Kadonnut Kimmo Ojala, 29 v. 6.6.1999 Kouvola / Mikkeli

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
User avatar
härkä
Posts: 7228
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Kadonnut Kimmo Ojala, 29 v. 6.6.1999 Kouvola / Mikkeli

Post by härkä »

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/k ... edia=48460

Alustuksena olkoon tuo Ylen filmi.

Tapaus on varsin mielenkiintoinen. Minusta siinä kaksi perusvaihtoehtoa.
Joko henkirikos viron / venäjän kautta.
Tai viimeisen naisystävän kautta.
Itsemurhaan en usko.

Kimmon äiti on ollut hyvässä hengessä yhteydessä Kimmon ex- vaimoon.
Kaveri puhenee totta tapaamisesta Ristiinan Nesteellä.
Miksi Kimmon viimeisin nainen ei reagoinut ?

Hiemän häiritsee , kun Kimmon asuinpaikkakuntaa ei suoraan sanota.
Samoin vikan naisen vanhempien mökin sijaintia.
Katoamista edeltävänä yönä oli rajua riitaa vikan naisen kanssa.
Kuitenkin Kimmo oli sanonut hyväntuulisena menevänsä sinne mökille. Vanhalle kaverilleen.
Haastateltu poliisi selkeästi kummastelee tätä.
Mikä on auton löytöpaikan suhde Kimmon ja muiden tähän linkittyvien suhteen ?

Kaikki on toki mahdollista. Mitä tästä voisi juolahtaa mieliin ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2455
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kimmo Ojala 1999 Kouvola / Mikkeli

Post by Queen »

Katoamisilmoituksen Kimmosta teki hänen äitinsä, eli Kimmon uusi naisystävä ei ollut sen vertaa kiinnostunut, että olisi miestä kaivannut puoleen vuoteen. Tosin parin välillä oli ollut niinkin kova riita 5.6.99, että poliisejakin tarvittiin paikalla. Kimmo kuitenkin jäi tuolloin asuntoon ja avovaimo lähti lasten kanssa taksilla pois.
Minua tässä jutussa on kaivellut se, ettei tätä avovaimon vanhempien mökin seutua ole taidettu pahemmin katsastaa. Mökki oli jossakin Mikkelin suunnalla. Jos on tapeltu siihen malliin avovaimon kanssa, että poliisejakin on kaivattu, miksi helkkarissa Kimmo pyrkii vielä vaimon vanhempien mökille. Menikö tosiaan sinne ja sai pataansa siihen malliin, että henki lähti?
Kimmon auto USA-mallinen Ford (rek. NG-50) löytyi yleisövihjeen avulla 22.2.2000 Kouvolan Lehtomäestä kerrostaloalueen parkkipaikalta. Auton etuikkunat olivat raollaan. Mitään murronjälkiä ei ollut. Autossa oli alla kesärenkaat. Tästä auton löytymisajankohdasta on kyllä toisenlaistakin tietoa. Jokatapauksessa auto löytyi 2000-luvun alkupuolella.

Kimmo soitti ennen katoamistaan työpaikalleen ja puhui ryyppyputkesta, sanoi ettei pääse tulemaan töihin muutamaan viikkoon.
Ps. yritin aikanaan selvittää Kimmon auton rekisterinumeron perusteella tietoja, niitä ei saanut. :?
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Kimmo Ojala 1999 Kouvola / Mikkeli

Post by matlockb »

Tuosta ikkunoiden raollaolosta puhuttiin aikanaan minfonkin puolella, siihen on syynä nimimerkki Nooruskan ja myös allekirjoittaneen mielestä ilmeisesti se että autossa olisi tupakoitu, matkustajia olisi siis näin ollen ollut kaksi. Amerikan autoissa on tuolloin ollut ilmastoinnit vakiona joten helteen vuoksi ikkunoita tuskin on jätetty auki (tämä tosin oma veikkaukseni ja pohdinta liittyy siihen miten itse toimin ja miten tuttavani toimivat, en voi siis yleistää) ja se todetaankin jo Kadonneissa että pysäköinnistä oli ilmeisesti tarkoitus tulla lyhytaikainen.

