Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 1646
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by Queen » Tue Aug 07, 2018 9:03 am

Olisiko niin, että kirje otettiin vakavasti, koska kirjeessä mainittu päivämäärä täsmäsi Piian katoamisiltaan. Kirjeessähän ei suoraan viitattu Piiaan. Kirje tuli sitten vielä niin myöhäänkin, ettei poliisilla tainnut olla tuossa vaiheessa ainakaan minkäänlaista johtolankaa Piian kohtalosta, jos nyt oli muulloinkaan. Kirjeen myötä oli edes jotakin, mihin tarttua.
Sitä en itse muista, oliko auton vuosimallista mitään arviota, mutta farmarimallinen sen kait kerrottiin olleen.
Olen aivan samaa mieltä tuosta, että "Se ettei kukaan ole kertonut nähneensä Piiaa, ei tarkoita ettei kukaan olisi nähnyt." Hämärä/pimeä ja sateinen syysilta, kuka siinä panee merkille kaikki muut liikkujat?


OscarM
Posts: 67
Joined: Sun Mar 06, 2016 9:55 pm

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by OscarM » Tue Aug 14, 2018 5:08 pm

Vähän off-topic, mutta Hejacissa ei taida enää olla ei-rekisteröityneille käyttäjille näkymätöntä keskustelua? Eipä ainakaan löydy - yksi vanhempi Bodom-osasto taisi ainakin kadota myöskin. Vai ovatko ne ehkä vain jäsenille? Siis tarkoitan keskustelua, joka ei näy julkisesti, mutta johon pääsee kuitenkin keskustelemaan ei-jäsen.

Tästä Piia-aiheesta jotain pohdintoja -varmaan ihan turhia, mutta kuitenkin- olisin mieluiten kirjoitellut sellaiseen keskusteluun...joskin Minfossa on jo surutta taidettu jo samoja ajatelmia ehdottaakin...

User avatar
härkä
Posts: 5371
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by härkä » Tue Aug 14, 2018 8:00 pm

Avasin tuonne puoli-avoimeen oman ketjun tälle aiheelle.
Löytyy rekkautuneille vapaasta keskustelusta.
http://hejac.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=1402

Jäsenpuolella meillä ei muistaakseni tästä ole omaa ketjua.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Queen
Posts: 1646
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by Queen » Fri Aug 17, 2018 10:31 am

OscarM, olen kieli pitkällä odottanut sinun pohdintojasi tuohon Härän perustamaan ketjuun. Älä anna minun ja kumppaneiden odottaa turhaan. ;)

User avatar
Queen
Posts: 1646
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by Queen » Sun Sep 02, 2018 9:54 am

Hejacin wexford päässyt tapetille:

