. Saadaanko vuosien kuluttua lukea, että "jossain oli, että tekijä olisi tunnustanut ja kertonut sen tippuneen autosta, hyvä teoria, koska siinä kaikki osuu kohdalleen, motiivikin löytyy, kun se oli kerta kännissä".

Tiesittekö muuten, että vanhalla Muuralan forumilla keikkui hullu, joka lähetteli yksityisviestejä, joissa hän kertoi olevansa poliisi, minkä hän todisti oikein kuvallakin. Viesteissä tämä hullu kertoi Gustafssonia raskauttavista todisteista, ja siitä, että osa kadonneista tavroista on saatu takaisin. Eräs täälläkin sittemmin esiintuynyt alan harrastaja otti jutut ilmeisen tosissaan, ja kertoi lopulta, että hänen salaiset tietonsa ovat poliisilähteestä.

Se poliisikuva, se oli Vesa "julkkis" Keskisen taannoisesta poliisimorsiamesta. Eniten ihmetyttää se, että näihin juttuihin lankeavat eivät aseta itselleen sitä yksinkertaista kysymystä, että "miksi juttu on esillä täällä".
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Sirpa » Ti Loka 19, 2010 2:16 pm

Raisa Räisänen katosi EU-huippuistunnon jälkeen

01.02. - 19:50


Raisa Räisänen katosi vuonna 1999 Tampereen keskustassa.

16-vuotias koripalloilijatyttö Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustassa 16.10.1999 saman päivän iltana, kun Euroopan mahtimiehet olivat päättäneet Vapriikissa EU-erityishuippukokouksensa.

EU:n yhteisestä pakolais- ja maahanmuuttopolitiikasta keskusteltiin ensimmäistä kertaa valtiomiestasolla.

Tampereen huippuistunnon saavutuksiksi mainittiin muun muassa suunta kohti yhteistä turvapaikka-aluetta ja -järjestelmää.

Kokouksessa lisättiin myös poliisiyhteistyöviraston Europolin tehtäviä etenkin rahanpesurikosten tutkinnassa.

Kaupunkiin oli kokouksen takia tullut noin 3 000 ylimääräistä vierasta. Päämiehet aloittivat Eurooppa-neuvoston kolmannen työistunnon aamulla kello 9.30 Vapriikissa.

Tampereen huippuistunnon saavutuksiksi mainittiin muun muassa suunta kohti yhteistä turvapaikka-aluetta ja -järjestelmää.

Kello 12.30 pääministeri Paavo Lipponen ja EU-komission puheenjohtaja Romano Prodi päättivät huippukokouksen yhteiseen tiedotustilaisuuteen. Vieraat kiisivät mustissa autoissaan Tampere-Pirkkalan lentokentälle kello 13:n jälkeen.

Iranilainen Mahmoud Assiabi nälkälakkoili Tampereen poliisitalon edessä, koska hänen vaimonsa ei ollut vuoden odotuksen jälkeenkään saanut viisumia Suomeen.

http://www.aamulehti.fi/teema/raisarais ... een/128194

http://www.atfreeforum.com/hejac/viewto ... hejac#5753

Uutisessa on annettu mielenkiintoinen nimi Romano Prodi - mielenkiintoinen senkin vuoksi, että juuri eilen kuljin hänen jäljessään.

Tässä vähän tietoja: http://fi.wikipedia.org/wiki/Romano_Prodi

Eksyin tämän Prodin jäljille tutkiessani tuota kadonneiden 8 miljoonan euron summaa, jonka sanotaan tämän EU:n hallinto, tilintarkastus ja petosten torjunta ryhmän johtajan, virolaisen Siim Kallisin kavaltaneen.


Kallasia alettiin tutkia 1997 sadan miljoonan kruunun kavaltamisesta, kun valtion pankki Põhja-Eesti Pank sijoitti keskuspankista lainaamansa 10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria Sveitsiin vuonna 1993, mutta kahdeksan miljoonaa katosi tietymättömiin. Kallas piti syytteitä poliittisena ajojahtina ja ne kaatuivat oikeudessa.

Ollessaan maansa valtiovarainministerinä Kallas oli vahvasti mukana neuvotteluissa maansa EU-jäsenyydestä ja pääministerinä puolestaan mukana loppuvaiheissa neuvotteluissa Viron NATO-jäsenyydestä.

Kesän 2004 vaaleissa Siim Kallas valittiin Euroopan parlamenttiin. Kallas toimi Barroson komissiossa vuosina 2004–2009 Viroa edustavana komissaarina vastuualueinaan hallinto, tilintarkastus ja petosten torjunta. Vuoden 2009 vaalien jälkeen Kallas jatkoi Barroson komission liikennekomissaarina.[1]


Tästä päästäänkin sitten Boris Berezovskyn, Mario Scaramellan ja aina Andrei Lugovoin kautta itse Aleksandr Litvinenkon murhaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Andrei_Lugovoi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mario_Scaramella

http://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Berezovsky
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ti Loka 19, 2010 7:59 pm

Tarinan ratkaisu voi olla myös jotakin hyvin yksinkertaista. Lukemattomista vaihtoehdoista nostan tähän vielä yhden; Raisa on kevyellä vaatetuksella liikkeellä. Ilta menee miten menee, rahaa ei ole ja kaverit ovat häipyneet.
Raisa harkitsee monia vaihtoehtoja kotiinpääsyyn. Joku miespuolinen(?), mahdollisesti ja todennäköisesti täysin Raisalle tuntematon, kertoo kulkevansa samaan suuntaan. Lisäksi hän omistaa lämpöisen päällystakin ja tarjoaa sen Raisan päälle. Yhdessä sitten kävellään kohden Lapinniemeä ja Kauppia. Matka on pitkä, ehkä oikaistaan erilaisia reittejä. Tuttavuus saattaa ehdottaa vierailua asunnolleen, mutta Raisa ei ole kovin innostunut koska seuraavana päivänä on menoa. Pariskunta voipi olla veden partaalla ja saattomies innostuu ehkä liiankin tomerasti vaatimaan tyttöä luokseen.
Mitä sitten tapahtuu? Tuleeko käsikähmää joka päättyy kohtalokkaasti? Jos näin olisi niin ruumiin hävittäminen ei kuitenkaan ehkä tulisi ensimmäisenä mieleen? Vai löytyisikö niin idioottivarma ja helppo tapa hävittää vainaja? Puuttuuko peliin sattuma, esim järvi vie vainajan mukanaan?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Ti Loka 19, 2010 8:37 pm

TT:n edellä olettama voisi olla hyvinkin mahdollista.
Ainakin siihen nähden , mitä tulee Lapinniemen ja tienoon yleensäkin virtaumiin Näsijärvessä.

Minua askarruttaa se bleiseri.
Siitä on ristiriitaista tietoa. Samoin Raisan naisystävän poistuminen Sokoksen edestä kaverinsa kanssa on outo seikka.
Miksi Raisa ylipäätään jäi / jätettiin yksi ?????
Oliko naisystävä koripalloilija ??
Miksi Raisan äidin kotisivulla olevasta koripallojoukkueen kuvasta on leikattu oikea laita pois ???

Samalla muuten korjaan hieman lausuntoani Raisan ulkonäöstä.
Olen muutamalle kanssapähkäilijälle yksityisesti todennut , että Raisa ei ollut mikään missi. Kaiken kun aina sanon suoraan.
Etsintäkuulutus kuva , antaa tuon vaikutelman.
Raisa on kuitenkin saattanut olla varsin " herkullisenkin " näköinen tuona oltana.
Lähes kuin Ailar

Tampereen Seurahuone sopii oletettuun kävelyreittiin myös.
Toisaalta , en jaksa usko siihen , että Raisa olisi mitenkään voinut sekoittaa Huittisten ja Tampereen seurahuoneet. Pakkohan hänen oli jotakin tyttökaveristaan tietää.
Kuka oli se tyttökaveri ?
Kuka oli se Pirkkalassa asuva poikaystävä ?

No , tätä nyt kun tästä lähdetään oikein tosissaan vatvomaan , niin sateenkaaren pää saattaa vielä löytyä.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Ke Loka 20, 2010 9:24 am

Hieman kummastuttaa se seikka , että Raisan puhelin oli sammutettu klo 22.18 . Hetki sen jälkeen , kun hän oli keskustellut Pirkkalassa asuneen poikakaverinsa kanssa. Oli ollut puhetta Raisan menosta Pirkkalaan , jos saisi kyydin.

Viimeinen ilmoitettu havainto Raisasta tehtiin kuitenkin vasta klo 23.53 Kuninkaankadulla ( Kävelykatu Kauppakadun suuntaan ) pariskunnan toimesta, joka näkyi valvontakameroissa.

Tuohon voisi sopia sellainen mahdollisuus , että Raisa olisi välillä käynyt sisällä jossakin autossa ( ehkä se musta jenkki ? ) , joka olisi ollut parkissa Hämeenkadulla.
Bleiseri ja puhelin olisivat jääneet autoon.

Tuon puolentoista tunnin aikana on tapahtunut varmaankin paljon asioita. Kummallista , ettei tapahtumista ole sen tarkempaa tietoa.

Jollei kukaan ole varastanut bleiseriä narikasta , on sen ollut pakko olla jossakin ravintolan ulkopuolella silloin kun havainto Raisasta siinä topissa tehtiin.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Ke Loka 20, 2010 3:59 pm

härkä kirjoitti:
TT:n edellä olettama voisi olla hyvinkin mahdollista.

Kyseessähän on siis ihan puhdas arvaus. En ole ikinä ymmärtänyt mikä näitten kirjoittamisessa niin monia kiehtoo. Huvinsa kai kullakin. Mahdollisuuksiahan on monia, joista järveen hukkuminen on erittäin mahdollinen. On kai olemassa ihan tilastoakin siitä, että nämä ns. selittämättömät katoamiset sattuvat yleensä järvien lähellä.
Samoin Raisan naisystävän poistuminen Sokoksen edestä kaverinsa kanssa on outo seikka.
Miksi Raisa ylipäätään jäi / jätettiin yksi ?????
Sikäli kun nyt muistan, niin tämä johtui joko siitä, että Raisa ei mahtunut autoon, tai siitä, että ko. autolla oli meno eri suuntaan. Tai jos nyt arvauksetkin on sallittuja, niin ehkä tuli kiukutteluriita. Pointtini on se, että aika vaikea tuohon on saada jotain katoamiseen liittyvää mystiikkaa.

Aika usein unohtuu, että Raisa oli matkalla poikystävänsä luo kotibileisiin. Mielestäni tämä rajaa melkolailla Raisan todennäköisiä tekemisiä, ja nostaa liftaamisen todennäköisimmäksi vaihtoehdoksi.
Samalla muuten korjaan hieman lausuntoani Raisan ulkonäöstä.
Olen muutamalle kanssapähkäilijälle yksityisesti todennut , että Raisa ei ollut mikään missi. Kaiken kun aina sanon suoraan.
Etsintäkuulutus kuva , antaa tuon vaikutelman.
Asialla ei liene tuon taivaallista merkitystä. Seksuaalirikosten uhreiksi ei yleensä haeta sitä kylän kauneinta tyttöä.

Jollain saitilla oli kerran kirjoitus, jossa kirjoittaja kertoi kokeneensa viikonloppuromanssin Raisan kanssa tämän viimeisenä kesänä. Kirjoittaja väitti halunneensa seurustella, mutta Raisa oli kertonut haluavansa nauttia vapaudesta. Liekö ollut vähän erikoisempi nettitunnustus eli paskapuhetta vai ihan tositarina?

Kuka oli se Pirkkalassa asuva poikaystävä ?
Muistaakseni hänen etunimensä oli Jani. Poikaystävä on ollut epäilty, mutta Raisan äidin mukaan poliisi on sanonut hänen olevan syytön. Jos ajatellaan, että kundi biletti Kangasalassa, minne tyttö oli tulossa, niin aika epätodennäköinenhän se syyllisyys silloin oli. Jos olisi lähtenyt itse tai juoppokuskin avittamana vastaan, niin se olisi mitä todennäköisimmin ollut bilekavereiden tiedossa ja näkynyt jollain tavalla puhelutiedoissa.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Ke Loka 20, 2010 8:36 pm

härkä kirjoitti:
Hieman kummastuttaa se seikka , että Raisan puhelin oli sammutettu klo 22.18 . Hetki sen jälkeen , kun hän oli keskustellut Pirkkalassa asuneen poikakaverinsa kanssa. Oli ollut puhetta Raisan menosta Pirkkalaan , jos saisi kyydin..
En parhaalla tahdollanikaan näe tuossa mitään kummallista. Jutteli puhelimessa, ja virta loppui akusta. Tai sitten Raisa meni kivenä järven pohjaan tai hullu eudelegaattipsykopaattisarjamurhaaja laittoi puhelimen kiinni.

Viimeinen ilmoitettu havainto Raisasta tehtiin kuitenkin vasta klo 23.53 Kuninkaankadulla ( Kävelykatu Kauppakadun suuntaan ) pariskunnan toimesta, joka näkyi valvontakameroissa.
Taas näitä yllätystodistajia. Todistajat olivat tosiaan olleet keskustassa, mikä näkyi kuvissa, mutta ilmoittivat havainnostaan 10 vuotta myöhässä. Eli todistusarvo lähinnä negatiivinen. Kuinka joku edes kehtaa väittää, että muistaa 10 vuoden takaiset tuntemattomat kasvot.

Tuon puolentoista tunnin aikana on tapahtunut varmaankin paljon asioita. Kummallista , ettei tapahtumista ole sen tarkempaa tietoa.
Tuo puolentoista tunnin väli siis perustuu tuohon huuhaa todistukseen. Se, että tapahtumista ei ole mitään tietoa, selittyisi hyvin sillä, että Raisa on saanut nopeasti kyytiapua ja noussut autoon. Jäljet loppuisivat siis siihen.

Yksi nuori ja kaunis tyttö naureskeli hiljan kuinka helppoa liftaaminen kaupungissa on. Sanoo esim. snagarilla, että voitteks te viedä tai ootteko menossa sinne ja sinne, niin jo nousee käsiä ja vissiin vähän muutakin pystyyn.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ke Loka 20, 2010 9:52 pm

Ei ole yksimielistä tietoa siitä oliko Raisa menossa kotibileisiin. (Pirkkalaan)
Hänen ystävänsä ovat kertoneet, että piti lähteä heidän kanssaan Seurahuoneelle. Joko sinne Huittisiin tai sitten Tampereelle.
Poikaystävä, jonka lausunnot muuten aktivoitiin julkisuuteen paljon katoamisen jälkeen, olis sitä mieltä että olikin tulossa Pirkkalaan kotibileisiin.
Äiti oli sitä mieltä että ei ollut aikomusta olla myöhään, koska seuraavana päivänä oli toimitsijan tai tuomarin hommia urheilun parissa.

Kavereiden kertomukset, ne vähät jotka poliisi on julkisesti kertonut, ovat olleet kautta vuosien ristiriitaisia. -On ollut riitaa, ei ole ollut riitaa, ei halunnut mukaan, ei mahtunut mukaan, Tampereen seurahuone, Huittiseten seurahuone jne. Koska ristiriitaa on lähes kaikessa, niin emme voi oikein luottaa julkiseen tiedotukseenkaan. Siten spekulanteilla on omia näkemyksiä mahdollisesta tapahtumien kulusta.
Tämänkin tapahtuman selviäminen vaatisi hyvää onnea ja sattumaa tai sitten vaikka uskoon tuloa..
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Ke Loka 20, 2010 10:34 pm

Tampereen Tyttö kirjoitti:
Ei ole yksimielistä tietoa siitä oliko Raisa menossa kotibileisiin. (Pirkkalaan)
Hänen ystävänsä ovat kertoneet, että piti lähteä heidän kanssaan Seurahuoneelle. Joko sinne Huittisiin tai sitten Tampereelle.
Poikaystävä, jonka lausunnot muuten aktivoitiin julkisuuteen paljon katoamisen jälkeen, olis sitä mieltä että olikin tulossa Pirkkalaan kotibileisiin.
Äiti oli sitä mieltä että ei ollut aikomusta olla myöhään, koska seuraavana päivänä oli toimitsijan tai tuomarin hommia urheilun parissa.

Jos joku on todella kiinnostunut tietämään mitä poliisi asiasta tietää, niin hän voisi tiedustella asiaa Raisa Räisäsen äidiltä sähköpostitse Raisan sivulta. Ei varmaan kerro kaikkea, eikä poliisikaan ole kertonut hänelle kaikkea, mutta ainakin nuo huhut kavereitten ristiriitaisista lausunnoista vähän selviäisivät. Näihin lausuntoihin kaipaisi vähän lähdettä. Kuulostavat pahasti "jossain oli tyyppisiltä".

Koska ristiriitaa on lähes kaikessa, niin emme voi oikein luottaa julkiseen tiedotukseenkaan. Siten spekulanteilla on omia näkemyksiä mahdollisesta tapahtumien kulusta. Voiko arvausta sanoa "näkemykseksi"? Siis arvataan, että Raisa karkasi Ruotsiin marokkolaisen kanssa, jolla oli 34 senttinen mulkku, joka sai Raisan sekoamaan päästään. Mies vei sen kuvissa näkyvällä Cadillacilla Ruotsiin, mutta kun Raisa osoittautui kyltymättömäksi, se ei enää kestänyt sitä ja hukutti Mälarniin. - Siis ihan oikeasti, kuka voi väittää, ettei tuo olisi mahdollsta, useinhan nuoret tytöt sekoavat tummaihoisiin ihan päättömästi ja se Cadillackin näkyy kuvissa. Mutta onko tuo näkemys?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Tampereen Tyttö » To Loka 21, 2010 12:10 pm

Karkaaminen ulkomaille, seksiorjaksi kidnappaaminen tai vaikkapa seinään muuraaminen tai lämpöputkeen jemmaaminen kuulostavat vähän.. arvauksilta tai ennustuksilta.

Raisan katoamisen suhteen minun vahvimmat näkemykseni ovat, että hän on a)mennyt itse veteen b) joutunut sinne vahingossa c) joutunut sinne jonkun enemmän tai vähemän avustamana d) joutunut jonkun kyyditsemänä jonnekin kauas ja ruumis haudattu vaikka maastoon.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Pe Loka 22, 2010 5:34 pm

Tampereen Tyttö kirjoitti:
Raisan katoamisen suhteen minun vahvimmat näkemykseni ovat, että hän on a)mennyt itse veteen b) joutunut sinne vahingossa c) joutunut sinne jonkun enemmän tai vähemän avustamana d) joutunut jonkun kyyditsemänä jonnekin kauas ja ruumis haudattu vaikka maastoon.
Järjestys vapaa.
Aivan. Nämä vaihtoehdot kai ovat itsestäänselvyyksiä ja pätevät jota kuinkin kaikkiin vähänkin vastaaviin tapauksiin.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Pe Loka 22, 2010 9:51 pm

Koska Raisan bleiseri on puuttunut häneltä viimeisen silminnäkijähavainnon mukaan todistettavasti , poissulkisin ainakin itsetuhoisen käyttäytymisen kokonaan.
Jollei joku sitten olisi sattumalta sitä bleiseriä narikasta varastanut ?
Uskon siihen , että se musta limusiini , tai joku muu auto liittyy tapaukseen.
On mietittävä sitä yhteydenottoa Raisan äitiin.
En jaksa enää tänään ajatella tämän enempää , joten jatkuu huomenna
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » La Loka 23, 2010 7:29 pm

härkä kirjoitti:
Raisa on kuitenkin saattanut olla varsin " herkullisenkin " näköinen tuona iltana.
Lähes kuin Ailar
Ihan pikkiriikkinen (mutta lähes olematon) mahdollisuus on, että ehkä jopa paremman näköinen.
Ailarin "parasta ennen päiväys" kun mahtoi mennä jo parikytvuotta sitten umpeen. Mut nooooo... (onneks on vielä joitain suhteita voimassa, mut kiitti Härkä! Kyl mie tän korvaan )

Tottahan on, että nämä nuoret miehet lähtevät ravintelista ja päättyvät helpostikin vesistöihin. Miksei sitten nuoret naiset?
Joskus oikein ihmetyttää, että kuinka nuo nuorukaiset kännipäissään jaksavat etsiä sen vesistön ja syöksyä sinne, vaikka sinne tuntuisi olevan turhankin pitkä kävelymatka, kun helpompi ois syöksyä vaikka junan alle tms.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » La Loka 23, 2010 7:36 pm

härkä kirjoitti:
Koska Raisan bleiseri on puuttunut häneltä viimeisen silminnäkijähavainnon mukaan todistettavasti .
Millä perusteella näin uskot? Korjaa, jos olen vääräässä, mutta oman muistikuvani mukaan tämä perustuu johonkin 10 vuotta vaienneeseen todistajaan, joka muka yks kaks muisti nähneensä 10 vuotta sitten tytön ilman bleiseriä. Uskottavuus tasan nolla.
, poissulkisin ainakin itsetuhoisen käyttäytymisen kokonaan
Raisan elämässä ei ollut mitään, mikä olisi viitannut itsetuhoisuuteen. Eikä kai itsemurhia juurikaan tehdä niin, että käydään vähän tanssahtelemassa iloisesti kapakassa, soitellaan poikaystävän kanssa, ja todetaan sitten, että tämä oli tässä.
Jollei joku sitten olisi sattumalta sitä bleiseriä narikasta varastanut ?
En edelleenkään usko mihinkään bleiserittömyyteen. Olisiko tässä kyse siitä, että yllätystodistaja on kertonut näkemästään tytöstä, mutta ei ole osannut kertoa hänen olleen pukeutunut bleiseriin.
Uskon siihen , että se musta limusiini , tai joku muu auto liittyy tapaukseen.
Tämä siis siinä tapauksessa, että Raisa tosiaan ryhtyi metsästämään kyytiä, mikä siis on annettujen lausuntojen perusteella se todennäköisin vaihtoehto. Niin siis piti poikaystävän kanssa sovitun mukaan tehdä. Mutta miksi tuo kuvissa näkyvä musta auto on noussut esille, kuvissahan näkyy satoja autoja? Juuri tätä voisi kysyä Raisan äiteeltä.

Tarkennuksia:
Lueskelin jutusta Wikipediasta, mistä selvisi jokunen mielenkiintoinen seikka.

- Kuninkaankadun havainto on tosiaan tullut 10 vuotta tapauksen jälkeen. En ymmärrä miksi sitä edes viitsitään mainita.

- Joku kertoo tanssittaneensa Raisaa siellä, minne Raisan ystävättären virheellisesti kerrottiin olleen matkalla. Uskottavuus siis pakkasen puolella. Kaiken lisäksi merkityksetön "vihje".

- Limusiinijuttu taas on mielenkiintoinen. Kuka vihjasi ja miten tarkasti? Siis osasiko joku kertoa, että juttuun liittyisi erittäin harvinainen automalli, jollainen sitten kuvista löytyi. Se tekisi vihjeestä todella kuuman. Jos taas vihje on tasoa "se nousi isoon autoon, varmaan jenkkirassi", niin tarinalla ja kuvalla ei 99,999999999% todennäköisyydellä ole mitään todellisuuspohjaa.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » La Loka 23, 2010 8:37 pm

Kyllä minuakin ihmetyttää nämä todistajat, jotka kymmenen vuoden takaa ilmaantuvat paikalle kuin tyhjästä. Se oli hämmästyttävää, että heidät pystyttiin kuitenkin todentamaan valvontakameroista. Mutta miksi ihmeessä he eivät aiemmin kertoneet näkemästään? Kuka voi sanoa, ettei olisi kuullut mitään tällaisesta kadonneesta nuoresta naisesta? Haluaisin todella kuulla, missä tämä pariskunta on viettänyt kymmenen edellistä vuotta? Ulkomailla?

Minusta myös tämä uutisointipätkä Aamulehdestä on mielenkiintoinen:

"Kun todistajat kohtasivat Räisäsen, tällä ei ollut mukanaan pitkähihaista samettipaitaa eikä bleiseriään, vaan pelkkä toppi. Todistajien mukaan Räisäsellä ei myöskään ollut kantamuksia mukanaan."

Samettipaitaa??? Siis olisiko Raisa riisunut takin lisäksi vielä paitansakin?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » La Loka 23, 2010 9:44 pm

Ailar kirjoitti:
Se oli hämmästyttävää, että heidät pystyttiin kuitenkin todentamaan valvontakameroista. :
Valvontakameroista näkyy se, että pariskunta oli ko. iltana liikkeellä. Mitään muuta todistusarvoa sillä ei ole.
Minusta myös tämä uutisointipätkä Aamulehdestä on mielenkiintoinen:

"Kun todistajat kohtasivat Räisäsen, tällä ei ollut mukanaan pitkähihaista samettipaitaa eikä bleiseriään, vaan pelkkä toppi. Todistajien mukaan Räisäsellä ei myöskään ollut kantamuksia mukanaan."

Samettipaitaa??? Siis olisiko Raisa riisunut takin lisäksi vielä paitansakin? :shock
Jos nyt lähdetään siitä, että havainto ja muistikuva ko. kohtaamisesta on totta, niin millä ihmeellä tuosta havaitusta tytöstä saadaan muka Raisa? Ei mitenkään. Eli ovat, mahdollisesti, kohdanneet toppiin pukeutuneen tytön ja kenties jopa ihmetelleet, että onpa vähiin pukeutunut.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » La Loka 23, 2010 10:16 pm

Voimme palata ajassa taaksepäin myös Mainilan laukauksiin tai sitten sinne , missä Marja - Liisa Kirvesniemi , silloin vielä Haemaelaeinen , niitti mainetta , eli Sarajevoon.

Eli lähdemme tarkastelemaan tätä tapausta siten , että poliisi olisi antanut ulos vääristeltyä totuutta.
Se on varsin mahdollista , eikä sitä voida poiskaan sulkea.

Miksi näin olisi voinut sitten käydä ???????????????????????

Toisaalta , Raisan tyttökaverin ( ilmeisesti ) taholta on kerrottu , ettei Raisa mahtunut Huittisten seurahuoneelle menneeseen kyytiin. ( Tyttökaverin kundikaverin auto )
Toisaalta , Raisan poikakaveri on kertonut , että Raisa olisi ollut hakemassa kyytiä hänen luokseen bileisiin.

Onko muuten aivan varmaa , jos kerran aletaan kunnolla kyseenalaistamaan , etteikö Raisa noussut sittenkin siihen Huittisiin menneeseen autoon ja etteikö vielä kaiken huipuksi Raisan poikakaverikin ollut siinä samassa autossa ?

Niinkö se sitten menikin ??????

Vai liittyykö Raisan katoamiseen joku sen kaltainen taho , jonka takia " kaikkea ei voida tuoda julki " ???

PS : Tarkoitus ei ole alkaa väitellä Mainilasta tai Sarajevosta.
Heitin ne kukkahatusta.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Tampereen Tyttö » La Loka 23, 2010 10:19 pm

Vaikka Raisa olisi kulkenut keskustassa pelkässä topissa niin se ei mielestäni mitenkään poista itsemurhan mahdollisuutta. Tai sitten en kyseisestä lauseesta ymmärtänyt Härän tarkoitusta.

Poikaystävän ja Raisan puhelinkeskustelun sisällöstä ei liene muuta kuin poikaystävän kertomus. Emme todellakaan voi olla varmoja että keskusteltiin bileisiin tulemisesta tai että keskustelu olisi edes käyty hyvässä hengessä.
Itsemurhien syyt tuntuvat monesti täysin järjettömiltä ja pieniltä asioilta.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » La Loka 23, 2010 10:47 pm

Tarkoitan TT sitä , että jos Raisa olisi tehnyt itsemurhan pelkässä topissa , olisi ollut luultavaa , että hänen bleiserinsä olisi löytynyt.
Joko narikasta tai jostakin muualta.

Kuten es. siinä Oulun viime kevättalvisessa itsari tapauksessa , missä kaverin takki ja lompsa löytyivät ravintolan narikasta.
En nyt juuri muista nimeä, mutta ruumis löytyi siitä yliopiston kampus alueelta joentapaisesta.

Tosin , eihän siitäkään voi olla satavarma , oliko se itsari.
Se on niin helppoa työntää känninen ihminen veteen.

Lähes jokaisessa tämän kaltaisessa tapauksessa uhrin humalatilaa vähätellään , kuten Oulun jutussakin.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja skoone » Su Loka 24, 2010 9:02 am

härkä kirjoitti:
Tarkoitan TT sitä , että jos Raisa olisi tehnyt itsemurhan pelkässä topissa , olisi ollut luultavaa , että hänen bleiserinsä olisi löytynyt.
Joko narikasta tai jostakin muualta.

Kuten es. siinä Oulun viime kevättalvisessa itsari tapauksessa , missä kaverin takki ja lompsa löytyivät ravintolan narikasta.
En nyt juuri muista nimeä, mutta ruumis löytyi siitä yliopiston kampus alueelta joentapaisesta.

Tosin , eihän siitäkään voi olla satavarma , oliko se itsari.
Se on niin helppoa työntää känninen ihminen veteen.

Lähes jokaisessa tämän kaltaisessa tapauksessa uhrin humalatilaa vähätellään , kuten Oulun jutussakin.

Tuli tuota lukiessani mieleeni semmoinen juttu, että muistan jostain lukeneeni, että jotkut "huumaavat aineet" aiheuttavat kuumuuden tunnetta ja tuota "ainetta" käyttäneet etsivät epätoivoisesti vilvoittavaa vettä.

Sanokaa minua viisaammat, olisko mahdollista, että vedestä löydetyt ovat itse veteen menneet? Ja esim josko vaikka Raisaakin kuumotti ja jätti bleiserinsä siihen autoon, missä tuli "kuuma"? Luonnollisesti ei sitä bleiseriä sitten poliisille tuotu... Raisa itse ehkä hakeutui vettä kohti, on vain "huonoa tuuria", että hätä ei ole löydetty.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » Su Loka 24, 2010 11:05 am

Urho kirjoitti:
Ailar kirjoitti:
Se oli hämmästyttävää, että heidät pystyttiin kuitenkin todentamaan valvontakameroista. :
Valvontakameroista näkyy se, että pariskunta oli ko. iltana liikkeellä. Mitään muuta todistusarvoa sillä ei ole.

Tästä olen samaa mieltä.
Ajoin tällä sitä takaa, että luettuani aikanaan tämän "todistuksen" ajattelin, että hitot se pariskunta voi yhtäkkiä 10 vuoden jälkeen muistaa olleensa lähistöllä tuona ko. ajankohtana. Hämmästyin sitä, että he sittenkin todistettavasti olivat liikekannalla.
Haluaisin kyllä kuulla selityksen sille, mikseivät he voineet ilmoittaa havaintojaan aiemmin. Tällöin olisi voitu ehkä poissulkea mahdollisuus, että tyttö oli joku muu liikkuja. Näin pitkän ajan jälkeen tuo ko. tyttö tuskin enää ilmoittautuu (ja eipä ole ilmoittautunutkaan).

Onhan se tietysti mahdollista, että tyttö oli kuin olikin Raisa ja kaikki olisi käynyt esim. skoonen tai muiden edellisten kirjoittajien kuvailemalla tavalla.
Etsin löytämättä tietoa siitä, osasiko pariskunta muuten kuvailla näkemänsä tytön asusteet. Kai hänellä jotain oli alapäänsäkin verhona?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Ma Loka 25, 2010 8:05 pm

Laitoin viestin Raisan äidille. Tai ainakin siihen osoitteeseen , joka on annettu.
Olin asiassa varsin avoin.
Katsotaan , miten käy ???

Toivon mukaan voitaisiin saada jotakin uutta tietoa. Uskallan epäillä , ettei aivan kaikkea ole julkisuuteen annettu.

Pannaan kattellen
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » Ma Loka 25, 2010 9:51 pm

härkä kirjoitti:
Tarkoitan TT sitä , että jos Raisa olisi tehnyt itsemurhan pelkässä topissa , olisi ollut luultavaa , että hänen bleiserinsä olisi löytynyt.
Joko narikasta tai jostakin muualta.

Näin kyllä. Ilmeisesti nämä narikat nyt kuitenkin tulivat aikanaan ratsatuiksi, koska poliisi piti mahdollisena, että Raisa olisi ollut jossakin Kuninkaankadun tai Kauppakadun kiinteistössä jo aiemmin ja jättänyt siis bleiserinsä sinne.

Minä uskon, että tämä ystävä, joka antoi Raisalle 20 mk ja kertoi, ettei Raisa mahtunut autoon heidän lähtiessään Huittisten seurahuoneelle, on vetänyt Raisaa nenästä. Onko hän antanut tämän ymmärtää, että seurue on menossa Tampereen seurahuoneelle? Jos ei halunnut Raisaa mukaan. Jopa poliisin tiedotteissa mainittiin aluksi väärä seurahuone.

Raisa on sitten lähtenyt kavereidensa perässä sinne löytämättä näitä paikalta. Asiasta uutisoitiin tammikuussa 2009 näin:

"Raisa Räisäsen tuntomerkkeihin sopiva naishenkilö on nähty ravintola Seurahuoneella kello 23 - 24 aikaan. Eräs mieshenkilö on kertonut tanssineensa tällaisen noin 18-vuotiaan naisen kanssa, mutta ei sen jälkeen enää löytänyt naista ravintolasta. Mies on kertonut naisen olleen hyvin kylmissään ja etsineen kavereitaan, joiden piti tulla samaan ravintolaan aikaisemmin.
Poliisi on kiinnostunut myös Seurahuoneella tehdyistä havainnoista, jotka voisivat liittyä Raisa Räisäseen."

Olisiko käynyt niin, ettei ystävä ole kehdannut heti kertoa vedättäneensä Raisaa, eikä myöhemmin ole enää kehdannut oikaista asioita, kun on ajatellut, ettei asialla ole mitään merkitystä Raisan löytymisen kannalta.

Niin tai näin, piankos Härkä tämän(kin) jutun selvittää. Sitä odotellessa...
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Ti Loka 26, 2010 12:22 am

Ailar kirjoitti:
Minä uskon, että tämä ystävä, joka antoi Raisalle 20 mk ja kertoi, ettei Raisa mahtunut autoon heidän lähtiessään Huittisten seurahuoneelle, on vetänyt Raisaa nenästä. Onko hän antanut tämän ymmärtää, että seurue on menossa Tampereen seurahuoneelle? Jos ei halunnut Raisaa mukaan. Jopa poliisin tiedotteissa mainittiin aluksi väärä seurahuone.
Menee kyllä ihan arvailun merkeissä, mutta pistän nyt kuitenkin esille yhden mahdollisen tapahtumien kulun.

Raisa on eronnut kavereistaan ihan niin kuin on ilmoitettu, kaveri oli reilu ja antoi rahaakin. Autossa ei ollut tilaa, mutta miksi olisi tarvinnutkaan olla, jos kerran oltiin eri paikkoihin menossa. Ehkä siksi, että olisi ollut reilua ajaa rahaton tyttö mutkan kautta boyfriendinsä luo. Tuolta osin juttu siis on suht selvä, tai ainakin tietyllä tavalla looginen. Ja Raisan poikaystävä ei todellakaan ollut Tampereen keskustassa, sen kai puhelimen paikannustiedot kertovat, jollei sitten kyseessä ollut suunniteltu murha, johon uskaliaasti vedettiin näitä muita mukaan. Ehei, ei ole kovin todennäköistä. Ylipäänsä sanoisin, että on melkoista hakuammuntaa kyseenalaistaa näitten Raisan kavereitten lausuntoja. On erittäin epätodennäköistä, että nuoret tytöt ja miksei pojatkin ryhtyisi järkkäilemään ns. tavallisen tytön katoamista. Poikaystävää on tietenkin pitänyt epäillä, mutta kuten jo kirjoitin, Raisan äidin kertoman mukaan poliisi on todennut hänet syyttömäksi. En tarkoita tuolla mitään muuta kuin, että tutkittu on.

Miksi poliisi tiedotti Tampereen eikä Huittisten Seurahuoneesta. Muistuu mieleen kaksi asiaa. Ensinnäkin se, että Raisan äiti kertoi poliisin suhtautuneen aluksi täysin välinpitämättömästi koko katoamiseen. Vasta koripallojoukkueessa toimineen poliisin selvitys Raisan luotettavuudesta sai poliisin ottamaan tapauksen todesta. Ehkä asioita ei ole kirjattu ylös kovin huolellisesti. Jos joku sanoo, että "oltiin matkalla Huittisten Seurahuoneelle", niin ihan hyvin siitä on saattanut tippua pois se Huittinen jo senkin takia, että Seurahuone on Tampereella aika tunnettu paikka. Tai ainakin oli joskus. Jos joku sanoo Helsingissä menneensä Kallion Seurahuoneelle, niin kuinka moni erehtyy paikasta? Muistan hyvin, kun tein kerran rikosilmoitusta ja selitin hitaasti ja rauhallisesti tapahtumien kulun. Nimesin erään syylliseksi tietämäni henkilön ystävän todistajaksi, koska tiesin tämän hepun olevan lopulta rehellinen. Ilmoituksen teon jälkeen poliisi pyysi allekirjoitusta lappuun, johon oli kirjannut, että "Urho pitää syyllisenä XX:ää" joka oli siis tämä mainitsemani todistaja. Joten ei kannattane kiinnittää kauheasti huomiota tähän Seurahuoneitten sekoittumiseen. Nyt sillä näyttäisi olevan vain se merkitys, että näitä yllätystodistajia on ilmaantunut väärään paikkaan.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » Ti Loka 26, 2010 8:48 am

Tähdennän nyt vielä tähän sen verran, että en siis usko myöskään Raisan ystävien liittyvän hänen katoamiseensa.
Omalla kirjoituksellani tarkoitin sitä, että on todellakin mahdollista, että Tampereen seurahuoneella ollut mies on tanssittanut juuri Raisaa. Ja miksi sitten Raisa olisi sinne noin pieneksi hetkeksi mennyt? Etsimään kavereitaan. Koska hän joko käsitti asian väärin tai hänelle tarkoituksella annettiin väärää tietoa siitä, mille seurahuoneelle ollaan menossa.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Ti Loka 26, 2010 5:24 pm

Tässähän on sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta , että Tampereen Seurahuone on osoitteessa Hämeenpuisto 17 ja Tampereen NMKY:n toimisto ja vissiin salikin osoitteessa Hämeenpuisto 14
http://maps.google.fi/maps? Selkenee es. täällä haulla.
Osoitteet ovat Hämeenpuiston vastakkaisilla puolilla.

Kumpaankaan paikkaan ei ole Hämeenkadulta kummoinenkaan matka , varsinkaan urheilijatytölle.
Ei tuohon matkaan autoa tarvita.
On kummasteltu sitä , kuinka Raisa olisi päässyt Seurahuoneelle sisään ?
Olisiko seura käyttänyt ravintolaa es. lounas, tai vastaaviin tarkoituksiin ja Raisa oli siellä tuttu ???
Olisiko Raisa voinut hakea sieltä jotakuta aiemmin esilletulematonta ?
Miten sitten Huittisten Seurahuone tähän liittyy , hmm ??

Tämä on täysin hakuammuntaa ja perustuu siihen olettamukseen , että viluista tyttöä tanssittaneen miehen lausunto olisi totta ja koskisi nimenomaan Raisaa.


User avatar
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by Tottijärven Tolppa » Mon Nov 28, 2011 3:14 pm

Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ti Loka 26, 2010 6:37 pm

Kun Raisa katosi oltiin tosiaan ainakin uutisoinnin mukaan aika vähäeleisiä. -Jokainen koulukotikarkuri saa nykyään enemmän palstatilaa.

Uutisointi aloitettiin myöhään. Kai oli silloin voimassa ajatus, että kaksikin viikkoa pitäisi olla kadoksissa ennenkuin ilmoitusta otetaan vastaan saati reagoidaan siihen.

Itse kun aiheesta silloin keskustelin, niin kyllä lähes kaikki pitivät tapausta rikoksena.Moralisoitiin tietenkin ravntoloissa pyörimisestä alaikäisenä jne. Itse pidin tapausta itsemurhana, korkeintaan onnettomuutena. Kun mainitsin oman silloisen mielipiteeni, niin Raisan opiskelutoveri ( meillä oli yksi yhteinen tekijä silloisen työni kautta)mietti hetken ja sanoi ettei itsemurhakaan välttämättä olisi valtava yllätys. Hänen käsityksensä mukaan Raisa oli kova pingottamaan kouluasioista ja koripallosta ja hänen vanhempansa olivat näiden suhteen vaativia.
Kun Raisan äidin haastatteluja on nähnyt, niin ei tule sellainen fiilis laisinkaan.

Niin monta on käsitystä ihmisestä kuin on kertojiakin. Sinänsä kaupungin yöelämää en pidä kauhean vaarallisena, jopa kyyditsijöistä varmasti suurin osa jättää sikseen jos ei natsaa. Surmatyön tekemiseen tarvitaan todellista mielenhäiriötä ehkä yhdistettynä huonoon tuuriin. Ja ruumiin hävittämiseen tarvitaan puolestaan hyvää tuuria.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Harriet » To Loka 28, 2010 1:42 am

täytyy kantaa korteni kekoon vaikka tapaus ei kovin tuttu mulle olekaan.
en lähde nyt setvimään tapausta tyyliin mitä kaikkea kauhea hänelle on voinut tapahtua, mutta pari huomiota.
hänen löytymiseen hengissä ei taida olla mitään toivoa, no USAssa Jaycee Dugard löytyi 18 vuoden jälkeen, mutta vastaava tapaus olisi Suomessa erittäin epätodennäköinen.

Tämä netti- tunnustus on mitä ilmeisemmin huu haata, jos sattui onnettomuus, eli joku ajoi vaikka vahingossa Raisan päälle, tai vastaava, niin ruumis olisi löytynyt suurella todennäköisyydellä.
tekijä mitä ilmeisemmin olisi panikoinut ja tuskin ruvennut piilottamaan huolellisesti ruumista vaan paennut paikalta tai korkeintaan heittänyt sen johonkin tien varteen pusikkoon, tavallisesti autoilijalla ei ole mukana lapiota tms välineitä joilla voisi haudata ruumiin nii hyvin ettei se löydy.ja Rn ruumista on etsitty vedestä ja maastosta, lähimaasto kai haravoitiin aika tarkasi,poliisin koirapartiot, mahd vapaaehtoiset jne joten ruumiis jos se on maastossa on suht hyvin piilotettu, olettaisin.
ja teko näin ollen enemmän t vähemmän harkittu.
Raisa oli yksin liikkeelä, ehkä jonkin verran päihtynyt, niin hän olisi tietysti helppo kohde jollekin jolla on pahat mielessä.
kuitenkin Raisa liikkui siis aivan kaupungin keskustassa kuten käsitin ei missään maaseudun metsätiellä tms, joten silminnäköitä luulisi olevan vaikka millä mitalla. mutta havaintoja Raisasta on tullut aika vähen, mikä on viimeninen luotettava havainto hänestä, jonka voisivat vahvistaa useamman ihmiset. Raisan liikkeet olisi ollut syytä selvittää tarkkaan ja perusteellisesti tuolta illalta ja sen missä vaiheessa hän oikeasti katosi.
Mitään sellaista ei ole ainakaan tiedossa ollut että hän olisi ollut masentunut tms, tietysti nämäkään asiat eivät ole välttämättä edes läheisten kavereiden tiedossa aina, joten ken tietää.
Kuitenkin en pidä tätä itsemurha vaihtoehtoa kovin todennäköisenä, hän ilmeisesti harrasti urheilua,koripalloa ja oli kaikenpuolin sisukas tyttö, joten en usko että hän olisi itse mihinkään tällaiseen ratkaisuun päättynyt.
Valitettava että tapaus on jäänyt arvoitukseksi, ja vaikka hänen jäännökset löytyisivät niin rikosta saattaa olla vaikea näyttää toteen. Joten toivottava on että syyllinen, jos sellainen on olemassa, tunnustaa teon ainaki jossain muodossa.

Silti mitään ei ole syytä heittää sivuun, kaikki jopa mitättömältä näyttävät asiat täytyy tutkia, moni rikos olisi selvitetty tai selvitetty aikaisemmin, jos joku joku jonkunmielestä vähäpätöinen asia olisi otettu huomioon. esim Shawn Hornbeck joka oli siepattuna 4 vuotta, lähetti vanhemmilleen sähköpostia sieppajansa koneelta, mutta vanhemmat pitivät tätä huonona pilana, joten se jäi siihen.
(USAssa usein epäillään vanhempia, sellaisia tapauksisa onkin tosi paljon ja vanhemmat saavatkin usein pila- jopa uhkailuviestejä lasten katoamistapauksissa)
hyvä että tapaus on silloin tällöin esillä näinkin pitkään ajan jälkeen.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » To Loka 28, 2010 8:37 pm

Harriet kirjoitti:
Valitettava että tapaus on jäänyt arvoitukseksi, ja vaikka hänen jäännökset löytyisivät niin rikosta saattaa olla vaikea näyttää toteen. Joten toivottava on että syyllinen, jos sellainen on olemassa, tunnustaa teon ainaki jossain muodossa.

Tätä varmasti moni toivoo. Ehkä tuo jenkkirautaan liittyvä "vihje" vai miksikä sitä sanoisi, on johtanut hivenen harhaan ja antanut kenties turhaa toivoa siitä, että juttu ratkeaisi. Ajattelen nimittäin niin, että tuollaisella "raggariautolla" on yleensä liikkeellä useampi henkilö, ja jos useampi henkilö on osallisena, niin joku voi puhua. Etenkin, kun varsinaisia surmaajia kai harvemmin on kaksi.

Tämä juttu on muuten ollut paljon enemmän esillä kuin Rovaniemellä kadonneen vartiointiliikkeen tytön katoaminen, joka on ihan yhtä mysteerinen, kenties jopa vähän oudompi, koska siinä tyttö oli varmuudella selvinpäin eikä ihan lähellä ollut vettä.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » To Loka 28, 2010 8:48 pm

Tässä linkki tuohon Urhon esille ottamaan katoamiseen :

http://www.atfreeforum.com/hejac/viewto ... orum=hejac

Tapaus on tosiaankin outo. Tosin äkkiseltään tuntuen helpon tuntuinen , vaan eipäs ole kuitenkaan ollut.

Raisan äidin taholta ei ole vielä kuulunut mitään. Odotellaan.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » Pe Loka 29, 2010 8:14 am

Mustasta autosta olen tallentanut tällaisia uutisointeja. AL:n uutisista on jäänyt vuosiluku pois. Mihin tosiaan mahtaa perustua Raisan nousu/mahdollinen nousu autoon? Onko tälle tapahtumalle silminnäkijä vai onko tämä vain pelkkä teoria ("Ailar-tyyppinen"), jolle ei ole olemassa sen kummempia perusteita.

Aamulehti 30.1.?
Poliisi toivoo lisää vihjeitä tummasta mustasta autosta, johon Räisänen mahdollisesti nousi kello 23 aikaan, havaintoja Tampereen Seurahuoneelta, jossa Räisänen ehkä käväisi kavereitaan etsimässä tai mahdollisista juhlista Tampereen keskustassa.

Aamulehti 1.2.?
Hän poistui ravintola Casablancasta ennen kello 23:a, erosi kavereistaan Sokoksen edustalla ja nousi mustaan autoon noin kello 23.

16.10.2009 IS

Yhden teorian mukaan Raisa nousi Hämeenkadulla mustaan 50-luvun limousineen.
Komisario Tuomisen mukaan todistaja on luotettava, koska hän tuntee museoautot. Mutta tunsiko todistaja Raisan? Ja nousiko autoon Raisa? Jos nousi, minne hän päätyi?

Yle.fi/poliisitv

Uusista vihjeistä huolimatta auto, johon Räisänen nousi, kiinnostaa Poliisia edelleen. Auto on huomiotaherättävä, amerikkalainen tai venäläinen. Aiemmin etsittiin myös Poliisi-tv:ssä 60-luvun autoa, mutta sen omistaja tavoitettiin. Auto saatiin tutkinnassa poissuljettua, niinpä poliisi toivookin, ettei sellaisen liikkeistä enää ilmoitettaisi.
-----------------------------------------------

Viittaisikohan tämä yle.fi/poliisitv:n uutisointi siihen, kun Sipe Santapukki (Apulanta-bändistä) ilmottautui oma-aloitteisesti poliisille, koska hänellä oli etsityn kaltainen auto. Sitä en muista, oliko Sipe tuolloin edes autollaan liikkeellä ja jos oli, oliko Tampereella.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Pe Loka 29, 2010 3:59 pm

Poimin autosta eri kuvan , mikä on ollut poliisitiedotteissa.

http://www.jackinmichigan.com/Portals/0 ... 200704.jpg

Eli vuoden 1957 Cadillac Eldorado
Auto on tuon laskevan takaprofiilin ansiosta kyllä alan harrastajille helppo tunnistettava.
Harvinainen sen täytyy todellakin olla.
Kummastuttaa se , kun Ulvilan tapauksessa tutkittiin niitä punaisia Volvoja kasapäin , mutta tuosta Caddystä ei ole mitään tietoa.
Noita autoja ei voi olla kovin montaa maassa.
Ellei se sitten ollut venäläinen Zsaika kopio ?
Ellei se ollut jonkun muun maan rekisterissä ?

Tässä kohtaa olisi mielenkiintoista kuulla kommentti silminnäkijältä , joka teki havainnon Hämeenkadulla.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja skoone » Pe Loka 29, 2010 6:45 pm

härkä kirjoitti:
Poimin autosta eri kuvan , mikä on ollut poliisitiedotteissa.

http://www.jackinmichigan.com/Portals/0 ... 200704.jpg

Eli vuoden 1957 Cadillac Eldorado
Auto on tuon laskevan takaprofiilin ansiosta kyllä alan harrastajille helppo tunnistettava.
Harvinainen sen täytyy todellakin olla.
Kummastuttaa se , kun Ulvilan tapauksessa tutkittiin niitä punaisia Volvoja kasapäin , mutta tuosta Caddystä ei ole mitään tietoa.
Noita autoja ei voi olla kovin montaa maassa.
Ellei se sitten ollut venäläinen Zsaika kopio ?
Ellei se ollut jonkun muun maan rekisterissä ?

Tässä kohtaa olisi mielenkiintoista kuulla kommentti silminnäkijältä , joka teki havainnon Hämeenkadulla.

Asiasta toiseen, Bodomin kuuluisassa kirjelapussa oli mukamas mm teksti "ylös? ? "2aikaa", joka mun silmiini näyttää kyllä sanalta Zaikaa. Eli kävikö Bodomilla Zaika-merkkinen auto? Olihan Hesassa suuret juhlat, Marskin patsaan paljastus...
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Su Loka 31, 2010 3:26 pm

skoone kirjoitti:
Bodomin kuuluisassa kirjelapussa oli mukamas mm teksti "ylös? ? "2aikaa", joka mun silmiini näyttää kyllä sanalta Zaikaa. Eli kävikö Bodomilla Zaika-merkkinen auto? Olihan Hesassa suuret juhlat, Marskin patsaan paljastus...
Todella huikea teoria.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja rinkeli » Ti Tammi 11, 2011 10:56 pm

Olen uusi tällä foorumilla. Luin kiinnostuneena pohdintaa tästä Raisa Räisäsen tapauksesta.
Minua on itseäni vaivannut se seikka, että miksi Raisan kohdalla on keskitytty ainoastaan tuohon katoamisiltaan?
Onhan mahdollista sekin, että Raisa on saanut jostain yösijan ja varsinaisesti kadonnut vasta myöhemmin. Eli onko ystävien ja poikaystävän alibit tutkittu parilta seuraavaltakin päivältä?
Nuo havainnot voivat hyvinkin olla oikeita. En oikein jaksa uskoa, että joku tulisi 10 vuoden jälkeen kertomaan, että on nähnyt kyseisen tytön, ellei oikeasti ainakin omasta mielestään ole. Varmasti poliisi on selvittänyt tuon pariskunnan luotettavuuden.
Mikäli Raisa on saanut kyydin jonnekin tai yöpynyt jossain keskustan lähellä, seuraavana päivänä on hyvinkin voinut liikkua aika vapaasti vaikkapa lainavaatteissa. Miettikää nyt nuorta tyttöä esim. löysissä housuissa ja paidassa. Kuka osaisi välttämättä yhdistää Raisaan. Vielä jos on hiukset eritavalla ja meikit pessyt pois.
Sekin olisi poliisien kannattanut selvittää onko Raisa mahdollisesti yrittänyt jonkun toisen puhelimesta soittaa ystävilleen tai poikaystävälleen. Joskus sitä ei tuntemattomaan numeroon vastaa. Ja jos tuo puhelu on tullut esimerkiksi seuraavana päivänä ei sitä osaa edes Raisaan yhdistää.
Ihmettelen oikeasti sitäkin, että noita havaintoja on noinkin vähän. Poliisi on varmaan saanut lukuisia havaintoja, mutta onko ottanut mahdollisesti todesta juuri sitä oikeaa. Esim. Raisaa muistuttavasta naisesta seuraavana päivänä verkkareissa?
Jotenkin vaan ihmettelen tuota katoamisiltaan keskittymistä ainoana vaihtoehtona. Vai onko se poliisin hämäystä?
Kertokaas te konkarit mitä mieltä olette?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Sirpa » Ke Tammi 12, 2011 12:02 am

Omasta puolestani toivotan sinut, rinkeli, tervetulleeksi palstalle! Toit esille mielenkiintoista pohdintaa.

Mikäli Raisa on saanut kyydin jonnekin tai yöpynyt jossain keskustan lähellä, seuraavana päivänä on hyvinkin voinut liikkua aika vapaasti vaikkapa lainavaatteissa. Miettikää nyt nuorta tyttöä esim. löysissä housuissa ja paidassa. Kuka osaisi välttämättä yhdistää Raisaan. Vielä jos on hiukset eritavalla ja meikit pessyt pois.

Tämä kirjoituksesi kohta toi mieleen, että arvelit Raisan mahdollisesti kadonneen vapaaehtoisesti?

Mitä taas poliisitutkintaan tulee, niin taitaa suomalainen poliisi olla kohtalaisen hidasliikkeinen ja tutkinnan aloitus raskassoutuista, kun mietitään, että tarttiskohan tehdä jotakin, ja jos tarttis niin kuka tekisi ja koska tekisi ja miten. Erään kadonneen tytön kohdalla tähän meni 15 vuotta. Mutta tuollainen pohtiminen ottaa Suomessa aina aikaa.

En muista koska olisin itse kuullut Raisan katoamisesta ensimmäisen kerran. Kyllä siihen meni vuosia, ja ehkä kiinnitin huomiota vasta kun yhdistettiin EU-kokoukseen, joten ei tiedotus kyllä ole ainakaan pelannut. Kadonneiden kuviakin saa usein pitkään odottaa, kun muualla maailmassa on täysi rähinä päällä heti ja 500 ihmistä etsimässä, plus kaikki tolpat täynnä kadonneen kuvia. Temperamenttierotkin varmasti vaikuttavat asiaan.

Tuottavatko heti aloitetut etsinnät sitten paremman tuloksen, mene ja tiedä. Varmasti kuitenkin näkö- yms. havainnot saadaan paremmin talteen alusta asti. Tuntuu kuin Suomessa katoaisi enemmän ihmisiä kuin muualla Euroopassa, ja olisikin kiva tietää, että mitä tilastot asiasta kertovat.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » Ke Tammi 12, 2011 8:05 am

Raisan katoamista juuri 16.10.1999 pidettiin varmana luultavammin, koska hänen oma kännykkänsä sulkeutui tuona iltana klo 22.18. Tätä ennenhän hän oli soittanut poikaystävälleen kertoen, että olisi halukas osallistumaan Pirkkalan bileisiin, jos vain saisi kyydin sinne. Lisäksi seuraavana päivänä hänen oli tarkoitus olla toimitsijana ottelussa. Esim. äiti ei pitänyt mahdollisena, että Raisa olisi vapaaehtoisesti jättänyt tällaisen työn hoitamatta.

Rahaakaan ei tainnut sitten olla kuin tuo ystävältä saatu kaksikymppinen.

Hänestähän tehtiinkin katoamisilmoitus jo seuraavana päivänä. Kuinka aktiivisesti häntä sitten heti haettiin, onkin jo toinen asia. Sitä en nyt ulkoa muista, milloin häntä alettiin etsimään vesistöistä. Tuo museoautolinja otettiin esille valitettavan myöhään, vasta 2005.

Miksei tietysti olisi mahdollistakin, että Raisa esim. olisi yöpynyt jonkun luona, mutta mitä hänelle sitten tapahtui?
Sitä en kylläkään ymmärrä, mitä ideaa hänen olisi kuljeskella lainavaatteissa, olla ottamatta yhteyttä perheeseensä ja kadota sitten lopullisesti.

Ajattelitko, rinkeli, että Raisa siis olisi vapaaehtoisesti esim. muuttanut johonkin toiseen maahan? Vai että hän olisi muutamaksi päiväksi ottanut irtioton, mutta hänelle olisi sitten käynyt huonosti?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Sirpa » Ke Tammi 12, 2011 5:54 pm

Tästä Ailarin tekstistä jostakin syystä muistui mieleeni vanha tapaus. Tuskin olimme vanhempia kuin 15 v.

Hyvä ystäväni katosi eräänä päivänä. Olin tavannut hänet edellisenä iltana, ja sitten hän vain hävisi totaalisesti. Eikä minulla ollut mitään tietoa asiasta, että mitä oli tapahtunut. Hän oli ollut ihan normaali, en muista mitään erikoista. Vanhemmat kyllä tenttasivat minua, mutta en muista, että poliisi olisi kuulustellut.

Meni vuosia, ja sain kuulla, että hän oli lähtenytkin Kanadaan. En tänä päivänä käsitä, että mistä hänellä olisi ollut edes rahaa tuohon matkaan, mutta siitä olen varma, että hän aivan oikeasti otti yhteyttä vanhempiinsa vuosien kuluttua.

Joten, totta, kaikki on tietysti mahdollista.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja rinkeli » Ke Tammi 12, 2011 7:35 pm

Ehkä tuo muutaman päivän irtiotto voisi olla paras vaihtoehto. Tapasi ehkä jonkun puolitutun tai miksei tuntemattomankin ja yöpyi tämän luona. Ja aamulla kun piti päästä suihkuun, lainasi vaatteita.
Mitä sitten tapahtui? Jää arvailujen varaan. Mutta mahdollista olisi, että olisi ollut seuraavana päivänä elossa. Ja ehkä liikkunutkin jossain, mutta kukaan ei ole tunnistanut.
Muistuu mieleen oma sinkkuaika, kun likkakaverin kanssa kierreltiin kapakoita. Tutustuttiin siinä yhteen portsariin, ihan mukava kaveri. Hän sitten pari kertaa päästi meidät kämpilleen nukkumaan, kun ei meillä reppanoilla ollut enää rahaa taksiin. Eikä muutenkaan huvittanut kotiin mennä. Kerran kaverini lainasi häneltä paidan ja housut. Itse sain puhtaan t-paidan päälleni. Palautettiin toki puhtaina ja pestyinä. Tuli vaan tästä mieleen, että onhan Raisakin siis voinut tavata vaikka jonkun puolitutun ja mennä tämän luokse.
Ainakin se kaveri oli ihan asiallinen ja reilu, joka me opittiin tuntemaan. Meidän onneksi. No nää kyläilyt loppu, kun tapasin silloisen poikaystäväni. Oltas mekin sinne kerran päästy, mutta en jaksanut poikaystävälleni selittää, että mikä juttu tää on.
Heitin siis tältä pohjalta, mutta mahdollista että nuori tyttö tutustuu portsariin. Jotkut jopa iskevät niitä, kai niissä on sitten jotain.
Ja jos se Raisan tuttavuus onkin sitten tajunnut minkä ikäisen kanssa oikeasti vehtasi? Tai poikaystävä sai tietää. Ja jotkut portsarithan bodaa ja ties mitä vetävät siinä samalla. Toki ei pidä yleistää.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » La Tammi 15, 2011 3:35 pm

Tervetuloa rinkeli minunkin puolestani.

Tuo teoriasi Raisan jonnekin toisaalle menosta yön yli , ei ole ollenkaan huono.
Sekin voisi olla mahdollista , että siellä yöpaikassa olisi tapahtunut jotakin epämiellyttävää.
Raisa on periaatteessa saattanut kuolla vaikka omaan oksennukseensa. Näitä tapahtuu silloin tällöin.
Raisan kuoleman paljastuminen ko. paikassa olisi ollut asianomaiselle turmiollista , vaikkei häntä olisi rikoksesta epäiltykään. ( Avioliitto tsm. )
Tällöin yöpaikan tarjoaja olisi hänen ruumiinsa kuljettanut sellaiseen paikkaan , josta sitä ei ole osattu etsiä.
Toki jotakin muutakin on voinut tapahtua , jos tälläinen " välikortteeri " olisi ollut.

Minusta se , jota on Raisan viime hetkistä Hämeenkadulla on kerrottu , on erittäin sekaista.
Selkeätä kuvaa tapahtumien kulusta ei oikein tahdo saada.
Yritin tavoittaa Raisan äitiäkin tässä muutama kuukausi sitten sen nettisivun kautta perustellusti , mutten saanut sieltä minkäänlaista vastausta. Sitä jopa hieman ihmettelen.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Ti Tammi 18, 2011 2:03 pm

Kun tätä tapausta pohdin, niin lähden kahdesta perusolettamasta:
- Raisa oli tunnollinen tyttö, hän ei olisi tehnyt mitään, mikä olisi riskeerannut seuraavan päivän toimitsijatyön. Myös kännykän sulkeutuminen kertoo siitä, että jotain todella tapahtui.
- Raisalla oli meno poikaystävän luo bileisiin, kunhan kyyti löytyisi. On siis ensinnäkin erittäin todennäköistä, että Raisa pyrki siihen suuntaan eli etsi kyytiä, ja toisaalta erittäin epätodennäköistä, että väliin olisi tullut aktiivisesti jotain "salarakasta", lähtöä kaverin luo, hoippumista pitkin kävelyteitä tms.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Sirpa » Ke Tammi 19, 2011 8:22 pm

härkä kirjoitti:

Yritin tavoittaa Raisan äitiäkin tässä muutama kuukausi sitten sen nettisivun kautta perustellusti , mutten saanut sieltä minkäänlaista vastausta. Sitä jopa hieman ihmettelen.

Kannattiko? Mitähän mahdoit kirjoittaa, heh. Nyt koko sivut on poistettu, tietää naapuripalstalaiset! Väittävät myös, ettei olisi enää kadonneissa ja poliivi TV:ssä ja kait koko kuvakin on jo hävinnyt...

Kävikö samallalailla sille toiselle tamperelaisnuorelle, joka katosi, Teemu Puumalalle, jota huhuttiin, että olisi löytynyt, kun katosi kadonneiden sivuilta. Tarkistakaa joku - te jotka osaatte nämä paremmin, että mistä oikein on kyse.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Ke Tammi 19, 2011 11:40 pm

Tuon yhteydenottoni taustalla oli nostaa tapausta erään median kautta uudelleen päivänvaloon.
En olisi ollut henkilökohtaisesti nimimerkilläni siinä esillä , mutta toimin ikäänkuin eräänlaisena välikätenä.

Se mitä kirjoitin , oli ihan asiallista.
En sitä nyt kuitenkaan tähän lainaa , koska muuten saatan olla pian vainaa

Heh , heh Ei vaiska.

Se vaan harmittaa , kun tuli tuli vaivattua tätäkin lukevia henkilöitä.
- turhaan -
Mikä se sitten syy mahtoi ollakkin , ettei kyselyyni vastattu ???

Olisiko jotain juuri samoihin aikoihin selvinnyt ?
Päätettiinkö juttu sulkea jostain muusta syystä ?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Cotton » To Tammi 20, 2011 8:54 am

Onkohan minulta nyt mennyt jotain ohi?! Siis juttu suljettu- case closed?

Nimim. Urho tuossa kirjoitti edellisellä sivulla seuraavasti:

"- Raisa oli tunnollinen tyttö, hän ei olisi tehnyt mitään, mikä olisi riskeerannut seuraavan päivän toimitsijatyön."

"...erittäin todennäköistä, että Raisa pyrki siihen suuntaan eli etsi kyytiä, ja toisaalta erittäin epätodennäköistä, että väliin olisi tullut aktiivisesti jotain "salarakasta", lähtöä kaverin luo, hoippumista pitkin kävelyteitä tms."

Tämähän on omaisten ja lehdistön antama kuva Raisasta. En minäkään sitä aktiivisesti lähtisi murtamaan, mutta toisenlainenkin "totuus" asiasta on olemassa. Vai mitä olette mieltä siitä, että alaikäinen tyttö oli tuttu näky (väärennettyine papereineen) paikkakunnan yöelämässä ja hänen "sosiaalinen elämä" oli hyvin aktiivista ja monipuolista?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » To Tammi 20, 2011 11:09 am

Minä en usko, että tätä juttua on mitenkään suljettu. En kovin usein käy poliisi-tv:n sivustolla, mutta eikö noita nyt ole muutenkin päivitetty. Ei sieltä kaikkia muitakaan kadonneita löydy. Esim. Piia Ristikankare puuttuu. Varmaan sinne aikanaan Raisankin kuva palaa.
Vaikuttaa siltä, että tuo Kadonneen omaiset -sivustokin on "työn alla" tällä hetkellä. Ehkä sitä uudistetaan ja kenties vuoden vaihtuessa ovat toimitsijatkin vaihtuneet. Löytyy sieltä tosin Raisakin, kun googlettaa siten, että "Kadonneen omaiset Raisa Räisänen".
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » To Tammi 20, 2011 9:17 pm

Cotton kirjoitti:
Tämähän on omaisten ja lehdistön antama kuva Raisasta. En minäkään sitä aktiivisesti lähtisi murtamaan, mutta toisenlainenkin "totuus" asiasta on olemassa. Vai mitä olette mieltä siitä, että alaikäinen tyttö oli tuttu näky (väärennettyine papereineen) paikkakunnan yöelämässä ja hänen "sosiaalinen elämä" oli hyvin aktiivista ja monipuolista?
Hyvä tyttö - paha tyttö, stereotyypejä riittää. Sanottaisiinko näin, että Raisa oli varhaiskypsä, ja tuo yöelämässä keikkuminen siten ihan luonnollista. Se ei mielestäni mitenkään viittaa siihen, että tyttö keskellä yötä valehtelisi poikaystävälleen bileisiin tulemisesta tai yks kaks antaisi piut paut toimitsijavuorolle.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja rinkeli » Ma Tammi 24, 2011 4:58 pm

En toki tarkoita, että asia pitäisi ottaa niin kirjaimellisesti.
Mutta sitä siis ajattelin, että Raisa tunsi jonkun, joka asui keskustassa ja meni esimerkiksi hänen luokseen odottamaan, että saisi kyydin. Raisahan oli aika vähissä vaatteissa. On voinut jopa ajatella soittavansa sieltä, jos laturi löytyy, mikäli siis oli akku vain loppunut.
Onko tuosta puhelusta jonkun todistus? Vai onko poikaystävä ainoa, joka on kertonut että Raisa soitti? Ja vaikka olisi soittanut, niin kuka varmistaa mitä hän sanoi? Muistan jostain lukeneeni, että Raisa olisi maininnut, että ei mene noihin kotibileisiin, vaan kavereidensa kanssa jatkoille. Korjatkaa, jos olen väärässä, sillä tätä tietoa eri paikoissa on niin hirveästi. Mielestäni tuo, että Raisa olisi ollut Tampereen Seurahuoneella etsimässä kavereitaan kertoisi tuon puolesta, että ei sinne kotibileisiin ollut menossa.
Ja jos oli seuraavana päivänä se toimitsijana oleminen, niin eikö luulisi tunnollisen tytön menevän kotiin? Ajoissa siis, eikä bileisiin tai jatkoille.
Voihan olla, että Raisa päätti että ei menekään seuraavana päivänä minnekään, vaan jäi jonkun tuttunsa luo yöksi. Tai nukkui pommiin tms.
Vaihtoehtoja on monia. Kyllä tuo auton kyytiin nouseminenkin on aivan mahdollista. Olisiko kyyditsijä ollut joku tuttu? Raisallahan ei kaiketi ollut rahaa? Vai oliko? Jos kuski halusi maksun kyydistä luonnossa? Ja Raisa ei ollutkaan samaa mieltä. Ja siitä seurasi käsirysy, jonka seuraukset olivat kohtalokkaat. Tai sitten hän vain heitti Raisan autosta, jätti jonnekin keskelle ei mitään ja Raisa paleltui. Eikä sattumoisin ole löytynyt.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Urho » Ti Helmi 01, 2011 3:28 pm

rinkeli kirjoitti:

Mutta sitä siis ajattelin, että Raisa tunsi jonkun, joka asui keskustassa ja meni esimerkiksi hänen luokseen odottamaan, että saisi kyydin. Raisahan oli aika vähissä vaatteissa. On voinut jopa ajatella soittavansa sieltä, jos laturi löytyy, mikäli siis oli akku vain loppunut..
Ihanaahan näillä on spekuloida ja luoda ties mitä mystisiä teorioita vielä mystisemmistä tutuista. Mutta jos nyt ihan loogisesti ajatellaan, niin kyllä Raisan yhteydenpidosta tähän keskustatuttuun olisi jäänyt jälki teletunnistetietoihin. Ainakin jossain vaiheessa. Ja miksi ihmeessä Raisa olisi salannut asian niiltä kavereiltaan, joista hän erosi?

Muistan jostain lukeneeni, että Raisa olisi maininnut, että ei mene noihin kotibileisiin, vaan kavereidensa kanssa jatkoille.
Tuon ikäiset ja vähän vanhemmatkin tytöt ja pojat, siis kaikki ihmiset vaihtavat bileillan aikana aikeitaan keskimäärin 15 kertaa, usein vielä matkan aikana. Täysin arvoton tieto siis, ja mikä vielä pahempaa, sen lähde on nettihömppä. Lähdemme siis siitä, että Raisa aikoi kotibileisiin poikaystävän luo.
Korjatkaa, jos olen väärässä, sillä tätä tietoa eri paikoissa on niin hirveästi. Mielestäni tuo, että Raisa olisi ollut Tampereen Seurahuoneella etsimässä kavereitaan kertoisi tuon puolesta, että ei sinne kotibileisiin ollut menossa.
He, tämä juttu Seurahuoneesta on näitä julkisuuden mukanaan tuomia tarinoita miehistä, jotka muistavat tanssineensa pitkän tytön kanssa 90-luvun lopussa. Seuraava "yllätystodistaja" kertoo varmaan kohdanneensa Raisan Ruotsin-laivalla.
Ja jos oli seuraavana päivänä se toimitsijana oleminen, niin eikö luulisi tunnollisen tytön menevän kotiin? Ajoissa siis, eikä bileisiin tai jatkoille.
Höpö, höpö. Kyllä nuori osaa ja haluaa bailata yli puolen yön, vaikka seuraavana päivänä olisikin iltapäivällä toimitsijavuoro.
Voihan olla, että Raisa päätti että ei menekään seuraavana päivänä minnekään, vaan jäi jonkun tuttunsa luo yöksi.
Ai, että keksikin kesken yön kenellekään ilmoittamatta, että pitäkää kurjat pelinne. En voi tässä yhteydessä muuta kuin vedota siihen Raisan äidin kertomukseen siitä, että poliisi ei ottanut koko tapausta todesta ennen kuin Raisan joukkueessa toiminut poliisi kertoi kollegoilleen, että kyseessä on hyvin tunnollinen tyttö, joka ei käyttäytyisi holtittomasti.

En todellakaan halua suolata ajatusta siitä, että mahdollisuuksia on monia. Haluan vain tuoda esiin ilmiselvät loogiset virheet joissain ns. teorioissa.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja rinkeli » Ti Helmi 08, 2011 8:39 pm

Tuosta tunnollisuudesta ja nuorten juhlimisesta rohkenen olla eri mieltä.
Muistan kun sisareni aikoinaan harrasti niin inhohimoisesti, että oli kyllä jokaisessa treenissä ja myöhemmin valmentamassa. Vaikka kipeänä.
Kun serkkumme meni naimisiin hän lähti häistäkin ajoissa nukkumaan, kun seuraavana päivänä oli peli. Eikä juonut kuin puoli lasia shamppanjaa. Jos hän olisi jäänyt pois kerrankin olisi varmaan luultu hänen kuolleen. Eli siinä sitä tunnollisuutta. Me kyllä oltiin sitä mieltä, että meni jo yli ymmärryksen, mutta hänelle se oli tärkeää.
Jos nuori lähtee juhlimaan ja seuraavana päivänä on peli, ei sinne tunnollinen pelaaja mene krapulaisena. Ei todellakaan, vaan skarppina. Joten siksi ihmettelen miksi tunnolliseksi kerrottu Raisa olisi ollut menossa kotibileisiin jatkoille tai kavereiden kanssa vielä jonnekkin. Kotiinhan sitä olisi pikkuhiljaa pitänyt mennä. Jospa Raisa olikin menossa, siksi ei tuohon kyytiin mennyt. Ei vaan kehdannut/halunnut sitä kavereille sanoa.
Mutta mihin hän tuolta ravintolasta meni? Tuliko joku hakemaan?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Doctor Lecter » To Helmi 24, 2011 10:42 am

Poliisi etsi kadonneen Raisa Räisäsen dna:ta autosta Turun seudulta

Poliisi yrittää edelleen päästä yli kymmenen vuotta sitten Tampereelta kadonneen 16-vuotiaan Raisa Räisäsen jäljille. Poliisi etsi tämän vuoden tammi-helmikuussa Räisäsen DNA:ta museoautosta Turun seudulla. Ensimmäisenä asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Museoautot kiinnostavat poliisia, koska valvontakamerat tallensivat sellaisen Räisäsen katoamisyönä Tampereella. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen keskusrikospoliisista kertoo, että Turun seudulla olevan auton jäljille päästiin ajoneuvorekisterin kautta.

Autosta ei kuitenkaan löytynyt merkkejä Räisesestä. Auton haltijan ei epäillä liittyvän katoamiseen. Tuomisen mukaan Räisäsen tapauksesta tulee edelleen yleisövihjeitä ”jatkuvasti harvakseltaan”.
–Viimeinen vinkki on tullut vihjepuhelimen kautta tämän viikon tiistaina 22. helmikuuta, Tuominen kertoo.

Tapauksessa toivotaan edelleen ratkaisevaa vihjettä.
–Kaikki vihjeet kelpaavat. Kannattaa ilmoittaa kaikesta, jonka epäilee liittyvän tapaukseen. Vihjeen voi antaa myös nimettömänä, Tuominen rohkaisee.

Raisa Räisänen katosi 16. lokakuuta vuonna 1999. Poliisi tutkii asiaa tappona.

Tapaukseen liittyvät vihjeet pyydetään soittamaan Tampereen keskusrikospoliisille numeroon 071 878 0141.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ko ... dulta.html
Päivitetty 24.2.2011 10:23, julkaistu 24.2.2011 10:22
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Sirpa » To Helmi 24, 2011 12:07 pm

Onkohan ollut ratkaiseva vihje? Poliisi tutkii tapausta tappona?! Minkähänlaisia aineksia tarvitaan kasaan, vai tarvitaanko minkäänlaisia, jotta voidaan ilmoittaa, että tutkitaan tappona?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Ailar » To Helmi 24, 2011 10:36 pm

Olisi toivonut, että jotain olisi jo selvinnyt.
Ei kai sitä vihjeen antajan tarvitse miettiä, onko se kuolemantuottamus, tappo vai murha tms. Kunhan jollain olisi jotain mitä ilmoittaa. Loppu selviää aikanaan.

Kuitenkin tuli tästä edellisestä tutkinnasta mieleen, josko jäljet veisivätkin Turun suuntaan. Se ei ikävä kyllä tiedä koskaan mitään hyvää!
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja härkä » Pe Helmi 25, 2011 12:52 am

Tämä uusi poliisin taholta tullut tiedote panee miettimään.

Tulee mieleen Antero Harjun tapaus Hämeenlinnassa , jossa oltiin saatu poliisin taholta vihiä henkirikoksesta , vaikkei uhria oltu löydetty.
Kuten ei ole vieläkään tullut näytetyksi.

Olisiko poliisi voinut saada senkaltaisen vihjeen , että voitaisiin epäillä tappoa ?
Ja nimenomaan tuohon Hämeenkadulla nähtyyn autoon liittyvää ?
On useita , vanhojakin tapauksia , joita edelleen tutkitaan katoamisina.
Toinen vaihtoehto on tietenkin se , että Raisan ruumis olisi löytynyt.
Vaihtoehto lienee epätodennäköisempi , mutta mahdollinen.
Tällöin Raisan ruumiista olisi löydetty viitteet tappoon.

Jotakin uutta on joka tapauksessa täytynyt mielestäni tapahtua.
Muuten tuota uutisointia ei olisi julkituotu.

Bristolissa Jo Yeatesin ruumis saatettiin tuoda esille hänen vanhempiensa vetoomuksen takia. Muutaman päivän päästä.
Sen Longwood Lanen muurin takaa.

Olisiko Tampereellakin alkanut omatunto kolkuttamaan ??
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Pe Helmi 25, 2011 10:02 pm

Spekulointia taas vähän lisää:
Raisa oli alaikäinen. Seuraavana päivänä olisi ollut peli.
Luultavasti vanhemmat tiesivät pelistä ja olivat asettaneet jonkinlaisen kotiintuloajan. Ehkä aiheesta oli ollut pientä kiistaakin, tai sitten tosiaan Raisa oli aina saapunut tunnollisesti ja ajoissa menoistaan.

Koskapa ei nyt saapunut, oletan että hänelle on yritetty soittaa. Jos häntä ei ole tavoitettu on varmaan soiteltu tutuille, kavereille.. Siis samana iltana jo.

Varsinkin jos Raisaan ei ole saatu yhteyttä, niin vanhemmat ovat olleet todella huolissaan. Luultavasti eivät ole itse pystyneet nukkumaankaan.
Jos heillä oli mitään vihiä, että kaupungille oli menty, niin voin kuvitella että olisivat lähteneet jopa etsimään.

Vai olisiko joku Raisan tuttava antanut Raisalle "Alibin"? (Ehkä vähän hankalaa jos Raisaa ei ollut mahdollista saada puhelimen päähän..)

Olisiko Raisalla ollut illaksi joku sellainen tapaaminen, jota ei halunnut vanhempiensa tietävän. Eikä poikakaverinkaan.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja hessu52 » Pe Helmi 25, 2011 10:55 pm

Kun katselin eilisestä jommasta kummasta iltpäivälehdestä valokuvaa epilyttävästä autosta, mileeni tuli kaksi merkkiä, Zaika, tai Chevrolet joku -56, takasiipien perusteella.

Noita merkkejä on rekisterissä varmaan paljon vähemmän, kuin epäiltyä Cadillacia, mutta eiköhän poliisi ole käynyt nuo vanhat automallit läpi melko tiheällä kammalla.

Olisiko autosta muuta kuvaa, kuin tuo takaapäin otettu kaukolaukaistu turvakamerakuva, luulisi olevan muitakin turvakameroita olleen, kuin tuo yksi?
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja will » Ma Helmi 28, 2011 5:52 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Poliisi etsi kadonneen Raisa Räisäsen dna:ta autosta Turun seudulta
...
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ko ... dulta.html
Päivitetty 24.2.2011 10:23, julkaistu 24.2.2011 10:22
Jos jäljet johtavat rannikolle, niin Raisa on voitu viedä maasta laivalla.

Veikkaan, että joku Raisalle kuulunut esine olisi toimitettu poliisille.

Se ei selittäisi tappoepäilyä.
Toisaalta, yli kymmenen vuoden jälkeen täytyy kaiketi olla epäily henkirikoksesta, jotta olisi mitä tutkia.
Raisa on jo julistettu kuolleeksikin.

Mahtaako talven 1999-2000 jäljiltä jossain Saksassa tai Britanniassa olla löytynyt tuntemattomaksi jääneen ruskeatukkaisen nuoren naisen pukeissa oleva ruumis, jolle ei ollut tehty seksuaalista väkivaltaa, jonka arveltiin kuolleen hypotermiaan, ja joka haudattiin nimettömänä?


Talvipäivänseisaus ja täysikuu sattuivat samalle päivälle vuonna 1999.
--------------------------------------------------------------------------------

Kirjoittaja Sirpa » Ma Helmi 28, 2011 9:38 pm

Ja mikä vuosikin vielä kaiken lisäksi! Eli 1999. Aika paha tosiaankin. Mutta tästä:

will kirjoitti:

Toisaalta, yli kymmenen vuoden jälkeen täytyy kaiketi olla epäily henkirikoksesta, jotta olisi mitä tutkia.
Raisa on jo julistettu kuolleeksikin.

Aivan. Ja minua häiritsee se, että ei sanota katoamista tutkittavan henkirikoksena, vaan tappona eikä murhana. Eli tuokin asia ja ero on jo uutisessa määritelty.

Voisivat nyt tiedottaa ihan pikkuriikkisen lisää, mutta aika paljon jo tuossakin on tietoa.
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Raisa Räisänen , Mikä taho on tapauksen takana ?
Kirjoittaja Sirpa » To Huhti 07, 2011 5:10 pm

Otan tähän ylös nämä kaksi tiedotetta, ensin vuodelta 2009 poliisin sivuilta ajankohtaista. Mistä tulevat nämä minuutin tarkat kellonajat? Jos on ollut joku näköhavainto, luulisi, että se on ilmoitettu vain noin kellonaikana. Mutta nämä kellonajat ovat erikoisen tarkat. Voisi ajatella, että ne ovat todellisuudessa valvontakamerakuvista, joita valvontakamerakuvia on nähtävissä myös alla olevan tiedotteen alareunassa. Vai miten, miksi ja millä tavalla nämä kuvat on otettu... Myös uusi, vuoden 2009 todistajahavainto on minuutin tarkkuudella. Miten minuutin tarkkuudella oleva todistajahavainto voi tulla kymmenen vuoden kuluttua?

Raisa Räisäsen katoamisesta saatu uusia havaintoja

29.01.2009

Poliisi on edistynyt vuonna 1999 kadonneen Raisa Räisäsen katoamisen tutkinnassa. 16-vuotias Räisänen katosi Tampereen keskustassa lauantaina 16.10.1999. Katoamista tutkii epäiltynä henkirikoksena keskusrikospoliisin Tampereen yksikkö.

Aikaisemmin on saatu todistajahavainto, jonka mukaan tuntomerkkeihin sopiva naishenkilö on katoamisyönä klo 23.03 otettu 50-luvun mallia olevan tumman auton kyytiin. Auto on samannäköinen kuin vuoden 1957 Cadillacin limousine-malli, mutta myös muut ulkonäöltään vastaavat amerikkalaiset ja venäläiset autot sopivat tuntomerkkeihin.

Aikaisemmin julkisuudessa ollut valvontavideolta löydetty 60-luvun amerikkalainen auto ei liity rikokseen. Auton omistaja on tavoitettu vuonna 2005 ja hänen liikkumisensa Tampereella on tarkistettu.

Uutena todistajahavaintona on tullut ilmi alkuvuodesta 2009, että Raisa Räisäsen tuntomerkkeihin sopiva naishenkilö on kävellyt Kuninkaankadun kävelykadun Hämeenkadun puoleisessa päässä katoamisyönä kello 23.53. Hän on ollut pukeutuneena sisävaatteisiin ja punaiseen hihattomaan toppiin, vaikka ulkona on ollut kylmä nolla-asteinen ilma. Hän on kävellyt nopeasti kääntyen Hämeenkadulta Kuninkaankadun kävelykatua pohjoiseen eli Kauppakadun suuntaan.

Poliisi pitää mahdollisena, että hän on ollut sisällä jossain Kuninkaankadun tai Kauppakadun kiinteistöissä jo aikaisemmin ja jättänyt sisätiloihin bleiserinsä.

Poliisi pyytää havaintoja tällaisessa asussa liikkuneesta nuoresta naisesta ja hänen liikkumisestaan Hämeenkadun tai Kuninkaankadun alueella. Samoin poliisia kiinnostaa lauantaina 16.10.1999 yöllä tällä alueella käytössä olleet tilat, joihin Raisa Räisänen olisi voinut päästä.

http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home. ... endocument

Otan tähän ylös vielä tämän Aamulehden uutisen.

Päivitetty 24.2.2011 10:47, julkaistu 24.2.2011 10:46

Poliisi etsi kadonneen Raisa Räisäsen dna:ta autosta Turun seudulta

Raisa Räisänen oli kadotessaan 16-vuotias.

Poliisi yrittää edelleen päästä yli kymmenen vuotta sitten Tampereelta kadonneen 16-vuotiaan Raisa Räisäsen jäljille. Poliisi etsi tämän vuoden tammi-helmikuussa Räisäsen DNA:ta museoautosta Turun seudulla. Ensimmäisenä asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Museoautot kiinnostavat poliisia, koska valvontakamerat tallensivat sellaisen Räisäsen katoamisyönä Tampereella.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen keskusrikospoliisista kertoo, että Turun seudulla olevan auton jäljille päästiin ajoneuvorekisterin kautta.

Autosta ei kuitenkaan löytynyt merkkejä Räisäsestä eikä auton haltijan ei epäillä liittyvän katoamiseen.

Tuomisen mukaan Räisäsen tapauksesta tulee edelleen yleisövihjeitä ”jatkuvasti harvakseltaan”.

– Viimeinen vinkki on tullut vihjepuhelimen kautta tämän viikon tiistaina 22. helmikuuta, Tuominen kertoo.

Tapauksessa toivotaan edelleen ratkaisevaa vihjettä.

– Kaikki vihjeet kelpaavat. Kannattaa ilmoittaa kaikesta, jonka epäilee liittyvän tapaukseen. Vihjeen voi antaa myös nimettömänä, Tuominen rohkaisee.

Raisa Räisänen katosi 16. lokakuuta vuonna 1999. Poliisi tutkii asiaa tappona.

Tapaukseen liittyvät vihjeet pyydetään soittamaan Tampereen keskusrikospoliisille numeroon 071 878 0141.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ko ... dulta.html

Juttu siis siirtyi KRP:lle henkirikoksena, ja tässä puhutaan jo taposta. Tulisikohan tästä kohtapuoleen jotakin tietoa? Eikö ole mahdollista ajatella, että Raisa noudettiin sovitusti kyseisestä paikasta, jossa hän nousi auton kyytiin, ja päätyi etsittyihin juhlatiloihin kutsuttuna, joista poistui tuntia myöhemmin ilman takkia. Palasiko hän takaisin ko. juhliin? Mikä oli Seurahuone-episodi ja tanssittava mies? Tapahtuiko juhlissa jotakin, jota hän pakeni, ja hänen peräänsä lähdettiin vaientamistarkoituksessa? Miten asia liittyy Turun alueelle?

Onko Sampo Pankilla juhlatiloja? Ajattelin vain, kun myös raha-asiat olivat esillä tuossa EU-kokouksessa - taisivat liittyä nimenomaan rahanpesuasioihin, jotka nyt viime päivinä ovat kovasti olleet esillä.

Tämä onkin mielenkiintoista, kun ryhdyin katsomaan mikä tuo Sampo Pankki on, niin sehän on Postisäästöpankki (Postipankki) alkujaan siis Suomen valtion omistama, ja vasta 2001 jonkun keikautuksen seurauksena siitä tuli Sampo Pankki.

Tammikuussa 2001 valtion omistama Leonia yhdistyi vakuutuskonserni Sampoon, jolloin valtion omistusosuus jäi alle 50 prosentin. Pankin yhteistyö postin kanssa päättyi ja Leonian nimeksi tuli Sampo Pankki Oyj. Saman vuoden helmikuussa konserniin liittyi Mandatum-pankki, jonka liiketoiminta alkoi elokuussa 1998 Interbank Osakepankin ja Mandatum & Co:n fuusiosta. Mandatum-pankki tarjosi yksityishenkilöiden varainhoitopalveluita, ja Sampo-pankki erikoistui sijoittamiseen ja säästämiseen. Vuoteen 2006 mennessä pankki toimi Suomen lisäksi kaikissa Baltian maissa.[2]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sampo-pankki
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Raisa Räisänen , Mikä taho on tapauksen takana ?
Kirjoittaja sonni » Ke Kesä 15, 2011 11:21 pm

Iltalehti on tänään uutisoinut , että viimeinen " varma tieto " , olisi ollut se , että Raisa olisi jäänyt odottamaan poikakaveriaan.
Kaveri on / oli ilmeisesti Kangasalan poikia ja bileet oli silloin Pirkkalassa.
Toisaalta :
Huittisiin lähtenyt seurue , joka oli Raisan kanssa Casablancassa , tai sen naisjäsen , oli kertonut antaneensa Raisalle rahaa taksiin , jotta Raisa olisi voinut mennä Pirkkalaan.

Mistä on saatu tieto poikakaverin odottamisesta ?????
Aiemmin on ainoastaan kerrottu vain , että Raisan naisystävä olisi antanut lainaksi rahaa taksiin.
Miten Cadillac tai muu " amerikanrauta " sitten linkittyy tähän ??

Raisa on nähty valvontakameroissa Hämeenkadun toisella puolen ja on se pariskunnan lausunto
Menossa kohti Puutarhakatua.

Raisan puhelin kuitenkin mykistyi ennen noita Puutarhakadun ja sen jälkeen mahdollisesti tehtyjä havaintoja.
Miksi ??
Kenen edun mukaista se olisi ollut ? Vai loppuiko akku yksinkertaisesti ?
Jos Raisa olisi odottanut kyytiä " loppuun saakka " , ei hän todennäköisesti olisi sammuttanut puhelintaan.

Hmm , ymmärtenätte , mitä nyt haen , mutta tämä on silti hapuilua
Pitää miettiä asiaa edelleen.
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Raisa Räisänen , Mikä taho on tapauksen takana ?
Kirjoittaja Sirpa » To Kesä 16, 2011 10:39 am

Mitä sitä miettiä... Kun poliisin "salaiset kansiot" on KKO:n toimesta saatu auki, on selvinnyt, että sarjamurhaaja "poliisista" on saatu DNA, ja murhattu jätti murhaajaehdokkaiden nimilistan, mutta liki 20 v kuitenkin kului ennenkuin poliisilla oli aikaa ryhtyä ottamaan näytteitä. Toisessa tapauksessa on annettu myös nimi, mutta poliisi ilmoittelee lehtien palstoilla murhaajalle, ettei ehdi häntä millään nyt kuulustella. Raisan katoamisesta selvisi, että poliisilla on yllättäen tapahtumista videovalvontakameran kuvaa käytössä yli 10 vuoden kuluttua Sampo pankin nurkalta, ja poliisi tutkii tapausta tappona. Vai mitä se poliisi... sanoi. Tai KRP?! Mutta se videojuttu taitaakin olla Tampereen poliisilla, eikä KRP:llä?
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Raisa Räisänen , Mikä taho on tapauksen takana ?
Kirjoittaja Sirpa » Ke Kesä 22, 2011 11:46 am

Poliisi on antanut vuonna 2007 Iltasanomille haastattelun, jossa lukee, että EU-kokouksen aikaan kadonneen Raisan mitä suurimmalla todennäköisyydellä epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi (nyt on ilmoitettu asiaa tutkittavan tappona), ja tämän seikan sanotaan paljastuvan keskustan videovalvontakuvien perusteella. Olisipa mielenkiintoista tietää, että mitä näissä valvontakamerakuvissa todellisuudessa näkyy tuolla Sampo-pankin kulmilla.

IMF johtaja oli raiskaussyytepidätyksensä aikoihin yrittänyt vedota diplomaattiseen koskemattomuuteen ja syytesuojaan, mutta ei onnistunut pankinjohtajatasolla. Entä jos joku diplomaatti syyllistyy Suomessa vastaavaan tai jopa murhaan, niin onkohan totta, että diplomaatit ovat kaiken lain yläpuolella ja ulkopuolella, ja voivat tehdä mitä vain aina murhista raiskauksiin, eikä poliisi pysty edes kuulustelemaan?
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Raisa Räisänen , Mikä taho on tapauksen takana ?
Kirjoittaja sonni » Ti Heinä 12, 2011 8:10 pm

Mieleeni tuli varsin yksinkertainen mahdollisuus Raisan katoamiseen.

Pimeä taksi ?
Niitä oli jo 90 - luvulla ainakin Helsingissä. Osassa on ollut normi kyltit katoilla.
Tosin ruumiin hävittäminen ulkomaalaistaustaiselta , olisi ollut varsin haasteellista.

Tässä dokua :
http://www.youtube.com/watch?v=E-junQjXNQk

Toisaalta Mikkelin surullisessa Sanna tapauksessa asialla oli aivan normi suomalainen nuori mies.
Tapausta ei tietenkään voi suoraan verrata Raisan katoamiseen. Olihan siihen kytkeytyneenä kolme muutakin ihmistä.
Mutta , mutta !
Jos ulkopuolisia ei olisi ollut. ( Tyttöystävä ja ne 2 kaveria. )
Jos kameraa ei taksissa olisi ollut.
Jos ko. surmaaja olisi omannut enemmän järkeä , vaikka olisikin päättänyt raiskata ja tappaa.

HÄN OLISI VOINUT JÄÄDÄ PALJASTUMATTA !

En halua tosiaankaan tyrkyttää tätä ajatusta siten , että juuri näin tapaus olisi edennyt.
Tämä on vain yksi monista mahdollisuuksista. Mutta muutama yksityiskohta tähän teoriaan saattaisi sopiakin.

Itse käytän Suomessa ollessani taksia äärinmäisen harvoin.
Miten on tamperelaiset. Oliko tuolloin näitä harmaita takseja miten paljon liikenteessä ?

User avatar
härkä
Posts: 6087
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by härkä » Fri Dec 09, 2011 8:59 am

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011120 ... 3_uu.shtml

Raisa Räsänen katosi 12 vuotta sitten:
Poliisi salakuunteli lääkäriä

Perjantai 9.12.2011 klo 05.09
Poliisi selvittää edelleen yli 12 vuotta sitten kadonneen tamperelaisen Raisa Räisäsen tapausta.

VIIMEINEN HAVAINTO Raisa Räisänen nähtiin viimeisen kerran Hämeenkadulla Tampereen keskustassa.

MYSTEERI Tamperelainen Raisa Räisänen katosi lokakuussa 1999. Poliisi etsii häntä edelleen. Iltalehden saamien tietojen mukaan poliisi on kuunnellut Raisa Räisäsen katoamismysteeriin liittyen myös ihmisten puheluja ja tutkinut näiden teletietoja.

Eräälle kuuntelun kohteena olleelle lääkärille asia paljastui yllättäen pari viikkoa sitten.

Lue perjantain Iltalehdestä tyrmistyneen lääkärin haastattelu, ja miten poliisi kommentoi asiaa.

NINA LEINONEN
nina.leinonen@iltalehti.fi
LINDA PELKONEN
linda.pelkonen@iltalehti.fi


Tämän päivän IL kannattaa ostaa.
Sinänsä siinä , että poliisi on tutkinut joittenkin teletietoja , ei mielestäni ole sen kummempaa ihmeteltävää.
Kaiketi kuunteluun on ollut omat perusteensa.
Tiedä sitten miten ko. lääkäri on tapaukseen linkittynyt ?
Pelkkä asuminen katoamispaikan lähellä tuskin on ollut pääsyy.
Kyllähän siellä muutama muukin asustaa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 6087
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by härkä » Fri Dec 09, 2011 7:13 pm

Tuossa Iltalehdessä ei ollut oikeastaan muuta uutta tietoa kuin se , että kyseisen lääkärin puhelinta oli kuunneltu tammikuun ja marraskuun välisenä aikana vuonna 2006.
Lääkäri tietenkin paheksuu asiaa.
Hän oli saanut ilmoituksen seurannasta 16.11.2011 päivätyllä kirjeellä.
Jutussa rikoskomisario Paavo Tuominen kommentoi asiaa lyhyesti. Hän toteaa , että kuuntelusta voidaan ilmoittaa huomattavan myöhäisellä viiveellä kuunnellulle.
Myös muita henkilöitä on vastaavasti kuunneltu.

Mitään selitystä kuuntelulle ei ole annettu.
Olisiko ollut jokin vihje kyseessä ? Vai poliisin omaa tutkintalinjaa ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
will
Posts: 2256
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by will » Sat Dec 10, 2011 10:24 am

Aamulehden mukaan Näsijärvestä on saatu naisen hiuksia - kiinni tarttunutta uistinta nostettaessa - eräänä Raisa Räsäsen katoamisen jälkeisenä vuonna, ja ilmoitettu niistä Tampereen poliisille.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194709 ... vesta.html

Uutista on mahdollisesti luettava joko niin, että että kaikuluotain antoi tarttumispaikalla tuon 7-8m pohjaan vaikka tarttumishetkellä oli antanut 40 m veden syvyydeksi veneen kohdalla tai niin, että siimaa oli 7-8 m pystyyn nostettaessa ja kaikuluotain oli antanut samalla 40 m vettä.

Karttalinkin mukaan löytöpaikan kohdalla on 40-50m:n syvänne ja lähellä 6-10 m:n matalikko jyrkän rinteen päässä. Jos olisi kyse upotetusta ruumiista, niin tarkoituksena lienee ollut osua syvänteeseen, mutta paketti onkin jäänyt rinteeseen. Painoja olisi ollut riittävästi, ettei ole noussut pintaan.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 40&lang=fi

User avatar
härkä
Posts: 6087
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by härkä » Sat Dec 10, 2011 11:50 am

Tässä vielä google linkki alueelle.

http://maps.google.com/maps/ms?msid=205 ... 2,0.153637

Raisan katoamisaikaan olivat järvet vielä jäättömiä.
Joskin huviveneilijät olivat jo paattinsa kuiville kiskoneet.
Mökkeilijät , kalastajat ja muut " heavy sailorit " vielä järvillä liikkuivat.
Löytöpaikka näyttäisi olevan laivareitin kohdalla. Aika syvä kohta.

Jos kalastajan löydös on Raisa , on ilmeistä , että ruumis on sinne viety.
Mitenkään ruumis ei tuonne asti voi Naistenlahdelta kulkeutua.
Maisansalo on suhteellisen lähellä löytöpaikkaa. ( Näkyy linkistä. )
Myös Kurun tie on lähellä , vastapäätä Maisansaloa.

Voisi ajatella ruumiin viedyn isolla veneellä Tampereelta käsin.
Tai pienenmällä , ensin johonkin lähelle mantereelle kuljetettuna.
Paikka lienee sopivan hiljainen. Varsinkin tuohon vuodenaikaan.

Yllättäviä asioita tuntuu nyt asian tiimoilta esiin putkahtelevan.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
will
Posts: 2256
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by will » Sat Dec 10, 2011 12:44 pm

Aamulehden kartakkeen ja uutisen mukaan paikka olisi Tampereen Hevosniemestä länteen, 40 m:n syyvyysalueella ja niukasti Ylöjärven puolella kunnanrajaa. Kummallekin rannalle olisi yli kilometrin matka. Laivaväylille on yli puoli kilometriä. Potkurivirrat eivät nostaisi ruumista pintaan. Autotien päästä pääsisi upotuspaikalle soutuveneellä varttitunnissa, myöhäissyksyn yön pimeydessä kenenkään ulkopuolisen huomaamatta mitään.

Mahdollisesti upotettaessa syvänne olisi paikallistettu kaikuluotaimella tai suuntimalla muun tiedon pohjalta, vene jäänut ajelehtimaan ja lounaistuuli työntänyt sen matalan reunaan ennenkuin toistasatakiloinen paketti olisi saatu järven puolelle kaatamatta paattia.

Voi olla niinkin, että ruumis on ensin kipattu köyden päässä veneen perästä järveen ja riittävästi painoja laitettu köyteen toistensa jälkeen, esim. 20 kg:n erissä. Sellaisen järjestely ei kaataisi normaalia soutuvenettä, vaikka painoja tulisi riittävästi pitämään pohjassa. Sen voisi myös tehdä yksin. Turvotessaan ruumis olisi noussut 7-8 m:n päähän pinnasta, nostaen osan painoista mukanaan ja sittemmin vajonnut takaisin pohjaan. Jos sieltä upotusviritys löytyisi, niin rikos ainakin olisi selvä. Kuolinsyytä voi olla vaikea enää määrittää, ellei luissa ole jälkiä.

Edit: keskustelutieto Aamulehden uutisen yhteydestä:
tuntematon wrote:10. 12. 2011 09:26
On sieltä pala neuletta joskus samoihin aikoihin uistimen mukana tullut mutta poliisia se ei kiinnostanut.
Liekö totta vai legendaa. Jossain on neule ollut kiinni, kun on tullut vain pala ylös asti.

User avatar
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by Tottijärven Tolppa » Sat Dec 10, 2011 4:32 pm

Poliisi:
Hiusten löytökohta on tutkittu

Lauantai 10.12.2011 klo 14.52

Pirkanmaan poliisi kertoo, että kalassa olleen miehen vinkki on tarkastettu.

Image
Raisa Räisäsen katoaminen on yhä mysteeri. (poliisi)

Tampereella 2000-luvun alussa kalalla ollut mies pelästyi, kun hänen uistimeensa tarttui Näsijärven Koljonselällä pitkiä, vaaleita hiuksia.

Hän muisti vasta myöhemmin, miten vuonna 1999 Tampereelta oli kadonnut 16-vuotias koripallotyttö Raisa Räisänen.

Tapaus jäi vaivaamaan miestä niin, että hän otti perjantaina yhteyttä Aamulehteen sen jälkeen, kun Iltalehti oli uutisoinut Räisäsen tutkinnan uusista vaiheista.

Aamulehti sai käsiinsä myös sähköpostin, jonka kalastaja on lähettänyt keskusrikospoliisille vuonna 2009. Kalastajaa oli jäänyt vaivaamaan, onko vinkki tarkastettu.

Iltalehti sai lauantaina tiedon Pirkanmaan poliisista, että vinkki on tarkastettu. Paikalla oli ollut sukeltaja sekä ruumiskoira.

Pirkanmaan poliisista kerrottiin, että sukeltajan mukaan kyseiseltä kohdalta löytyi järven pohjasta ainoastaan tukkeja. Enempää poliisi ei pystynyt tässä vaiheessa asiasta kertomaan, koska Räisäsen tapausta tutkii keskusrikospoliisi.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen lupasi perjantaina, että vinkki tarkastetaan. Hänen mukaansa Räisästä on etsitty tähän mennessä Ratinasta ja Tammerkoskesta.

Tuomisen mukaan tapaus on ollut krp:llä vasta vuodesta 2005. Hän arvioi perjantaina, että poliisin on käytävä koko Näsijärvi läpi.

NINA LEINONEN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011121 ... 4_uu.shtml

User avatar
härkä
Posts: 6087
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by härkä » Sat Dec 10, 2011 9:09 pm

Tässä kuva Pajasaaresta .

http://www.tampereennavigaatioseura.fi/ ... vakesa.jpg

Pajasaaressa on Tampereen Navigaatioseuran päämaja. Sen yhteydessä on 10 vierasvenepaikkaa.
Tosin lähellä on myös Mustanlahden satama ja Lapinniemen tienoo.

Tuo Pajasaari vaan ei ole kovinkaan kaukana Raisan katoamispaikalta ja sinne päin hänen nähtiin vissiin juuri menevänkin.

Tämä ihan vain yhtenä vaihtoehtona monien muiden muassa . :shock:

http://maps.google.fi/maps?q=tampere+ku ... o-12016363

Lähikuvaa ko. paikalta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Raisa Räisänen, Tampere 1999

Post by Tottijärven Tolppa » Sat Dec 10, 2011 9:12 pm

Kalastaja ihmeissään: Miksi krp pyysi lähettämään tiedot uudelleen, jos alue tutkittiin?
Päivitetty 10.12.2011 21:01, julkaistu 10.12.2011 19:11

Kalastaja, joka otti yhteyttä Aamulehteen perjantaina ihmettelee nyt Pirkanmaan poliisin vakuutusta siitä, että löydösalue Näsijärven Koljonselällä on tutkittu vuonna 2009. Keskusrikospoliisi nimittäin pyysi kalastajaa lähettämään tiedot krp:lle uudelleen perjantaina. Kalastaja kertoo löytäneensä 2000-luvun alussa Koljonselältä hiustupon uistelureissun yhteydessä. Hän ilmoitti asiasta Aamulehteen perjantaina, jolloin Tampereella kadonneen Raisa Räisäsen juttu nousi uudelleen julkisuuteen.

Hän on vakuuttunut, että löydös ei ollut uppotukkeja, kuten Iltasanomat uutisoi Pirkanmaan poliisin sanoneen. Kalastajan mukaan poliisin pitäisi etsiä jopa usean sadan metrin säteellä.

Kalastaja teki löydön jo 2000-luvun alussa, ja sukeltaja kävi tutkimassa vinkkiä vasta vuonna 2009, joten kalastajan mukaan virtaukset ovat lisäksi voineet vaikuttaa. Pirkanmaalainen kalastaja harmittelee, että pudotti hiuslöydökset veteen, sillä niistä olisi voitu tutkia dna:ta.

Poliisin mukaan tutkittu 2009

Pirkanmaan poliisi sanoi lauantaina päivällä, että kalastajan antama vinkki, joka mahdollisesti liittyisi tamperelaisen Raisa Räisäsen katoamiseen, tarkastettiin jo vuonna 2009. Kalastaja lähetti tuolloin asiasta sähköpostin keskusrikospoliisille. Poliisista sanotaan, että etsintöjä tehnyt sukeltaja otti yhteyttä poliisiin lauantaina, jolloin Aamulehti kertoi Räisäsen katoamiseen liittyvistä uusista käänteistä. Sukeltajan mukaan mukana oli myös ruumiskoira. Mitään ei kuitenkaan löytynyt Näsijärven Koljonselällä tehdyissä etsinnöissä.

Kalastajan uistimen kolmihaaraiseen koukkuun oli jäänyt kiinni pitkiä ja vaaleita hiuksia 2000-luvun alussa Koljonselällä Näsijärvellä. Mies oli ilmoittanut asiasta poliisille ensimmäisen kerran tuolloin ja kysellyt asiasta uudelleen vuonna 2009, sillä asia vaivasi häntä. Keskusrikospoliisi kertoi Aamulehdelle lauantaina, että nyt vinkki tarkastetaan, sillä sitä ei olisi tarkastettu vuonna 2009.

Koripallotyttö Raisa katosi Tampereen keskustasta lokakuussa vuonna 1999. Hän oli katoamishetkellä 16-vuotias.

Räisäsen tapaus nousi uudelleen esille perjantaina, koska Iltalehti kertoi poliisin kuunnelleen katoamiseen liittyen ihmisten puheluja.

Vuonna 2009 tehdyistä etsinnöistä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat ja Iltalehti.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194709 ... tiin+.html

Post Reply