Ilmeisesti kukaan ei ole kuitenkaan ilmoittanut tuntevansa Ojalaa tuolla alueella, eli auton paikallevientiin on oikeastaan vain muutama varteenotettava vaihtoehto, 1. auto on tuotu paikalle hämäystarkoituksella tai 2. Ojalalla on ollut tuolla alueella ns. salarakas joka on mahdollisesti ollut varattu ja salarakkaan asunnolla on syystä tai toisesta Ojala päässyt hengestään ja ruumis hävitetty. Tietysti muitakin vaihtoehtoja on pilvinpimein mutta nuo vaikuttavat todennäköisimmältä.
Rekkamiehenä ja vakituista asuntoa vailla olevana Ojalalla melko varmasti oli kännykkä, mutta taisi olla niin että katoamisilmoituksen tekoaikana ja tutkinnan alettua niitä ei enää ollut saatavilla, jos oikein muistan Kadonneet-sarjasta.
User avatar
härkä
Posts: 7228
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kimmo Ojala 1999 Kouvola / Mikkeli

Post by härkä »

Yksi syy , miksi Ojala olisi mennyt ko. naisen vanhempien mökille heti riidan jälkeen , voisi olla se , että häneltä olisi jäänyt sinne jotain ?
Jos riita olisi ollut ns. lopullinen , olisi Ojala saattanut ajatella , että haetaan nyt samantien se virveli tms sieltä veks. On sekin sitten hoidettu , eikä jää roikkumaan.

Ojala tapasi kaverinsa Ristiinan Nesteellä. Tästä ei ehkä ollut enää pitkää matkaa tuolle mökille.
Yritin vuonna 2009 kysellä jutusta Mikkelin seudulta , mutta kukaan ei osannut valaista.
https://maps.google.fi/maps?q=ristiina+ ... i&t=h&z=13

Linkissä Neste on VT:n ja Brahentien risteyksessä. Suuri osa Mikkelin seudun mökeistä on Saimaan pohjukan varrella. Tuosta linkistä kaupungin suuntaan ja oikealle itään kohti Anttolaa.
Mökkiläisiä on kaikkialta , varsinkin Etelä-Suomesta. Tietenkin myös mikkeliläiset.
Toki kaupungin länsi ja pohjois-puolellakin on mökkejä , mutta vähemmän.

Kirjoitin minfoon , olisiko ollut 2009 kesällä , nähneeni tuon Fordin NG-50 Mikkelissä. Silloin se oli lähtenyt Mikkelin keskustasta ja ajoi oikenpuoleista kaistaa kohti Kouvolaa / Lappeenrantaa. Tempaisin siitä omalla Fordillani ohi ennen Imatralle kääntyvää vt 62:a , koska käännyin itse sinnepäin. Tämä tapahtui joko 1998 tai 1999 keväällä. kesää se oli kuitenkin. Tapaus jäi mieleen ehkä siksi , että NG-60 täytyisi kuulua eräälle Nilsille Espoosta.

Vuosi 1999 voisi olla sopivampi , koska Ojalahan oli juuri hiljan sen auton ostanut ja maksanut om-erän vähän aikaa ennen katoamistaan. Tuo seikka vähentää itsarin mahdollisuutta.
Auto voi hyvinkin olla ajettu hämäystarkoituksessa Kouvolaan.Sitä voisi yrittää selvittää , koska se löytöpaikalle joutui ? Ilmoitusaikahan tiedetään , mutta joku on voinut kiinnittää punaiseen jenkkifordiin huomiota jo aiemmin.

Olen tupakoinut ajaessani muutaman kymmenen vuotta. Oli ilmastointi tai ei , pidän aina ikkunan auki polttaessani. Karistan ulos ja heitän yleensä sinne tumpinkin. Pidän aina ikkunat kiinni parkissa ollessa .Jollen ole auton välittömässä läheisyydessä. Ikkunan auki jättäminen voi helpottaa murtautumista , ilkivaltaa yleensä tai sisälle voi mennä ampiainen , paarma tai vaikkapa käärme luikerrella. Toki moni voi toimia , kuten nyt on kuvattu. Ojalan auton osalta.

Jos oletetaan . että Ojala olisi mennyt sinne mökille , eivät siellä mahdollisesti olleet voineet tietää tapaamisesta Ristiinan Nesteellä Tuskin Ojala osasi asiasta kertoa.
Tapahtui sitten mitä tapahtui , meni kuitenkin se puoli vuotta , ennenkuin ilmoitus tehtiin.
Tämä tekee asian selvittelyn vaikeaksi.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7228
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kimmo Ojala 1999 Kouvola / Mikkeli

Post by härkä »

Tässä vielä viimeisen havainnon paikka.
Neste on purettu. Tilalla kylmä Shell. Vastapäätä hyvin suosittu grilli , jossa kiva terassi järvenlahdelle.
https://maps.google.fi/maps?q=ristiina+ ... 12,90,,0,0

Mutta kuten sanottu , muitakin vaihtoehtoja katoamiseen on , kuin mökkispekulaatio.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Kukkahattusetä
Posts: 107
Joined: Sat Sep 01, 2012 10:34 am

Re: Kimmo Ojala 1999 Kouvola / Mikkeli

Post by Kukkahattusetä »

Rekisterinumero NG-50 viittaa tällaiseen , vuosimallia -82 olevaan ajopeliin. Kyseinen auto on viimeksi katsastettu 30.3.2000.

Onko Kimmon viimeisin naisystävä menehtynyt? Tuntui ettei poliisikaan tiennyt viimeisen riidan syytä, onko naista edes puhutettu..?

Mikkeli, jonne Kimmo huoltoasemalta lähtiessään suuntasi, on Ristiinasta pohjoiseen kun taas Kouvola, josta auto löytyi, on Ristiinasta etelään. Jossain hän on siis tässä välissä käynyt. Ristiinassa on mökkejä ja siellä liikkuu kesäisin paljon ihmisiä, siksi paikalliset eivät välttämättä ole kiinittäneet huomiota hieman erikoisemmankaan auton liikkeisiin. Sivukommenttina, olin itse tuolla seudulla mökkeilemässä Karoliina Kestin katoamisyönä ja otin öisestä Saimaasta muutaman kuvan suunnilleen katoamisen aikaan. Silloin oli jo sen verran pimeää että rantaa oli vaikea havaita...
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Kimmo Ojala, kesä 1999 Kouvola / Mikkeli

Post by matlockb »

Kouvolan Lehtomäestä on, kuten omassa avauksessa (viewtopic.php?f=28&t=844) todetaan, löytynyt vähintään 2 vuotta maastossa ollut vainaja ja mitä ilmeisemmin poliisi epäilee henkirikosta, ainakin rivien välistä näin voisi tulkita.
Olin eilen hyvin epäileväinen että kyseessä olisi Ojala, mutta toisaalta kun asiaa ajattelee tarkemmin; "tuntomerkit" (mahdolliset jäljet päättyvät Lehtomäkeen, ruumis ollut maastossa pitkään, ainakin yli 2 vuotta, Kouvolassa ei tiettävästi ole yli 2 vuotta kateissa olleita muita henkilöitä jne..) eivät viittaa muihin henkilöihin kuin Ojalaan.
User avatar
itäviitta
Posts: 540
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Kadonnut Kimmo Ojala, 29 v. kesä 1999 Kouvola / Mikkeli

Post by itäviitta »

Lehtomäen vainaja on osoittautunut toiseksi henkilöksi.
viewtopic.php?f=28&t=844
Kierrä minut rannan puolelta
Kummitus
Posts: 130
Joined: Tue Jul 23, 2013 6:52 pm

Re: Kadonnut Kimmo Ojala, 29 v. 6.6.1999 Kouvola / Mikkeli

Post by Kummitus »

Olen joskus asunut Ristiinassa päin, joten tuli tästä tapauksesta luettuani ja Kadonneet-sarjan jakson katsottuani mieleen, että aikanaan tuolla päin oli tien reunassa (Mikkelin ja Ristiinan välinen tie) pienellä hakatulla paikalla punainen puutalo, jossa mustalaisilla oli jotain liiketoimintaa (en kyllä muista millaista). Siitä en tiedä onko talo enää pystyssä.

Olisikohan Kimmolla ollut jotain hämäräbisnestä mustalaisten kanssa ja tuo hänen sanomansa meno avovaimon vanhempien mökille oli valehtelua ja hän olikin menossa tapaamaan noita tuolla päin vaikuttaneita mustalaisia liiketoimien merkeissä ja jotain tapahtui ja sitten auto on ajettu Kouvolaan hämäykseksi tai sitten Kimmo on saanut surmansa vasta siellä kerrostalossa? Asuikohain tuolla päin Kouvolassa mustalaisia, mistä Kimmon auto löytyi? Mustalaisteoriaa tukisi myös se, että auto on jätetty Kouvolaan koskemattoman näköisenä (mustalaiset eivät koske kuolleiden kulkupeleihin).

Minä en henkilökohtaisesti usko avovaimon tai hänen sukulaistensa osuuteen Kimmon katoamisessa. Perheenäidillä on aivan liian paljon hävittävää pistää Kimmo päiviltä.. Ääritapauksessa on helpompi hommata lähetymiskielto. Uskon, että Kimmo surmattiin jonkun sellaisen vuoksi, mikä ei kestä päivänvaloa, johon hän oli sekaantunut (hämärät autokaupat tai autovarkaudet ja varastettujen autojen myyminen eteenpäin) (halusi ehkä pois taikka oli velkaa) ja hänellä oli tapaaminen joko Ristiinan/Mikkelin suunnalla tai Kouvolassa. Ja häntä oli uhkailtu ja pelkäsi. Ihan mielenkiinnosta tuon "mustalaistalon" lähialueen maastoja voisi tutkia... Ei olisi ensimmäinen kerta, kun joku tuolla suunnalla saa surmansa mustalaisten toimesta... En myöskään usko, että tuo outo työpaikalle soittaja oli Kimmo. Rivien välistä tuon puhelun saajakin antaa noin ymmärtää.

EDIT: Näköjään Ristiinaan on myös vuonna 2006 kadotettu ruumis ja tapaus myöhemmin selvinnyt. Teon motiivina pelivelat http://keskustelu.suomi24.fi/t/4551181/ ... rpan-murha.
User avatar
härkä
Posts: 7228
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Kimmo Ojala, 29 v. 6.6.1999 Kouvola / Mikkeli

Post by härkä »

Mahtaako Kummitus tuo tarkoittamasi punainen talo olla lähellä sitä Mikkelistä tullessa oikealla olevaa levähdyspaikkaa ?
Mikkeli - Ristiina väli on kyllä tuttu , mutten yhtäkkiä muista ( ole painanut mieleen ) niitä rakennuksia.
Levähdyspaikka sopisi myös tapaamispaikaksi es. pimeiden kauppojen teossa ??
Olisiko sen ympäristöstä tullut Ojalalle viimeinen lepopaikka ? Väliaikaisesti ?
https://www.google.fi/maps/place/Mikkel ... 27.2721457

Asutusta on kyllä aika lähellä. En muista , mikä tuo parkkipaikkaa lähinnä oleva rakennus on ?
Joitain vuosia sitten alueella oli Tielaitoksen roskikset. Olisiko ollut myös penkkejä ja pöytiä eväitten syöntiin ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply