Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
Post Reply
User avatar
will
Posts: 2050
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by will » Sun Nov 04, 2018 11:13 am

Post mortem kuvassaan nainen tuo mieleeni romanialaiset. Heissä luonnollisesti on eroja ja vastaavia on muuallakin. Vaatteiden katoaminen voisi liittyä siihen, että ne olisi nähty ja mahdollisesti kuvattu jossain yhteydessä jo ennen; ehkä etsintäkuulutus päällä ja vaatteet tuntomerkkinä.

Aseeseen stanssattu kaliiberi on jotenkin erikoinen, koska CAL 9x18 on Makarov sotilaspistoolin. Browning CAL 9x19 NATO on ylipainepatruunoita ampuva NATO:n sotilasase, mm. laajalti käytössä Norjan puolustusvoimissa. Jälkimmäisen patruunoita ei ole turvallista ampua edellisellä. Kuitenkin Browningia valmistavan belgialaistehtaan mukaan tekoase on peräisin heiltä ja valmistettu vuosina 1990-91. Missään ei mainita kumpaa kaliiberia patruunat olivat, vaikka on se tietenkin tutkinnassa selvitetty rutiininomaisesti.

Voisiko olla, että Browningista olisi esim. piippu vaihtamalla jossain nyrkkipajassa tehty Makarovin luoteja ampuva versio, jottei niiden perusteellä pääsisi jäljille? Aiempi ysi muutettu kasiksi, jottei satu vahinkoja. Jos ase on ollut tehtaalla katsottavana, he olisivat muutoksen varmasti huomanneet. Toisaalta, aitojakin Makaroveja on ollut saatavissa. Saattaa tässä olla takana jokin salakähmä.


User avatar
skoune
Posts: 853
Joined: Sun Jul 08, 2012 8:34 am

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by skoune » Sun Nov 04, 2018 12:46 pm

Seeking wrote:
Sat Nov 03, 2018 2:14 pm
Tosiaan androgyyni agentti. Nulpattu. Minkähän maan agentti? Voisi olla venäläinen mutta allokoitu Länsi-Eurooppaan. Oliko se mies todella nähty yhdessä tämän Jenniferin kanssa? Ettei vain olisi sama nainen miehen asussa?
Mielenkiintoista. Queenkin oli aiemmin samoilla linjoilla.

Omat mietteeni tapauksesta ovat pitkälle samansuuntaisia.
Ulkonäkö: selvästi saksalainen
Sukupuolinen suuntaus: trans... sekä miesten että naisten vaatteet ja tykötarpeet todistais tämän.
Kultapaikat: vaikka olen suomalainen, niin on minullakin kultapaikkoja (mutta ei ole näkyvissä ;)
Jennfer ja "se mies" on melko varmasti sama hlö kuten esim seeking on tässä epäillyt.
Ase: willillä on todella perusteellinen analyysi ko aseesta.
Agenttius: miksi menisi surmaamaan itsensä julkiselle paikalle? Olisiko silloin kuitenkin eliminointi?
Hotellihuoneen lukitsemiset: olisiko tekijä (jos ampuja ollut joku toinen) ollut yhteistyössä jonkun hotellissa työskennelleen kanssa ja jollain konstilla pystynyt lukitsemaan oven sisäpuolelta?

HUOM! tämä lisäys myöhemmin! Olisiko niin yksinkertainen selitys, että hotellivirkailija kävi oven takana ja tekijä x oli sisällä, ja meni piiloon. Ovi oli turvalukittu...Sitten kun poliisi tuli ja ovi aukaistiin nähtiin ruumis eikä kukaan etsinyt sitä tappajaa. Toilanne rauhoittui ja tekijä poistui huomaamatta?

Katsoin noita alustusviestejä (en kaikkea), mutta eniten minua hämmästytti todellakin tuon hotellin henkilökunnan toiminta ja se, että kaikki tapaukseen liittyvä materiaali pyrittiin hävittämään myös poliisin toimesta todella nopeasti!

Ehdin vain vähän katsoa sitä VGn filmiä asiasta. Ja ihan ekana tämä vastaanottohlö Sasha kiinnitti huomiotani. Sasha -nimihän viittaa tiettyyn maahan...ja sitten naispuolinen reseptionisti muisti aivan eri tavalla kuin Sasha. Että olisi ollut mies mukana siinä kirjautumisjutussa...

Ja sitten se belgialainen mies, jolle hotellissa kyseltiin Jenniferin murhaan liittyvistä laukauksista jo ennen kuin nainen tapettiin! Huhhuh.

Olen asunut Norjassa pari vuotta ja täytyy sanoa, että norjalainen byrokratia ja poliisienkin toiminta on vähän, miten sanoisin kiltisti, vajavaista!

Anteeksi OT, mutta olin töissä Tromssassa ja oli uudenvuoden aatto, meidän piti yhden ystäväpiirin kanssa viettää uutta vuotta yhdessä. Mukana oli petroskolilainen vähän suomea osaava tyttö, joka itsevarmasti tulkkasi norjan ja venäjän välillä (hänen norjakaan ei tainnut olla kovin korkeatasoista..)

Tämän tytön puhelin soi ja hänet kutsuttiin välittömästi tulkiksi. Hän oli tehtävässään tuntikaupalla!
Tulkkauskeikka oli sellainen, että suomenruotsalainen (siis ruotsia äidinkielenään puhuva) mies oli ajanut kalalastissa olevan rekan pois tieltä. Norjan poliisi siis kutsui venäjää puhuvan tulkin (joka oli kertonut osaavansa myös suomea...) tulkkaamaan suomenruotsalaisen ruotsia norjaksi ;) - No toisen kerran sattui semmoinen juttu, että kiirunalainen mies kuoli Norjan Narvikissa. Kirunan poliisi tiedusteli ruumiskuljetusta Narvikista Kirunaan. (Silloin ei vielä ollut koko matkaa maantietä ko kaupunkien välillä). No, norjalaiset ilmoittivat, että ruumis tulee sillä ja sillä junalla. Kuollut oli petattu tavalliseen makuuvaunuun ;)

OscarM
Posts: 82
Joined: Sun Mar 06, 2016 9:55 pm

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by OscarM » Sun Nov 04, 2018 11:51 pm

Siis laukauksen kuullut hotellin työntekijä kyllä avasi oven, ja näkikin naisen makoilemassa sängyllä, mutta sulki oven sitten ja meni hakemaan apua. "The room was left unattended for 15 minutes". Eli tämä työntekijä jo pystyi avaamaan oven, tuplalukituksesta huolimatta. (Tämä siis Minfossa vastikään olleesta lehtijutusta, olikohan se sama artikkeli tässä ketjussa)

Silloinhan tuplalukitus ei estänyt käytännössä mitään, ainakin respan työntekijät pystyivät oven avaamaan. Mutta lukossa oli joku automaattinen järjestelmä jonka ainakin piti sulkea pois se mahdollisuus, että huoneeseen voisi mennä tai sieltä poistua ilman, että se kirjautuisi järjestelmään. Oliko tuo järjestelmä sitten aukoton, jos kerran piti todeta, että "huonetta ei vahtinut kukaan" tuona laukauksen ja isomman henkilökuntajoukon paikalle saapumisen välillä? (lehtijutun mukaan poliisilla taas kesti tunti saapua paikalle)

User avatar
härkä
Posts: 5439
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by härkä » Mon Nov 05, 2018 10:44 am

Experten sind sich sicher: Der Rückstoß der Browning ist zu stark, als dass die Frau die Waffe auch noch nach der Tötung so in der Hand halten könnte.
Foto: VG
Das Bett, die Wand und auch die Zimmerdecke war voller Blutspritzer. Nur an der Toten nicht. Im Obduktionsbericht steht: „Es gibt keine Blutspritzer oder versengte Stellen an den Händen.“ Auch Schmauchspuren fanden die Experten nicht an der Hand.


Tuossa mainitaan , ettei ase olisi pysynyt kädessä sen voimakkaan rekyylin vuoksi.
Lisäksi käsissä ei ollut verta , eikä edes ruutijäämiä.

Willin teoria aseen muutoksista saattaa pitää paikkansa. Varmasti luulisi Belgian tehtaan antaneen lausunnon.
Skounen piiloutumisteoria voi myös osua oikeaan. Aikaa olisi ollut poistumiseen. Kovin riskaabelia iekijän kannalta se olisi kyllä ollut ja se ensimmäinen kävijä saattoi olla jopa hengenvaarassa ?

Tuohan tässä voi olla merkityksellistä , kun kaksi respan työntekijää muistavat eri tavoin.
Uhri voi olla mielestäni itäisestä euroopasta ( es Romania ) , mutta kuten skounekin sanoo , voisi olla germaanikin. Toisaalta , kyllä täällä Pohjantähden allakin voi tavata vastaavannäköisiä naisia. :D

Jos on kyse agenttiselkkauksesta , niin miksi tappaa noinkin julkisella paikalla ?
Vastaus ;
Jos ei ollut aikaa odottaa ? ( Riski jonkin asteen tiedon antamisesta eteenpäin ? )
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 5439
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by härkä » Mon Nov 05, 2018 6:25 pm

Aika paljon Saksassa pähkäilty on tämä.

https://www.allmystery.de/themen/km131712
( Voi kääntää osittain googlella. )

Se ei VG:n jutuista selvene , onko poliisi tehnyt dna:sta Euroopan aluekohtaista hakua ?
Kuten Suomen poliisi es. Kuhmon vainajan kohdalla teki.
Silloinhan selvitettiin ensin , että mies olisi ollut Saksan eteläosista tai alppimaiden + Slovenia ja Slovakia alueilta.
Lopulta mies oli etelä-saksasta , vaikka sytkäri oli maan pohjoisosasta.

Olisiko joku hyvin norjaa / ruotsia taitava kiinnostunut vihjeen lähettämisestä VG:lle Osloon ??
On muutakin , mutta palataan siihen tuonnempana. :shock:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
will
Posts: 2050
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by will » Tue Nov 06, 2018 4:30 pm

Katsoin alkuperäisen artikkelin. Ensimmäisellä lukemisella tuli mieleen hajamietteitä:

- Koska luottokorttia ei kysytty, lienee joku muu taho varannut huoneen.

- Mukana ollut mies on voinut saattaa hänet hotelliin. Varaus olisi muutettu koskemaan pariskuntaa, koska olisi ajateltu, että huoneesta saattaisi jossain tilanteessa löytyä mies tai koska otaksuttiin, että hänet ehkä pitäisi saattaa perille asti.

Saapuminen tapahtui ruuhkassa, jonka aiheuttivat päivän viimeiset suuret matkustajakoneet Forneby:n kentälle ja sieltä kaupungin hotelleihin. Nainen on mahdollisesti tullut jonkin koneen mukana, ollen ehkä jopa sen henkilökuntaa. Mies olisi myös ollut koneessa. Ehkä turvamies ja ase panoksineen hänen mukanaan.

Kaliiberi 9x18 NATO ei aukea. Panoksien hylsypituus on 19mm vastaten NATO:a eikä 18mm kuten NL:n konepistoolissa, jonka panoksia Makarov-puoliautomaatti käyttää. Ehkä on käynyt kuten Härkä ehdotti: Aseessa olisi virhe (väärä numero kaliiberissa) ja se olisi sen vuoksi hävitetty, ts. lähtenyt omille teilleen hävityslinjalta. Koska ase on suosittu pimeillä markkinoilla, voisi tällaisia virheitä sattua tarpeenkin vaatiessa.

Naisen alakerrasta puuttuva vaatetus on saatettu hävittää/ottaa mukaan, jottei jää jälkiä tutkittavaksi. Hän kävi suihkussa.

Miksi pidetään mahdottomana, että kukaan olisi voinut siirtyä avoimen ikkunan kautta köyden tai vastaavan avulla ylempään tai alempaan kerrokseen?

Miksi verinäyte hävitettiin? Uhria ei ollut tunnistettu, eikä ilmeisesti tiedetä, onko veressä mahdollisesti olleita lääkkeitä tutkittu.

Mikä oli ajatuksena julkistaa juttu poliisin saatua selvän DNA-profiilin vainajan luista?

Tästä on kirjoitettu satoja, ellei tuhansia nettisivuja. Osittain sen vuoksi tapaus on hämärtynyt lisää. Ehkä siellä kuitenkin on jyvä jossain, jos on ruumeniakin.

User avatar
skoune
Posts: 853
Joined: Sun Jul 08, 2012 8:34 am

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by skoune » Thu Nov 08, 2018 8:50 pm

will wrote:
Tue Nov 06, 2018 4:30 pm
..
- Koska luottokorttia ei kysytty, lienee joku muu taho varannut huoneen.

...
Miksi verinäyte hävitettiin? Uhria ei ollut tunnistettu...

Tuli mieleen varsin villi ajatus. Nyt kun Olof Palmen murhan tutkimuksen yhteydessä on tullut esiin mahdollisia avustavia naisia, ainakin yksi tsekitär.

Mitäpä, jos tämän naisen eliminointi ja salaperäisyys tutkintatuloksissa ja kaikessa muussakin (hotellin henkilökuntaan saakka..jossain mainittiin, että huoneen siivoojallakin oli mukana joku "ylimääräinen" harjoittelija jne) liittyisi Olof Palmen murhaan jotenkin ! Muistanko oikein, että Palme murhattiin 1986 ja tämä Plazan nainen löytyi kuolleena 1988?

Eks-EkstroVertti
Posts: 1581
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by Eks-EkstroVertti » Fri Nov 09, 2018 12:20 am

^Käsittääkseni löytyi 3.6.1995 Jennifer Fergate, Radisson Blu Plaza Hotellista.

Voi hyvinkin liittyä Palmeen mutta veikkaan, että todennäköisemmin:

Springfieldin (MA) Sheraton Monarch Place Hotellista löytyi nimittäin tasan kolme vuotta aiemmin 3.6.1992 Arnold J.Lopezin ruumis. Mitään muuta tietoa hänestä ei internetistä löydy, paitsi Hampdenin syyttäjäviraston selvittämättömäksi jääneiden tapausten sivulta, että Arnold oli henkirikoksen uhri ja kuollessaan 38-vuotias lentoalan työntekijä. Erittäin epäilyttävää. Kun yhdistetään näiden kahden hämärän tapausten uhrien nimet, saadaan aikaiseksi maailman ehkä tunnetuimman takapuolen omaava Jennifer Lopez eli J.Lo. Tässä täytyy olla jotain takana. Ei voi olla sattumaa sekään, että hotellien ja uhrien nimistä muodostuu kirjainten paikkoja sekoittamalla mm. Darlene Ferrin, Blue Rock Springs Z...

Kyllä epäilisin, että hotellin henkilökunnalla on jokin osuus ampumistapahtumaan, tai ainakin siellä on järjestelty sen jälkeen. Ties mistä syystä, ehkä maineen.
Pakkasta öisin
5. Herätys! Jäi veliä,
presidentti Urho Kekkonen ja
NL.
yya-sopimusta
vastaan: pro Suomi!

% daaniel

IsKeLmiä ja LauLuja: IKL, L. Lindqvist

Sit tärisi: Paritteluruletti rapisi. Rättis
isi äkkää: Rääkkäisi
Syy siis isis-isisi isyys

User avatar
härkä
Posts: 5439
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by härkä » Sun Nov 11, 2018 11:49 am

From her hotel room the Plaza woman had dialled two phone numbers in Belgium, which were identical except for one digit.

Why did she call two such similar numbers? Had she memorized a number but was unsure of one digit? Did she have a handwritten note that was hard to read?

In any case, no conversation occurred. Interpol in Belgium quickly determined that neither number existed.

I can’t find those two calls on the unpaid bill from Room 2805. But since the numbers were non-existent and the calls did not go through, perhaps they were not registered?


Noita kahta vääriin numeroihin soitettuja puheluita huoneesta on tutkittu. Numeroita ei lainkaan oltu rekisteröity ko. alueen kantaan.
Miten nainen ne sai ?
- Olivatko satunnaisia valintoja ?
- Olivatko hämäystä ?
- Muistiko päässään ne väärin ?
- Olivatko muistilapulla , jonka nainen olisi tuhonnut es. vetämällä revittynä vessasta alas ?
Kun niitä on tutkittu , onko tutkittu mahdollisia numeroita , joista huonevaraus on tehty ?
Luulisi ainakin saataneen selville maa , josta käsin varaukset tehtiin.
Jos oikein muistan , tämä olisi ollut teknisesti mahdollista tutkia vuonna 1995.

Samoin ihmetyttää willinkin mainitsena seikka dna:sta luista. Miksei summittaista maantieteellistä kartoitusta ole tehty ?
Ei ainakaan julkistettu.

Voihan tapaus liittyä johonkin " suurempaankin ".
Onhan Italian mafiaa ja huumekauppaakin tutkailtu asiaan liittyen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Lea Sommer
Posts: 33
Joined: Thu Nov 12, 2015 9:40 pm

Re: Plaza-naisen mysteeri vuonna 1995, Oslo, Norja

Post by Lea Sommer » Sat Nov 17, 2018 1:00 pm

Venäläisellä Japlakal keskustelusivustolla on tapausta käsitelty laajasti.

https://www.yaplakal.com/forum14/topic1769834.html

Osaako joku Hejacilaisista Venättä ja voisi lukea onko sivustolla mitään uutta mielenkiintoista tähän mysteeriin? Noin pääpiirteittäin.

Post Reply