Vatikaani 1983 - Emanuela Orlandi 15v

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2292
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Vatikaani 1983 - Emanuela Orlandi 15v

Post by -Uta- » Fri Jul 05, 2019 1:55 pm

15-vuotias Emanuela lähti musiikkitunnille eikä koskaan palannut, 35 vuotta myöhemmin perhe sai karmivan kirjeen: ”Etsikää sieltä, minne enkeli osoittaa” - ensi viikolla Vatikaanissa avataan hauta, jolle vinkki vei
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/22d ... 603ebe1d3f
Eilen klo 10:35 (muokattu eilen klo 17:08)

Teoriat Orlandin kohtalosta yltävät Vatikaanin seksiorjiin ja salamurhiin saakka.

Image
Orlandin kohtalo on ollut mysteeri jo 36 vuotta.

Kesäkuussa 1983 : Emanuela Orlandi lähti musiikkitunnille. 15-vuotias asui tuolloin perheineen Vatikaanin alueella. Hänen isänsä oli töissä arvostetussa virassa Vatikaanin pankissa. Orlandi ei koskaan palannut tunniltaan, ja hänen selvittämättä jäänyt katoamisensa on jäänyt piinaamaan perheen lisäksi monia muita. Vielä 36 vuoden jälkeenkin teoriat Orlandin katoamisen syistä laukkaavat villeinä ja etsinnät hänen löytämisekseen jatkuvat. Viimeisimpänä käänteenä Vatikaani myönsi tällä viikolla luvan kahden haudan avaamiselle ja niistä mahdollisesti löytyvien luiden tutkimiseen. Kyseessä on viimeisin yritys selvittää, mitä Orlandile tapahtui.

Perhe sai mystisen vihjeen
Pyynnön hautojen avaamisesta esitti CNN:n mukaan Orlandin perhe. He uskovat, että tyttären ruumis löytyisi hautausmaalta. Italialaisen uutistoimisto ANSA:n mukaan perhe Orlandin perhe sai viime kesänä nimettömän vihjeen siitä, minne heidän tyttärensä saattaisi olla haudattu. Kirjeessä kehotettiin: ”Etsimään sieltä, minne enkeli osoittaa”, kertoo CNN. Perheen asianajajalle lähetetyn vihjeen mukana oli kuva haudasta pienellä saksalaisella hautausmaalla. Daily Beastin mukaan hautausmaa olisi yleisöltä suljettu. Silti julkaisu kirjoittaa, että kuvassa esiintyvän merkkaamattoman haudan äärellä palaa aina kynttilä ja sille tuodaan jatkuvasti uusia kukkia. – Toivon, että koko tarina on huijausta. Toivon todella, että Emanuela ei olisi täällä, Pietro Orlandi, kadonneen veli, kommentoi Daily Beastille. Hän on etsinyt sisartaan väsymättä tämän katoamisesta lähtien. Orlandin perhe on nyt saanut Vatikaanilta luvan avata mystisesti ylläpidetyn haudan, jonka luokse vihje johdatti heidät. Daily Beastin mukaan haudassa on merkkejä siitä, että se olisi avattu ainakin kerran aiemmin. Corriere Della Sera kertoo, että haudan sementti näyttää siltä, että se olisi valettu uudestaan. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun hautoja on avattu Orlandin löytämiseksi.

Gangsteri yhdistetty tapaukseen
Vuonna 2008 Enrico "Renatino" De Pedisin, italialaisen rikollisjärjestön johtajan entinen rakastaja teki paljastuksen. Hän antoi ymmärtää, että De Pedis olisi ollut tekemisissä Orlandin kidnappauksen kanssa ja että tämän ruumis olisi haudattu Rooman laitamilla sijaitsevaan taloon. Tutkijat ottivat vihjeet tosissaan ja seurasivat niitä, mutta saivat selville, että talon perustukset – joissa ruumis rakastajan mukaan saattaisi olla – oli valettu jo ennen Orlandin katoamista. De Pedisin nimi oli noussut esiin Orlandin kohtalosta esitetyissä teorioissa aiemminkin. Jo vuonna 2005 anonyymina pysytellyt soittaja oli ottanut yhteyttä televisio-ohjelmaan ja kertonut, että ratkaisu Orlandin tapaukseen löytyisi De Pedisin haudasta. Vuonna 2012 Vatikaani antoi luvan haudan avaamiseen, mutta sieltä ei löytynyt johtolankoja.

Villeimmät teoriat
Sky Newsin mukaan suurin osa italialaisista uskoo, että Orlandi tuli murhatuksi. Murha voisi mahdollisesti liittyä 80-luvun alussa katolisen kirkon ympärillä velloneisiin taloudellisiin skandaaleihin ja siihen, että Orlandin isä työskenteli Vatikaanin pankissa. Sky News kuitenkin muistuttaa, että Orlandin kadotessa poliisi sanoi hänen isänsä ammatin saattaneen olla myös sattumaa. Yksi teoria on, että hän joutui ihmiskaupan uhriksi. Orlandin veli Pietro on Daily Beastin mukaan varma, että Vatikaani tietää hänen siskonsa katoamisesta enemmän kuin kertoo. Jos Emanuela Orlandin ruumis löytyisi haudasta, joka on tarkoitus avata ensi viikolla, se antaisi julkaisun mukaan lisää pontta yhdelle villeimmistä katoamiseen liittyvistä huhuista. Sen mukaan, Orlandi kidnapattiin Vatikaanin seksiorjaksi. Vuonna 2012 Vatikaanissa toiminut manaaja Gabriele Amorth kertoi CNN:lle uskovansa, että teinitytön katoamiseen liittyy seksuaalinen motiivi. – Tutkinta pitäisi suorittaa Vatikaanin sisällä, ei sen ulkopuolella, Amorth kommentoi tällöin. Toisen teorian mukaan kidnappauksen motiivina olisi saattanut yritys vapauttaa mies, joka yritti salamurhata paavi Johannes Paavali II:n. Toukokuussa 1981 Mehmet Ali Agca ampui paavia neljästi. Tekonsa jälkeen hänet passitettiin vankilaan, jossa hän istui aina vuoteen 2000 saakka. Orlandin avulla olisi yritetty kiristää viranomaisia vapauttamaan Agca. Jos Orlandi on edelleen hengissä, hän on nyt 51-vuotias.