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotim ... ar-BBMKUQn

Kuka kertoi Piia Ristikankareen kävelleen nuorisotalon ohi katoamisiltana? Keskustelupalstalle ilmestyi mystinen kirjoitus – "Sadan prosentin varmuudella tiedän"
Poliisi ei ole saanut tietoonsa ainuttakaan varmaa havaintoa kotoaan riidan pääteeksi lähes 30 vuotta sitten lähteneestä ja jäljettömiin kadonneesta Piia Ristikankareesta. Keskustelupalstalle seitsemän vuotta sitten ilmestynyt kirjoitus ihmetyttää myös poliisia.
Rikospaikka-ohjelmassa haastateltiin kadonneen Piia Ristikankareen isää.
Keskusrikospoliisi on keväästä lähtien tutkinut aktiivisesti lokakuussa 1988 kadonneen Piia Ristikankareen tapausta. Tutkinnassa on käyty läpi uudelleen Piian kotitalo ja puhutettu noin kahtakymmentä henkilöä.
Poliisi on saanut tapaukseen liittyen noin 50 vihjettä.
Kiinnostavimmat niistä ovat liittyneet esimerkiksi Piian kodin läheisyydessä sijainneen nuorisotalo Pontelan liepeillä havaittuihin levottomuuksiin.
Katoamisiltana Pontelassa oli disko, johon saapui paikallisten nuorten lisäksi jopa kymmeniä ulkopaikkakuntalaisia. Piikkiössä oli kyseisenä iltana ilmeisesti useampia tappeluja.
– Vihjeet ovat liittyneet siihen, minkä tyyppiset porukat siellä ovat tapelleet. Selkään saanut osapuoli on saattanut olla pikkaisen huonolla tuulella, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Heinonen keskusrikospoliisista.
Pontelan levottomuuksia koskevien vihjeiden tarkastaminen jatkuu edelleen.
Poliisille selvinnyt yllättävä yksityiskohta teini-ikäisen Piia Ristikankareen lähes 30 vuoden takaisesta katoamisillasta
"Piia nähtiin discon edessä"
Yksi tärkeä vihje kuitenkin puuttuu yhä: kukaan poliisiin yhteyttä ottaneista ei ole kertonut, että Piiaa olisi nähty kotoa poistumisen jälkeen. Piia poistui kotoaan kyseisenä perjantai-iltana 7. lokakuuta kävellen, eikä kukaan tiedä mihin päin hän lähti.
Keskustelupalstoilla elää kuitenkin sitkeästi tieto siitä, että Piian olisi nähty kulkevan nuorisotalon ohi. Poliisi on kiinnittänyt erityisesti huomiota viestiin, joka kirjoitettiin Hejac-keskustelupalstalle huhtikuussa 2011.
Nimimerkki Wexford kertoi tietävänsä varmasti, että Piia nähtiin katoamisiltana Pontelan edessä.
”Seuraanvin perustein: ihan 100 % prosentin varmuudella tiedän, että Piia nähtiin ko. iltana Pontelan discon edessä, useiden henkilöjen toimesta.
Samat henkilöt ovat olleet kertomassa tietonsa Piikkiön poliisille, mutta tämä tieto tuntuu kokonaan kadonneen poliisin kirjauksista. Vaikuttaa hyvin oudolta, koska tämähän on tutkinnan kannalta se kaikkeista tärkein tieto.”
Keskustelupalstan ylläpitäjä ei poliisin mukaan ole pystynyt toistaiseksi selvittämään, kuka viestin kirjoitti.
Vanhoilla tutkijoillakaan ei tietoa havainnoista
Heinonen ihmettelee, miksei kyseinen varman tiedon omaava henkilö ole tullut kertomaan asiasta poliisille, kun aktivoituneesta tutkinnasta on uutisoitu kevään ja kesän aikana laajasti.
Erityisesti Piiasta tehtyjä näköhavaintoja tai niistä tietäviä on pyydetty kertomaan tietonsa.
– Aika paljon ihmiset avautuvat keskustelupalstoilla, mutta eivät suoraan meille, Heinonen harmittelee.
Sama nimimerkki Wexford on toisessa viestissään kertonut, että Piian nähtiin kulkevan Pontelan ohi yksin.
Poliisi on selvittänyt, olisiko näköhavainto ollut pimeänä lokakuun iltana mahdollinen. Piian kulkureitti kotitaloltaan Pontelan ohi olisi kulkenut luontevimmin kapeaa hiekkatietä, mutta välissä on katoamisen aikaan ollut näköeste.
– Siinä on ollut sellainen aika tiheä kuusiaita, jonka läpi ei ole nähnyt. Miten joku olisi voinut tehdä Piiasta havainnon kulkemassa nuorisotalon ohi?
Heinonen tai hänen tutkijansa eivät ole löytäneet mitään merkkejä siitä, että havainnosta olisi aikanaan kerrottu poliisille.
Myöskään jutun vanhat tutkijat eivät ole näköhavaintoa muistaneet.
– Tämä tieto olisi erittäin oleellinen tutkinnan kannalta, Heinonen toteaa.
Useita outoja vihjeitä
Nimimerkki Wexfordin kirjoitus on yksi monista tapaukseen liittyvistä vihjeistä, joita poliisi
pitää erikoisena.
Tapausta tutkittiin vuosia normaalina katoamisena, mutta rikostutkinnan käynnisti vuonna 2002 outo vihjekirje, jonka lähettäjää tai todenperäisyyttä ei ole pystytty selvittämään.
Lisäksi Piia Ristikankareen lähipiiri on aiempina vuosina saanut outoja puheluita, joissa on nimettömästi kerrottu tytön kohtalosta. Poliisi ei ole päässyt myöskään näiden vihjeiden antajien jäljille, sillä lankapuhelimiin soitettuja puheluita ei ole pystytty jäljittämään.
Kaikkia outoja vihjeitä yhdistää havaintojen varmuus sekä se, että ne ovat tulleet poliisille kiertotietä.

............................................
Kyllähän me sitä wexfordia täällä Hejacissa yritettiin aikanaan innostaa ilmoittamaan tietojaan poliisille. Yritin itse ehdottaa sitäkin, että antaisi tietonsa vaikkapa rikoslehden toimittajalle, jos se kynnys olisi näin matalampi. Wexford lupasikin ehdottaa Pontelassa olijoille, että ottaisivat yhteyttä vaikka mediaan. Onko wexford sitten hoitanut homman omalta osaltaan, sitähän ei tiedä.

User avatar
Queen
Posts: 1646
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by Queen » Sun Sep 02, 2018 10:19 am

Kokosin nuo wexfordin kirjoitukset yhteen jonoon:

Re: Piia Ristikankare
Kirjoittaja Wexford » Su Huhti 24, 2011 11:15 am
Kirjoitan tänne nyt ensimmäistä kertaa, kun tuttavapiirstä löytyy henkilöitä, jotka Piian tunsivat ja samalla paikkakunnalla asuivat.
Näiden henkilöiden kanssa keskustletuani mieleeni on tullut 3 vaihtoehtoa, täysin spekulatiivisiä kyllä.
1. Olisiko poliisi tahallisesti laiminlyönyt tutkimuksia, koska joku itse poliisivoimista tai heidän tuttunsa sukulaisensa sekaantunut asiaan?
Seuraanvin perustein: ihan 100 % prosentin varmuudella tiedän, että Piia nähtiin ko. iltana Pontelan discon edessä, useiden henkilöjen toimesta.
Samat henkilöt ovat olleet kertomassa tietonsa Piikkiön poliisille, mutta tämä tieto tuntuu kokonaan kadonneen poliisin kirjauksista.
Vaikuttaa hyvin oudolta, koska tämähän on tutkinnan kannalta se kaikkeista tärkein tieto. Myöskin se, alaikäisen katomista tutkitaan tavallisena katoamisen vuosia
ja tutkittaisiin varmasti vieläkin, ellei kirjettä olisi tullut poliisi-tv:n toimitukseen.
Ja miksi ihmeessä kesti useita kuukausia, että kirje saatiin keskusrikospoliisille, yrittikö joku tahallisesti estää kirjen kulun sinne?
2. Olisiko Piia sittenkin päässyt turvallisesti kaverinsa luokse Paimioon. Ja siellä alkanut kaverilleen kertoa, että maailmassa on muutakin kuin Jehovan todistajan elämää.
( Kadonnee ohjelmassa viitattiin, että Piia piti uutta opettajaa idolinaan ja halusi tulla hänen kaltaisekseen ). Näistä keskuteluista hermostuttaan joku perheestä tai heillä
mahdollisesti kylässä olleista raivostui ja Piia kuoli vaikka ihan vahingossa. Kun ei näin suurta syntiä voitu kontolleen ottaa, ruumis vaan metsään taikka vanhaan kaivoon.
Yhteisellä sopimuksella ja pienenllä pelottelulla muut hiljaiseksi ja asia voitiin rauhassa unohtaa.
Joku tuttu paikkakuntalainen saattoi nähdä jotain outoa tekeillä olevan tien läheisyydessä, pysähtyi ja kysyi mitäs täällä.
Tämä ko. kuski olisi saatu hiljaiseksi, mikäli jehovan todistaja, automaattisesti selvää, että ollaan hiljaa ja " autetaan omaa yhteisöä ", jos ulkopuolinen on
voitu pelotella hiljaiseksi. Pitkän ajan kuluttua näkee asiasta poliisi-tv:ssä, haluaa antaa edes jotain vihjettä ja kirjoittaa kirjeen.
Tätä teoriaa vahvistaisi myös tieto, että tämän perheen isä, jonne Piia oli kylään menossa on tehnyt itsemurhan. Tämä tieto ei ole 100 % varma.
Mutta, jos on totta. Miksi ihmeessä varman taivaspaikan lunastanut Jehovan todistaja luopuisi siitä yhdellä suurimmista synneistä, joita uskonto tuntee.
3. Piia joutui täysin sattumalta sarjaraiskaijaan uhriksi, joka suurin epäilty on ollut. Piia ei suostunut ja kuoli puolittain vahingossa ja ruumis kätkettiin jonnekin varmaan paikkaan.
Jollekin rekka, taksi, bussikuskille tuli tapaus mieleen vuosien jälkeen nähtyään poliisi-tv:n ja päätti purkaa sydäntään.
*****
Re: Piia Ristikankare
Kirjoittaja Wexford » Ma Huhti 25, 2011 9:46 pm
Kysymykseesi harrastuksista, en saanut juurikaan tietoa. Piia ei koulun ulkopuolella juurikaan ollut tekemisissä koulukavereidensa kanssa, eikä osallistunut yhteisiin tekemisiin. Yleisin arvio oli, sen liittyvän Jehovan todistajen järjestämään nuorisotoimintaan.
Olisi tietysti hyödyllistä saada myöskin tietoa hänen ammattikoulukavereiltaan. Ohjelmassa kerrottiin, että sai sieltä paljon uusia kavereita ja voisi uskoa siten tulleen myös uusia harrastuksia.
Moni myös uskoi, että paljon vapaa-aikaa kului nuorempia sisaruksia hoitaessa.
Ikävä kyllä kukaan ei pystynyt kertomaan aikaa, jolloin Piia käveli Pontelan ohi. Oli vaan kävellut ohi ja ollut ykisn.
Ei ollut discossa käynyt tai sen ulkopuolella aikaa viettänyt.
Usea kertoi, että tämän Piian " erillaisuuden " takia hänet siellä huomattiinkin. Kun hän oli ohi kuljenut, oli useampikin henkilö vähän ihmetellen kysyllyt " näittekö, kun Jehis ( Piiasta yleisesti käytetty nimistys ) meni tosta äsken?
*****
(Seuraavassa w vastailee kysymyksiini siitä, onko isän tietoon saatettu, että Piia olisi nähty jne. )
Re: Piia Ristikankare
Kirjoittaja Wexford » Ma Huhti 25, 2011 10:37 pm
Ilmeisesti Piia kävi asui kotona opiskelun aikana. Ja ei ole varmaa tietoa, onko hänen isälleen tämä kerrottu. Todennäköisesti ei, kun ei mitenkään asiasta maininnut ohjelmassa. Mikäli jätti tahallisesti mainitsematta, sitten joutuu miettimään erittäin ikäviä vaihtoehtoja. Varsinkin, kun paikkakunnalla kiertää sitkeästi huhu, " Piia olisi vahingossa kuollut tai tapettu, kodin välittömässä läheisyydessä ja isä olisi muurannut hänen ruumiinsa, jonkin työprojektinsa yhteydessä".
Voin tietysti ehdottaa, että Pontelassa olijat ja Piian nähneet ottaisivat yhteyttä mediaan.
*****
Re: Piia Ristikankare
Kirjoittaja Wexford » Ti Kesä 21, 2011 9:19 pm
Piia oli jehovan todistaja.
*****
Omia ajatuksiani:
Tämän jälkeen wexford katosi "linjoilta". Kun lukee näitä hänen tekstejään, tulee vahvasti tunne, että hän ei siis itse ole Piiaa nähnyt, eikä välttämättä ole ollut Pontelassakaan. Tämän ajatuksen perustin tähän kirjoitukseen: " Voin tietysti ehdottaa, että Pontelassa olijat ja Piian nähneet ottaisivat yhteyttä mediaan." Tästä huolimatta hän kertoo olevansa 100% varma, että Piia on nähty eli joku wexfordille luotettava ihminen on tällaista kertonut.
On tämä perin harmillista, että ensin katosi Piia ja sitten onnistuimme kadottamaan vielä wexfordinkin.

User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by Harriet » Sun Sep 02, 2018 11:20 am

Hejac mainittu myös Maikkarin jutussa
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.K=w51vo
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8

User avatar
härkä
Posts: 5371
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by härkä » Sun Sep 02, 2018 7:24 pm

Keskustelupalstoilla elää kuitenkin sitkeästi tieto siitä, että Piian olisi nähty kulkevan nuorisotalon ohi. Poliisi on kiinnittänyt erityisesti huomiota viestiin, joka kirjoitettiin Hejac-keskustelupalstalle huhtikuussa 2011.

Nimimerkki Wexford kertoi tietävänsä varmasti, että Piia nähtiin katoamisiltana Pontelan edessä.

”Seuraanvin perustein: ihan 100 % prosentin varmuudella tiedän, että Piia nähtiin ko. iltana Pontelan discon edessä, useiden henkilöjen toimesta.

Samat henkilöt ovat olleet kertomassa tietonsa Piikkiön poliisille, mutta tämä tieto tuntuu kokonaan kadonneen poliisin kirjauksista. Vaikuttaa hyvin oudolta, koska tämähän on tutkinnan kannalta se kaikkeista tärkein tieto.”

Keskustelupalstan ylläpitäjä ei poliisin mukaan ole pystynyt toistaiseksi selvittämään, kuka viestin kirjoitti.


Ote Harrietin postaamasta MTV:n uutisesta.

Kyse on siitä , että tuo nikki Wexford postasi kaikki postaukset vanhalle foorumille. Wanha Hejac oli amerikkalaisomisteinen ilmaispalvelu.
Tämä uusi , kotimaiseen serveriin nojautuva Hejac perustettiin pian noitten postausten jälkeen.
Hejacin ylläpito ei enää pääse vanhaan , jo pimenneeseen palveluun.

Jos nikki Wexfordin henkilöä haluttaisiin selvittää , tarvittaisiin mahdollisesti jopa USA:n poliisin virka-apua ?
Vanhan palvelun tarjoajan ( amerikkalaisen ) palvelu , oli yleisellä tasolla heikkoa.
Es virheellisen päivityksen jälkeiseen ääkkösten katoamiseen ei lukuisista yrityksistä huolimatta rapakon takana reagoitu. ( Ä, Ö ja Å merkkejä sisältäneet nikit putosivat foorumilta kuin eno veneestä.

Kuten Queen mainitsi , Wexfordia maaniteltiin kirjoittamaan tähän uuteen ja ihahaan Hejaciin. :mrgreen:
Vaan eipä koskaan hän sitä tehnyt. Itse pidin Wexfordin kirjoituksia ihan OK kamana , asiallisina.
Oli sitten oikeassa tai ei ?
Vedätyskin voi olla kyseessä.

Jotain Wexfordista olisi voinut selvitä silloin vuosia sitten.
Rekisterin pitäminen nimimerkeistä on vastoin lakia. Siinä yksi syy , sen pitämättä jättämiseen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Seeking
Posts: 421
Joined: Wed Feb 24, 2016 2:46 pm

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by Seeking » Thu Sep 06, 2018 5:34 am

Olisiko tuo Wexford sittemmin poistunut elävien kirjoista? Tuo havainto on kyllä kummallinen tuon tiheän välissä olleen kuusiaidan takia ja silloin oli vielä sateinen ja ehkä hämäräkin ilta. Toki olisivat voineet olla tupakalla aidan vieressä tai vielä todennäköisempää paikan valinnalle: pössytelleet salassa. Jos Piian on silloin moni poika nähnyt, niin joku on voinut mennä peräänkin. Ainakin pössyttelyn jälkeen kiusausherkkyys voi kasvaa. Mitenkähän parkkipaikka sijaitsi kuusiaitaan nähden? Olisivatko pojat vetäneet siinä sätkät ennen kuin lähtivät autolla pois?

Seeking
Posts: 421
Joined: Wed Feb 24, 2016 2:46 pm

Re: Kadonnut Piia Ristikankare, 15v. Piikkiö v. 1988

Post by Seeking » Fri Sep 07, 2018 5:48 am

Tuolla naapuripalstalla, joku jo vahvistikin epäilykseni. Siellä on ollut parkkipaikka ja nuoret ja vanhemmatkin usein tupakalla aidan vierustalla. Siis joku on lähtenyt Piian perään. Yllättävää kyllä, kun tyttöjen autoon sieppaamisesta on alkanut puhua niin niitä tapauksia alkaa paljastumaan. Niistä ei vain tuolloin eikä aikaisemminkaan tehty mitään rikosilmoitusta. Päiväkirjan mukaanhan Piia oli aika naiivi näiden autoon menemisten suhteen. Ja humalaisille pojille jehiksen pahoinpitely (tavalla tai toisella) olisi ollut vain OK.

Post Reply