Image
15-vuotias Orlandi asui katoamisaikaan perheineen Vatikaanin alueella. AOP

Anni Huttunen / IL


User avatar
itäviitta
Posts: 470
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Vatikaani 1983 - Emanuela Orlandi 15v

Post by itäviitta » Thu Jul 11, 2019 9:01 pm

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ab2 ... 50660d93a6

Mysteeri syvenee: Vatikaanissa avatuista haudoista ei löytynyt 15-vuotiaana kadonnutta Emanuelaa eikä niihin siunattuja prinsessoja

36 vuotta sitten kadonneen Emanuela Orlandin kohtalosta on esitetty monenlaisia teorioita.
Tutkijat avasivat haudat ja laskeutuivat hautakammioihin.
Vatikaanissa on avattu kaksi hautaa, joista toivottiin löytyvän 15-vuotiaana kadonneen Emanuela Orlandin jäännöksiä. Haudat olivat tyhjiä.

Haudoissa piti olla ainakin kahden prinsessan jäännökset, mutta heistäkään ei näkynyt jälkeäkään.
Vatikaanin mukaan haudoista ei löytynyt uurnia eikä ihmisten jäännöksiä.
Emanuela Orlandi katosi lähdettyään musiikkitunnille vuonna 1983. Hän oli vatikaanilaisen työntekijän tytär.
Haudat avattiin, koska Orlandin perhe oli saanut mystisen vihjeen hänen viimeisestä lepopaikastaan.

Kadonneen Emanuela Orlandin veli Pietro Orlandi puhui televisiossa sen jälkeen, kun tutkinta aloitettiin uudelleen viime kesänä Vatikaanista löytyneiden luiden jälkeen. Luiden epäiltiin kuuluvan Emanuelalle.Kadonneen Emanuela Orlandin veli Pietro Orlandi puhui televisiossa sen jälkeen, kun tutkinta aloitettiin uudelleen viime kesänä Vatikaanista löytyneiden luiden jälkeen. Luiden epäiltiin kuuluvan Emanuelalle.
Kadonneen Emanuela Orlandin veli Pietro Orlandi puhui televisiossa sen jälkeen, kun tutkinta aloitettiin uudelleen viime kesänä Vatikaanista löytyneiden luiden jälkeen. Luiden epäiltiin kuuluvan Emanuelalle. EPA/AOP
Katoamisen jälkeen on esitetty värikkäitä spekulaatioita siitä, mitä Emanuelalla tapahtui ja minne hänet olisi haudattu.

Italialaisen rikollisjärjestön johtajan epäiltiin liittyneen Orlandin murhaan, ja yhteyttä on haettu myös 1980-luvun alussa Vatikaanissa velloneisiin taloudellisiin epäselvyyksiin.
Viimeisimmässä käänteessä perheelle lähetettiin kuva, jossa näkyi hauta, jonka päällä oli enkeli. Kyljessä oli viesti, jossa luki ainoastaan:

– Katsokaa sieltä, minne enkeli osoittaa.

Myös toinen hauta kuvassa olevan vierellä avattiin varmuuden vuoksi, jotta oikeasta haudasta ei olisi syntynyt väärinymmärrystä.
Haudat kuuluivat kahdelle prinsessalle, jotka haudattiin 1836 ja 1840.

Vatikaani kertoi ilmoittaneensa prinsessojen jälkeläisille, että jäännökset olivat kadonneet.
Kierrä minut rannan puolelta

User avatar
härkä
Posts: 5927
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Vatikaani 1983 - Emanuela Orlandi 15v

Post by härkä » Mon Jul 22, 2019 8:22 am

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e23 ... dbce1f9bb5

Lattialuukun alta löytyi tuhansia ihmisen luita - nyt tutkitaan, onko jokin niistä Vatikaanissa kadonneen Emanuelan

Omainen toivoo, että joukossa olisi Vatikaanissa 80-luvulla kadonneen Emanuela Orlandin luut.
Vatikaanissa avattiin eilen kaksi hautakammiota, jotka löydettiin lattialuukun alta saksalaiselta alueelta Collegio Teutonico -rakennuksesta.

Hautakammiot löydettiin viime viikolla. Tätä ennen oli tehty sokeeraava havainto siitä, että kaksi hautaa, joissa piti olla kahden prinsessan luut, olivatkin täysin tyhjiä. Prinsessat Sophie von Hohenlohe ja Meklenburgin prinsessa Charlotte Federica haudattiin 1836 ja 1840. Haudat avattiin, koska niistä toivottiin löytyvän Vatikaanissa 80-luvulla kadonneen 15-vuotiaan Emanuela Orlandin luut. Hänestä ei näkynyt jälkeäkään.


Osa linkistä.
Huomattava etsintä tässä on kyseessä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply